Srpske kompanije se predstavljaju u Kazahstanu

Srpske kompanije iz građevinskog sektora, projektovanja, opremanja, putne infrastrukture učestvovaće na međunarodnom sajmu građevinarstva i enterijera KazBuild.

Izvor: Beta

Subota, 02.09.2017.

16:40

Srpske kompanije se predstavljaju u Kazahstanu
Foto: Thinkstock, ilustracija

Sajam se od 5 do 8. septembra održava u Almatiju, u Kazahstanu, saopšteno je.

Nastup srpskih kompanija na toj međunarodnoj manifestaciji organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS).

Kako je RAS saopštila, na sajmu ;"KazBuild" učestvuju kompanije iz više od 20 država, a godišnje ga poseti više od 5.000 eksperata.

U Almatiju će se predstaviti srpske kompanije: "Alex Engineering & Construction" iz Beograda, "DigiTel" iz Gornjeg Milanovca, "Elektromontaža" iz Kraljeva, "Entero" iz Nove Pazove, "Milan Blagojević" iz Smedereva, "Perfom" iz Požege, "Simi" iz Mladenovaca, "Tehnomarket" iz Pančeva i "Unipromet" iz Čačka.

Kako se navodi u saopštenju, iz Srbije se u Kazahstan u prvoj polovini ove godine najviše izvozila građevinska i prateća oprema i enterijer.

Ukupan izvoz u Kazahstan u prvoj polovini 2017. godine je 19,6 miliona dolara što je rast od 110 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Srbija iz Kazahstana uvozi isključivo energente i sirovine aluminijuma.

Ukupna trgovinska razmena Srbije i Kazahstana u prvoj polovini 2017. godine iznosila je 58,6 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: