Novo zanimanje - kako da postanete upravnik zgrade

Već u julu Srbija će dobiti prve licencirane upravnike stambenih zgrada. Privredna komora Srbije zadužena je za obuku, a ona počinje 25. maja.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

12:36

Novo zanimanje - kako da postanete upravnik zgrade
(Foto: Thinkstock.com)

Dejan Turgalj je godinama u poslovima održavanja zgrada, kao direktor firme.

“Naša firma će da plati polaganje ispita prvi put svakom zaposlenom koji bude hteo da postane profesionalni upravnik”, kaže Dejan Turgalj, direktor firme za održavanje zgrada.

On dodaje da je u pitanju jedno novo zanimanje koje kod nas nije postojalo.

Glavnu ulogu u licenciranju upravnika imaće Privredna komora Srbije, koja će, osim toga, biti zadužena I za objedinjeni registar sa imenima upravnika, ali I za kontrolu njihovog rada.

“Odziv je veliki mi očekujemo da negde već pre nego što krenemo svi na letnje godišnje odmore možda već negde 1000 polaznika prođe ove obuke ne samo u Beogradu već širom Srbije samo u Beogradu već negde oko 200 zainteresovanih polaznika ima”, kaže Mirjana Kovačević iz PKS.

Iz Ministarstva građevinarstva poručuju da će obuka omogućiti zapošljavanje većeg broja ljudi, koji moraju da imaju bar srednju školu, koji nisu osuđivani I imaju položen ispit za upravnika.

Obuka će obuhvatitI nekoliko oblasti: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem I održavanjem zgrade, ali i administrativni i finansijski aspekt.

Samo profesionalni upravnici moraju proći obuku i položiti ispit za licencu, dok tu obavezu nemaju stanari koje komšije izaberu da upravljaju zgradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: