Borba za fotelje, jednu hoće čak 21

Konkurs za izbor direktora 11 javnih i javno-komunalnih preduzeća (JKP) u Nišu za koji se prijavilo 120 kandidata ulazi u završnu fazu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2017.

11:20

Borba za fotelje, jednu hoće čak 21
Foto: Thinkstock

Komisija je zakazala razgovore sa kanditatima koji su ispunili sve uslove konkursa, a njih je 61. Najviše prijava čak 21 stiglo je za mesto direktora Parking servisa, a samo dve za direktora Gorice.

Nove direktore, pošto sadašnjim mandat ističe 1. oktobra, treba da dobiju Nišstan, Mediana, Naissus, Gradska stambena agencija, Direkcija za izgradnju grada, Gorica, Gradska toplana, Objedinjena naplata, Zavod za urbanizam, Parking servis i Tržnica.

Predsednica Komisije za izbor direktora javnih niških preduzeća Olivera Igić izjavila je za Betu da će petočlana komisija razgovarati sa kandidatima od 9. do 20. septembra, a nakon toga napraviće rang liste sa po tri najbolje rangirana kandidata.

"Liste sa najbolje rangiranim kandidatima uputićemo Gradskom veću, a ono će ih proslediti Skupštini grada na odlučivanje", rekla je Igić.

Rang liste će, kako je dodala, biti napravljene bodovanjem dokumentacije i usmenih razgovora, u skladu sa Uredbom o merilima za izbor direktora javnih preduzeća.

Prijavljivanje na konkurs za izbor direktora niških JGP završeno je još 16. jula, a u komisiji objašnjavaju da je provera pristigle dokumentacije trajala sve do nedavno, zbog velikog broj prijavljenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: