Albanija davno rasprodata, od Hrvatske beže

Apsolutna hit destinacija ovoga leta za turiste iz BiH je Turska, dok sve manje građana BiH svoj odmor provodi u Hrvatskoj.

Izvor: Capital.ba

Nedelja, 13.08.2017.

13:26

Albanija davno rasprodata, od Hrvatske beže
Foto: Thinkstock

To pokazuju podaci turističkih agencija iz Sarajeva, Banjaluke i Mostara.

Direktor Centrotoursa Muamer Lutvić kazao je da prodaja aranžmana za Tursku ide odlično, ali da mnogi građani, kao alternativu, zbog jeftinijih aranžmana, traže u Albaniji.

“Ove godine je zabeležen rast prodatih aranžmana u Neumu, ali tražene su i Crna Gora i Grčka”, kazao je Lutvić te dodao da je Hrvatska dosta manje tražena u odnosu na protekle godine.

Direktorica Agencije NikkiTravel iz Mostara Nikica Demirović kazala je da veliki broj građana traži aranžmane za Jadran, ali i da odustaju zbog popunjenosti kapaciteta i visokih cena.

“Mostarci masovno putuju u Tursku koju prošle godine nisu hteli ni da uzmu u obzir. Tu je i Albanija koju smo već davno prodali”, naglasila je.

Kao veliko iznenađenje ove godine, Demirović je izdvojila južni deo Italije i Crno more.

Predstavnica banjalučkog Kompas-Toursa Višnja Račić kazala je da Banjalučani ove godine preferiraju Grčku, ali da su dobili i veliki broj pitanja za Tursku.

“Dosta njih ove godine ide na krstarenje Volgom, a slabije se traži Hrvatska”, naglasila je.

Iz agencije Jungle Travel BiH kazali su da bh. građani od dalekih destinacija najčešće odlaze u Šri Lanku, nakon čega slede Zanzibar, Bali i Tajland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: