"Zabrinuti smo, pogubne posledice štrajka"

Industrijski sindikat kompanije Drekslmajer Automotive iz Zrenjanina izrazio je zabrinutost povodom štrajka zaposlenih u Fijatu u Kragujevcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:30

Foto: Getty images, ilustracija

Ova kompanija prisutna je u Srbiji već godinama u oblasti autoindustrije i predstavlja Fijatovog kooperanta, odnosno proizvodi pojedine delove.

“Zabrinuti smo samom dužinom trajanja štrajka i mogućim posledicama po okončanju štrajka, a koje mogu biti pogubne za sve, ne samo za zaposlene u FCA Kragujevac, već i za kooperante poput nas", navodi se u dopisu koji su uputili Ministarstvu privrede.

"Podržavamo mere i napore Vlade Srbije očuvanju radnih mesta u autoindustriji, te se zalažemo za zajedničlki cilj koji će dovesti do dolaska novih investitora i proširenja ove grane industrije. Ovim putem molimo da se nađe rešenje za prekid štrajka i pristupi pregovorima u što kraćem roku”, navodi se u dopisu sindikata Drekslmajera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: