MediGroup značajan partner državnom zdravstvenom sistemu

U Srbiji je trećina sektora zdravstva privatna i zapošljava oko 4000 lekara, dok je oko 7000 njih na dopunskom radu u privatnim ordinacijama. To je jedna trećina lekara u Srbiji. Samo Medigroup zapošljava više od 1000 medicinskih radnika što ga između ostalog, postavlja na poziciju vodećeg privatnog zdravstvenog sistema. MediGroup čini šest domova zdravlja u Beogradu sa Opštom bolnicom koja ima i porodilište i dve specijalizovane ustanove; Specijalna ginekološka bolnica „Jevremova“ i oftalmološka „Miloš klinika“ koja je i Centar refraktivne hururgije. Nastao 2013. objedinjavanjem najstarijih i najuglednih privatnih klinika, MediGroup je za kratko vreme zauzeo poziciju najvećeg privatnog nacionalnog provajdera.

Promo

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

09:12

MediGroup značajan partner državnom zdravstvenom sistemu

Koliko privatni sistemi zdravstva doprinose detaljnoj i profesionalnoj zdravstvenoj zaštiti i koji su modeli saradnje privatnog i državnog sektora neophodni za poboljšanje zdravstvene slike građana Srbije, razgovarali smo sa Dejanom Pešićem, novim generalnim direktorom MediGroup sistema.

Koje su najveće snage MediGroup sistema?

Mi smo jedini privatni sistem koji može sa državnim sistemom da podeli izazove u pogledu broja pacijenata i zahtevnosti procedura. Imamo jedino privatno porodilište u zemlji u kome se rodi oko 500 beba godišnje i preko 400 hiljada pacijenata godišnje u celom sistemu. Opšta bolnica Medigroup ima angio salu koja je poslednja reč medicine u tom domenu, zatim magnetnu rezonancu srca i sprovodi zahtevne i retke procedure u oblasti barijatrijske i grudne hirurgije. Ponosni smo na činjenicu da smo prvi u Srbiji uveli revolucionarne inovativne metode vantelesne oplodnje i uticali na bolju demografsku sliku Srbije. Neosporno je da su naša snaga pacijenti koji su podjednaka referenca za rad kao i naši istaknuti lekari sa međunarodnim iskustvom i autoritetom u svojim oblastima.

Da li novi menadžment nagoveštava veće promene u MediGroup sistemu? Koja nova iskustva donosite?

Najvažnije je u ovom trenutku održati kontinuitet i na njemu graditi, napredovati. Izgrađen na dobrim osnovama i stabilan, ovaj sistem je sada pogodan za ekspanziju, suočavanje sa novim izazovima na tržištu privatnog zdravstva Srbije i učvršćivanje liderske pozicije na tom tržištu. Do sada je u opremu u svim klinikama i domovima zdravlja uloženo više od 40 miliona evra. Ulaganje u obrazovanje naših lekara i osoblja je svakako nemerljivo. Naši budući planovi nisu ništa manje ambiciozni.
Iz svog dosadašnjeg rada donosim veliko iskustvo u pogledu profesionalnog menadžmenta u internacionalnim kompanijama, što će biti vidljivo i u odlukama na čelnom mestu MediGroup. Svoje prve radne navike i poslovna znanja sam sticao devedesetih gde sam i gradio karijeru od početnih, pa sve do rukovodećih pozicija profesionalnog menadžmenta u Italiji, Rusiji, Južnoj Americi i Iranu.

Da li će MediGroup ostvariti saradnju sa državnim zdravstvenim institucijama?

Radimo na tome, a to je predviđeno i novom reformom zdravstvenog sektora. Upravo je ova saradnja jedan od najvažnijih i dugoročnih ciljeva MediGroup. Možemo da budemo velika podrška u pogledu rasterećenja državnog sistema, smanjenja liste čekanja, razvoja preventive ili pomoći kod pacijenata sa regresivnim tokom bolesti kojima je neophodna hitna intervencija. Tražimo najbolje modele za saradnju na obostrano zadovoljstvo i korist pacijenata.

Da li je deo Vaše strategije proširenje poslovanja na ostale gradove Srbije i možda region?

MediGroup je jedini zaokruženi zdravstveni sistem u regionu i ostvaruje najveće prihode od svih ustanova privatnog zdravstva na prostoru bivše Jugoslavije. Plan nam je da mrežu proširimo na druge gradove Srbije i pacijentima van Beograda fizički približimo sve aspekte primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i tako ostanemo vodeći privatni nacionalni provajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: