"NIje ekstremna suša kao 2012., ali ponegde jeste"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će uskoro biti donet set mera za poljoprivrednike zbog suše u kojoj su najviše ugroženi kukuruz i soja.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.08.2017.

11:22

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Nedimović je na RTS-u kazao da će to ministarstvo do kraja avgusta proceniti koliku štetu je nanela suša i zatim doneti odgovarajuće mere.

Prema njegovim rečima, najviše ima problema na području srednjeg Banata, kao i u opštinama Žabalj, Titel, Srbobran i Bečej, gde imamo eketremnu sušu.

Nedimović je poručio da će ministarstvo na vreme izaći sa merama kako bi bili zaštićeni poljoprivredni proizvođači.

"Ipak, biće dovoljno kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvod za sprsko tržište, a biće i za izvoz", naveo je ministar.

On kaže da ministarstvo već radi na proceni štete, kao i da se u medijima uglavnom iznose procene sa kojim ne bi licitirao dok se to precizno ne utvrdi.

"Nemamo situaciju kao što je bila iz 2012, kada smo imali ekstremnu sušu", dodao je Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: