Poreska deli rešenja: Spremite novac za oružje

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2017. godinu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.09.2017.

11:07

Poreska deli rešenja: Spremite novac za oružje
Foto: Thinkstock

Kako se podseća, ova vrsta poreza plaća se za svaki komad oružja.

Za automatsku pušku porez iznosi 12.920 dinara, a za poluautomatsku 5.180 dinara. Za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.500 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje - 17.450 dinara.

Poreska uprava navodi da je zakonom propisano da je rok za plaćanje ove poreske obaveze 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je osoba na koju glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje utvrdjuje rešenjem nadležni poreski organ, a na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: