Šeik oživljava Titovu vilu, postaje rezidencija

Oni koji pamte Josipa Broza Tita znaju da je voleo da uživa u prirodnim lepotama bivše SFRJ. Za njega su zato građene vile u svim republikama.

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

16:27

Šeik oživljava Titovu vilu, postaje rezidencija
Foto:Thinkstock

Jednu takvu vilu na Vlasinskom jezeru kupio je arapski šeik i rešio da je renovira u Titovu rezidenciju.

Ključ apartmana 107 nije sa ostalim ključevima hotelskih soba već pored biste Tita na pultu recepcije. Apartman za doživotnog predsednika SFRJ ima spavaću i dnevnu sobu i terasu sa pogledom na Vlasinsko jezero.

Titova vila sagrađena je 1952.godine kada je završena brana i napunjeno Vlasinsko jezero. Pored Titovog aprtmana su i sobe za poslugu i obezbeđenje.

Četiri hotela preduzeća Evropa iz Surdulice, među kojima i hotel Vlasina pre godinu dana kupio je šeik iz Katara. U toku je kompletno renoviranje objekta koji će dobiti i zvanični naziv Vlasina-Titova rezidencija.

U poslednjih nekoliko godina sve je više stranih investitora koji su zainteresovani za Vlasinsko jezero. Međutim zbog nepostojanja generalnog urbanističkog plana nisu spremni da ulažu novac na tom području.

Vlasinsko jezero se nalazi na 1.230 metara nadmorske visine i posle Đerdapskog drugo je po veličini u Srbiji.

Opširnije pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: