Radojko Janić - srpski preduzetnik godine

Radojko Janić, vlasnik kompanije Radijator - Inženjering, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje jubilarni peti put.

Promo

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

08:00

Radojko Janić - srpski preduzetnik godine
Foto: EY

"Priznanje od strane kompanije EY i žirija koji čine moje kolege preduzetnici vrhunac je karijere koji jedan preduzetnik može da doživi. Ono takođe predstavlja i još jednu obavezu celoj mojoj porodici i svim zaposlenim u kompaniji Radijator Inženjering da još više radimo, proizvodimo i tehnološki se unapređujemo, izjavio je Radojko Janić.

Nagradu su mu uručili direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Kompanija Radijator-Inženjering iz Kraljeva, na čelu sa Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. Delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. Radijator-Inženjering danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda. Pored glavne nagrade, priznanja su uručena prof. dr Snežani i Urošu Đorđević koji stoje ispred porodične kompanije Agrounik u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine i Dušku Radoviću, vlasniku kompanije Transfera u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.
Foto: EY
"Program EY Preduzetnik godine u poslednjih 5 godina pružio nam je priliku da se upoznamo sa najuspešnijim preduzetnicima Republike Srbije i uvidimo kako posluju oni koji čine stub ekonomije naše zemlje. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić. Ovogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke. Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2016, Radojko Janić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: Božidar Aleksandrović (Vinarija Aleksandrović), Aleksanda Bogunović (Bexing), Aleksandar Crnogorac (Termovent SC), Bogoljub Pantelić (Bosis) i Dejan Ristić (Jugotex).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: