Tajna jezera kojem niko ne može da odoli

Pitate se zašto velike zvezde od celog sveta biraju baš jezero Komo za svoj odmor? Na samo sat vremena od Milana nalazi se “ogledalo Alpa“ i mesto na kojem je i Julije Cezar odmarao, a odvajkada je privlačilo najpoznatije ljude iz celog sveta.

Promo

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

16:00

Tajna jezera kojem niko ne može da odoli

Rimski pisac i naučnik Plinije Stariji je, navodno insiprisan lepotom jezera Komo, baš ovde napisao svoje čuveno delo “Upoznavanje prirode“. Đuzepe Verdi je tu komponovao “Travijatu“. Mocart je takođe obožavao da traži inspiraciju na ovom jezeru, a Leonardo da Vinči ju je i pronašao, pa mu je pejzaž poslužio kao pozadina za čuvenu sliku “Bogorodica među stenama“. Mnogo kasnije istim žarom divio mu se i Ernest Hemingvej, a i danas poznate ličnosti iz celog sveta to nastavljaju da čine. Predstavnici moderne pop-kulture Madona i Džordž Kluni su čak kupili i svoje nekretnine na obali jezera, kako bi kad god požele predah, mogli da dođu i svoj mir pronađu baš ovde. Pročitajte u nastavku u čemu je tajna Koma, ali i kako da učestvujete u nagradnoj igri koja bi baš vas mogla da odvede na jezero, kojem kroz vekove niko nije mogao da odoli. Neverovatan pejzaž

S lokacijom u podnožju Alpa, baš sve od masivnih planina, zelenila i šarenog cveća, pa do tamno plave, skoro morske boje jezera, oduzima dah i pruža pravi duševni mir.

Luksuzni hoteli

Na jezeru Komo se nalazi puno hotela sa pet zvezdica, ali onaj najpoznatiji koji biraju zvezde sa A-liste je svakako Grand Hotel Tremezzo. Nalazi se tačno na obali jezera, a gosti mogu da uživaju u pogledu na jezero iz svake sobe.

Bajkovita sela

Čitavo jezero je okruženo prelepim selima sa šarenim zgradicama, gotskom arhitekturom, uskim uličicama i istorijskim znamenitostima. Zanimljivo je da se seoca ušuškana na jezeru jako razlikuju, pa svaka poseta donosi neko novo iskustvo. Tako je Komo idealan za ljubitelje istorije, Menađio za porodice koje žele miran odmor, Belađo za one koji vole da izlaze, Varena za ribare a Tremeco za ljubitelje dobrih restorana.

Istorijske znamenitonsti

Osim što svetske zvezde privlači prelepa priroda, postoji još mnogo toga za videti, kao što je vila Carlotta koja se proteže na 70 hiljada kvadratnih metara i sadrži bašte i muzeje. Svakako vredna posete je i italijanska botanička bašta sa skulpturama i fontama, sagrađena krajem 17. veka, koja je bila dom političara Đovanija Batiste Somarive, a kasnije je pretvorena u muzej.

Banca Intesa vas vodi na putovanje!

Ako koristite Mastercard Standard ili Gold kreditnu karticu za fizička lica, imate priliku da učestvujete u nagradnoj igri. Svi klijenti Banca Intesa koji u periodu od 7. jula do 2. avgusta izvrše transakciju ovom karticom, u iznosu od 4.000 dinara i više u zemlji, odnosno minimu 35 evra u inostranstvu, na prodajnom mestu, putem onlajn kupovine ili podizanjem novca na bankomatu, učestvuju u nagradnoj igri. Izvlačenje dobitnika će se obaviti 4. avgusta 2017. godine, a Banca Intesa će u roku od 15 dana od završetka nagradne igre objaviti spisak dobitnika. O detaljima nagradne igre pročitajte na linku http://bit.ly/2tLxhpN.

Nagrade su:

Prva nagrada: Put u Milano za dvoje sa kartama za finalnu trku u Monci i obilazak jezera Komo
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: