"Ako vi u Srbiji uspete, s tom pričom..."

Šnajder elektrik DMS je najveća kompanija u regionu, jedina je apsolutni vlasnik prozvoda i ima potencijal za rast, kaže direktor kompanije Dragan Popović.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2017.

17:06

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Popović je, nakon što je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrima u vladi, koji su posetili kompaniju, rekao da su gosti dobili uvid u sve što rade u Šnajder elektriku, ali i mogućnost da svojim predlozima pomognu, u kampanji koju vlada vodi za prepoznavanje značaja IT sektora.

Stavljanje IT sektora na odgovarajuće mesto znači i više studenata i kvalitetnih stručnjaka, naznačio je Popović.

On se zahvalio premijeru na poseti, navodeći da je Vučić prvi premijer koji je došao u kompaniju, što je pozitivan znak.

Kako je dodao, sa predsednikom vlade i ministrima razgovarao je o obrazovanju, privredi, o tome kako vlada može da pomogne razvoju kompanije, ali i šta Šnajder elektrik DMS kao kompanija koja radi sa 80 zemalja može da uradi da doprinese promeni slike Srbije.

Takođe, bilo je reči i o tome da se infrastruktura unifcira na nivou zemlje, u čemu su postignuti pomaci.

“Nama je direktor Simensa rekao - uspete li vi u Srbiji sa tom infrastrukturnom pričom, koja je jedna od najvećih softverskih priča ikada, slika Srbija će biti kompletno promenjena i milsim da smo ovde našli prave sagovornike u tom smislu”, rekao je Popović.

Njegovo izlaganje nastavio je premijer, koji je dodao: “Mi smo rekli samo da ćemo dati para koliko traže, sve drugo je na njima”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je poseta premijera Šnajder elektriku DMS snažna poruka da Novi Sad sebe pozoicionira kao regionalni IT centar.

“Imamo snažnu IT zajednicu oslonjenu na univerzitet i ponosni smo na to što naša pamet i stručnjaci prave proizvode za ceo svet i što umemo da isporučimo ono što svet od nas očekuje”, rekao je Vučević.

On je poručio da će grad nastaviti da podržava kompaniju i time utiče na broj radnih mesta i na poboljšanje života građana.

I predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da će i sa tog nivoa nastaviti da stiže podrška radu IT sektora, u okviru kog funkcioniše i Šnajder elektrik DMS sa, podvukao je, impozantnim rezultatima.

On se osvrnuo i na planiranu izgradnju Naučno-tehnološkog parka koji će, kako je rekao, biti dodatna odskočna daska za IT sektor.

Mirović je dodao da su u okviru Razvojnog fonda Vojvodine razradili određene linije za podršku IT kompanijama.

“Pre desetak godina smo u Novom Sadu imali nekoliko stotina zaposlenih u IT sektoru, sada je taj broj blizu 10.000, što Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju pozicionira kao zemlju koja ima ogroman trend rasta u IT sektoru”, rekao je Mirović.

Kako je dodao, u razvoju kompanija poput Šnajder elektrik DMS, vidi se energija koja garantuje privredni rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: