Mali: Do 2019. pokriveno 90 odsto Beograda

Zavod za urbanizam je bio pokretačka snaga "buma" investicija koje trenutno imamo u Beogradu, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.10.2017.

14:52

Mali: Do 2019. pokriveno 90 odsto Beograda
Foto: Thinkstock

On je rekao i da će 2019. godine, zahvaljući Zavodu za urbanizam, 90 odsto grada biti pokriveno planovima generalne regulacije.

"Ovo javno preduzeće, koje je u vlasništvu Grada, nikada nije bilo vrednije nego u prethodne tri godine", rekao je Mali novinarima nakon što je posetio Zavod za urbanizam i razgovarao sa zaposlenima.

Zavod za urbanizam je, prema njegovim rečima, uradio preko 100 planova generalne regulacije tako da je sada planovima pokriveno 65 odsto teritorije Beograda.

"U naredne dve godine završićemo još 120 planova i pokrićemo preko 90 odsto teritorije grada Beograda sa planovima", najavio je Mali.

Govoreći o građevinskim dozvolama, koje mnogim Beograđanima "zadaju glavobolje", gradonačelnik je rekao da one same po sebi nikada nisu bile problem jednom kada se prikupi dokumentacija, već ljudi često nisu znali šta na svojim parcelama smeju da grade.

"Sada te planove imamo. Ko god ima parcelu, zna šta i koliko može da gradi i samo ostaje da se napravi projekat, podnese zahtev za građevinsku dozvolu i da se ta građevinska dozvola izda", ističe Mali.

On je dodao da je upravo iz tog razloga pokrenut proces investicija i ubrzano je vreme za izdavanje građevinskih dozvola.

Direktorka Zavoda Vesna Tahov rekla je da su gradonačelnika upoznali sa tim kako napreduju pojedini projekti poput parka Ušće i Bloka 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: