Crvene se indeksi, nema rasta na vidiku

Svetske berze beleže gubitke dok se povećava neizvesnost oko planova predsednika SAD Donalda Trampa za reformu poreskog sistema.

Izvor: Beta

Petak, 10.11.2017.

14:21

Crvene se indeksi, nema rasta na vidiku
Foto: Thinkstock

Nemački indeks DAX je u minusu manje od 0,1 odsto, francuski CAC 40 od 0,3 odsto, dok je britanski FTSE 100 u padu od 0,6 odsto.

Na istoku je japanski Nikei 225 pao 0,8 odsto, južnokorejski Kospi 0,3 odsto, hongkonški Hang Seng manje od 0,1 odsto, dok je Šangajski kompozitni indeks porastao 0,1 odsto. Australijski S&P/ASX 200 je pao 0,3 odsto.

Fjučrsi na Vol stritu najavljuju nove gubitke, pošto su juče glavni indeksi završili u crvenom.

Republikanci u Senatu su juče predložili svoju verziju poreske reforme kojom bi smanjenje korporativnih poreza bilo odloženo na godinu dana uprkos snažnom protivljenju Bele kuće, ali i nekih članova Republikanske partije.

Prstavnički dom je ranije predložio svoju verziju zakona i ostaje pitanje kako će izgledati kompromis izmedju ta dva predloga za poresku reformu što je sada prioritet američkog predsednika Donalda Trampa.

Cene nafte su s malim promenama i dalje na dvogodišenjem maksimumu. Vrednost referentne američke nafte pala je za 0,03 odsto na 57,15 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent porasla za 0,13 odsto na 64,01 dolara po barelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: