BG na vodi: Odložen ugovor, sad se čeka kamen

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je potpuno rekonstruisanu Hercegovačku ulicu, sa novim parkingom, u okviru realizacije projekta Beograd na vodi.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.09.2015.

15:23

Default images
Foto: Tanjug

Mali je kazao da je Grad Beograd ispunio svoje obećanje i da je Hercegovačka ulica rekonstruisana u potpunosti ističući da su zamenjeni asfalt, trotoari, kao i javno osvetljenje. Istovremeno, protest su održali članovi udruženja "Ne da(vi)mo Beograd" i gradonačelniku uručili igračku - žutu patku.

"Zajedno sa rekonstruisanom zgradom Beogradske zadruge, taj deo grada je sada potpuno drugačiji", istakao je Mali.

On je naveo da radovi na rekonstrukciji Savske promenade teku po planu i da će biti završeni do 22. ili 23. septembra. Mali je istakao da će to biti dve važne stvari za projekat Beograd na vodi.

Oko četiri miliona evra je vrednost radova na rekonstrukciji Hercegovačke ulice i radova na Savskoj promenadi.

Gradonačelnik je najavio da će sa kamenom temeljcem za projekat Beograd na vodi krenuti do kraja ovog meseca.

"To obećanje ćemo ispuniti i tada ćemo ispuniti i obećanje da ćemo objaviti ugovor za projekat Beograd na vodi što naravno svi očekuju i od čega nemamo razloga da se plašimo", naglasio je Mali.

"Mi smo do danas uklonili 236 objekata, 94 porodice je otišlo odavde, 54 plovila su uklonjena i sada, kao što vidite, sve je spremno za početak radova", istakao je Mali i dodao da će radovi početi do kraja septembra.

U narednih desetak dana će biti potpisan ugovor sa velikim hotelskim lancem koji će biti korak dalje, dodao je gradonačelnik. On je naglasio da će biti rešen i problem kanalizacije.

"Mi hoćemo da ceo ovaj deo obnovimo, i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, i da stvorimo sve uslove za građane koji će ovde živeti u budućnosti', rekao je Mali.

Žuta patka u ruke - "Ne davimo Beograd"

Aktivisti inicijative "Ne davimo Beograd", koji se protive projektu "Beograd na vodi", protestovali su tokom posete gradonačelnika. Oni su transparetnom sa slikom tramvaja pokušali da mu prepreče put, kao podsećanje na parkiranje tramvaja da bi se zaklonio protest građana prilikom potpisivanja ugovora o projektu u aprilu davajući mu u ruke igračku - žutu patku.

"Beograđani još nisu upoznati sa ekonomskom računicom i dobiti iz ovog projekta, nisu upoznati s projektom i ugovorom za taj projekat, i želimo da još jednom pokažemo da je ceo taj projekat prevara. Želimo da apelujemo na gradske čelnike da se odustane sramnog izvođenja radova bez ikakvih dozvola i značaja za grad", rekao aktivista inicijative "Ne davimo Beograd", Dobrica Veselinović.

Veselinović je rekao da je objavljivanje ugovora o projektu bilo najavljeno prilikom potpisivanja, pre nekoliko meseci, pre mesec dana rečeno je da će to biti za dve nedelje, a pre dve sedmice da će to biti za nedelju dana, "tako da mislimo da je sve to jedna velika prevara" - rekao je on.

Vlada Srbije, firma "Belgrejd voterfrant kepital investment" i kompanija Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta "Beograd na vodi" sa dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: