IT kompanija ICL Services otvorila predstavništvo u Beogradu

Ruska IT kompanija ICL Services je u sredu, 24. avgusta, zvanično otvorila svoje prvo predstavništvo u Srbiji, u Beogradu. Kompanija, osnovana u Kazanju 1991. godine, ove godine slavi četvrt veka postojanja, a Beograd je odabran kao nova najpogodnija međunarodna lokacija za širenje poslovanja firme i stratešku saradnju sa klijentima iz celog sveta. Prema rečima g. Ruslana Vagizova, direktora operacija u ruskoj centrali, firma će do kraja godine zaposliti 35 IT stručnjaka, dok će broj radnih mesta u naredne dve godine verovatno premašiti 150.

Promo

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

14:55

IT kompanija ICL Services otvorila predstavništvo u Beogradu
Foto: ICL Services

“Velika mi je čast da Beograd uvrstim na mesto gradova iz kojih će poslovati ICL Services. Mnogo truda smo uložili u rast naše kompanije i posebno naše kadrove, koji su naš najveći ponos. Mnogi od naših zaposlenih su u firmu došli kao tek svršeni studenti i gradili se kao lideri velikih timova tokom godina. Drago mi je da ćemo naš preduzetnički model preneti i na Srbiju, gde ćemo sarađivati sa fakultetima i mladim ljudima za koje se nadamo da će jednog dana biti eksperti svetskog kalibra”, istakao je g. Vagizov u obraćanju prisutnima na ceremoniji.
Foto: ICL Services
ICL Services je pionir je u sferi profesionalnog IT outsourcinga u Rusiji; timovi su specijalizovani za IT podršku za velika preduzeća, a među glavnim oblastima rada su “service desk” usluge, terenska podrška, integracija i praćenje IT infrastrukture klijenata, izrada i implementacija softverskih rešenja, kao i IT konsalting.

Ogranak kompanije koji posluje na međunarodnom tržištu danas broji više od 1.000 zaposlenih koji strateški sarađuju sa preko 50 krupnih klijenata iz 26 država. Beogradska kancelarija ICL Services trenutno broji 12 ljudi, uz planove da se u naredne dve godine otvori još jedna kancelariju i zaposli između 100 i 150 visokokvalifikovanih stručnjaka. Cilj kancelarije u Srbiji je da se stvori nova baza IT podrške za najveće klijente, dok direktor lokalne kancelarije, g. Igor Katikov, ističe da će kompanija prednjačiti u odnosu na konkurenciju boljim uslovima rada, većom mogućnošću za obuku i napredovanje, ali i saradnjom sa najvećim svetskim kompanijama koje posluju u raznim oblastima.
Foto: ICL Services
ICL Services je dobitnik nagrade “Innovation Time” u kategoriji “Tehnološka inovacija godine” i uvršten je na list u “The Global Outsourcing 100”, koju kreira Međunarodna asocijacija outsourcing profesionalaca. Firma je deo ICL grupe, koja broji više od 2.000 zaposlenih.

Zvanična internet prezentacija kompanije:

http://icl-services.com/sr/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: