Moglo bi da potraje i neka se oproste i od 65%

Rejting agencija Mudis ocenila je da će za postizanje nagodbe koju je najavio vanredni poverenik Agrokora Ante Ramljak biti potrebno dosta vremena.

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

10:48

Moglo bi da potraje i neka se oproste i od 65%
Foto: Thinkstock

Oglasivši se povodom situacije u hrvatskom koncernu prvi put otkako je donet "lex Agrokor" i uvedena vanredna uprava, Mudis je naveo da Ramljak namerava da predloži nagodbu svim kreditorima, ali da datum nije određen, prenosi Jutarnji list.

"Budući da su mnogi kreditori već pokrenuli tužbe protiv Agrokora u nekoliko zemalja, postizanje takve nagodbe moglo bi da potraje", piše u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, prosečni izgledi Agrokorovih kreditora za naplatu potraživanja su između 35 i 65 odsto, ali više naginju prema nižem procentu.

"Međutim, očekujemo da su izgledi povrata neosiguranog duga sa senioritetom manji od 35 odsto, u skladu sa C rejtingom koji ti instrumenti imaju", ističu iz Mudisa.

Dobavljači su, inače, već objavili da nisu spremni na otpise potraživanja veće od 15 odsto.

Početkom godine je Mudisovo snižavanje rejtinga Agrokora bio jedan od prvih javnih signala da je koncern u velikim problemima, dodaje Jutarnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: