"Nisu oni došli zbog Srbije, nego da zarade"

Strani investitori dolaze oslanjajući se na niske plate u Srbiji, rekao je predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.10.2017.

18:07

(Foto: Thinkstock)

Atanacković i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović danas su u tom gradu simboličnim presecanjem vrpce otvorili 19. međunarodni sajam privrede.

Na sajmu izlaže više od 180 preduzeća i firmi iz Srbije, Slovenije, Republike Srpske, Rumunije i Makedonije, a u okviru sajma održan je i okrugli sto na temu "Položaj, mesto i uloga preduzetništva u Srbiji".

Pozdravljajući privrednike i izlagače, na sajmu, Atanacković je ocenio da bez jake privrede nema ni jake države.

"Moramo da shvatimo da je privreda osnov života, bez razvoja i dobre privrede ne možemo se nadati ničemu boljem", rekao je Tanasković.

On je ocenio da su sajmovi privrede, u manjim gradovima, prilika za male privrednike, koji su veoma često u situaciji da nemaju sredstva za velike sajmove i neke medijske nastupe, reklame, da se predstave da pokažu šta rade i da sa kolegama razmene iskustva.

Kada je reč o stranim investitorima u Srbiji, Atansaković je ocenio da oni nisu došli radi Srbije već da ostvare vlastitu dobit i "Srbija mora posticati svoju privredu i apsolutno podržavam naše privrednike".

"U Srbiji je preko 300.000 firmi i ako bi svaka zaposlila po jednog radnika, to je 300.000 radnika novozaposlenih, ne znam koliko bi trebalo stranih investotora da dođe da toliko ljudi zaposli, a pitanje je i koliko oni ovde i hoće da ostanu", rekao je Atanacković.

"Strani incestitori dolaze oslonjajući se na niske plate u Srbiji", rekao je on.

Atanacković je sa Paunovićem posetio gotovo sve izlagače, od proizvođača nameštaja, voća i povrća, vina, automobila, slatkiša, motornih testera, prehrambenih proizvoda, informacijske tehnike, vunenih čarapa, odeće od krzna, prehrambene industrije, traktora, suhomesnatih proizvoda, pčelinjih proizvoda...

Sajam će biti zatvoren u subotu proglašenjem najboljih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: