Kraj drvenim banderama, za betonske spremno 90 mil

Meštani sa područja četiri Podrinjske opštine, Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik i Loznica, već ove zime osetiće bolje snabdevanje električnom energijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.10.2017.

19:43

Kraj drvenim banderama, za betonske spremno 90 mil
Ilustracija: Thinkstock

To je izjavio direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom obilaska radova u Krupnju i Ljuboviji.

On je dodao da se na području četiri Podrinjske opštine menja 52 kilometara niskonaponske mreže.

Grčić je istakao da je vrednost tog projekta, koji će, tvrdi, biti zavrsen do zime, 86 miliona dinara, te dodao da je to početak ulaganja, jer od proleća počinje sistemsko ulaganje u Zapadnu Srbiju.

"Menjamo drvene bandere, stavljamo nove betonske, u ovom momentu rekonstruišemo 52 kilometara niskonaponske mreže, to je samo prva faza jer radove nastavljamo i tokom zime, a od 2018. uložicemo još više sredstava u ovaj kraj", poručio je Grčić.

On je ukazao da je u planu izgradnja velike trafo stanice u Lešnjicima koja je od izuzetne važnosti za Podrinsku oblast.

Podsetio je da to nisu prva ulaganja EPS-a u Zapadnu Srbiju, jer je nedavno obnovljena trafo stanica "Loznica 1" čija je rekonstrukcija iznosila, kaže Grčić, nešto ispod milion evra.

"Cilj nam je da ljudi koji žive u celoj Podrinskoj oblasti imaju bolje uslove za život koji se stvaraju jačanjem infrastrukture, jer se time stvaraju i uslovi za otvaranje fabrika i novih radnih mesta", podvukao je direktor EPS-a.

Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović je izjavio da poboljšavanje uslova života podstiče građane da ostanu u svojim ognjištima i istakao da porast nataliteta posle 30 godina u toj opštini, daje motiv za nova ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: