Sindikat: Više desetina radnika Pošte suspendovano

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da je "više desetina" radnika suspendovano jer su mirno protestovali ispred distributivnih poštanskih centara

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

08:09

Sindikat: Više desetina radnika Pošte suspendovano
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Taj sindikat je ocenio da odluku rukovodstva javnog preduzeća Pošte Srbije "predstavlja jedno od najgrubljih kršenja ljudskih i radničkih prava".

Ocenjuje se, u saopštenju, i da je reč o pokušaju zastrašivanja zaposlenih kako bi odustali od borbe za svoja radnička i ljudska prava.

Sindikat je zbog toga uputio zahtev premijerki Ani Brnabić da hitno smeni direktorku Pošte Srbije Miru Petrović, a za sredu najavio konferenciju za novinare.

"Pravna Služba preduzeće sve neophodne mere radi zaštite zaposlenih. Održaćemo veliki protest 20. novembra sa početkom u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, dan pre početka najavljenog štrajka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da uručivanje rešenja o suspenziji zaposlenima "koji su na javnoj površini mirnim putem iskazivali svoje nezadovoljstvo materijalnim položajem, načinom vođenja "Pošta Srbije" i ophođenjem prema zaposlenima", rukovodstvo prevršilo svaku meru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: