Vučić obećao građanima: Živećete bolje

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da je 2015. bila prelomna za Srbiju i obećao građanima da će kvalitetnije živeti i da će se povećavati plate i penzije.

Izvor: Beta

Petak, 25.12.2015.

11:47

Default images
Foto: Tanjug

"Vlada je udarila temelje modernoj Srbiji", rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Arandjelovca, gde je otvorio put od tog grada do mesta Krćevac.

Vučić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara autoputeva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

"Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi", rekao je Vučić.

On je nakon obilaska obnovljenog puta Aranđelovac-Krćevac dužine 8,7 kilometara novinarima kazao da je zadovoljan kako je ta deonica urađena. U obnovu puta je uloženo oko 360 miliona dinara i sada je put proširen i postavljen je novi kolovoz.

"Važno je da ljudi shvate da se samo teškim radom dolazi do rezultata", rekao je Vučić.

Radovi na deonici Aranđelovac-Krćevac, koju je sa Vučićem obišla i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Zorana Mihajlović, koštali su 429 miliona dinara.
Foto: Tanjug
Izvođači radova, koji su počeli krajem juna, bili su Srbija autoput i PZP Kragujevac.

Obnova deonice Kragujevac-Krćevac deo je projekta modernizacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, vrednosti 400 miliona evra.

Projekat će trajati tri godine, a finansira ga Svetska banka sa 100 miliona dolara, Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa po 100 miliona evra, a preostali iznos obezbeđuje Vlada Srbije.

Navodeći da će biti nastavljena rehabilitacija puteva u tom delu Srbije, Vučić je kazao da je planirana obnova puta Topola-Rudnik, u dužini od 27 kilometara, koji bi trebalo da bude završen do decembra sledeće godine, kao i da je predviđena obnova puta Topola - Cerovac.

Ti putevi su, istakao je, veoma važni za građane tog dela Srbije i podsetio da je u toku izgradnja dela Koridora 11 na potezu Ljig-Preljina-Požega.

"Nastavićemo da rehabilitujemo puteve i imaćemo obnovljenu čitavu mrežu puteva u ovom kraju", rekao je Vučić koji je bio dočekan na tradicionalni način, uz pogaču i so.

Premijer je rekao da je već obezbeđen novac za tri mosta i tri klizišta u tom kraju Srbije.

Vučić je najavio da će u nedelju biti otvorena pristupna saobraćajnica sa šest traka koja će spojiti Putinov most sa Pančevačkim putem, a sledeće nedelje i deo istočnog kraka Koridora 10, kod Crvene Reke.
Foto: Tanjug
Govoreći o ekonomskim rezultatima u protekloj godini, Vučić je rekao da je ona bila dobra jer su sprovedene teške mere i istakao da je povećan privredni rast, koji će u 2016. godini biti preko dva odsto, a u 2017. i preko tri odsto.

Istakavši da nema lakih rešenja i da se grdno varaju oni koji misle drugačije, premijer je poručio:

"Videćete kako Srbija napreduje svakog dana i svake godine biće sve bolje", rekao je Vučić i dodao da je ove godine planirano da se obnovi 120 kilometara putevam a da je obnovljeno čak 200.

Upitan o investicijama u Aranđelovcu, Vučić je rekao da lokalna samouprava ima na raspolaganju dodatne mere vlade za podsticaj zapošljavanja.

Vlada, kako je rekao, "čezne da da državni novac privatnicima iz Srbije", ali je pri tome potrebno, dodao je, da oni obezbede biznis plan i kolaterale, jer "država neće da baca svoj novac".

Pregovara se o određenim investicijama u Aranđelovcu, naveo je premijer, dodajući da je ipak "bolje da se predsednik opštine ne hvali dok se to ne završi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: