Dobitak Komercijalne u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

Komercijalna banka je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona dinara, odnosno oko 56 miliona evra, što je više od dobitka planiranog Biznis planom.

Foto: Komercijalna banka
Foto: Komercijalna banka

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti i do kraja godine. Uspešno i stabilno poslovanje Komercijalne banke u 2017. godini zasluga je pre svega svih zaposlenih u Banci.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Isto tako, Komercijalna banka je po visini devizne štednje dugogodišnji lider na srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. Nivo štednje u Banci na dan 31. oktobra ove godine iznosio je više od 1,6 milijardi evra, što jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku. O tom poverenju jasno govori i podatak da Komercijalna banka ima više od milion klijenata.

Komercijalna banka je i jedan od regionalnih bankarskih lidera, jer njenom poslovnom uspehu doprinose i supsidijari – Komercijalna banka Banja Luka i Komercijalna banka Budva.

Komercijalna banka, koja ima sistemski značaj u finansijskom sistemu Srbije, sa uspehom je realizovala reorganizaciju svoje poslovne mreže, koja broji više od 200 ekspozitura i lansirala niz novih usluga, posebno u segmentu digitalnog bankarstva.

PR

Zašto je digitalna pismenost neophodna svakom poslovanju?

Živimo u vremenu kada je tehnološka pismenost neophodna za dostizanje ličnih ambicija. Kada govorimo o tehnološkoj pismenosti odlično poznavanje Windows operativnog sistema više nije dovoljno. U skladu sa poslom koji želite da radite savladajte praktične veštine koje će vam omogućiti da postanete dobro plaćeni profesionalci u svojoj struci.

biz: pr sreda 8.11. 09:41 Komentara: 0

Predrag Ćirković: Podrška digitalnoj transformaciji

1. Koji su planovi kompanije SAP West Balkans?

Naši planovi su da, uz rast koji ostvarujemo kao kompanija na regionalnom tržištu, pojačamo i svoje prisustvo zapošljavanjem mladih i perspektivnih kadrova. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspeti da našim klijentima obezbedimo sve bolju podršku kako u održavanju već implementiranih rešenja tako i u implementaciji SAP inovativnih rešenja nove generacije. U našim planovima se jasno vidi odluka da se kompanija SAP pozicionira kao jedan od vodećih partnera na polju digitalne transformacije kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

biz: pr petak 3.11. 14:06 Komentara: 0

Kako da nedelju štednje pretvorite u DECENIJE ŠTEDNJE!

Poslednjih godina kamate na štednju u bankama su znatno pale, ispod 1% godišnje. Istovremeno cene energenata rastu iz godine u godinu povećavajući troškove stanovanja. Zato pravo rešenje može biti investicija u materijale za gradnju ili izolaciju stambenog prostora koji će praktično sami sebe otplati kroz osetno niže račune za grejanje, a tokom narednih decenija vam dopunjavati kućni budžet bolje od štedne knjižice!

biz: pr utorak 31.10. 10:00 Komentara: 0
strana 1 od 24 idi na stranu