Devizna štednja u Unikredit banci

UniCredit Banka od ove godine nudi različite vidove oročenja, od standardne štednje u različitim valutama, do Duple štednje u evrima.

Fokus

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2011.

13:15

Default images

Banka je takođe, uvođenjem dodatnih perioda oročenja obogatila svoju ponudu. Naime, od ove godine klijenti ušteđevinu mogu da oroče na periode, od mesec dana do 24 meseca, a sve u zavisnosti od valute u kojoj štede.

Kada je u pitanju štednja u evrima, pored standardnih perioda oročenja aktuelnih i kod dinarske štednje, Banka je uvela štednju na 13, 18 i 24 meseca. Nominalna kamatna stopa za oročenja u evrima od 12 meseci iznosi 5% godišnje, dok se efektivna kreće od 5,08% na godišnjem nivou.

Zatim, ukoliko se klijent opredeli da sredstva oroči na period od 13 meseci nominalna kamatna stopa iznosi 5,30% godišnje, dok se efektivna kreće od 5,38% godišnje. Maksimalni period oročenja za štednju u evrima je 24 meseca za koji nominalna kamatna stopa iznosi 5,60%, dok je efektivna 5,53% godišnje.

Pored navedenog, zbog velikog interesovanja Banka nastavlja klijentima da nudi Duplu štednju u evrima na period oročenja od godinu dana, sa nominalnom kamatnom stopom od 5% godišnje i efektivnom od 5,36% na godišnjem nivou.

Ovaj vid štednje klijentima omogućava da unapred pripisanu kamatu ponovo oroče i na taj način ostvare dodatnu kamatu. Na primer, ukoliko klijent oroči iznos od 15.000 evra na 12 meseci, na sam dan oročenja će na njegov ulog biti pripisana kamata u iznosu od oko 686,25 evra, dok će kamata na ovaj reinvestirani iznos biti oko 31,40 evra. Iznos glavnice i pripisane kamate od oko 15.686,25 evra će klijentu biti isplaćen po isteku perioda oročenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: