Nedimović: Prve mere za ublažavanje posledica suše

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da su već počele da se primenjuju dve mere za ublažavanje posledica ovogodišnje suše.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

12:59

Nedimović: Prve mere za ublažavanje posledica suše
Foto: Thinkstock

"Jedna se odnosi na nabavku semenskog materijala za jesenju, a potom i prolećnu setvu, a druga na subvencionisane kratkoročnih kredita koje država pomaže i gde snižava kamatnu stopu, kako bi se mogla završiti jesenja setva", kazao je on novinarima u Palati Srbija nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine.

Kako je dodao, narednih nedelja biće moguća i povoljnija nabavka goriva i drugog repromaterijala, "koju će Ministarstvo poljoprivrede da pomogne finansijski".

Nedimović je kazao i da su danas članovi dve vlade razgovarali i olakšicama pri plaćanju naknade za odvodnjavnje, precizirajući da se sa Ministarstvom finansija radi na pronalaženju načina da se to sprovede.

Kako je objasnio, prepreku predstavljaju različiti sistemi finansiranja vodoprivrede na prostoru Vojvodine i na prostoru centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: