Hit garaže u centru BG-parkirajte, pa u lift FOTO

"Parking servis" saopštio je da je planirano da lift za korisnike u garaži "Pionirski park", na čijoj ugradnji su radovi počeli, počne sa radom februara 2018.

Izvor: B92, Beta

Petak, 10.11.2017.

19:28

Hit garaže u centru BG-parkirajte, pa u lift FOTO
Foto: Beoinfo

Kako se navodi, podzemna garaža "Pionirski park" po prvi put će, od izgradnje 2005. godine, dobiti lift za korisnike, što će umnogome podići kvalitet usluga koje pruža ova garaža, jer će olakšati pristup osobama sa invaliditetom, ali i osobama koje se otežano kreću.

Planirano je da lift bude postavljen uz postojeće stepenište, koje izlazi na Ulicu Dragoslava Jovanovića, u blizini blagajne i stanice za plaćanje parkiranja, a ulaz će biti u visini trotoara.

Lift će biti nosivosti 630 kg, odnosno za 8 osoba, a prolaziće kroz sve tri podzemne etaže ove garaže, što znači da će sva parking mesta biti lakše dostupna korisnicima.

Garaža "Pionirski park" će tokom radova na ugradnji lifta raditi neznatno smanjenim kapacitetom, za 30 parking mesta, što se neće ozbiljnije odraziti na funkcionisanje garaže. Izlaz iz garaže biće usporen zbog zatvaranja jedne trake Ulice Dragoslava Jovanovića, piše u saopštenju.

JKP "Parking servis" ističe da se odlučilo za ugradnju lifta u garaži "Pionirski park" u okviru sveukupnog podizanja kvaliteta svojih usluga, a u cilju savremenog funkcionisanja svih višeetažnih javnih garaža.

Ove godine je i garaža "Obilićev venac", u sklopu kompletne rekonstrukcije i nadogradnje, po prvi put od izgradnje 1975. godine, dobila lift za korisnike. Garaže "Zeleni venac" i "Masarikova" takođe imaju ugrađene liftove za korisnike.

Vesić: u BG fali 5.000 parking mesta

Foto: Beoinfo
Radovi na ugradnji lifta u garaži Pionirski park, vredni 15 miliona dinara, počeli su kako bi ona, nakon 12 godina od otvaranja, bila prilagodjena starijim gradjanima i osobama sa invaliditetom, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je naveo i da u najužem centru Beograda nedostaje oko pet hiljada parking mesta.

Prema njegovim rečima, "Parking servis" radi tri garaže za stanare naselja Medaković 1, Medaković 2 i na Novom Beogradu kod Centrotekstila, što je oko 208 parking mesta.

Rekao je da je ove godine uredjeno osam takvih garaža i sa ove tri biće ih jedanaest, a to je oko 1.000 parking mesta.

Dodao je da je u toku javno-privatno partnerstvo za izgradnju četiri velike garaže – na Trgu republike, Studentskom trgu, u Vlajkovićevoj ulici i na Kosančićevom vencu, u kojima će biti do 2.000 parking mesta.

"U Rajićevoj ulici uradjena je garaža u okviru tržnog centra od oko 450 parking mesta, tako da ćemo u samom centru grada imati izmedju 2.000 i 2.500 novih mesta za parkiranje. U najužem centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, što znači da ćemo u narednih godinu do dve, uraditi ozbiljne korake kako bi se rešio problem parkiranja u samom centru grada", rekao je gradski menadžer gostujući na TV Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: