BG na vodi "iz drugog ugla", videli i iz SAD FOTO

Maketa projekta Beograd na vodi predstavljena je u Beogradu predstavnicima privredno-političke delegacije SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

15:47

BG na vodi
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i glavni gradski urbanista Milutin Folić predstavili su u zgradi Geozavoda projekat „Beograd na vodi” privredno-političkoj delegaciji američke savezne države Merilend.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Delegacija, sa državnim sekretarom Merilenda Džononom Vobensmitom na čelu i njegovim zamenikom Luisom Borundom, nalazi se u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, a današnjem predstavljanju projekta prisustvovali su ministar životne sredine Goran Trivan i v. d. sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

Ministar Trivan naglasio je da je u uzvratnu posetu Beogradu i Srbiji došla brojna delegacija Merilenda, koja je jedna od najrazvijenijih američkih saveznih država.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
"Merilend je jedna od najrazvijenijih država u SAD koja istovremeno obraća veliku pažnju na zaštitu životne sredine. Ovo je bila i prilika da podsetimo da Srbija ima potrebu da investira oko 15 milijardi evra u zaštitu životne sredine, u preradu otpadnih voda, komunalnog otpada, medijaciju zemljišta i drugo. Članovi delegacije su veoma zainteresovani za investiranje i zato ćemo nastaviti razgovore i nastojati da naše pregovore dovedemo na praktičan teren. Ekologija nije pitanje politike, već našeg boljeg življenja i predstavlja oblast bez hipoteka, jer imamo i dobru volju i stručnjake. Nedostaje nam deo tehnologije i novac za investiranje i zato nam je potrebna pomoć država koje mogu da investiraju, među kojima je i savezna država Merilend", kazao je ministar Trivan.
Foto: tanjug/Zoran Žestiæ
Državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit istakao je zadovoljstvo posetom i naglasio da članovi delegacije žele da se detaljnije upoznaju sa situacijom i mogućnostima da se pomogne Srbiji.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
"Znamo da želite da Srbiju učinite što lepšim mestom za život, to i mi želimo za Merilend. Suočavamo se u nekim situacijama sa sličnim problemima i želimo da razmenimo iskustva kako bismo u budućnosti bili što uspešniji u onome što želimo da učinimo za svoje države", kazao je Vobensmit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: