Dan odluke: Šta će dalje 2.000 Fijatovih radnika

Štrajk 2.000 radnika "Fijat Krajsler automobili Srbija" ušao je u 15. dan, a pošto još nema pregovora, Štrajkački odbor danas treba da odluči šta će dalje.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:52

Dan odluke: Šta će dalje 2.000 Fijatovih radnika
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

U Štrajkačkom odboru je agenciji Beta rečeno da njegovi predstavnici od jutros razgovaraju sa štrajkačima iz prve smene i objašnjavaju da Štrajkački odbor uopšte nije otpočeo pregovore sa poslodavcem, već da, po pisanju medija, sa FCA verovatno pregovara samo država.

Krajem prošle sedmice, Ministarstvo privrede Srbije je predložilo štrajkačima protokol koji su oni odbacili pošto je Štrajkački odbor ocenio da je to bio predlog za prekid štrajka, a ne za pregovore, te je Vladi ponudio svoju verziju.

Štrajk u FCA počeo je 27.juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su Vlada Srbije i resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa štrajkačkim odborom i poslodavstvom "Fijata" i da pokušavaju da dve strane dovedu za sto kako bi se pregovaralo o zahtevima radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: