Prva u Srbiji: Proizvodiće struju ali i đubrivo

Opština Veliko Gradište uskoro bi trebalo da izgradi energetsko postrojenje na biogas u naselju Požeženo, navedeno je u tekstu plana koji je na javnom uvidu.

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

15:57

Prva u Srbiji: Proizvodiće struju ali i đubrivo
Foto:Thinkstock

Uz električnu energiju, proizvodiće se i toplotna energija, kao i organsko djubrivo. Početna sirovina biće poljoprivredna biomasa iz više lokalnih izvora.

Za odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje električne energije iz biomase u kompleksu biogasnog postrojenja planirana je izgradnja skladišnih objekata u koje će se u kontinuitetu dopremati sirovina neophodna za tehnološki proces.

Planirani su i proizvodni objekti za pripremu i odvijanje tehnološkog procesa kao i energetski objekti za smeštaj motora, generatora, uređaja, trafostanica.

Pored instalacija energetskog postrojenja na biogas, biće izgrađen i plato, pristupne saobraćajnice, radionice, servisi i hangari, kao i potrebni prateći sadržaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: