Nudili 3.000 € za Boreli, Somborci ih odbili

Odbor poverilaca Fabrike obuće "Boreli" iz Sombora nije prihvatio ponudu nemačke kompanije "Stumpp&Baier".

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

16:27

Nudili 3.000 € za Boreli, Somborci ih odbili
(Foto: Thinkstock)

Ta kompanija bila je jedini ponuđač na prethodnom javnom pozivu za zakup pogona DP "Boreli" u stečaju, saznaje eKapija.

Kako je za taj portal rekao stečajni upravnik u "Boreliju", Pavel Severinji, ovaj dugogodišnji partner somborskog preduzeća ponudio je 3.000 evra mesečno za zakup proizvodnog pogona, što nije prihvaćeno, jer je prema uslovima iz oglasa ta cena trebalo da bude 6.000 evra.

Zbog toga je, navodi portal, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika danas objavila novi oglas za davanje na korišćenje proizvodnih kapaciteta u Somboru.

Poslovno-tehnička saradnja "Borelija" i potencijalnog zakupca, podrazumeva da stecajni dužnik obezbeđuje proizvodne kapacitete sa kompletnom opremom i pokretnim stvarima koje se upotrebljavaju u procesu proizvodnje, dok ponuđač organizuje nastavak procesa proizvodnje radi očuvanja i eventualnog uvećanja tržišnog udela u proizvodnji i prodaji kožne obuće, piše portal.

Dodaju i da je ponuđač u obavezi da na lokaciji stečajnog dužnika obavlja proizvodnju, kao i da angažuje u periodu od tri meseca od dana potpisivanja ugovora najmanje 50 ljudi koji su bili zaposleni ili angažovani u toj somborskoj fabrici na dan 15. marta 2017. godine.

Pisane ponude, navodi portal, dostavljaju se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu do 17. novembra.

Somborski "Boreli" je u maju potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom firmom "Darfur", ali je taj ugovor raskinut krajem septembra i proizvodnja je prekinuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: