Hemofarm preuzeo kompaniju "Ivančić i sinovi"

Kompanija Hemofarm preuzela je imovinu kompanije "Ivančić i sinovi", saopšteno je iz vršačke farmaceutske firme.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2016.

11:30

Hemofarm preuzeo kompaniju
Foto: Thinkstock

Kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu "Ivančića".

U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Zeliger.

Više od trideset proizvoda kompanije "Ivaničić i sinovi“ ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim.

Zeliger ističe činjenicu da će kompanija preuzetim portfoliom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda.

"Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine 'Ivančića i sinovi', Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije", kaže Zeliger.

Naglasivši ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, dodao je da je veoma srećan što će zaposleni iz kompanije “Ivančić i sinovi” uneti novu energiju u Hemofarm.

"Rečju, ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije, ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda", zaključio je Zeliger.

Hemofarm je članica nemačke Štada grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: