Sprema se raskol u Agrokoru, u igri sad i Arapi

Za Konzum u BiH navodno postoji ozbiljna ponuda dela tamošnjih preduzetnika, koje predvodi vlasnik tamošnjeg trgovačkog lanca Bingo.

Izvor: Veèernji.hr

Subota, 12.08.2017.

15:11

Sprema se raskol u Agrokoru, u igri sad i Arapi
Foto:Thinkstock

Iza njih stoji banka iz Saudijske Arabije, koja već posluje na tržištu BiH.

Navodno je pismo namere već došlo u Agrokor, piše Večernji list.

Prema najavama privremenog upravnika Ante Ramljaka, u septembru će doći do razdvajanja Merkatora i Konzuma na tom tržištu. Neki dobavljači iz Hrvatske već se boje da bi to razdvajanje moglo značiti da Konzum preuzme sve obveze pa da zbog prevelikog opterećenja završi u stečaju, u kojoj bi svoju priliku mogla naći banka.

Ako banka iz Saudijske Arabije preuzme Konzum BiH, tada bi te trgovine delovale samo u Federaciji. Dodatni je strah da bi se zbog toga ubuduće trgovine Konzuma u BiH mogle okrenuti robi s istoka.

Sumnje da se teži da banka s okupljenim preduzetnicima preuzme tamošnji Konzum pojačana je jer navodno hrvatski dobavljači nisu stalno pozivani na sastanke u BiH s tamošnjim dobavljačima. Dobavljači u BiH pozdravili su razdvajanje Konzuma i Merkatora, ali i preduzeli niz mera da zaštite svoja prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: