Novi udar na džep: Stigli duplo veći računi

Kad su Riječani dobili račune za odvoz otpada sa sumom dvostruko većom nego mesec ranije, najavljeni su protesti i prigovori građana na račune.

Izvor: Dnevnik.hr

Petak, 13.10.2017.

15:14

Novi udar na džep: Stigli duplo veći računi
Foto: Thinkstock

Riječani koji imaju stan od recimo 60 kvadratnih metara sada će odvoz otpada plaćati 61 kunu, dok je ranije cena bila 29 kuna.

Riječani se nadaju da će pravosuđe biti na njihovoj strani, a u međuvremenu ih ekološko udruženje poziva da plate iznos koji su plaćali i ranije, a na uvećanje ulože žalbu.

A računi su veći zbog novog načina zbrinjavanja otpada. Direktorka Čistoće u Rijeci Jasna Kukuljan kaže da se otpad do sada odlagao, a od sada će se obrađivati, pa je zato cena veća. Iz kriznog eko-stožera Marišćina poručuju da je takva naplata nepravedna.

“Nije naplata onoliko koliko baciš toliko platiš nego u kojem prostoru živiš toliko platiš”, rekao je predsednik udruženja Josip Begonja.

S poskupljenjem kakvo je sada snašlo građane Rijeke uskoro bi se mogli suočiti i stanovnici drugih gradova kada se i u njima odlaganje otpada zameni obradom, koji je ekološki prihvatljiviji način, ali zato i skuplji, a na kraju sve plaćaju građani.

Ako se ipak uvede odvajanje otpada i naplata prema količini neodvojenog, to bi moglo biti nešto jeftinije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: