Kombinovana Rajfajzen štednja

Rajfajzen banka u Nedelji štednje nudi kombinaciju oročene štednje i ulaganja u otvoreni investicioni fond Raiffeisen World pod nazivom "Kombinovana štednja".

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2011.

23:20

Default images

Ulaganje sredstava u depozitni i investicioni deo se vrši u tačno određenoj razmeri, a minimalni iznos ulaganja u depozitni i investicioni deo zajedno iznosi 3.000 EUR.

- Depozitni deo je iznos koji se oročava uz fiksnu kamatnu stopu, koja u potpunosti garantuje povraćaj inicijalno uloženih sredstava po isteku ugovorenog roka.

- Investicioni deo predstavlja iznos koji se ulaže u kupovinu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Raiffeisen WORLD, a koji pruža mogućnost ostvarivanja prinosa na uložena sredstva. U okviru ponude za Nedelju štednje, na rok oročenja od 12 meseci Rajfajzen nudi kamatu od 5,2 odsto na depozit pod uslovom da u Fond uložite najmanje 4,4 odsto sredstava.

Banka garantuje povrat inicijalno uloženih sredstava po isteku perioda oročenja:

- ukoliko ne raspolažete oročenim depozitom pre isteka ugovorenog roka,
- ukoliko ne smanjite broj investicionih jedinica fonda Raiffeisen WORLD koje posedujete, ispod broja investicionih jedinica kupljenih u okviru ovog proizvoda, i
- ukoliko ne dođe do povećanja zakonom propisane poreske stope koju je klijent dužan da plati na prihod – kamatu po osnovu depozita, koja trenutno iznosi 10%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: