Posao za 100 vatrogasaca, dobijaju i 33 vozila

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je u Nišu da se privodi kraju konkurs za zapošljavanje 100 novih vatrogasaca.

Izvor: Beta

Utorak, 14.11.2017.

17:18

Posao za 100 vatrogasaca, dobijaju i 33 vozila
Foto: Thinkstock

On je dodao i da je pri kraju nabavka 33 nova vatrogasna vozila.

Marić je na predstavljanju novog Zakon o vanrednim situacijama, čiji će novi naziv biti zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama, izrazio uverenje da će 2018. biti godina kadrovske i tehničke ekspanzije Sektora za vanredne situacije.

Marić je rekao da će težište novog zakona biti preventiva i da će se zakonom uvesti novi mehanizmi kojima bi se preventiva popravila.

On je rekao da su lokalne samouprave imale obavezu da urade procenu ugroženosti i plan zaštite i spasavanja, ali da odaziv nije bio dobar, jer nije bilo kazni i da sada "tako neće biti".

Prema njegovim rečima, novi zakon će omogućiti da se stane na put gradnji kuća na mestima gde to nije dozvoljeno - u basenima reka i na klizištima.

"Reagovanje u vanrednim situacijama se mnogo popravilo od 2014. godine, a hoćemo da popravimo preventivu", ocenio je Marić.

On je dodao da je nacrt zakona urađen u duhu svetskih okvira, u skladu sa strateškim dokumentom Ujedinjenih nacija i u skladu sa procesom pristupanja Evropskoj uniji.

Prema njegovim rečima, nacrt novog zakona će se posle Niša i Kragujevca naći i na javnoj raspravi u Novom Sadu i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: