EU: Sankcije Putinu ipak još godinu

Evropska unija produžila je sankcije Rusiji zbog aneksije Krima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.06.2017.

10:13

EU: Sankcije Putinu ipak još godinu
Foto: Gettyimages

Evropski savet saopštio je da će "restriktivne mere kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja" biti produžene do 23. juna 2018.

Sankcije se odnose na osobe i kompanije sa sedištem u EU i uključuju zabranu uvoza robe sa Krima, investicije na Krimu, turističke usluge i izvoz robe i tehnologije kompanijama na Krimu.

Od marta 2014. EU je uvela više restriktivnih mera posle akcije ruskih vlasti kojim je poluostrvo Krim pripojeno Rusiji.

Posle svrgavanja proruskog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča u februaru 2014. godine, na Krimu, gde je rusko stanovništvo u večini, u martu je održan referendum o prisjedinjenju Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: