Iskoristio pad i zaradio - špekulacije na Agrokoru

Sudbina Agrokora je neizvesna, ali neki u celoj zbrci vide priliku za zaradu. Kako?

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

09:04

Iskoristio pad i zaradio - špekulacije na Agrokoru
Foto: Thinkstock

Jedan od osnivača i izvršni direktor investicionog fonda Platinum invest Neven Vidaković ugledao je priliku za zaradu na kompanijama posrnulog koncerna.

On je među berzanskim investitorima koji su upravo ovih dana, kada je nakon šest meseci obnovljeno trgovanje deonicama kompanija iz sastava Agrokora, kupio deonice Leda i Jamnice “i na njima dobro zaradio”, kako je sam izjavio.

U trenutku dok smo razgovarali još je, doduše, držao te deonice koje je kupio kad im je cena dramatično pala u petak, a računa da bi na njima mogao jako dobro da zaradi u idućih nekoliko meseci.

Ako se pak pokaže da se njegova očekivanja rasta cene akcija ne ispunjavaju, kaže da gubitak može podneti budući da je u pitanju samo 1,5 odsto fonda kojim upravlja.

Na čemu Vidaković temelji svoju špekulativnu strategiju nije, međutim, hteo da otkrije. "Postavio sam hipotezu i rizikovao", kaže. Napominje kako očekuje pretvaranje duga Agrokorovih poverilaca u kapital, dobro je proučio bilanse kompanija a poznaje računovodstvo koncerna.

Platinum Invest upravlja s dva fonda, Platinum Global Opportunity i Blue Chip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: