Štrajk u Vodovodu, sindikat traži smenu direktora

Članovi sindikata Nezavisnost i zaposleni u borskom Vodovodu zatražili su danas od poslovodstva isplatu zarada i jubilarnih nagrada.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.10.2017.

19:50

Štrajk u Vodovodu, sindikat traži smenu direktora
Foto: Thinkstock

Oni su zahtevali i prestanak "zlostavaljanja zaposlenih", a od osnivača smenu direktora Saše Mladenovića, rečeno je danas Beti u toj sindikalnoj organizaciji.

Na štrajku upozorenja u krugu firme, predstavnici Nezavisnosti su ocenili da nedavno postavljeni direktor Saša Mladenović "krajnje neodgovornim i samovoljnim postupcima preduzeće uvodi u ogromne finasijske probleme i time ugrožava perspektivu samog preduzeća i socijalno ekonomski položaj zaposlenih".

Sindikat je podsetio da su u više navarata zahtevali od direktora da primenjuje opšta akta poslodavca, poštuje zakonske propise, da u dijalogu s predstavnicima zaposlenih nađe rešenje za probleme preduzeća, ali da odgovora nije bilo.

Sindikat Nezavisnost je upozorio i da Mladenović ne ispunjava zakonske uslove za obavljanje funkcije direktora.

Komisija za izbor direktora po konkursu je odbacila ranije njegovu prijavu jer, kako je navedeno u dokumentu, Mladenović nije dostavio dokaz da poseduje radno iskustvo na poslovima koji su povezani s poslovima javnog preduzeća ni dokaz da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.

U sindikatu su naveli da je od dolaska novog direktora Vodovodu blokiran račun za stari dug za utrošenu električnu energiju od 255 miliona dinara, koji je prethodni direktor po reprogramu izmirivao u kontiunitetu. Poslednja blokada računa Vodovoda je bila 2012. godine.

Agenija Beta nije uspela da stupi u kontakt sa direktorom Vodovoda čiji je službeni telefon bio nedostupan.

Sindikat tog preduzeća je najavio da neće odustati od svojih zahteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: