Sad se zna: Kad će prvi stanari u BG na vodi FOTO

Radovi na projektu Beograd na vodi (BW) napreduju punom parom, kažu u toj kompaniji.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

13:11

Sad se zna: Kad će prvi stanari u BG na vodi FOTO
Foto: BW

Generalni direktor BW Nikola Nedeljković kaže da se useljenje prvih stanara očekuje već naredne godine.

Na projektu je angažovano 700 radnika, pet glavnih izvođača i 21 konsultanta koji rade na pet gradilišta u okviru projekta.

Građani će uskoro moći da prate radove na izgradnji Kule Beograd, novog simbola grada, kao i BW Galerije, najreprezentativnijeg tržnog centra u regionu, čim nadzemni radovi počnu tokom septembra.

Prema planu, BW Residences će prve stanare primiti 2018.

U proteklih nekoliko nedelja veliki deo radova na projektu Belgrade Waterfront odvijao se ispod površine. U prvoj fazi projekta do sada je iskorišćeno približno 80.000 kubnih metara betona i 12.000 tona čelika.

Završeno je postavljanje šipova za BW Galeriju i Kulu Beograd, centralni deo Belgrade Waterfront-a. Armirano-betonska konstrukcija za BW Residences je završena i pre roka, dok su radovi na fasadi i unutrašnji radovi u toku.

Trenutno se radi na izlivanju temeljne i ploče podruma za dve nove stambene zgrade - BW Vista i BW Parkview, a radovi iznad površine započeće u septembru ove godine. Prvi deo bulevara, u okviru kojeg će se naći i biciklističke staze oivičene zelenilom, biće otvoren do kraja septembra 2017.

Od samog početka razvoja projekta primenjujemo najviše svetske standarde i najbolju međunarodnu praksu u oblasti gradnje.

Dosadašnji napredak u izgradnji i razvoju projekta je izvanredan, a to najbolje dokazuje činjenica da su nedavno završeni armirano-betonska konstrukcija BW Residences i postavljanje šipova za BW Galeriju i Kulu Beograd.

Predstojeći glavni radovi na Kuli Beograd predstavljaju veliki korak u ovom jedinstvenom projektu u Srbiji”, izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfronta.

"Svi radovi napreduju prema planu i radujemo se dočekivanju prvih stanara sledeće godine", zaključio je Nedeljković.

Radovi na projektu Belgrade Waterfront sprovode se u skladu sa svetskim standardima u oblasti izgradnje i sigurnosti, a posebna pažnja posvećena je konfiguraciji zemljišta zbog samih karakteristika zgrada. Sve faze izgradnje biće realizovane u zacrtanim rokovima, saopšteno je iz DW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: