Imovina RTB Bor vredi 300 miliona $

Revizorska kuća "Dilojt end tuš" procenila je imovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor na 300 miliona dolara, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora borske kompanije Miodrag Conić.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.07.2006.

16:38

Default images

Kako je Conić rekao novinarima, nije moguća prodaja kapitala tog preduzeća, na čemu insistiraju sindikati, jer je u minusu pola milijarde dolara.

Conić je rekao da će se od prodaje imovine borskog kombinata bakra namiriti strani poverioci, a da je država odustala od svojih potraživanja prema RTB-u.

Direktor RTB-a je ponovio da će tender za prodaju rudnika u Boru i Majdanpeku i Topionice i rafinacije bakra tog preduzeća biti raspisan u avgustu, a da će ostala zavisna preduzeća iz sastava RTB-a biti prodata na aukciji.

Conić je kazao da su odluke odbornika skupština opština Bor i Majdanpek, koji su odbacili strategiju Vlade Srbije o načinu prodaje RTB-a, "neobavezujuće za vladu" i dodao da one neće imati uticaj na završetak procesa promena vlasništva u RTB-u.

Direktor RTB-a je stručnjake koji ovih dana obilaze Bor i nude novu strategiju privatizacije, nazvao "putujući cirkus".

Na poziv predsednika opštine Branislava Rankića (SRS) u Boru je u dva navrata boravio ekonomsita Branko Dragaš, kome su mediji dali značajan prostor u informativnim i specijalnim emisijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: