Zeleni biznis centar ProCredit banke

ProCredit banka započela je izgradnju svog novog energetski efikasnog biznis centra u Nišu, u kom će biti smeštena i nova ekspozitura Banke, a sve sa namerom da još intenzivnije nastavi sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrede na jugu Srbije.

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

10:03

Default images

Zahvaljujući modernom načinu izgradnje, savremenim materijalima i alternativnim sistemima grejanja, hlađenja i osvetljenja, novi biznis centar ProCredit banke ispunjavaće najviše svetske standarde u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i očuvanja životne sredine.

Na taj način, nova poslovna zgrada ProCredit banke u Nišu godišnje će ostvarivati čak 70 odsto uštede na troškovima grejanja i hlađenja, dok će emisija ugljen-dioksida u ovom objektu biti 40 odsto manja nego u zgradama sa klasičnim sistemima ventilacije, grejanja i osvetljenja.

Namera ProCredit banke je da kompletnu izgradnju i opremanje novog objekta završi početkom decembra ove godine, kao i da u realizaciju ovog projekta investira više od 1,2 miliona evra.

"Naša želja je bila da i na primeru novog poslovnog centra u Nišu još jednom pokažemo koliko su ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti značajna i pre svega isplativa. One s jedne strane doprinose većoj produktivnosti i boljim uslovima života, dok s druge strane ove investicije, zbog značajnih ušteda koje donose, veoma brzo otplaćuju same sebe. To je, ujedno, glavna poruka koju naša banka želi da prenese svim privrednicima i građanima, da ih ohrabrimo i naravno podržimo u svim projektima i planovima koji imaju za cilj uštedu energije" istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

ProCredit banka je jedna od vodećih banaka u Srbiji kada je reč o finansiranju projekata posvećenih unapređenje energetske efikasnosti u poslovanju domaćih preduzeća, poljoprivrednoj proizvodnji i životu građana.

Tokom proteklih godina, ProCredit banka je u ove projekte i unapređenja investirala više od 30 miliona evra, dok u svojoj aktuelnoj ponudi Banka ima veliki broj kreditnih linija koje su namenjene upravo ovim ulaganjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

4 h

Podeli: