"Štrajk mač sa 2 oštrice, može i manje zaposlenih"

Štrajk radnika Fijata se nastavlja. U Vladi tvrde da su spremni da sednu za isti sto i sa njima i sa predstavnicima kompanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

16:13

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Iz Vlade tvrde da postoje garancije da se deo zahteva ispuni. Sindikalci najavljuju da će danas po podne obavestiti javnost o daljim koracima.

Dvadeset prvi dan - radnici su, umesto u fabrici, ispred nje. Iako nerado govore, daju podršku svojim sindikalnim predstavnicima

Za to vreme u Beogradu ministar privrede tvrdi da je Vlada u kontaktu sa obe strane, koje imaju otvoren poziv da sednu za zajednički sto.

“Imamo garancije da deo zahteva moze lako da se usvoji. Oko materijalnog dela moraju da sednu sa rukovodstvom i razgovaraju. Mi ništa ne možemo da nudimo već da prezentujemo usluge i dovedemo ih za sto”, kaže ministar privrede Goran Knežević.

Štrajk može biti mač sa dve oštrice jer to što država izlazi u susret radnicima državnih kompanija kada štrajkuju, ne znači da će isto uraditi i privatnik, što može dovesti do smanjenja broja zaposlenih, smatra urednik Novog magazina Mijat Lakićević.

“Sa druge strane Fijat je od države dobio oslobađanje od poreza i doprinosa što je za njih veliko rastrerećenje i verovatno se i Fijat sada bori da zadrži te povlastice", smatra Lakićević.

A kako bi mogao da izgleda novi ugovor Fijata i Srbije nije poznato, baš kao što ni detalji postojećeg nisu poznati. Zna se da ističe 2018. godine.

Ministar privrede kaže da nema informaciju da u italijanskom gigantu planiraju da proizvodnju presele u Poljsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: