Utorak, 02.06.2015.

09:35

Porez na stan sa 37.000 na 118.000 RSD

Žitelji prestonice ogorčeni zbog većeg poreza na imovinu. Nekima nije jasno zašto je račun za ovu godinu nekoliko puta veći nego 2014., pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Porez na stan sa 37.000 na 118.000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

podanik

pre 8 godina

ako svi mi koji komdntarisemo izadjemo ispred svoje Opstine sa transparentitma i motkama, ovaj porez ce biti povucen, sa izgovorom da nije u skladu sa plateznim mocima gradjana, ako sto ustav i nalaze.
Inace nista, bas njih briga za ove komentare. Samo protest nesto menja.

Vaske_tb

pre 8 godina

Ne mogu da znam koliko je iznosio harač u vreme vladavine Turaka i za ono vreme, ali siguran sam da je svakako bio manji od ovog koji nam nameću poslednje dve godine. Posle se nameće logično pitanje, da li smo mi to pod okupacijom ili je ovo i dalje Srbija - zemlja žitelja Srbije? Ili su to samo kriminalci prerušeni u skupa odela predstavnika vlasti okupirali Beograd i oteli ga od Beograđana?

Miodrag

pre 8 godina

@SkyDriver, 2. jun 2015 16:14
Ne ulazim u razmatranje opravdanosti, niti poreskih stopa na pisedovanje nekretnina, ali ovo sto si napisao, vidim mnogi smatrajubtacnim.
Kod kupovine stana placas porez na promet i/ili prenos. Ako zaradis kad prodajes, kapitalnu dobit.
Ovo je pirez na pisedovanje i pistoji svuda u svetu. Od toga bi trebalo da se finansira lokalna uprava.
Stope sy visoke, osnovice neazurne, veleposednici ne placaju, mnogo toga nije u redu, ali taj porez mora da postoji.

spirogira

pre 8 godina

Ono sto je neophodno za zivot ne sme da se oporezuje. Mora postojati neoporezivi deo plate, a preko njega progresivno oporezovati, recimo 0% poreza na prvih 20 hiljada, 5% na drugih 20, 10% na trecih 20. Isto i za nekretninu u kojoj se zivi, minimum minimuma je 16 kvadratnih metara po clanu domacinstva i to ne sme da se oporezuje. Zalosno je sto ova drzava oporezuje minimalac, ali imajuci to u vidu onda je jasno i zasto je ovakav porez na imovinu. Minimalna zarada i minimalan prostor za zivot znace da drzava ne mora da izdrzava socijalni slucaj i beskucnika, zarada drzave je na toj ustedi, a porezi imaju smisla samo za neke komotnije plate i stambene jedinice. Dosta je bilo.

kalimero

pre 8 godina

@+++
ta sirotinja očigledno nije sirotinja ako već poseduje vredne nekretnine. Ali dobro de, neka bude i da nije pravedno. Osnovno pitanje ostaje ko će da plati državu. Ako su tajkuni dužni znači da od njih nema vajde. Osim toga, čak i da oduzmeš sve tajkunima od te imovine ne bi bilo dovoljno ni 3 meseca da isplatiš penzije. Privreda je u komi već decenijama tako da i od njih nema ništa. Dakle ostaju samo građani. Nije to filozofija već obična matematika ali očigledno da je za neke ovde to preteška disciplina.

Superhikov brat po flaši

pre 8 godina

Kao što reče Superhik:"Otmite pare sirotinji i dajte ih bogatima jer sirotinja ionako ne zna šta bi sa novcem.".Braćo ovi deru gore od Turaka .Verovatno će za ovakvo haračenje dobiti zlatnu medalju od krimosa iz MMF-a .Mi ćemo biti prvi narod u Evropi koji će poželeti da smo puževi ( pravno pitanje je da li je puževa kućica nekretnina ).Nažalost većina nas bi i onda bili puževi golaći jer nas "naša" vlast vidi kao štetočine u "njihovom" ružičnjaku .Porez na odvodnjavanje građevinskog zemljišta se troši na uređenje zemljišta za "Beograd na vodi" .Zamislite da ga naplaćuju retroaktivno za 2013.i 2014. , a tih godina niko u Srbiji nije dobio rešenje za odvodnjavanje .Mi smo sramota naših predaka i tako nam i treba.

ogorcen

pre 8 godina

najgore odd svega sto mi moje mukom zaradjene pare otimaju.
Otimaju znaci nece iskoristiti ni za sta pozitivno za mene ili gradjane Beograda ili Beograd, vec ce ih spiskati na sluzbena putovanja, nove automobile i pokrasti sebi. Od grada Beograda u zadnje 20 godian samo su povecali namete na infostan, uveli parking servis po stambenim zonama, pa porez na imovinu, pa deru seljake za tezgu plate kao za 2 soban stan mesecno a to se prelije na cene hrane koju placam, pa firmarine, itd itd.
A sve je ostalo sto je jos Tito izgradio i toplane i vodovod i parkinzi, a tada nista od ovih novih nameta nisam placao.
Jednostavna racunica ogroman broj partijskih kadrova oglodju budzet kao termiti.
Uvece se razmecu BMW i Mercedes dzipovima a rade na budzetu u gradu uz kljucnu cinjenicu da su neka od inspekcija.
E da ti politicari su sa nasim parama pokupovali pola grcke obale, tamo se ne vidi da su ovde nakrali a odavde se ne vidi da tamo imaju imovinu niti ce ikad platit porez Srbiji za nju.
Ne da je sramota nego treba an dozivotnu za ovakve postupke prvo gradonacelnik pa gradski menadzer pa svi njihovi zaposleni u gradu

cool

pre 8 godina

Glavni razlog povećanja nameta je drastičan pad cene nekretnina.Nelogično zar ne ?! Državi je logično,jer da je smanjila porez ostala bi bez ogromnog prihoda.S obzirom da političari jako teško žive,a građani su puni para rešili su da nam povećaju porez i to nekoliko puta.Ovo je i protivustavno i što je još gore neljudski potez.Krov nad glavom je prirodna potreba svakog čoveka,lična svojina prosečnog čoveka koja ne treba i ne sme da se oporezuje.Ugrožavanje egzistencije-školski primer

muamua

pre 8 godina

@arsenije u zakonu pise da se ne sme u naredne dve godine menjati visina poreza vise od 60% to su ovi i iskoristili...jbg oo je vlada desno orjentisana ako se secas slogana ita sansa za sve...

+++

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.
(kalimero, 2. jun 2015 20:07)

A taj "neko" je sirotinja koja prima 20.000 mesecno !!? Dok tajkuni duguju dva grcka duga drzavi i drzava ih UOPSTE ne juri niti im iznosi stvari iz kuca tj. vila.....cuti bre mani se filozofije ne ide ti

kalimero

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.

dragan

pre 8 godina

"... zona ulaznih pravaca..." trebalo bi da "nova" vlast uvede i zonu izlaznih pravaca, zonu preseka pravaca, zonu silaznih pravaca i zonu uzlaznih pravaca i sve nas, koji nismo nekim pravcem otisli iz ove zemlje, posalje na nebo. Tuzno , strasno

Arsenije

pre 8 godina

@muamua: Ovi na vlasti tek 3 godine, pa još nisu stigli da promene zakon.
Izgleda da su i ovi novi alavi na pare, a da ih za osiromašeno građanstvo baš briga.

Aleksandar

pre 8 godina

Po kom osnovu poskupljuje nesto, sto ne radi nista? Zemljiste je tu, ne mrda. Stan ili kuca, parcela je privatna svojina. Drzavu cini narod, a ne paraziti od politicara. Bez nas vi biste bili go *****.

hh

pre 8 godina

Malo prasine i to je to za nas,neznam kako da nas nazovem...Da li vise iko spominje notare i pljacku koja se preko njih vrsi? Niko...i tako u nizu desetine krupnih pljacki...Dokle?

SkyDriver

pre 8 godina

porez na imovinu ako covek ima samo jedan stan je legalna pljacka gradjana od strane drzave,u redu porez ako imas nekoliko
(bob, 2. jun 2015 13:54)

Inace je pljacka, kad kupis tu nekretninu, ti si platio porez na nju. Da te neko svake godine levati za neki porez je otimacina. Kad prodas tu istu nekretninu platis porez na kapitalnu dobit. Ovo je nacin da isteras ljude odatle i da pustis politicare ili "investitore" da kupe tvoju kucu i izgrade soliter.

Darko

pre 8 godina

"PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!"

Isto ko da su to sve isti ljudi, "penzioneri", vec 100 godina. O cemu ti pricas decko. SNS su doveli na vlast klinci koji su mislili da je isto fudbal i politika. Nesto kao ti. Na glasanje treba da izađe samo onaj ko se razumije u politiku, a ne slijepci.

Idi begaj

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji
(123, 2. jun 2015 14:20)

Ajde daj ti lepo oglas i prodaj tvoje kucu od 200 kvadrata, na jugu zemlje, za 100 puta manju vrednost od moga stana u Beogradu.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Naravno da treba oteti gradjanima Beograda lovu za uredjenje gradskog zemljista koje ce da se da nekom hohstapleru iz Emirata.Naravno da treba lova za idiotsku ideju zicare od Kosutnjaka do N.Beograda. Naravno da treba oteti lovu da bi se dalo GSP-u.Od prosle do ove godine porez povecan 100%.Cene nekretnina u padu vec drugu godinu. Beogradjani gundjaju, placaju iopet daju podrsku haraclijama.A ko daje podrsku? Novokomponovani beogradjani kojima nije nistada izdvoje novac zaporez jer im to dotiraju roditelji zemljoradnici da li kroz novac ili kroz poljoprivredne namirnice koja njihova deca pokupe kada za praznike dodju kuci

roko

pre 8 godina

pa ste glasali sns pa sad ćutite i plaćajte,nije vam valjao đilas koji je za ovu boraniju malog i vesića doktor gradonačelnik! da u mom beogradu vladaju probisveti iz sns-a i sps-a,treba opet nato da sipa bombe po nama da nas sprži jer za bolje nismo!

sankar

pre 8 godina

Glasovali ste imate , Vucko kaze lider regiona , lider razvoja itd. , zivite u centru i lider ste a u susedstvu Beograd na vodi ........ platite ssd ekskluzivni turizam se svuda placa .
Zato premjer i vlada Hr kazu u Eu ne uvodimo jer gradani ne mogu da izdze a ako i moramo ne odnosi sr na prvo nekretninu .

Nisu svi isti

pre 8 godina

"Udar na kućni budžet doživela je i čitateljka Milena Petrović. Ona se žali da joj je za stan od 67 kvadrata na Čukaričkoj padini, razrezan porez čak 20.880 dinara. Prošle godine za istu nekretninu, po rešenju, platila je 11.800 dinara, a 2013. taj iznos je bio samo 6.400 dinara."AKO SU VAM I DALJE SVI ISTI LOPOVI,ONDA NIŠTA!!!

Pera Kojot

pre 8 godina

Bila je pre mnogo godina priča koja se u ono vreme odnosila na S. Miloševića, ali koja je izgleda vrlo univerzalna: Jednoga dana najmudriji od svih vladara posla svoje sluge u narod, a kada se oni vratiše upita ih: "Šta radi narod?" - "Buni se i protestvuje gospodaru", odgovoriše oni. "Samo vi stežite..." Posle 6 meseci: "Narod kuka i plače" - "Samo vi stežite..." Posle još 6 meseci - "Narod ćuti, gospodaru!" - "Samo vi stežite..." - "Ali zar ne bi trebalo da popustimo kad narod utihne?" Na to gospodar samo odmahnu rukom i reče - "NIJE TO TAJ NAROD..."

jelena

pre 8 godina

Neverovatno koliko je ispran mozak ovom narodu. I ova pljačka će da prođe? Niko neće protestovati, već znam. bukvalno mi se plače od besa i nemoći.

milan1004

pre 8 godina

A znate li zasto se niko ne buni protiv ovalikih nameta i loseg standarda? Zato sto su bundzije, revolucionari, narodne vodje, i ljudi od akcije odavno u grupi onih koje ovakvi porezi ne deprimiraju jer su se obogatili. Plate smanjene, evro stalno raste kao i cene osnovnih zivotnih namirnica, ljudska prava i funkcionisanje institucija je jadno, ali ko da se buni? Penzioneri koji su jednom nogom u grobu, glupi radnici koji gledaju Parove ili zene koje su slepe za politiku??? Srbiji je potrebna opozicija! Protest! Buna! Jedan novi oktobar ne bi bio los.

sreten žujkić, penzioner

pre 8 godina

strašno. kod mojih roditelja je skoro 25.000 došao porez, što je čak i podnošljivo u odnosu na ove što imaju preko 100 hiljada.

dragane

pre 8 godina

@dragan
Šta je Beogradjani?
Niste se bunili kada su nama u Novom Sadu podigli porez za 600%. Eto sad stigli i do vas. Ali nema ko da se buni za vas.
(Dragan
Dragane bunili smo se i kad su vama dizali poreze kao sto se bunimo i sad. Ne dizu oni samo Beogradu nego svuda po celoj zemlji i to nemilosrdno. U godini kresanja plata, penzija i svega ovo je cist bezobrazluk i ludilo kojem se mora stati na put. Ne mozes da otmes sve i da vices kako je to za dobrobit svih.
Ja znam sta ce se desiti , neki mucnik ce usled najave za oduzimanjem imovine da uzme oruzje da ode i pobije sve koje stigne po opstini da onda presudi sebi i svojoj porodici ili ce da zavrsi na robiji gde ce barem biti oslobodjen poreza i placanja svih racuna 40 godina. Ovde nije rec niti likovanje BG NS ili kako vec ti to vidis u svojoj glavi. Ovde se radi o opstem prezivljavanju u totalnoj bedi. Posteno bi bilo da vlast nije dirala poreze niti ih povecavala kad ej vec smanjila ionako najniza primanaj u evropi. Uskoro ces i ti i ja da radimo osam meseci za drzavu- opstinu dva meseca za neke druge institucije i dva da kupimo dzakove pirinca ili kropmpira koje cemo jesti klot.
Koliko sam video i nekim poljoprivrednicima je toliko dignut porez na zemlju da im rod i bude nadrekordan nece moci da pokriju ni porez sa tim rodom da ne pricam o zaradi ili pokrivanju troskova proizvodnje

123

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji

Леонардо

pre 8 godina

Револуција! Најгори хоштаплерај владајуће гарнитуре.Мени заиста није јасно шта треба да се деси, па да овај народ коначно дигне главу. Уколико наставе овако, не гине нам " аргентински" сценарио, само у много горој варијанти. Људи, будите се, крајње је време.

Nesto tu nije normalno

pre 8 godina

Nema over ni k od kapitalizma vec je sve cist feudalizam tj prvobitna akumulacija kapitala. Porez na stan u kome zivis i resava ti stambeno pitanje i ne treba da se placa, ako imas u vlasnistvu vise stanova onda i treba da placas porez na sve osim onog stana u kome zivis, sta je sledece porez na stepenice, vazduh prostor koji zauzimam na trotoaru dok idem negde.....

Stiglo svima za naplatu

pre 8 godina

Procitao sam negde da je cena puta Bar-Boljare , 807 mil evra . Kada se zna da je to nejnepristupacniji deo terena u Evropi , nije mi jasno kako je onda most na Adi kostao preko 900 mil evra??!
Sada kada su takve stvari dosle na naplatu , svi zajedno cemo da kukamo iz glasa, pa cak i oni koji su izuzetno dobro prosli u tako lukrativnom poslu kakav je bio cuveni most.

Nesposobni da nauce

pre 8 godina

@hiavata
"Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. "

Vi Srbi bi stalno da selite druge, a na kraju , uvek, oni presele vas ! Zato pazite sta pricate !

moze se i tome doskociti

pre 8 godina

gotovi smo! doslo do toga brale,da bilo koju vlast da biras ono ce sve biti gore i gore! kao da je ne biramo mi vec neko drugi!? ovo je strategija raseljavanja ljudi iz centra grada u periferije,a i punjenje budzeta za plate prekobrojnih neradnika iz javnog sektora! porez mora da se plati,inace ce doci cika(izvrsitelj) da ti proda sve na dobos i to po mnogo manjim cenama od one koju su oni utvrdili da vredi,a na osnovu cega su utvrdili porez!

Vojvoda

pre 8 godina

Ustanak!!!
I u Vršcu nije ništa bolje, poreska uprava radi šta joj je volja. Od besplatne legalizacije došli smo do stavke izmišljenoj partijskoj firmi da dam namet od 199.000 dinara. Gde je sad Zorana Mihajlović i da li neko ovo uopšte čita?
Srušiti režim, jer ovo ništa ne funkcioniše u korist naroda!?

miki

pre 8 godina

Visoki porezi su jedan od nacina kako banda u saradnji sa drzavom nastoji da se dodomgne dobrih lokacija na atraktivnim mestima, koristeci beznadeznu financijsku situaciju onih koji su se ni krivi ni duzni rodili na toj lokaciji. Jos jednom, pun pogodak za mafijaske strukture i korumpiranu vlast.

Parkiraj ako mozes !

pre 8 godina

@Ivan
"Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu"

Beograd nije svet, u Beogradu nista nije ekskluzivno. Beograd je prljavi vruci mravinjak u kome se neoprani, oznojani ljudi guzvaju kao u kutiji sardina ! U Beogradu bi stanovnici trebalo da dobijaju naknadu za teske uslove zivota a ne da se deru porezima !

Voja

pre 8 godina

Pazite sad, šta će da se desi...Narod će vrisnuti na ovoliki porez, kao što i vrišti, zatalasaće se Srbija, a onda će maheri lopovluka (čitaj "dr" Mališan i ostali iz SNS-a), da se predstave kao oni su dobri, pa će porez umesto tri puta ići "samo" duplo naviše.Još kad bi bilo budala da progutaju taj bezobrazluk.
Ljudi, pa mi nemožemo plaćati ovoj vlasti onoliko koliko njoj treba!
Ili neka vrate porez na prošlogodišnji nivo ili će raditi ulica...
Trećeg nema...

VJ

pre 8 godina

@mirijevo
Jeste, neki koji ceo život žive u Beogradu, pritom im niko ništa nije poklonio, će u Vrčin, a oni što su sišli u grad pa zajahali fotelje sa diplomama osnovne i srednje škole, oni će da se šire i da otimaju...
Za njih se kaže da su 'sposobni'.

Mitja

pre 8 godina

s jedne strane porez na imovinu je neosnovana stavka, platio sam porez pri kupovini nekretnine, a naknada za gradsko zemljiste stize pa stize. To je moje - tacka.
s druge strane, ako nemas novaca da zivis u centru grada, onda nemoj, isti ti sto imaju penzije od 25 hiljada, nece imati ni za okolinu u kojoj zive, centar je po logici za najbolje i najbogatije, to sto je necija dedovina tu, nek se zale dedi.

Fasade su katastrofa, parkinzi ne postoje, nemar na svakom cosku. bespotrebna guzva po prevozu i ulici, nemas da platis - dovidjenja.

goran

pre 8 godina

Sinisa Mali, a lopov veliki! Zaposleni stranacki trutovi koji sede,piju kafu,citaju novine,vode abrove...i imaju plate od hiljadu i vise evra,moraju se od necega platiti! Mislite o tome na izborima!

mozaks

pre 8 godina

to sto ste podobijali poreze za imovinu,ne mojte se cuditi.to je u vojvodini nama doslo jos ranije,isto tako.njih ne interesuje nista,osim da otmu pare.kad je suboticu uhvatio talas napustanja,nikog nije bilo briga.grad polu mrtav,jer nema posla,a nameti uzasni.al njih to ne interesuje.njima trebaju pare,bilo kako,da namire sebe.sad kad su udarili na vas u beogradu..sad uvidjate muku.tek ce da stigne ..al dok to shvatite,ostadosmo svi bez gaca i novaca.vlast to ne interesuje.
al morat ce ih,jer ce se iseliti narod iz vojvodine,pa ce sav teret pasti na vas u prestonici da platite.
od poreza i dazbina sto su uveli,drzava je vojvodinu zaklala jos pre koju godinu,samo sto nece da to ni vide,niti kazu.nekad se zivelo od posla,a sad umire od poreza i nameta

Shanghai

pre 8 godina

Jedino pravedno bi bilo da ti koji donose resenja o porezu u takvom metastaziranom iznosu prema prenapumpanim vrednostima lokalnih nekretnina, budu u obavezi da plate tu prenaduvanu cenu i kupe nekretninu po toj vrednosti. Znaci poreska ili bilo koja druga uprava, donese odluku o porezu za ekskluzivnu stracaru sa supom, koja realno vredi 50000 evra, kao da vredi 5x vise - neka izvole da otkupe shupu za 250000 evra i mirna Backa.

Naravno da je dupliranje iznosa za porez protivustavno.

laka ti glupa noc

pre 8 godina

@dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu
(mf,

MF-u nesretni pa da si bio malo po svetu ne bi ovo odvalio. U bogatyom svetu bogati i zive na periferiji jer niko nije lud da se truje u centru. U NY, Parizu i drugim gradovima ima bogatih u centru ali najbogatiji uvek zive van istog. Centar je za poslovanje a za miran zivot periferija, travnjaci, suma.Mozda jednom odes preko pa vidis i prestanes da lupetas. Inace na tom isto kapitalistickom zapadu kad ulozis nesto(okrecis,ofarbas stolariju, zamenis istu, uredis dvoriste i ispred ograde) drzava tj grad, opstina ti smanjuje godisnji porez jer time te stimulise da odrzavas vrednost svoje nekretnine. Ako je zapustis ona gubi na vrednosti i samim tim ako se proda grad, opstina ce manje ubrati poreza na prenos i profit.Ovde ti drzava, grad , opstina nista ne daje samo uzima. Ja sedam godina saljem dopise da se popravi rupcaga ispred moje kuce koja je nastala kao posledica bofl radova i niko nista , digo se asfalt u duzini od 20 metara i svake godine se to siri i nikom nista, ulicu mi ne ciste niti peru, zelenilo ne krese gradje koje ugrozava i cupa el kablova. Zasta ja onda placam taj porez ako od njega nemam nista. A da ne pricam da je trava svuda okolo na javnim povrsinama poput afrike savane, samo fali tigar ili neki poreznik da iskoci.

dosta bre!

pre 8 godina

nisu samo vile na dedinju, jednostavno primoravate ljude da prodaju atraktivne lokacije i da se sele na periferiju. dakle sve uvek na ruku malom broju ljudi. dokle više po kičmi naroda sa demagogijom i fašističikm metodama liberalnog kapitalizma. dokle više ovaj šešeljev demagog koji pod reforme misli samo uderenje poreza i dranje kože običnom čoveku. gde su investicije, gde je boljitak, gde su reforme?!!

samsung

pre 8 godina

ovoj zeni sto je za stan na cukarici stigao veliki porez nije nista strasno..nek ode u poresku i nek odjavi preminulo lice i prijavi sebe da placa porez za taj stan. dobice novo ispravljeno resenje. isto se i meni desilo ove godine

Mrki

pre 8 godina

"Ako penzioneri nemaju para za zivot, neka prodaju svoje skupe stanove"
(Kori Udovicki, 2003)

Istina, tada je bila uz DS.
Sada je uz SNS.
Ali sustina je ostala ista.

Nikola

pre 8 godina

Napredni mogu sve, jer je to napredno. Jednog po jednog dave, a ostatak naroda gleda i sladi se, dok i na njega ne dođe red ali će isto tako ostati sam. Zar da nam najgori biraju vlast i vladaju?

Trifke

pre 8 godina

Pa kad cutimo i trpimo!!! Cim vladajuci ne ispune predizborna obecanja odmah treba zahtevati nove izbore i menjati ih a ovi ne da nisu ispunili obecanja nego su ionako tezak zivot vecine gradjana Srbije ucinili jos tezim.

@ Dejna

pre 8 godina

dejna, nisu svi bogati koji su na Dedinju, Senjaku i Topciderskom brdu. Malo prosetaj posto vidim da si u fazonu kako su svi tamo bogati i vidi koliko njih zivi u malim kucama, koliko ih ima kanalizaciju a koliko septicke jame i koliko njih ima obesna kola i bazene.Za tebe koja ocigledno nemas pojma nekad je Senjak i Topcidersko brdo a i samo Dedinje bila periferija i do kasnih 30 nije bilo puno bogatih kuca niti vila . I danas je slicna situacija dosta njih su potomci onih koji su to kupili pre nego sto se tu naselila elita sta god to bilo u nas. I nisu samo oni pogodjeni vec i mnoge druge opstine su to uradile. Moja opstina moj kraj ceni po 1200 evra a cena maximalno koja moze da se dobije je izmedju 600 za kucu po m2 ili 750 m2 za stan. Znaci cene su naduvane. Ni najbolje 2005 i 2006 nije se moglo prodati puno stanova i kuca po toj osptinskoj ceni.I za kraj mislim da ti je komentar krajne neumesan, jadan i plitak.

nema

pre 8 godina

Ovo isto je urađeno u Grčkoj,stravičnim povećanjem poreza na nekretnine oborena je cena nekretnina, jer su ljudi prodavali bud zašto da se oslobode poreza, a stanove nije bilo ko da kupi jer su smanjene plate i penzije,došlo je do velikog otpuštanja u javnom sektoru, a kao posledica toga i u privatnom . Tako ćemo proći i mi, samo što je naša startna pozicija puno niža od Grka, ići ćemo na robiju za nekretnine za koje nećemo moći da plaćamo namete ,a nećemo moći da ih prodamo.Nije samo porez, koliko su režijski troškovi javnih preduzeća, grejanje, struje voda , koji se naplaćuju i kad nema potrošnje? Koliko košta da stanujete u svom stanu?

drvobradi

pre 8 godina

Nasmejase me ovim tuznim primerom. Zena ima plac vredan izmedju 500K i milion eura (mozda i vise), i zali se da placa porez od 1000eura godisnje.

Miki

pre 8 godina

Izgleda da je jedna od začkoljica u tome da je u pitanju imovina za koju nije urađena ostavinska rasprava. Tako se imovina vodi na osobe koje više nisu žive, i onda otpadaju poreske olakšice koje ima obveznik koji živi u objektu za koji plaća porez. A te olakšice idu i do 20.000 dinara.
Država ume da bude vrlo inventivna i kreativna kad građanima zavlači ruku u džep...

sve legalno

pre 8 godina

Šta je, nećete na ulice? Ako, samo sedite udobno kod kuće i cokćite... Al ne zadugo, jer će sve da vas isteraju ali kao beskućnike.

Da li poznajete nekog clana DS-a ? I ?

pre 8 godina

Pozdravljam sve koji imaju problem, i savetujem im da se zaposle u Narodnoj banci Srbije. Sa platom od 300-500.000 nece imati problem sa porezom. Ljubi vas sve Dijana !

ko jel ja

pre 8 godina

Ova vlast jednostavno ne ume da napravi novac osim pljačkanjem naroda, kroz povecanja poreza i kroz prodaju zemljista i svega sto se prodati moze.

Иванхое

pre 8 godina

То што је неком баба ики деда са Дедиња не значи да је буржуј. А што ћуте људи? Што се не побуне, што не изађу на улице. Биће све горе, ово је тек почетак!

misko

pre 8 godina

ova vlast radi suprotno od potrebnog. potrebno je da se pokretne kupovina stanova kao i drugih dobara, da se poveca traznja koja bi pokrenula prIvredu, zaposlenost, BDP. Veliko povecanje poreza, obeshrabrice buduce kupce nekretnina, cene kvadrata ce drasticno da padnu jer ih niko nece kupovati. To je ta spirala nadole.

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

@knjaz Miloš А видим, твоја ијекавица је баш београдска, па ти се жури да се уселиш. У чему је разлика између тебе и оних који су у јесен 1944. правo са Сутјеске, Неретве и Дрвара умарширали у дедињске виле? Рекао бих, само у могућности. Амбиција је иста.

Sa sela u partiju, iz partije u dzip, iz dzipa u salonac u Beogradu

pre 8 godina

@Zoro

Pljacka je i pocela za vreme Djilasa, ne zaboravite Dijanu Dragutinovic i njen zakon o povecanju poreza na imovinu(2010 ili 2011 ?) DS je skuvao a ovi samo podgrevaju ! Pa vi lepo izlazite na izbore i dalje !!!

Liberty

pre 8 godina

Porezi su samo drugi naziv za legalnu pljačku, a zoniranje je jedan od glavnih instrumenata. Svi argumenti za zoniranje su samo izgovori. Jeste, neko će da napravi fabriku u sred stambenog bloka, samo što nije. Zahtevajte od političara da se izjasne o porezima pre svakih izbora! Ne treba nam nikakva revolucija, samo odgovornost.

Adam

pre 8 godina

Narode, glasao si - sad gledaj i trpi.

Znate zasto su toliko odvalili? Zato sto su svesni da se i dalje niko nece buniti.

U normalnom svetu promena bilo kog nameta za dva posto izvede hiljade ljudi na ulice. Mi smo svakako daleko od takve normalne svesti. Zato nam se i desava sve sto nam se desava.

Milan

pre 8 godina

@ dejna
Na Dedinju, kako se pogrešno naziva taj deo Topčiderskog brda većinu čini običan skroman svet, koji nema izvore prihoda kao manjina u tom kraju. To što je neko nasledio imovinu ne znači i da ima gotovinu da plaća porez u ogromnom iznosu, za naše prilike. Puno penzionera, univerzitetskih profesora i nezaposlenih tamo živi. Ta komunistička ujdurma oko otimanja tamošnjih kuća je dovela do iskrivljene slike o ljudima koji tamo žive.

milica

pre 8 godina

Da bi nikolic na put vodio 15 clanova i svitu svojih neradnika , da bi kobre cuvale brata vucica ace , da bi hiljade stranackih sns neradnika po opstinama i mesnim zajednicama dobijalo 50,000 din platu , da bi se finansirala agentura i vojska propalog ministra krusevackog ... eto gradjani zato smo dobili cestitku pa se opametite na sledecim izborima

Pera

pre 8 godina

I?????? Da li ce IKO reagovati u ovom gradu? Ili cemo samo duboko da uzdahnemo, poneko 'zamalo infarkt da dobije' kada stigne resenje iz Poreske uprave i to je to? Cutimo i placamo? Pa nismo normalni ako ovo mirno prodje..ovo mora biti kap koja preliva casu ljudiiiiii...Pa Grcka bi okrenula naglavacke celu zemlju da ovo ovako pokusaju na kvarno da im proture..

coma

pre 8 godina

Hm, ima dosta i za i protiv. Imamo dosta kuca u centru grada koje su po trzisnim uslovima vredne, a njihovi stanari ne mogu ni da ih okrece. Sta ce se desiti kada izadje zakon da se moraju kreciti na svaku trecu godinu, i u slucaju da to ne urade, to uradi grad i fakturise.

Mozda je drzava posle duzeg vremena odlucila da koristi svoje instrumente da neke stvari dovede u red i zaradi nesto novca da moze da popravi stanje ulica, podigne nivo cistoce i slicno.

S druge strane, ovo ce drasticno da pojeftini vrednost nekretnina u kracem vremenskom periodu dok oni koji imaju viska para ne pokupuju sve, repariraju ili izgrade nove nekretnine cija ce cena tada biti enormna.

Trazili smo, dobili smo, tako je svuda na zapadu, ima i za i protiv.

Lidija

pre 8 godina

@nije svejedno,03.IX 2014.

-Ako,ako Beogradjani,pa vi i sledeci put na dan izbora glumite ludilo i nezainteresovanost....
(Citat je iz septembra 2014.,ali i dalje aktuelan....)

ŠTAZI

pre 8 godina

Pa kako naterati u novu "nacionalizaciju"? Udariš porez do neba i nateraš ljude da bud-zašta prodaju dedovinu "nacionalnim herojima": Šariću, Miškoviću, Peconiju i sličnima.... A verovatno sada nova "aristokratija" ima planove i za sebe. Čemu peći 'leba ako nećeš da štrpneš prvo parče?

Milos

pre 8 godina

Kada nam je stiglo resenje za porez,
mislio sam da ce supruga da pobaci bebu.
Sakrio sam resenje i rekao joj da je isto kao i prosle godine.

Vec je imala šok zbog smanjenja plate.
Inace poseduje VII stepen obrazovanja ali tehnicari u beoelektranama
imaju vecu platu od nje i to znatno.
#$%&"#$%#$%&

Dule

pre 8 godina

Covece mi cemo jos malo placati kiriju drzavi sto zivimo u sopstvenim stanovima.

Pod hitno ukinuti porez na imovinu na nekretninu u KOJOJ ZIVIS

Pa to je sramota da meni drzava trazi kiriju za moj stan

Dosta je bilo harača!

pre 8 godina

Vlasnik sam jednog stana (kvadrature manje od 20 kvm po članu domaćinstva) u kome živim sa porodicom, i nemam drugih nekretnina. Zašto bih plaćao godišnji porez (i to još avansno) prema nekakvoj tržišnoj ceni po kvadratnom metru. Stan u kome čovek stanuje nije tržišna kategorija, već stambena, kao osnovna životna potreba. Stan u kome čovek stanuje sa porodicom nije namenjen prodaji, odnosno profitu ili zaradi. Čak i u slučaju da se čovek odluči da proda stan u kome stanuje i da kupi drugi stan, obe transkacije biće poprilično oporezovane od strane države, kao i opterećene drugim državnim i paradržavnim taksama i plaćanjima. Dakle, oporezivanje stana u kome čovek stanuje sa porodicom jeste besmisleno, neopravdano i protivustavno, jer se krše ustavom zagarantovana prava na zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Poresko rešenje za 2015. godinu nije mi još stiglo, ali ga se plašim k'o đavola.

bachi

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.
(aca32, 02. jun 2015 10:31)
To uopšte nije centar, a kad spominješ svet onda spomeni i da se tamo dobija adekvatna naknada za rad pa si u mogućnosti da platiš obaveze!

bachi

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Pa na dedinju ne žive samo bogatuni i tajkuni, ima tu i običnog sveta i udžerica i zato ne lupetaj i mani nas svojih stereotipa!

Врањанац

pre 8 godina

Устав Р.Србије:

Члан 58.
Јемчи се мирно уживање својине и других имовинских права стечених на основу закона.

Члан 91.
Обавеза плаћања пореза и других дажбина је општа и заснива се на економској моћи обвезника.

Да ли нека организација која мисли о грађанима може да покрене иницијативу Уставном суду за укидање ових суманутих намета.

Противуставно је да се повећава неки порез за 100 до 300% годишње зато што никоме у Србији економска моћ није поправљена ни за 1%.
Противуставно је да се некоме одређује порез на основу "просечне цене" других власника некретнина што нема везе са економском моћи обвезника.
Како при здравој памети може некоме да се наплати порез у зависности од тога колико је неко непознат у другом блоку или улици скупо или јефтино продао стан или кућу?

Противуставно и неправедно је да поштени и осиромашени грађани без редовних или са малим примањима (пензионери и незапослени) страхују да ли ће им отуђена држава отети кућицу или стан зато што немају да плате овај харач. Нема говора о мирном уживању имовине ако грађани доживљавају шокове које им оваквим обрачунима приређује Пореска управа а да при томе ти исти службеници сами себи не повећавају порезе на имовину иначе не би слали овакве обрачуне.

Marquez

pre 8 godina

Od 2011 poreski obveznici su svi koji su vlasnici ili korisnici zemljišta preko 10 ari ali se do 2014 plaćao porez na razliku preko 10 ari, međutim od 2014 porez se plaća na ukupnu površinu. Osim toga, porez nije naplaćivan za pomenuti period, niti smo dobili rešenja do ove godine. Sada u kratkom roku treba da se plati porez od 2011 do 2015. Ovo je direktan atak na najveći broj ljudi koji su nasleđem stekli ovu imovinu a pri tom, prihodi ni blizu ne mogu da pokriju te troškove. Time će država otimanjem zbog nemogućnosti plaćanja poreza oteti imovinu.

Shomi

pre 8 godina

Bravo uterivači dugova!! Odličan način da plasirate vredne nekretnine na licitacije, gde će ih uigrana ekipa prevaranata otkupljivati po mizernoj ceni.

A onda se pitajte zašto svi gledamo kako da napustimo ovaj lopovski brod.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

nesposobna drzava, pokusava da zivi od nameta, ja stvarno ne mogu da zamuslim da u zemlji gde je prosecna plata 300 evra, registracija bude u proseku 200, obaveze stana budu u zimskom periodu oko 150 , porez bude 200 evra godisnje, jel uopste nesto moze da ostane da se pojede?? a kamoli obuce, o odmoru necu ni da govorim!!

Aleksandar

pre 8 godina

Poreski dzabalebarosi. Lako je sedeti, softver sve radi, stampati, ubaciti u koverte i poslati postom, a da se zaradjuju nenormalne pare. Poresku upravu i vlast treba momentalno srusiti.

Zoran

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Kr botovski Čukarička padina je na izlazu iz Beograda! Imaš li ti uopšte mozga koliko će tvojih prijatelja (ako se uopšte iko druži sa vama) i rodbine isto tako da plati nenormalnu sumu da bi ti dobio sendvič i sokić.

hiavata

pre 8 godina

Ja bi da zivim u samom centru prestonice, da mi infrastruktura bude najbolja u Srbiji i da se to finansira iz drzavnog budzeta jer necu/nemam da platim. Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. Jos bi trebalo naplacivati porez dodatno vlasnicima raspalih ruina koje ruze grad a neke i ugrozavaju bezbednost prolaznika. Privilegije se ne nasledjuju vec sticu.

Toe

pre 8 godina

Po meni jedini otpor bahatoj vlasti je...ne plaćati ništa. Naravno pojedinac bi nagrabusio, ali zamislite sada u Bg da 100 000 krene da odbija da plaća. Da li bi se usudili da reaguju - bi malo sutra.

Inače ja brojim dane do ćao - zdravo.

mf

pre 8 godina

dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu

ja

pre 8 godina

To je izracunao SNS kadar sa diplomama i ima da je tako. Platite vi pa kad dodje druga vlast oni ce da vam vrate. Ili jednostavno se uclanite u SNS i onda ne morate nista drzavi da placate jer SNS je drzava.

Žaki

pre 8 godina

Bio sam izložen podsmehu kad sam predlagao da zemlju đuture prodamo Japancima. Svakom čoveku po pola miliona evra, državljanstvo Japana, svako ostaje tu gde jeste i još bezbrojne mogućnosti. A ovako, baš kako sam i pričao, a sada počinjete i da osećate, bićete robovi u fiktivno svojoj zemlji! Ako ne servisirate dugove izbaciće vas iz stanova a njih, kao i bezbrojne prazne belvile, gradove na vodi i hiperprodukovane nove zgradurine kupovaće Rusi, Kinezi, Arapi, Englezi, Belgijanci! Tu gde ste vi biće neko drugi! Mislite da je alavoj birokratiji stalo do vas? Kolko do malo štroke ispod nokta! Ali ne, i dalje vičite Zemun je Srbija, Srem je Srbija, Šumadija je Srbija! Šipak, nemate ništa osim u mašti i na papiru ali papir trpi sve.

Knjaz Miloš

pre 8 godina

Ko nije u stanju da plaća porez neka proda imovinu i preseli se tamo gdje su cene niže. Ostatak novca može da posluži kao sigurnost. Ne može da bude socijalni slučaj neko ko poseduje nekretninu vrijednu 70—80000€. Zašto moraju da žive u Beogradu,toliko je drugih lepih gradova i sela u Srbiji. Da nije bilo nakaradnog kvazikomunizma većina tih što kukaju svakako ne bi živjela u Beogradu.

A za Tomu novi Mercedes ?

pre 8 godina

Pa, treba nahraniti 781.000 gladnih usta u Javnom sektoru ! Sta ljudi da rade kad nisu bili sposobni da nauce nesto posteno da rade i da to prodaju na trzistu pa moraju da reketiraju. A apetit im je sve veci !

Sabani Nonda

pre 8 godina

Samo napredno I bez ljutnje molim jel Mora se odnekle namiriti plata Jorgovankina I plata mnogih drugih njoj slicnih.
Ali ipak ja bi to sve povecao sirom Srbije jos barem tri puta(Sve od hleba do raznih poreza) jel realno nismo mi za bolje od ovog jbg...

Marko

pre 8 godina

Ko iseljava Beogradjane?
Kako bre ovu gamad nije sramota da otimaju od gladnog naroda?
Umesto da tajkune operezuju i da im vise stanu na put oni diraju ovaj napaceni narod.
Dokle bre vise!!!

Pera

pre 8 godina

A ja za 23 km u Mirijevu treba da platim 7.800,00 dinara.Ovo je novi namet države na nejaki budžet gradjana, da bi se i ovo malo gradjana učinili beskućnici i otišli iz Srbije ili stanovali po parkovima i mostovima.Vlast odavno teroriše narod na svakakve načine.Nije badava Bil Klinton rekao da će Srbe vratiti u kameno doba.

BOLEST

pre 8 godina

Plakacete vi za Djilasom.Mi u Nisu vec placemo za onima sto su bili,a mislili smo da gore od njih nista ne moze da nas snadje.
(Milan Nis, 2. jun 2015 10:07)
--
Ma šta kažeš? Ovaj zakon je doveden kad je Đilas sa Tadićem vedrio i oblačio u DS-u i kad je DS bio na vlasti. Više su se njih dvojica međusobno prepucavala nego što im je stalo do naroda. Gde je ona gospa Dijana Dragutinović koja je predložila ovaj zakon.

Ove treba da isteramo motkom sa vlasti ili će nas oni izbaciti iz naših kuća i stanova.

ZoranNS

pre 8 godina

Iako kurs evra miruje mesecima, cene rastu, država stalno povećava troškove kako privrede tako i trgovine, što plaćaju zaposleni i penzioneri, umesto da razgradi ogroman neefikasni administrativni aparat.

Radnik

pre 8 godina

Oporezujte ove sto su otkupili drzavni stan ispod trzisne cene , a ne starosedeoce kojima je ceo zivot odbijano za stambeni fond i nisu imali pravo na stan.
Dosta je bilo drzavnog lopovluka.

Joca

pre 8 godina

Pa sta se cudite? SNS program "fiskalne konsolidacije" podrazumeva otimanje od naroda, jer glavni poreski duznici tipa Miskovic, Peconi, Drakulic i kojekakvih "propalih" firmi izgleda nemaju nameru da izmire dugovanja. Vucucu je tako kraci put da rupe popuni parama stanovnistva, jer frka je, mora sto pre!
Tu je i servisiranje javnog duga, cija struktura je pod velom tajne, ali se zna da je nastao sabiranjem propalih kredita banaka, malverzacijama i pljackama, gde su glavni akteri pare izneli pare iz zemlje, a drzava prebacila dug na nas. Impresivno je sto jos uvek narod ne kapira da je u kandzama najgorih belosvetskih hostaplera.

tehnicki

pre 8 godina

Pazite tehnicki ukupno povecanje je zakonom predvidjeno od 80 posto. Ono je vec preslo negde za 20 negde 100 posto od zakonskog maximuma. Da bi nam opstine zaskocile one su smislile sto zona i svaku deru kako im se hoce. Meni u kraju kazu da je cena 800 evra stana i toliko kuce. Kuce se prodaju max 500 evra i kazu to je uzeto kao reper za tri prodate kuce sa najvisom cenom. Posto u kraju ima 30 kuca i svi se znamo svi se medjusobno pitamo ko je prodao i otisao kad smo svi tu i svi isto pitam jedni druge. Znaci lazu. Drugo u porez je dodatno i zemljiste. Dok je bilo drzavno naknada je bilo 200 dinara mesecno preko infostana sad je ta naknada 30 000 dinara. Znaci dok je bila drzavna onda drzava nije marila sad je privatno ajde da deremo narod. Svuda u svetu gde se porez na imovinu placa ima jos nesto sto kdo nas nema a to je inevesticiono ulaganje. Sto vise ulozas redovno u odrzavanje kako kuce tako i vrta porez ide dole. Kod nas toga nema sem udri i deri do maximuma. Pitam da li je plan da sve nas isele iz kuca jer ove godine porez na kuce i okucnice nikom nije ispod 800 evra sto znaci min 3 ili 4 plate prosecne treba na to da odvojimo.Izgleda da vlast i politicari generalno zele da nas istrebe...

mornar

pre 8 godina

Ima li kraja ovom pelješenju naroda? Moja stara kuća u Novom Sadu pripada drugoj zoni, a nalazi se maltene na periferiji. A procenjena cena kvadrata je najmanje dupla od realne. Vikendica je takodje u drugoj zoni, a tamo nema čak ni vode, ni struje, ni kanalizacije.

Tork

pre 8 godina

Tako je , teraju te sa tvoje zemlje na legalan način i sve po zakonu, verovatno se neki tajkun nameračio a neće da plati ni dinara za plac.

g*nesh

pre 8 godina

Prosto je jasno, drzava nema para, pa na sve nacine otima od gradjana!

Posledica ovoga ce biti, da ce stariji gradjani, siromasnije, vlasnici vecih stanova, poceti da ih prodaju ispod cene novopecenim funkcionerima. Sta reci...

ona

pre 8 godina

kapitalizam u najboljem izdanju. samo elita ima pravo da zivi u centru ili u boljim delovima grada. logika je prodajte da mi bogati mozemo da kupimo a vi crknite na periferije jer vredis koliko imas para. bedna i gadna vremena dosla.

nije mi vas zao!

pre 8 godina

PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!

I devedesete ste vi omogucili, nije vam bilo dosta, pamet nikako da vam se usadi u glavu, svaki put birate najgoru opciju, naustrb svoje dece i unuka!

ivan

pre 8 godina

Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu pa je bilo pitanje vremena kad ce to postati i kod nas. Na zalost, ko nema da plati, bolje da proda za neke pristojne novce nego da im drzava oduzme istu zbog neplacanja dazbina. Tesko da cemo ikada vise moci da ocekujemo socijalnu drzavu. Verujem da ce biti jos gore kad budemo prinudjeni da prodamo i prirodne resurse. Onda cemo sve sto zaradimo davati na racune a kome ostane neki dinar da nesto pristojno i pojede...Surova buducnost koja nas sve ceka. Da li imamo alternativu, ne znam!

Zagorteneyyy

pre 8 godina

Cista pljacka naroda,,koja ce se naravno na izborima desetostruko obiti o glavu vladajucoj partiji,,koja je izneverila i izamniplisala sva data obecanja,,od nesmanjenja plata,penzija ,porasta zaposlenih,,hapsenja tajkuna ,,a koji i dalje haraju drzavom,,posto je pola ako ne i cela u njihovim rukama..Ako misle da je ovo nacin i resenje za naplatu poreza,,grdo se varaju,,samo ce izazvati revolt gradjana i naravno od tih silnih utewrivaca dugova neko ce platiti debeo ceh,,jer je narodu vise pljacke preko glave,,Odakle da plati neko porez ako ima platu 30,40 hiljada dinara..Hajde neko od tih koji su pisali taj zakon,,neka prima ovakvu platu,,pa neka oni plate taj porez..Nemoguce je..Uzeo sam u obzir samo one koji rade,,a sta je sa vecinom koji ne rade ili nadnice,,ili im pomazu otac majka i svi zajedno zive u nekoj kuci...?? Ljudi trpe gladni,,a ovi ce da naplate 120000 porez ,pa to ni u Nemackoj nema,,gde su plate i do 2..2,5 hiljade eura mesecno(govorim o Nemcima,,ne o nasim gastarbajterima,,posto oni nikada nemogu imati istu platu sa sojim kolegom Nemcom,,to je javna tajna!!

XXL

pre 8 godina

Srbende nemaju mere kada je vlast i otimačina u pitanju. Ništa se nije promenilo od kneza Miloša Obrenovića pa je sad na snazi "zateži i kad gunđaju i kad ćute" - glavno da je nama na vlasti dobro.

Zoran Loznica

pre 8 godina

"Ja to ne mogu da izmirim. Imam platu od 30.000 dinara, a živim sa majkom i nezaposlenom ćerkom. Ova kuća, koju je zidao moj deda, samo što se nije srušila. A, obračunavaju mi kao da sam neki tajkun. Teraju nas sa zemlje koja je nekoliko kolena u našem vlasništvu", kaže ona.

Nema veze, prodaj. Trebala si znati da će biti tako čim su doveli Kori u Vladu. To je njena pamet.

prika

pre 8 godina

политички "коректно" расељавање сиротиње из центра, тј. осиромашеног средњег (радничког) слоја друштва!
Егзодус!!
шта дочекасмо и то ћутке!! без револта, без супротстављања!
друге нације иду у блокаду тргова због мизерног поскупљења тестенина....еееј пробудимо се!

nn

pre 8 godina

ako ako, pa ponovo birajte naprednjake...navijam da sledece godine podignu porez za jos 500%...kako ne kapirate da ovi na vlasti samo zele da sto vise otmu, strpaju u dzep pa da pale odavde

aca32

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.

maki

pre 8 godina

treba im da napune budžet pa dižu gde stignu, ili smanjuju plate i penzije, a narod nek se snađe.
a čudi me da nema nekog komentara tipa: "pa beograđani ako nemaju pare da žive u centru neka odu". -.-

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

Град Београд већ деценијама води непријатељску политику према својим грађанима рођеним у њему, тиме што на сваки могући начин настоји да им живот учини немогућим и у сваком погледу штити оне који се у њега доселе (управо међу тима се налази већина градских функционера). Нас деру порезима за старе куће и станове, наслеђене од родитеља, бабе, деде, јер побогу "ексклузива је живети у централним деловима града", а ми ту ексклузиву не можемо да платимо од бедних службеничких плата. Док су друштвена предузећа делила станове (ја сам тада био дете), приоритет је увек био кадар досељен из унутрашњости, који није имао родитељски стан у месту службе. Данас само кредитом можеш до стана, а ја до пензије нећу стећи довољно високу плату да будем кредитно способан за куповину некретнине. Са 40 година живота, магистратуром и 11 година стажа радим у Министарству одбране за 46.000 динарa месечно. Зa паре пишем говоре министрима који не знају колико су тешки (навешћу само три имена: Шутановац, Вучић, Гашић), неки од њих су били тема медија због големих некретнина, стечених на недовољно транспарентан начин, а ја живим у бабиној страћари старој 90 година за коју ми је стигли пореско решење троструко више него у 2013. и озбиљно е ми је свега преко главе. Имам жељу да некога угризем од беса. Да бих платио рачуне, алиментацију и краторочне динарске кеедите којима сам оца лечио од рака (истичу ми један за годину, а други за годину и по), морам као клошар да се шверцујем у аутобусу када идем на посао или са њега, а држава не сваког месеца неким новим наметом подсети на то колики сам бедник и колика будала што нисам побегао у иностранство деведесетих, кад су паметнији од мeне отишли, а ја остао уверен да само треба срушити Слобу, па ће бити боље. Хоће, да не кажем шта.

nije mi vas zao!

pre 8 godina

PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!

I devedesete ste vi omogucili, nije vam bilo dosta, pamet nikako da vam se usadi u glavu, svaki put birate najgoru opciju, naustrb svoje dece i unuka!

Joca

pre 8 godina

Pa sta se cudite? SNS program "fiskalne konsolidacije" podrazumeva otimanje od naroda, jer glavni poreski duznici tipa Miskovic, Peconi, Drakulic i kojekakvih "propalih" firmi izgleda nemaju nameru da izmire dugovanja. Vucucu je tako kraci put da rupe popuni parama stanovnistva, jer frka je, mora sto pre!
Tu je i servisiranje javnog duga, cija struktura je pod velom tajne, ali se zna da je nastao sabiranjem propalih kredita banaka, malverzacijama i pljackama, gde su glavni akteri pare izneli pare iz zemlje, a drzava prebacila dug na nas. Impresivno je sto jos uvek narod ne kapira da je u kandzama najgorih belosvetskih hostaplera.

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

Град Београд већ деценијама води непријатељску политику према својим грађанима рођеним у њему, тиме што на сваки могући начин настоји да им живот учини немогућим и у сваком погледу штити оне који се у њега доселе (управо међу тима се налази већина градских функционера). Нас деру порезима за старе куће и станове, наслеђене од родитеља, бабе, деде, јер побогу "ексклузива је живети у централним деловима града", а ми ту ексклузиву не можемо да платимо од бедних службеничких плата. Док су друштвена предузећа делила станове (ја сам тада био дете), приоритет је увек био кадар досељен из унутрашњости, који није имао родитељски стан у месту службе. Данас само кредитом можеш до стана, а ја до пензије нећу стећи довољно високу плату да будем кредитно способан за куповину некретнине. Са 40 година живота, магистратуром и 11 година стажа радим у Министарству одбране за 46.000 динарa месечно. Зa паре пишем говоре министрима који не знају колико су тешки (навешћу само три имена: Шутановац, Вучић, Гашић), неки од њих су били тема медија због големих некретнина, стечених на недовољно транспарентан начин, а ја живим у бабиној страћари старој 90 година за коју ми је стигли пореско решење троструко више него у 2013. и озбиљно е ми је свега преко главе. Имам жељу да некога угризем од беса. Да бих платио рачуне, алиментацију и краторочне динарске кеедите којима сам оца лечио од рака (истичу ми један за годину, а други за годину и по), морам као клошар да се шверцујем у аутобусу када идем на посао или са њега, а држава не сваког месеца неким новим наметом подсети на то колики сам бедник и колика будала што нисам побегао у иностранство деведесетих, кад су паметнији од мeне отишли, а ја остао уверен да само треба срушити Слобу, па ће бити боље. Хоће, да не кажем шта.

Mrki

pre 8 godina

"Ako penzioneri nemaju para za zivot, neka prodaju svoje skupe stanove"
(Kori Udovicki, 2003)

Istina, tada je bila uz DS.
Sada je uz SNS.
Ali sustina je ostala ista.

Dosta je bilo harača!

pre 8 godina

Vlasnik sam jednog stana (kvadrature manje od 20 kvm po članu domaćinstva) u kome živim sa porodicom, i nemam drugih nekretnina. Zašto bih plaćao godišnji porez (i to još avansno) prema nekakvoj tržišnoj ceni po kvadratnom metru. Stan u kome čovek stanuje nije tržišna kategorija, već stambena, kao osnovna životna potreba. Stan u kome čovek stanuje sa porodicom nije namenjen prodaji, odnosno profitu ili zaradi. Čak i u slučaju da se čovek odluči da proda stan u kome stanuje i da kupi drugi stan, obe transkacije biće poprilično oporezovane od strane države, kao i opterećene drugim državnim i paradržavnim taksama i plaćanjima. Dakle, oporezivanje stana u kome čovek stanuje sa porodicom jeste besmisleno, neopravdano i protivustavno, jer se krše ustavom zagarantovana prava na zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Poresko rešenje za 2015. godinu nije mi još stiglo, ali ga se plašim k'o đavola.

milica

pre 8 godina

Da bi nikolic na put vodio 15 clanova i svitu svojih neradnika , da bi kobre cuvale brata vucica ace , da bi hiljade stranackih sns neradnika po opstinama i mesnim zajednicama dobijalo 50,000 din platu , da bi se finansirala agentura i vojska propalog ministra krusevackog ... eto gradjani zato smo dobili cestitku pa se opametite na sledecim izborima

Milos

pre 8 godina

Kada nam je stiglo resenje za porez,
mislio sam da ce supruga da pobaci bebu.
Sakrio sam resenje i rekao joj da je isto kao i prosle godine.

Vec je imala šok zbog smanjenja plate.
Inace poseduje VII stepen obrazovanja ali tehnicari u beoelektranama
imaju vecu platu od nje i to znatno.
#$%&"#$%#$%&

Врањанац

pre 8 godina

Устав Р.Србије:

Члан 58.
Јемчи се мирно уживање својине и других имовинских права стечених на основу закона.

Члан 91.
Обавеза плаћања пореза и других дажбина је општа и заснива се на економској моћи обвезника.

Да ли нека организација која мисли о грађанима може да покрене иницијативу Уставном суду за укидање ових суманутих намета.

Противуставно је да се повећава неки порез за 100 до 300% годишње зато што никоме у Србији економска моћ није поправљена ни за 1%.
Противуставно је да се некоме одређује порез на основу "просечне цене" других власника некретнина што нема везе са економском моћи обвезника.
Како при здравој памети може некоме да се наплати порез у зависности од тога колико је неко непознат у другом блоку или улици скупо или јефтино продао стан или кућу?

Противуставно и неправедно је да поштени и осиромашени грађани без редовних или са малим примањима (пензионери и незапослени) страхују да ли ће им отуђена држава отети кућицу или стан зато што немају да плате овај харач. Нема говора о мирном уживању имовине ако грађани доживљавају шокове које им оваквим обрачунима приређује Пореска управа а да при томе ти исти службеници сами себи не повећавају порезе на имовину иначе не би слали овакве обрачуне.

Dule

pre 8 godina

Covece mi cemo jos malo placati kiriju drzavi sto zivimo u sopstvenim stanovima.

Pod hitno ukinuti porez na imovinu na nekretninu u KOJOJ ZIVIS

Pa to je sramota da meni drzava trazi kiriju za moj stan

tehnicki

pre 8 godina

Pazite tehnicki ukupno povecanje je zakonom predvidjeno od 80 posto. Ono je vec preslo negde za 20 negde 100 posto od zakonskog maximuma. Da bi nam opstine zaskocile one su smislile sto zona i svaku deru kako im se hoce. Meni u kraju kazu da je cena 800 evra stana i toliko kuce. Kuce se prodaju max 500 evra i kazu to je uzeto kao reper za tri prodate kuce sa najvisom cenom. Posto u kraju ima 30 kuca i svi se znamo svi se medjusobno pitamo ko je prodao i otisao kad smo svi tu i svi isto pitam jedni druge. Znaci lazu. Drugo u porez je dodatno i zemljiste. Dok je bilo drzavno naknada je bilo 200 dinara mesecno preko infostana sad je ta naknada 30 000 dinara. Znaci dok je bila drzavna onda drzava nije marila sad je privatno ajde da deremo narod. Svuda u svetu gde se porez na imovinu placa ima jos nesto sto kdo nas nema a to je inevesticiono ulaganje. Sto vise ulozas redovno u odrzavanje kako kuce tako i vrta porez ide dole. Kod nas toga nema sem udri i deri do maximuma. Pitam da li je plan da sve nas isele iz kuca jer ove godine porez na kuce i okucnice nikom nije ispod 800 evra sto znaci min 3 ili 4 plate prosecne treba na to da odvojimo.Izgleda da vlast i politicari generalno zele da nas istrebe...

laka ti glupa noc

pre 8 godina

@dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu
(mf,

MF-u nesretni pa da si bio malo po svetu ne bi ovo odvalio. U bogatyom svetu bogati i zive na periferiji jer niko nije lud da se truje u centru. U NY, Parizu i drugim gradovima ima bogatih u centru ali najbogatiji uvek zive van istog. Centar je za poslovanje a za miran zivot periferija, travnjaci, suma.Mozda jednom odes preko pa vidis i prestanes da lupetas. Inace na tom isto kapitalistickom zapadu kad ulozis nesto(okrecis,ofarbas stolariju, zamenis istu, uredis dvoriste i ispred ograde) drzava tj grad, opstina ti smanjuje godisnji porez jer time te stimulise da odrzavas vrednost svoje nekretnine. Ako je zapustis ona gubi na vrednosti i samim tim ako se proda grad, opstina ce manje ubrati poreza na prenos i profit.Ovde ti drzava, grad , opstina nista ne daje samo uzima. Ja sedam godina saljem dopise da se popravi rupcaga ispred moje kuce koja je nastala kao posledica bofl radova i niko nista , digo se asfalt u duzini od 20 metara i svake godine se to siri i nikom nista, ulicu mi ne ciste niti peru, zelenilo ne krese gradje koje ugrozava i cupa el kablova. Zasta ja onda placam taj porez ako od njega nemam nista. A da ne pricam da je trava svuda okolo na javnim povrsinama poput afrike savane, samo fali tigar ili neki poreznik da iskoci.

Žaki

pre 8 godina

Bio sam izložen podsmehu kad sam predlagao da zemlju đuture prodamo Japancima. Svakom čoveku po pola miliona evra, državljanstvo Japana, svako ostaje tu gde jeste i još bezbrojne mogućnosti. A ovako, baš kako sam i pričao, a sada počinjete i da osećate, bićete robovi u fiktivno svojoj zemlji! Ako ne servisirate dugove izbaciće vas iz stanova a njih, kao i bezbrojne prazne belvile, gradove na vodi i hiperprodukovane nove zgradurine kupovaće Rusi, Kinezi, Arapi, Englezi, Belgijanci! Tu gde ste vi biće neko drugi! Mislite da je alavoj birokratiji stalo do vas? Kolko do malo štroke ispod nokta! Ali ne, i dalje vičite Zemun je Srbija, Srem je Srbija, Šumadija je Srbija! Šipak, nemate ništa osim u mašti i na papiru ali papir trpi sve.

Voja

pre 8 godina

Pazite sad, šta će da se desi...Narod će vrisnuti na ovoliki porez, kao što i vrišti, zatalasaće se Srbija, a onda će maheri lopovluka (čitaj "dr" Mališan i ostali iz SNS-a), da se predstave kao oni su dobri, pa će porez umesto tri puta ići "samo" duplo naviše.Još kad bi bilo budala da progutaju taj bezobrazluk.
Ljudi, pa mi nemožemo plaćati ovoj vlasti onoliko koliko njoj treba!
Ili neka vrate porez na prošlogodišnji nivo ili će raditi ulica...
Trećeg nema...

VJ

pre 8 godina

@mirijevo
Jeste, neki koji ceo život žive u Beogradu, pritom im niko ništa nije poklonio, će u Vrčin, a oni što su sišli u grad pa zajahali fotelje sa diplomama osnovne i srednje škole, oni će da se šire i da otimaju...
Za njih se kaže da su 'sposobni'.

Trifke

pre 8 godina

Pa kad cutimo i trpimo!!! Cim vladajuci ne ispune predizborna obecanja odmah treba zahtevati nove izbore i menjati ih a ovi ne da nisu ispunili obecanja nego su ionako tezak zivot vecine gradjana Srbije ucinili jos tezim.

bachi

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.
(aca32, 02. jun 2015 10:31)
To uopšte nije centar, a kad spominješ svet onda spomeni i da se tamo dobija adekvatna naknada za rad pa si u mogućnosti da platiš obaveze!

goran

pre 8 godina

Sinisa Mali, a lopov veliki! Zaposleni stranacki trutovi koji sede,piju kafu,citaju novine,vode abrove...i imaju plate od hiljadu i vise evra,moraju se od necega platiti! Mislite o tome na izborima!

Parkiraj ako mozes !

pre 8 godina

@Ivan
"Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu"

Beograd nije svet, u Beogradu nista nije ekskluzivno. Beograd je prljavi vruci mravinjak u kome se neoprani, oznojani ljudi guzvaju kao u kutiji sardina ! U Beogradu bi stanovnici trebalo da dobijaju naknadu za teske uslove zivota a ne da se deru porezima !

Adam

pre 8 godina

Narode, glasao si - sad gledaj i trpi.

Znate zasto su toliko odvalili? Zato sto su svesni da se i dalje niko nece buniti.

U normalnom svetu promena bilo kog nameta za dva posto izvede hiljade ljudi na ulice. Mi smo svakako daleko od takve normalne svesti. Zato nam se i desava sve sto nam se desava.

nn

pre 8 godina

ako ako, pa ponovo birajte naprednjake...navijam da sledece godine podignu porez za jos 500%...kako ne kapirate da ovi na vlasti samo zele da sto vise otmu, strpaju u dzep pa da pale odavde

A za Tomu novi Mercedes ?

pre 8 godina

Pa, treba nahraniti 781.000 gladnih usta u Javnom sektoru ! Sta ljudi da rade kad nisu bili sposobni da nauce nesto posteno da rade i da to prodaju na trzistu pa moraju da reketiraju. A apetit im je sve veci !

miki

pre 8 godina

Visoki porezi su jedan od nacina kako banda u saradnji sa drzavom nastoji da se dodomgne dobrih lokacija na atraktivnim mestima, koristeci beznadeznu financijsku situaciju onih koji su se ni krivi ni duzni rodili na toj lokaciji. Jos jednom, pun pogodak za mafijaske strukture i korumpiranu vlast.

Vojvoda

pre 8 godina

Ustanak!!!
I u Vršcu nije ništa bolje, poreska uprava radi šta joj je volja. Od besplatne legalizacije došli smo do stavke izmišljenoj partijskoj firmi da dam namet od 199.000 dinara. Gde je sad Zorana Mihajlović i da li neko ovo uopšte čita?
Srušiti režim, jer ovo ništa ne funkcioniše u korist naroda!?

Tork

pre 8 godina

Tako je , teraju te sa tvoje zemlje na legalan način i sve po zakonu, verovatno se neki tajkun nameračio a neće da plati ni dinara za plac.

prika

pre 8 godina

политички "коректно" расељавање сиротиње из центра, тј. осиромашеног средњег (радничког) слоја друштва!
Егзодус!!
шта дочекасмо и то ћутке!! без револта, без супротстављања!
друге нације иду у блокаду тргова због мизерног поскупљења тестенина....еееј пробудимо се!

Toe

pre 8 godina

Po meni jedini otpor bahatoj vlasti je...ne plaćati ništa. Naravno pojedinac bi nagrabusio, ali zamislite sada u Bg da 100 000 krene da odbija da plaća. Da li bi se usudili da reaguju - bi malo sutra.

Inače ja brojim dane do ćao - zdravo.

Da li poznajete nekog clana DS-a ? I ?

pre 8 godina

Pozdravljam sve koji imaju problem, i savetujem im da se zaposle u Narodnoj banci Srbije. Sa platom od 300-500.000 nece imati problem sa porezom. Ljubi vas sve Dijana !

Nesto tu nije normalno

pre 8 godina

Nema over ni k od kapitalizma vec je sve cist feudalizam tj prvobitna akumulacija kapitala. Porez na stan u kome zivis i resava ti stambeno pitanje i ne treba da se placa, ako imas u vlasnistvu vise stanova onda i treba da placas porez na sve osim onog stana u kome zivis, sta je sledece porez na stepenice, vazduh prostor koji zauzimam na trotoaru dok idem negde.....

Shanghai

pre 8 godina

Jedino pravedno bi bilo da ti koji donose resenja o porezu u takvom metastaziranom iznosu prema prenapumpanim vrednostima lokalnih nekretnina, budu u obavezi da plate tu prenaduvanu cenu i kupe nekretninu po toj vrednosti. Znaci poreska ili bilo koja druga uprava, donese odluku o porezu za ekskluzivnu stracaru sa supom, koja realno vredi 50000 evra, kao da vredi 5x vise - neka izvole da otkupe shupu za 250000 evra i mirna Backa.

Naravno da je dupliranje iznosa za porez protivustavno.

jelena

pre 8 godina

Neverovatno koliko je ispran mozak ovom narodu. I ova pljačka će da prođe? Niko neće protestovati, već znam. bukvalno mi se plače od besa i nemoći.

Nisu svi isti

pre 8 godina

"Udar na kućni budžet doživela je i čitateljka Milena Petrović. Ona se žali da joj je za stan od 67 kvadrata na Čukaričkoj padini, razrezan porez čak 20.880 dinara. Prošle godine za istu nekretninu, po rešenju, platila je 11.800 dinara, a 2013. taj iznos je bio samo 6.400 dinara."AKO SU VAM I DALJE SVI ISTI LOPOVI,ONDA NIŠTA!!!

sve legalno

pre 8 godina

Šta je, nećete na ulice? Ako, samo sedite udobno kod kuće i cokćite... Al ne zadugo, jer će sve da vas isteraju ali kao beskućnike.

Lidija

pre 8 godina

@nije svejedno,03.IX 2014.

-Ako,ako Beogradjani,pa vi i sledeci put na dan izbora glumite ludilo i nezainteresovanost....
(Citat je iz septembra 2014.,ali i dalje aktuelan....)

nema

pre 8 godina

Ovo isto je urađeno u Grčkoj,stravičnim povećanjem poreza na nekretnine oborena je cena nekretnina, jer su ljudi prodavali bud zašto da se oslobode poreza, a stanove nije bilo ko da kupi jer su smanjene plate i penzije,došlo je do velikog otpuštanja u javnom sektoru, a kao posledica toga i u privatnom . Tako ćemo proći i mi, samo što je naša startna pozicija puno niža od Grka, ići ćemo na robiju za nekretnine za koje nećemo moći da plaćamo namete ,a nećemo moći da ih prodamo.Nije samo porez, koliko su režijski troškovi javnih preduzeća, grejanje, struje voda , koji se naplaćuju i kad nema potrošnje? Koliko košta da stanujete u svom stanu?

Sabani Nonda

pre 8 godina

Samo napredno I bez ljutnje molim jel Mora se odnekle namiriti plata Jorgovankina I plata mnogih drugih njoj slicnih.
Ali ipak ja bi to sve povecao sirom Srbije jos barem tri puta(Sve od hleba do raznih poreza) jel realno nismo mi za bolje od ovog jbg...

SkyDriver

pre 8 godina

porez na imovinu ako covek ima samo jedan stan je legalna pljacka gradjana od strane drzave,u redu porez ako imas nekoliko
(bob, 2. jun 2015 13:54)

Inace je pljacka, kad kupis tu nekretninu, ti si platio porez na nju. Da te neko svake godine levati za neki porez je otimacina. Kad prodas tu istu nekretninu platis porez na kapitalnu dobit. Ovo je nacin da isteras ljude odatle i da pustis politicare ili "investitore" da kupe tvoju kucu i izgrade soliter.

ona

pre 8 godina

kapitalizam u najboljem izdanju. samo elita ima pravo da zivi u centru ili u boljim delovima grada. logika je prodajte da mi bogati mozemo da kupimo a vi crknite na periferije jer vredis koliko imas para. bedna i gadna vremena dosla.

milan1004

pre 8 godina

A znate li zasto se niko ne buni protiv ovalikih nameta i loseg standarda? Zato sto su bundzije, revolucionari, narodne vodje, i ljudi od akcije odavno u grupi onih koje ovakvi porezi ne deprimiraju jer su se obogatili. Plate smanjene, evro stalno raste kao i cene osnovnih zivotnih namirnica, ljudska prava i funkcionisanje institucija je jadno, ali ko da se buni? Penzioneri koji su jednom nogom u grobu, glupi radnici koji gledaju Parove ili zene koje su slepe za politiku??? Srbiji je potrebna opozicija! Protest! Buna! Jedan novi oktobar ne bi bio los.

Леонардо

pre 8 godina

Револуција! Најгори хоштаплерај владајуће гарнитуре.Мени заиста није јасно шта треба да се деси, па да овај народ коначно дигне главу. Уколико наставе овако, не гине нам " аргентински" сценарио, само у много горој варијанти. Људи, будите се, крајње је време.

BOLEST

pre 8 godina

Plakacete vi za Djilasom.Mi u Nisu vec placemo za onima sto su bili,a mislili smo da gore od njih nista ne moze da nas snadje.
(Milan Nis, 2. jun 2015 10:07)
--
Ma šta kažeš? Ovaj zakon je doveden kad je Đilas sa Tadićem vedrio i oblačio u DS-u i kad je DS bio na vlasti. Više su se njih dvojica međusobno prepucavala nego što im je stalo do naroda. Gde je ona gospa Dijana Dragutinović koja je predložila ovaj zakon.

Ove treba da isteramo motkom sa vlasti ili će nas oni izbaciti iz naših kuća i stanova.

dragane

pre 8 godina

@dragan
Šta je Beogradjani?
Niste se bunili kada su nama u Novom Sadu podigli porez za 600%. Eto sad stigli i do vas. Ali nema ko da se buni za vas.
(Dragan
Dragane bunili smo se i kad su vama dizali poreze kao sto se bunimo i sad. Ne dizu oni samo Beogradu nego svuda po celoj zemlji i to nemilosrdno. U godini kresanja plata, penzija i svega ovo je cist bezobrazluk i ludilo kojem se mora stati na put. Ne mozes da otmes sve i da vices kako je to za dobrobit svih.
Ja znam sta ce se desiti , neki mucnik ce usled najave za oduzimanjem imovine da uzme oruzje da ode i pobije sve koje stigne po opstini da onda presudi sebi i svojoj porodici ili ce da zavrsi na robiji gde ce barem biti oslobodjen poreza i placanja svih racuna 40 godina. Ovde nije rec niti likovanje BG NS ili kako vec ti to vidis u svojoj glavi. Ovde se radi o opstem prezivljavanju u totalnoj bedi. Posteno bi bilo da vlast nije dirala poreze niti ih povecavala kad ej vec smanjila ionako najniza primanaj u evropi. Uskoro ces i ti i ja da radimo osam meseci za drzavu- opstinu dva meseca za neke druge institucije i dva da kupimo dzakove pirinca ili kropmpira koje cemo jesti klot.
Koliko sam video i nekim poljoprivrednicima je toliko dignut porez na zemlju da im rod i bude nadrekordan nece moci da pokriju ni porez sa tim rodom da ne pricam o zaradi ili pokrivanju troskova proizvodnje

g*nesh

pre 8 godina

Prosto je jasno, drzava nema para, pa na sve nacine otima od gradjana!

Posledica ovoga ce biti, da ce stariji gradjani, siromasnije, vlasnici vecih stanova, poceti da ih prodaju ispod cene novopecenim funkcionerima. Sta reci...

mornar

pre 8 godina

Ima li kraja ovom pelješenju naroda? Moja stara kuća u Novom Sadu pripada drugoj zoni, a nalazi se maltene na periferiji. A procenjena cena kvadrata je najmanje dupla od realne. Vikendica je takodje u drugoj zoni, a tamo nema čak ni vode, ni struje, ni kanalizacije.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

nesposobna drzava, pokusava da zivi od nameta, ja stvarno ne mogu da zamuslim da u zemlji gde je prosecna plata 300 evra, registracija bude u proseku 200, obaveze stana budu u zimskom periodu oko 150 , porez bude 200 evra godisnje, jel uopste nesto moze da ostane da se pojede?? a kamoli obuce, o odmoru necu ni da govorim!!

dosta bre!

pre 8 godina

nisu samo vile na dedinju, jednostavno primoravate ljude da prodaju atraktivne lokacije i da se sele na periferiju. dakle sve uvek na ruku malom broju ljudi. dokle više po kičmi naroda sa demagogijom i fašističikm metodama liberalnog kapitalizma. dokle više ovaj šešeljev demagog koji pod reforme misli samo uderenje poreza i dranje kože običnom čoveku. gde su investicije, gde je boljitak, gde su reforme?!!

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

@knjaz Miloš А видим, твоја ијекавица је баш београдска, па ти се жури да се уселиш. У чему је разлика између тебе и оних који су у јесен 1944. правo са Сутјеске, Неретве и Дрвара умарширали у дедињске виле? Рекао бих, само у могућности. Амбиција је иста.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Naravno da treba oteti gradjanima Beograda lovu za uredjenje gradskog zemljista koje ce da se da nekom hohstapleru iz Emirata.Naravno da treba lova za idiotsku ideju zicare od Kosutnjaka do N.Beograda. Naravno da treba oteti lovu da bi se dalo GSP-u.Od prosle do ove godine porez povecan 100%.Cene nekretnina u padu vec drugu godinu. Beogradjani gundjaju, placaju iopet daju podrsku haraclijama.A ko daje podrsku? Novokomponovani beogradjani kojima nije nistada izdvoje novac zaporez jer im to dotiraju roditelji zemljoradnici da li kroz novac ili kroz poljoprivredne namirnice koja njihova deca pokupe kada za praznike dodju kuci

Pera

pre 8 godina

A ja za 23 km u Mirijevu treba da platim 7.800,00 dinara.Ovo je novi namet države na nejaki budžet gradjana, da bi se i ovo malo gradjana učinili beskućnici i otišli iz Srbije ili stanovali po parkovima i mostovima.Vlast odavno teroriše narod na svakakve načine.Nije badava Bil Klinton rekao da će Srbe vratiti u kameno doba.

XXL

pre 8 godina

Srbende nemaju mere kada je vlast i otimačina u pitanju. Ništa se nije promenilo od kneza Miloša Obrenovića pa je sad na snazi "zateži i kad gunđaju i kad ćute" - glavno da je nama na vlasti dobro.

ŠTAZI

pre 8 godina

Pa kako naterati u novu "nacionalizaciju"? Udariš porez do neba i nateraš ljude da bud-zašta prodaju dedovinu "nacionalnim herojima": Šariću, Miškoviću, Peconiju i sličnima.... A verovatno sada nova "aristokratija" ima planove i za sebe. Čemu peći 'leba ako nećeš da štrpneš prvo parče?

roko

pre 8 godina

pa ste glasali sns pa sad ćutite i plaćajte,nije vam valjao đilas koji je za ovu boraniju malog i vesića doktor gradonačelnik! da u mom beogradu vladaju probisveti iz sns-a i sps-a,treba opet nato da sipa bombe po nama da nas sprži jer za bolje nismo!

bachi

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Pa na dedinju ne žive samo bogatuni i tajkuni, ima tu i običnog sveta i udžerica i zato ne lupetaj i mani nas svojih stereotipa!

moze se i tome doskociti

pre 8 godina

gotovi smo! doslo do toga brale,da bilo koju vlast da biras ono ce sve biti gore i gore! kao da je ne biramo mi vec neko drugi!? ovo je strategija raseljavanja ljudi iz centra grada u periferije,a i punjenje budzeta za plate prekobrojnih neradnika iz javnog sektora! porez mora da se plati,inace ce doci cika(izvrsitelj) da ti proda sve na dobos i to po mnogo manjim cenama od one koju su oni utvrdili da vredi,a na osnovu cega su utvrdili porez!

Zoran Loznica

pre 8 godina

"Ja to ne mogu da izmirim. Imam platu od 30.000 dinara, a živim sa majkom i nezaposlenom ćerkom. Ova kuća, koju je zidao moj deda, samo što se nije srušila. A, obračunavaju mi kao da sam neki tajkun. Teraju nas sa zemlje koja je nekoliko kolena u našem vlasništvu", kaže ona.

Nema veze, prodaj. Trebala si znati da će biti tako čim su doveli Kori u Vladu. To je njena pamet.

Иванхое

pre 8 godina

То што је неком баба ики деда са Дедиња не значи да је буржуј. А што ћуте људи? Што се не побуне, што не изађу на улице. Биће све горе, ово је тек почетак!

Marko

pre 8 godina

Ko iseljava Beogradjane?
Kako bre ovu gamad nije sramota da otimaju od gladnog naroda?
Umesto da tajkune operezuju i da im vise stanu na put oni diraju ovaj napaceni narod.
Dokle bre vise!!!

Shomi

pre 8 godina

Bravo uterivači dugova!! Odličan način da plasirate vredne nekretnine na licitacije, gde će ih uigrana ekipa prevaranata otkupljivati po mizernoj ceni.

A onda se pitajte zašto svi gledamo kako da napustimo ovaj lopovski brod.

Pera Kojot

pre 8 godina

Bila je pre mnogo godina priča koja se u ono vreme odnosila na S. Miloševića, ali koja je izgleda vrlo univerzalna: Jednoga dana najmudriji od svih vladara posla svoje sluge u narod, a kada se oni vratiše upita ih: "Šta radi narod?" - "Buni se i protestvuje gospodaru", odgovoriše oni. "Samo vi stežite..." Posle 6 meseci: "Narod kuka i plače" - "Samo vi stežite..." Posle još 6 meseci - "Narod ćuti, gospodaru!" - "Samo vi stežite..." - "Ali zar ne bi trebalo da popustimo kad narod utihne?" Na to gospodar samo odmahnu rukom i reče - "NIJE TO TAJ NAROD..."

mozaks

pre 8 godina

to sto ste podobijali poreze za imovinu,ne mojte se cuditi.to je u vojvodini nama doslo jos ranije,isto tako.njih ne interesuje nista,osim da otmu pare.kad je suboticu uhvatio talas napustanja,nikog nije bilo briga.grad polu mrtav,jer nema posla,a nameti uzasni.al njih to ne interesuje.njima trebaju pare,bilo kako,da namire sebe.sad kad su udarili na vas u beogradu..sad uvidjate muku.tek ce da stigne ..al dok to shvatite,ostadosmo svi bez gaca i novaca.vlast to ne interesuje.
al morat ce ih,jer ce se iseliti narod iz vojvodine,pa ce sav teret pasti na vas u prestonici da platite.
od poreza i dazbina sto su uveli,drzava je vojvodinu zaklala jos pre koju godinu,samo sto nece da to ni vide,niti kazu.nekad se zivelo od posla,a sad umire od poreza i nameta

Aleksandar

pre 8 godina

Poreski dzabalebarosi. Lako je sedeti, softver sve radi, stampati, ubaciti u koverte i poslati postom, a da se zaradjuju nenormalne pare. Poresku upravu i vlast treba momentalno srusiti.

hh

pre 8 godina

Malo prasine i to je to za nas,neznam kako da nas nazovem...Da li vise iko spominje notare i pljacku koja se preko njih vrsi? Niko...i tako u nizu desetine krupnih pljacki...Dokle?

Zagorteneyyy

pre 8 godina

Cista pljacka naroda,,koja ce se naravno na izborima desetostruko obiti o glavu vladajucoj partiji,,koja je izneverila i izamniplisala sva data obecanja,,od nesmanjenja plata,penzija ,porasta zaposlenih,,hapsenja tajkuna ,,a koji i dalje haraju drzavom,,posto je pola ako ne i cela u njihovim rukama..Ako misle da je ovo nacin i resenje za naplatu poreza,,grdo se varaju,,samo ce izazvati revolt gradjana i naravno od tih silnih utewrivaca dugova neko ce platiti debeo ceh,,jer je narodu vise pljacke preko glave,,Odakle da plati neko porez ako ima platu 30,40 hiljada dinara..Hajde neko od tih koji su pisali taj zakon,,neka prima ovakvu platu,,pa neka oni plate taj porez..Nemoguce je..Uzeo sam u obzir samo one koji rade,,a sta je sa vecinom koji ne rade ili nadnice,,ili im pomazu otac majka i svi zajedno zive u nekoj kuci...?? Ljudi trpe gladni,,a ovi ce da naplate 120000 porez ,pa to ni u Nemackoj nema,,gde su plate i do 2..2,5 hiljade eura mesecno(govorim o Nemcima,,ne o nasim gastarbajterima,,posto oni nikada nemogu imati istu platu sa sojim kolegom Nemcom,,to je javna tajna!!

Zoran

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Kr botovski Čukarička padina je na izlazu iz Beograda! Imaš li ti uopšte mozga koliko će tvojih prijatelja (ako se uopšte iko druži sa vama) i rodbine isto tako da plati nenormalnu sumu da bi ti dobio sendvič i sokić.

Darko

pre 8 godina

"PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!"

Isto ko da su to sve isti ljudi, "penzioneri", vec 100 godina. O cemu ti pricas decko. SNS su doveli na vlast klinci koji su mislili da je isto fudbal i politika. Nesto kao ti. Na glasanje treba da izađe samo onaj ko se razumije u politiku, a ne slijepci.

Radnik

pre 8 godina

Oporezujte ove sto su otkupili drzavni stan ispod trzisne cene , a ne starosedeoce kojima je ceo zivot odbijano za stambeni fond i nisu imali pravo na stan.
Dosta je bilo drzavnog lopovluka.

ko jel ja

pre 8 godina

Ova vlast jednostavno ne ume da napravi novac osim pljačkanjem naroda, kroz povecanja poreza i kroz prodaju zemljista i svega sto se prodati moze.

@ Dejna

pre 8 godina

dejna, nisu svi bogati koji su na Dedinju, Senjaku i Topciderskom brdu. Malo prosetaj posto vidim da si u fazonu kako su svi tamo bogati i vidi koliko njih zivi u malim kucama, koliko ih ima kanalizaciju a koliko septicke jame i koliko njih ima obesna kola i bazene.Za tebe koja ocigledno nemas pojma nekad je Senjak i Topcidersko brdo a i samo Dedinje bila periferija i do kasnih 30 nije bilo puno bogatih kuca niti vila . I danas je slicna situacija dosta njih su potomci onih koji su to kupili pre nego sto se tu naselila elita sta god to bilo u nas. I nisu samo oni pogodjeni vec i mnoge druge opstine su to uradile. Moja opstina moj kraj ceni po 1200 evra a cena maximalno koja moze da se dobije je izmedju 600 za kucu po m2 ili 750 m2 za stan. Znaci cene su naduvane. Ni najbolje 2005 i 2006 nije se moglo prodati puno stanova i kuca po toj osptinskoj ceni.I za kraj mislim da ti je komentar krajne neumesan, jadan i plitak.

Pera

pre 8 godina

I?????? Da li ce IKO reagovati u ovom gradu? Ili cemo samo duboko da uzdahnemo, poneko 'zamalo infarkt da dobije' kada stigne resenje iz Poreske uprave i to je to? Cutimo i placamo? Pa nismo normalni ako ovo mirno prodje..ovo mora biti kap koja preliva casu ljudiiiiii...Pa Grcka bi okrenula naglavacke celu zemlju da ovo ovako pokusaju na kvarno da im proture..

ja

pre 8 godina

To je izracunao SNS kadar sa diplomama i ima da je tako. Platite vi pa kad dodje druga vlast oni ce da vam vrate. Ili jednostavno se uclanite u SNS i onda ne morate nista drzavi da placate jer SNS je drzava.

Idi begaj

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji
(123, 2. jun 2015 14:20)

Ajde daj ti lepo oglas i prodaj tvoje kucu od 200 kvadrata, na jugu zemlje, za 100 puta manju vrednost od moga stana u Beogradu.

ZoranNS

pre 8 godina

Iako kurs evra miruje mesecima, cene rastu, država stalno povećava troškove kako privrede tako i trgovine, što plaćaju zaposleni i penzioneri, umesto da razgradi ogroman neefikasni administrativni aparat.

Marquez

pre 8 godina

Od 2011 poreski obveznici su svi koji su vlasnici ili korisnici zemljišta preko 10 ari ali se do 2014 plaćao porez na razliku preko 10 ari, međutim od 2014 porez se plaća na ukupnu površinu. Osim toga, porez nije naplaćivan za pomenuti period, niti smo dobili rešenja do ove godine. Sada u kratkom roku treba da se plati porez od 2011 do 2015. Ovo je direktan atak na najveći broj ljudi koji su nasleđem stekli ovu imovinu a pri tom, prihodi ni blizu ne mogu da pokriju te troškove. Time će država otimanjem zbog nemogućnosti plaćanja poreza oteti imovinu.

Aleksandar

pre 8 godina

Po kom osnovu poskupljuje nesto, sto ne radi nista? Zemljiste je tu, ne mrda. Stan ili kuca, parcela je privatna svojina. Drzavu cini narod, a ne paraziti od politicara. Bez nas vi biste bili go *****.

Nesposobni da nauce

pre 8 godina

@hiavata
"Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. "

Vi Srbi bi stalno da selite druge, a na kraju , uvek, oni presele vas ! Zato pazite sta pricate !

samsung

pre 8 godina

ovoj zeni sto je za stan na cukarici stigao veliki porez nije nista strasno..nek ode u poresku i nek odjavi preminulo lice i prijavi sebe da placa porez za taj stan. dobice novo ispravljeno resenje. isto se i meni desilo ove godine

Nikola

pre 8 godina

Napredni mogu sve, jer je to napredno. Jednog po jednog dave, a ostatak naroda gleda i sladi se, dok i na njega ne dođe red ali će isto tako ostati sam. Zar da nam najgori biraju vlast i vladaju?

Liberty

pre 8 godina

Porezi su samo drugi naziv za legalnu pljačku, a zoniranje je jedan od glavnih instrumenata. Svi argumenti za zoniranje su samo izgovori. Jeste, neko će da napravi fabriku u sred stambenog bloka, samo što nije. Zahtevajte od političara da se izjasne o porezima pre svakih izbora! Ne treba nam nikakva revolucija, samo odgovornost.

Milan

pre 8 godina

@ dejna
Na Dedinju, kako se pogrešno naziva taj deo Topčiderskog brda većinu čini običan skroman svet, koji nema izvore prihoda kao manjina u tom kraju. To što je neko nasledio imovinu ne znači i da ima gotovinu da plaća porez u ogromnom iznosu, za naše prilike. Puno penzionera, univerzitetskih profesora i nezaposlenih tamo živi. Ta komunistička ujdurma oko otimanja tamošnjih kuća je dovela do iskrivljene slike o ljudima koji tamo žive.

maki

pre 8 godina

treba im da napune budžet pa dižu gde stignu, ili smanjuju plate i penzije, a narod nek se snađe.
a čudi me da nema nekog komentara tipa: "pa beograđani ako nemaju pare da žive u centru neka odu". -.-

+++

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.
(kalimero, 2. jun 2015 20:07)

A taj "neko" je sirotinja koja prima 20.000 mesecno !!? Dok tajkuni duguju dva grcka duga drzavi i drzava ih UOPSTE ne juri niti im iznosi stvari iz kuca tj. vila.....cuti bre mani se filozofije ne ide ti

Superhikov brat po flaši

pre 8 godina

Kao što reče Superhik:"Otmite pare sirotinji i dajte ih bogatima jer sirotinja ionako ne zna šta bi sa novcem.".Braćo ovi deru gore od Turaka .Verovatno će za ovakvo haračenje dobiti zlatnu medalju od krimosa iz MMF-a .Mi ćemo biti prvi narod u Evropi koji će poželeti da smo puževi ( pravno pitanje je da li je puževa kućica nekretnina ).Nažalost većina nas bi i onda bili puževi golaći jer nas "naša" vlast vidi kao štetočine u "njihovom" ružičnjaku .Porez na odvodnjavanje građevinskog zemljišta se troši na uređenje zemljišta za "Beograd na vodi" .Zamislite da ga naplaćuju retroaktivno za 2013.i 2014. , a tih godina niko u Srbiji nije dobio rešenje za odvodnjavanje .Mi smo sramota naših predaka i tako nam i treba.

Sa sela u partiju, iz partije u dzip, iz dzipa u salonac u Beogradu

pre 8 godina

@Zoro

Pljacka je i pocela za vreme Djilasa, ne zaboravite Dijanu Dragutinovic i njen zakon o povecanju poreza na imovinu(2010 ili 2011 ?) DS je skuvao a ovi samo podgrevaju ! Pa vi lepo izlazite na izbore i dalje !!!

dragan

pre 8 godina

"... zona ulaznih pravaca..." trebalo bi da "nova" vlast uvede i zonu izlaznih pravaca, zonu preseka pravaca, zonu silaznih pravaca i zonu uzlaznih pravaca i sve nas, koji nismo nekim pravcem otisli iz ove zemlje, posalje na nebo. Tuzno , strasno

misko

pre 8 godina

ova vlast radi suprotno od potrebnog. potrebno je da se pokretne kupovina stanova kao i drugih dobara, da se poveca traznja koja bi pokrenula prIvredu, zaposlenost, BDP. Veliko povecanje poreza, obeshrabrice buduce kupce nekretnina, cene kvadrata ce drasticno da padnu jer ih niko nece kupovati. To je ta spirala nadole.

sankar

pre 8 godina

Glasovali ste imate , Vucko kaze lider regiona , lider razvoja itd. , zivite u centru i lider ste a u susedstvu Beograd na vodi ........ platite ssd ekskluzivni turizam se svuda placa .
Zato premjer i vlada Hr kazu u Eu ne uvodimo jer gradani ne mogu da izdze a ako i moramo ne odnosi sr na prvo nekretninu .

ogorcen

pre 8 godina

najgore odd svega sto mi moje mukom zaradjene pare otimaju.
Otimaju znaci nece iskoristiti ni za sta pozitivno za mene ili gradjane Beograda ili Beograd, vec ce ih spiskati na sluzbena putovanja, nove automobile i pokrasti sebi. Od grada Beograda u zadnje 20 godian samo su povecali namete na infostan, uveli parking servis po stambenim zonama, pa porez na imovinu, pa deru seljake za tezgu plate kao za 2 soban stan mesecno a to se prelije na cene hrane koju placam, pa firmarine, itd itd.
A sve je ostalo sto je jos Tito izgradio i toplane i vodovod i parkinzi, a tada nista od ovih novih nameta nisam placao.
Jednostavna racunica ogroman broj partijskih kadrova oglodju budzet kao termiti.
Uvece se razmecu BMW i Mercedes dzipovima a rade na budzetu u gradu uz kljucnu cinjenicu da su neka od inspekcija.
E da ti politicari su sa nasim parama pokupovali pola grcke obale, tamo se ne vidi da su ovde nakrali a odavde se ne vidi da tamo imaju imovinu niti ce ikad platit porez Srbiji za nju.
Ne da je sramota nego treba an dozivotnu za ovakve postupke prvo gradonacelnik pa gradski menadzer pa svi njihovi zaposleni u gradu

sreten žujkić, penzioner

pre 8 godina

strašno. kod mojih roditelja je skoro 25.000 došao porez, što je čak i podnošljivo u odnosu na ove što imaju preko 100 hiljada.

ivan

pre 8 godina

Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu pa je bilo pitanje vremena kad ce to postati i kod nas. Na zalost, ko nema da plati, bolje da proda za neke pristojne novce nego da im drzava oduzme istu zbog neplacanja dazbina. Tesko da cemo ikada vise moci da ocekujemo socijalnu drzavu. Verujem da ce biti jos gore kad budemo prinudjeni da prodamo i prirodne resurse. Onda cemo sve sto zaradimo davati na racune a kome ostane neki dinar da nesto pristojno i pojede...Surova buducnost koja nas sve ceka. Da li imamo alternativu, ne znam!

Miki

pre 8 godina

Izgleda da je jedna od začkoljica u tome da je u pitanju imovina za koju nije urađena ostavinska rasprava. Tako se imovina vodi na osobe koje više nisu žive, i onda otpadaju poreske olakšice koje ima obveznik koji živi u objektu za koji plaća porez. A te olakšice idu i do 20.000 dinara.
Država ume da bude vrlo inventivna i kreativna kad građanima zavlači ruku u džep...

cool

pre 8 godina

Glavni razlog povećanja nameta je drastičan pad cene nekretnina.Nelogično zar ne ?! Državi je logično,jer da je smanjila porez ostala bi bez ogromnog prihoda.S obzirom da političari jako teško žive,a građani su puni para rešili su da nam povećaju porez i to nekoliko puta.Ovo je i protivustavno i što je još gore neljudski potez.Krov nad glavom je prirodna potreba svakog čoveka,lična svojina prosečnog čoveka koja ne treba i ne sme da se oporezuje.Ugrožavanje egzistencije-školski primer

coma

pre 8 godina

Hm, ima dosta i za i protiv. Imamo dosta kuca u centru grada koje su po trzisnim uslovima vredne, a njihovi stanari ne mogu ni da ih okrece. Sta ce se desiti kada izadje zakon da se moraju kreciti na svaku trecu godinu, i u slucaju da to ne urade, to uradi grad i fakturise.

Mozda je drzava posle duzeg vremena odlucila da koristi svoje instrumente da neke stvari dovede u red i zaradi nesto novca da moze da popravi stanje ulica, podigne nivo cistoce i slicno.

S druge strane, ovo ce drasticno da pojeftini vrednost nekretnina u kracem vremenskom periodu dok oni koji imaju viska para ne pokupuju sve, repariraju ili izgrade nove nekretnine cija ce cena tada biti enormna.

Trazili smo, dobili smo, tako je svuda na zapadu, ima i za i protiv.

spirogira

pre 8 godina

Ono sto je neophodno za zivot ne sme da se oporezuje. Mora postojati neoporezivi deo plate, a preko njega progresivno oporezovati, recimo 0% poreza na prvih 20 hiljada, 5% na drugih 20, 10% na trecih 20. Isto i za nekretninu u kojoj se zivi, minimum minimuma je 16 kvadratnih metara po clanu domacinstva i to ne sme da se oporezuje. Zalosno je sto ova drzava oporezuje minimalac, ali imajuci to u vidu onda je jasno i zasto je ovakav porez na imovinu. Minimalna zarada i minimalan prostor za zivot znace da drzava ne mora da izdrzava socijalni slucaj i beskucnika, zarada drzave je na toj ustedi, a porezi imaju smisla samo za neke komotnije plate i stambene jedinice. Dosta je bilo.

Arsenije

pre 8 godina

@muamua: Ovi na vlasti tek 3 godine, pa još nisu stigli da promene zakon.
Izgleda da su i ovi novi alavi na pare, a da ih za osiromašeno građanstvo baš briga.

Knjaz Miloš

pre 8 godina

Ko nije u stanju da plaća porez neka proda imovinu i preseli se tamo gdje su cene niže. Ostatak novca može da posluži kao sigurnost. Ne može da bude socijalni slučaj neko ko poseduje nekretninu vrijednu 70—80000€. Zašto moraju da žive u Beogradu,toliko je drugih lepih gradova i sela u Srbiji. Da nije bilo nakaradnog kvazikomunizma većina tih što kukaju svakako ne bi živjela u Beogradu.

drvobradi

pre 8 godina

Nasmejase me ovim tuznim primerom. Zena ima plac vredan izmedju 500K i milion eura (mozda i vise), i zali se da placa porez od 1000eura godisnje.

hiavata

pre 8 godina

Ja bi da zivim u samom centru prestonice, da mi infrastruktura bude najbolja u Srbiji i da se to finansira iz drzavnog budzeta jer necu/nemam da platim. Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. Jos bi trebalo naplacivati porez dodatno vlasnicima raspalih ruina koje ruze grad a neke i ugrozavaju bezbednost prolaznika. Privilegije se ne nasledjuju vec sticu.

Vaske_tb

pre 8 godina

Ne mogu da znam koliko je iznosio harač u vreme vladavine Turaka i za ono vreme, ali siguran sam da je svakako bio manji od ovog koji nam nameću poslednje dve godine. Posle se nameće logično pitanje, da li smo mi to pod okupacijom ili je ovo i dalje Srbija - zemlja žitelja Srbije? Ili su to samo kriminalci prerušeni u skupa odela predstavnika vlasti okupirali Beograd i oteli ga od Beograđana?

mf

pre 8 godina

dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu

Stiglo svima za naplatu

pre 8 godina

Procitao sam negde da je cena puta Bar-Boljare , 807 mil evra . Kada se zna da je to nejnepristupacniji deo terena u Evropi , nije mi jasno kako je onda most na Adi kostao preko 900 mil evra??!
Sada kada su takve stvari dosle na naplatu , svi zajedno cemo da kukamo iz glasa, pa cak i oni koji su izuzetno dobro prosli u tako lukrativnom poslu kakav je bio cuveni most.

aca32

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.

muamua

pre 8 godina

@arsenije u zakonu pise da se ne sme u naredne dve godine menjati visina poreza vise od 60% to su ovi i iskoristili...jbg oo je vlada desno orjentisana ako se secas slogana ita sansa za sve...

123

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji

Mitja

pre 8 godina

s jedne strane porez na imovinu je neosnovana stavka, platio sam porez pri kupovini nekretnine, a naknada za gradsko zemljiste stize pa stize. To je moje - tacka.
s druge strane, ako nemas novaca da zivis u centru grada, onda nemoj, isti ti sto imaju penzije od 25 hiljada, nece imati ni za okolinu u kojoj zive, centar je po logici za najbolje i najbogatije, to sto je necija dedovina tu, nek se zale dedi.

Fasade su katastrofa, parkinzi ne postoje, nemar na svakom cosku. bespotrebna guzva po prevozu i ulici, nemas da platis - dovidjenja.

Miodrag

pre 8 godina

@SkyDriver, 2. jun 2015 16:14
Ne ulazim u razmatranje opravdanosti, niti poreskih stopa na pisedovanje nekretnina, ali ovo sto si napisao, vidim mnogi smatrajubtacnim.
Kod kupovine stana placas porez na promet i/ili prenos. Ako zaradis kad prodajes, kapitalnu dobit.
Ovo je pirez na pisedovanje i pistoji svuda u svetu. Od toga bi trebalo da se finansira lokalna uprava.
Stope sy visoke, osnovice neazurne, veleposednici ne placaju, mnogo toga nije u redu, ali taj porez mora da postoji.

kalimero

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.

kalimero

pre 8 godina

@+++
ta sirotinja očigledno nije sirotinja ako već poseduje vredne nekretnine. Ali dobro de, neka bude i da nije pravedno. Osnovno pitanje ostaje ko će da plati državu. Ako su tajkuni dužni znači da od njih nema vajde. Osim toga, čak i da oduzmeš sve tajkunima od te imovine ne bi bilo dovoljno ni 3 meseca da isplatiš penzije. Privreda je u komi već decenijama tako da i od njih nema ništa. Dakle ostaju samo građani. Nije to filozofija već obična matematika ali očigledno da je za neke ovde to preteška disciplina.

podanik

pre 8 godina

ako svi mi koji komdntarisemo izadjemo ispred svoje Opstine sa transparentitma i motkama, ovaj porez ce biti povucen, sa izgovorom da nije u skladu sa plateznim mocima gradjana, ako sto ustav i nalaze.
Inace nista, bas njih briga za ove komentare. Samo protest nesto menja.

Knjaz Miloš

pre 8 godina

Ko nije u stanju da plaća porez neka proda imovinu i preseli se tamo gdje su cene niže. Ostatak novca može da posluži kao sigurnost. Ne može da bude socijalni slučaj neko ko poseduje nekretninu vrijednu 70—80000€. Zašto moraju da žive u Beogradu,toliko je drugih lepih gradova i sela u Srbiji. Da nije bilo nakaradnog kvazikomunizma većina tih što kukaju svakako ne bi živjela u Beogradu.

123

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji

aca32

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.

Stiglo svima za naplatu

pre 8 godina

Procitao sam negde da je cena puta Bar-Boljare , 807 mil evra . Kada se zna da je to nejnepristupacniji deo terena u Evropi , nije mi jasno kako je onda most na Adi kostao preko 900 mil evra??!
Sada kada su takve stvari dosle na naplatu , svi zajedno cemo da kukamo iz glasa, pa cak i oni koji su izuzetno dobro prosli u tako lukrativnom poslu kakav je bio cuveni most.

hiavata

pre 8 godina

Ja bi da zivim u samom centru prestonice, da mi infrastruktura bude najbolja u Srbiji i da se to finansira iz drzavnog budzeta jer necu/nemam da platim. Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. Jos bi trebalo naplacivati porez dodatno vlasnicima raspalih ruina koje ruze grad a neke i ugrozavaju bezbednost prolaznika. Privilegije se ne nasledjuju vec sticu.

drvobradi

pre 8 godina

Nasmejase me ovim tuznim primerom. Zena ima plac vredan izmedju 500K i milion eura (mozda i vise), i zali se da placa porez od 1000eura godisnje.

Mitja

pre 8 godina

s jedne strane porez na imovinu je neosnovana stavka, platio sam porez pri kupovini nekretnine, a naknada za gradsko zemljiste stize pa stize. To je moje - tacka.
s druge strane, ako nemas novaca da zivis u centru grada, onda nemoj, isti ti sto imaju penzije od 25 hiljada, nece imati ni za okolinu u kojoj zive, centar je po logici za najbolje i najbogatije, to sto je necija dedovina tu, nek se zale dedi.

Fasade su katastrofa, parkinzi ne postoje, nemar na svakom cosku. bespotrebna guzva po prevozu i ulici, nemas da platis - dovidjenja.

kalimero

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.

ivan

pre 8 godina

Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu pa je bilo pitanje vremena kad ce to postati i kod nas. Na zalost, ko nema da plati, bolje da proda za neke pristojne novce nego da im drzava oduzme istu zbog neplacanja dazbina. Tesko da cemo ikada vise moci da ocekujemo socijalnu drzavu. Verujem da ce biti jos gore kad budemo prinudjeni da prodamo i prirodne resurse. Onda cemo sve sto zaradimo davati na racune a kome ostane neki dinar da nesto pristojno i pojede...Surova buducnost koja nas sve ceka. Da li imamo alternativu, ne znam!

kalimero

pre 8 godina

@+++
ta sirotinja očigledno nije sirotinja ako već poseduje vredne nekretnine. Ali dobro de, neka bude i da nije pravedno. Osnovno pitanje ostaje ko će da plati državu. Ako su tajkuni dužni znači da od njih nema vajde. Osim toga, čak i da oduzmeš sve tajkunima od te imovine ne bi bilo dovoljno ni 3 meseca da isplatiš penzije. Privreda je u komi već decenijama tako da i od njih nema ništa. Dakle ostaju samo građani. Nije to filozofija već obična matematika ali očigledno da je za neke ovde to preteška disciplina.

mf

pre 8 godina

dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu

coma

pre 8 godina

Hm, ima dosta i za i protiv. Imamo dosta kuca u centru grada koje su po trzisnim uslovima vredne, a njihovi stanari ne mogu ni da ih okrece. Sta ce se desiti kada izadje zakon da se moraju kreciti na svaku trecu godinu, i u slucaju da to ne urade, to uradi grad i fakturise.

Mozda je drzava posle duzeg vremena odlucila da koristi svoje instrumente da neke stvari dovede u red i zaradi nesto novca da moze da popravi stanje ulica, podigne nivo cistoce i slicno.

S druge strane, ovo ce drasticno da pojeftini vrednost nekretnina u kracem vremenskom periodu dok oni koji imaju viska para ne pokupuju sve, repariraju ili izgrade nove nekretnine cija ce cena tada biti enormna.

Trazili smo, dobili smo, tako je svuda na zapadu, ima i za i protiv.

Miodrag

pre 8 godina

@SkyDriver, 2. jun 2015 16:14
Ne ulazim u razmatranje opravdanosti, niti poreskih stopa na pisedovanje nekretnina, ali ovo sto si napisao, vidim mnogi smatrajubtacnim.
Kod kupovine stana placas porez na promet i/ili prenos. Ako zaradis kad prodajes, kapitalnu dobit.
Ovo je pirez na pisedovanje i pistoji svuda u svetu. Od toga bi trebalo da se finansira lokalna uprava.
Stope sy visoke, osnovice neazurne, veleposednici ne placaju, mnogo toga nije u redu, ali taj porez mora da postoji.

Sa sela u partiju, iz partije u dzip, iz dzipa u salonac u Beogradu

pre 8 godina

@Zoro

Pljacka je i pocela za vreme Djilasa, ne zaboravite Dijanu Dragutinovic i njen zakon o povecanju poreza na imovinu(2010 ili 2011 ?) DS je skuvao a ovi samo podgrevaju ! Pa vi lepo izlazite na izbore i dalje !!!

BOLEST

pre 8 godina

Plakacete vi za Djilasom.Mi u Nisu vec placemo za onima sto su bili,a mislili smo da gore od njih nista ne moze da nas snadje.
(Milan Nis, 2. jun 2015 10:07)
--
Ma šta kažeš? Ovaj zakon je doveden kad je Đilas sa Tadićem vedrio i oblačio u DS-u i kad je DS bio na vlasti. Više su se njih dvojica međusobno prepucavala nego što im je stalo do naroda. Gde je ona gospa Dijana Dragutinović koja je predložila ovaj zakon.

Ove treba da isteramo motkom sa vlasti ili će nas oni izbaciti iz naših kuća i stanova.

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

@knjaz Miloš А видим, твоја ијекавица је баш београдска, па ти се жури да се уселиш. У чему је разлика између тебе и оних који су у јесен 1944. правo са Сутјеске, Неретве и Дрвара умарширали у дедињске виле? Рекао бих, само у могућности. Амбиција је иста.

nije mi vas zao!

pre 8 godina

PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!

I devedesete ste vi omogucili, nije vam bilo dosta, pamet nikako da vam se usadi u glavu, svaki put birate najgoru opciju, naustrb svoje dece i unuka!

Radnik

pre 8 godina

Oporezujte ove sto su otkupili drzavni stan ispod trzisne cene , a ne starosedeoce kojima je ceo zivot odbijano za stambeni fond i nisu imali pravo na stan.
Dosta je bilo drzavnog lopovluka.

Kako ovo objasniti, a ostati pristojan?

pre 8 godina

Град Београд већ деценијама води непријатељску политику према својим грађанима рођеним у њему, тиме што на сваки могући начин настоји да им живот учини немогућим и у сваком погледу штити оне који се у њега доселе (управо међу тима се налази већина градских функционера). Нас деру порезима за старе куће и станове, наслеђене од родитеља, бабе, деде, јер побогу "ексклузива је живети у централним деловима града", а ми ту ексклузиву не можемо да платимо од бедних службеничких плата. Док су друштвена предузећа делила станове (ја сам тада био дете), приоритет је увек био кадар досељен из унутрашњости, који није имао родитељски стан у месту службе. Данас само кредитом можеш до стана, а ја до пензије нећу стећи довољно високу плату да будем кредитно способан за куповину некретнине. Са 40 година живота, магистратуром и 11 година стажа радим у Министарству одбране за 46.000 динарa месечно. Зa паре пишем говоре министрима који не знају колико су тешки (навешћу само три имена: Шутановац, Вучић, Гашић), неки од њих су били тема медија због големих некретнина, стечених на недовољно транспарентан начин, а ја живим у бабиној страћари старој 90 година за коју ми је стигли пореско решење троструко више него у 2013. и озбиљно е ми је свега преко главе. Имам жељу да некога угризем од беса. Да бих платио рачуне, алиментацију и краторочне динарске кеедите којима сам оца лечио од рака (истичу ми један за годину, а други за годину и по), морам као клошар да се шверцујем у аутобусу када идем на посао или са њега, а држава не сваког месеца неким новим наметом подсети на то колики сам бедник и колика будала што нисам побегао у иностранство деведесетих, кад су паметнији од мeне отишли, а ја остао уверен да само треба срушити Слобу, па ће бити боље. Хоће, да не кажем шта.

Nesposobni da nauce

pre 8 godina

@hiavata
"Prodajte kucu i plac pa se preselite negde gde mozete da finansirate stanovanje. "

Vi Srbi bi stalno da selite druge, a na kraju , uvek, oni presele vas ! Zato pazite sta pricate !

ona

pre 8 godina

kapitalizam u najboljem izdanju. samo elita ima pravo da zivi u centru ili u boljim delovima grada. logika je prodajte da mi bogati mozemo da kupimo a vi crknite na periferije jer vredis koliko imas para. bedna i gadna vremena dosla.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Naravno da treba oteti gradjanima Beograda lovu za uredjenje gradskog zemljista koje ce da se da nekom hohstapleru iz Emirata.Naravno da treba lova za idiotsku ideju zicare od Kosutnjaka do N.Beograda. Naravno da treba oteti lovu da bi se dalo GSP-u.Od prosle do ove godine porez povecan 100%.Cene nekretnina u padu vec drugu godinu. Beogradjani gundjaju, placaju iopet daju podrsku haraclijama.A ko daje podrsku? Novokomponovani beogradjani kojima nije nistada izdvoje novac zaporez jer im to dotiraju roditelji zemljoradnici da li kroz novac ili kroz poljoprivredne namirnice koja njihova deca pokupe kada za praznike dodju kuci

Žaki

pre 8 godina

Bio sam izložen podsmehu kad sam predlagao da zemlju đuture prodamo Japancima. Svakom čoveku po pola miliona evra, državljanstvo Japana, svako ostaje tu gde jeste i još bezbrojne mogućnosti. A ovako, baš kako sam i pričao, a sada počinjete i da osećate, bićete robovi u fiktivno svojoj zemlji! Ako ne servisirate dugove izbaciće vas iz stanova a njih, kao i bezbrojne prazne belvile, gradove na vodi i hiperprodukovane nove zgradurine kupovaće Rusi, Kinezi, Arapi, Englezi, Belgijanci! Tu gde ste vi biće neko drugi! Mislite da je alavoj birokratiji stalo do vas? Kolko do malo štroke ispod nokta! Ali ne, i dalje vičite Zemun je Srbija, Srem je Srbija, Šumadija je Srbija! Šipak, nemate ništa osim u mašti i na papiru ali papir trpi sve.

Parkiraj ako mozes !

pre 8 godina

@Ivan
"Nekretnina na ekskluzivnoj lokaciji je skupa za odrzavanje svuda u svetu"

Beograd nije svet, u Beogradu nista nije ekskluzivno. Beograd je prljavi vruci mravinjak u kome se neoprani, oznojani ljudi guzvaju kao u kutiji sardina ! U Beogradu bi stanovnici trebalo da dobijaju naknadu za teske uslove zivota a ne da se deru porezima !

bachi

pre 8 godina

jeste o sve nezgodno, ali tako je svuda u svetu. ne moze svako da zivi u ekstra zoni. pazi 11 ari placa u centru... to jeza tu lokaciju ogroman plac.
(aca32, 02. jun 2015 10:31)
To uopšte nije centar, a kad spominješ svet onda spomeni i da se tamo dobija adekvatna naknada za rad pa si u mogućnosti da platiš obaveze!

VJ

pre 8 godina

@mirijevo
Jeste, neki koji ceo život žive u Beogradu, pritom im niko ništa nije poklonio, će u Vrčin, a oni što su sišli u grad pa zajahali fotelje sa diplomama osnovne i srednje škole, oni će da se šire i da otimaju...
Za njih se kaže da su 'sposobni'.

Idi begaj

pre 8 godina

Sladzem se da ima nepravilnosti, ali brate ako zivis u prestonici i najvecem gradu u bivsoj SFRJ i sire onda plati porez jer taj stan ti vredi ko 100 moje kuce od 200kvadrata u selu na jugu zemlje.
Kome ne odgovara neka se preseli gde je porez na nekretninu manji
(123, 2. jun 2015 14:20)

Ajde daj ti lepo oglas i prodaj tvoje kucu od 200 kvadrata, na jugu zemlje, za 100 puta manju vrednost od moga stana u Beogradu.

samsung

pre 8 godina

ovoj zeni sto je za stan na cukarici stigao veliki porez nije nista strasno..nek ode u poresku i nek odjavi preminulo lice i prijavi sebe da placa porez za taj stan. dobice novo ispravljeno resenje. isto se i meni desilo ove godine

bachi

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Pa na dedinju ne žive samo bogatuni i tajkuni, ima tu i običnog sveta i udžerica i zato ne lupetaj i mani nas svojih stereotipa!

laka ti glupa noc

pre 8 godina

@dobro jutro srbijo, stigao kapitalizam. vreme je da se klasne razlike pokazu i po mestu stanovanja. bice tumbanja par godina a onda ce sirotinja u predgradja kako je i svuda u svetu
(mf,

MF-u nesretni pa da si bio malo po svetu ne bi ovo odvalio. U bogatyom svetu bogati i zive na periferiji jer niko nije lud da se truje u centru. U NY, Parizu i drugim gradovima ima bogatih u centru ali najbogatiji uvek zive van istog. Centar je za poslovanje a za miran zivot periferija, travnjaci, suma.Mozda jednom odes preko pa vidis i prestanes da lupetas. Inace na tom isto kapitalistickom zapadu kad ulozis nesto(okrecis,ofarbas stolariju, zamenis istu, uredis dvoriste i ispred ograde) drzava tj grad, opstina ti smanjuje godisnji porez jer time te stimulise da odrzavas vrednost svoje nekretnine. Ako je zapustis ona gubi na vrednosti i samim tim ako se proda grad, opstina ce manje ubrati poreza na prenos i profit.Ovde ti drzava, grad , opstina nista ne daje samo uzima. Ja sedam godina saljem dopise da se popravi rupcaga ispred moje kuce koja je nastala kao posledica bofl radova i niko nista , digo se asfalt u duzini od 20 metara i svake godine se to siri i nikom nista, ulicu mi ne ciste niti peru, zelenilo ne krese gradje koje ugrozava i cupa el kablova. Zasta ja onda placam taj porez ako od njega nemam nista. A da ne pricam da je trava svuda okolo na javnim povrsinama poput afrike savane, samo fali tigar ili neki poreznik da iskoci.

Zoran

pre 8 godina

Sirotinja sa Dedinja
(Dejna, 02. jun 2015 10:05)
Kr botovski Čukarička padina je na izlazu iz Beograda! Imaš li ti uopšte mozga koliko će tvojih prijatelja (ako se uopšte iko druži sa vama) i rodbine isto tako da plati nenormalnu sumu da bi ti dobio sendvič i sokić.

Dosta je bilo harača!

pre 8 godina

Vlasnik sam jednog stana (kvadrature manje od 20 kvm po članu domaćinstva) u kome živim sa porodicom, i nemam drugih nekretnina. Zašto bih plaćao godišnji porez (i to još avansno) prema nekakvoj tržišnoj ceni po kvadratnom metru. Stan u kome čovek stanuje nije tržišna kategorija, već stambena, kao osnovna životna potreba. Stan u kome čovek stanuje sa porodicom nije namenjen prodaji, odnosno profitu ili zaradi. Čak i u slučaju da se čovek odluči da proda stan u kome stanuje i da kupi drugi stan, obe transkacije biće poprilično oporezovane od strane države, kao i opterećene drugim državnim i paradržavnim taksama i plaćanjima. Dakle, oporezivanje stana u kome čovek stanuje sa porodicom jeste besmisleno, neopravdano i protivustavno, jer se krše ustavom zagarantovana prava na zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Poresko rešenje za 2015. godinu nije mi još stiglo, ali ga se plašim k'o đavola.

Lidija

pre 8 godina

@nije svejedno,03.IX 2014.

-Ako,ako Beogradjani,pa vi i sledeci put na dan izbora glumite ludilo i nezainteresovanost....
(Citat je iz septembra 2014.,ali i dalje aktuelan....)

Milos

pre 8 godina

Kada nam je stiglo resenje za porez,
mislio sam da ce supruga da pobaci bebu.
Sakrio sam resenje i rekao joj da je isto kao i prosle godine.

Vec je imala šok zbog smanjenja plate.
Inace poseduje VII stepen obrazovanja ali tehnicari u beoelektranama
imaju vecu platu od nje i to znatno.
#$%&"#$%#$%&

Milan

pre 8 godina

@ dejna
Na Dedinju, kako se pogrešno naziva taj deo Topčiderskog brda većinu čini običan skroman svet, koji nema izvore prihoda kao manjina u tom kraju. To što je neko nasledio imovinu ne znači i da ima gotovinu da plaća porez u ogromnom iznosu, za naše prilike. Puno penzionera, univerzitetskih profesora i nezaposlenih tamo živi. Ta komunistička ujdurma oko otimanja tamošnjih kuća je dovela do iskrivljene slike o ljudima koji tamo žive.

roko

pre 8 godina

pa ste glasali sns pa sad ćutite i plaćajte,nije vam valjao đilas koji je za ovu boraniju malog i vesića doktor gradonačelnik! da u mom beogradu vladaju probisveti iz sns-a i sps-a,treba opet nato da sipa bombe po nama da nas sprži jer za bolje nismo!

milan1004

pre 8 godina

A znate li zasto se niko ne buni protiv ovalikih nameta i loseg standarda? Zato sto su bundzije, revolucionari, narodne vodje, i ljudi od akcije odavno u grupi onih koje ovakvi porezi ne deprimiraju jer su se obogatili. Plate smanjene, evro stalno raste kao i cene osnovnih zivotnih namirnica, ljudska prava i funkcionisanje institucija je jadno, ali ko da se buni? Penzioneri koji su jednom nogom u grobu, glupi radnici koji gledaju Parove ili zene koje su slepe za politiku??? Srbiji je potrebna opozicija! Protest! Buna! Jedan novi oktobar ne bi bio los.

Darko

pre 8 godina

"PeMzioneri, glasali ste, sad kusajte po drugi put svoju corbu!"

Isto ko da su to sve isti ljudi, "penzioneri", vec 100 godina. O cemu ti pricas decko. SNS su doveli na vlast klinci koji su mislili da je isto fudbal i politika. Nesto kao ti. Na glasanje treba da izađe samo onaj ko se razumije u politiku, a ne slijepci.

Tork

pre 8 godina

Tako je , teraju te sa tvoje zemlje na legalan način i sve po zakonu, verovatno se neki tajkun nameračio a neće da plati ni dinara za plac.

Zagorteneyyy

pre 8 godina

Cista pljacka naroda,,koja ce se naravno na izborima desetostruko obiti o glavu vladajucoj partiji,,koja je izneverila i izamniplisala sva data obecanja,,od nesmanjenja plata,penzija ,porasta zaposlenih,,hapsenja tajkuna ,,a koji i dalje haraju drzavom,,posto je pola ako ne i cela u njihovim rukama..Ako misle da je ovo nacin i resenje za naplatu poreza,,grdo se varaju,,samo ce izazvati revolt gradjana i naravno od tih silnih utewrivaca dugova neko ce platiti debeo ceh,,jer je narodu vise pljacke preko glave,,Odakle da plati neko porez ako ima platu 30,40 hiljada dinara..Hajde neko od tih koji su pisali taj zakon,,neka prima ovakvu platu,,pa neka oni plate taj porez..Nemoguce je..Uzeo sam u obzir samo one koji rade,,a sta je sa vecinom koji ne rade ili nadnice,,ili im pomazu otac majka i svi zajedno zive u nekoj kuci...?? Ljudi trpe gladni,,a ovi ce da naplate 120000 porez ,pa to ni u Nemackoj nema,,gde su plate i do 2..2,5 hiljade eura mesecno(govorim o Nemcima,,ne o nasim gastarbajterima,,posto oni nikada nemogu imati istu platu sa sojim kolegom Nemcom,,to je javna tajna!!

Zoran Loznica

pre 8 godina

"Ja to ne mogu da izmirim. Imam platu od 30.000 dinara, a živim sa majkom i nezaposlenom ćerkom. Ova kuća, koju je zidao moj deda, samo što se nije srušila. A, obračunavaju mi kao da sam neki tajkun. Teraju nas sa zemlje koja je nekoliko kolena u našem vlasništvu", kaže ona.

Nema veze, prodaj. Trebala si znati da će biti tako čim su doveli Kori u Vladu. To je njena pamet.

Иванхое

pre 8 godina

То што је неком баба ики деда са Дедиња не значи да је буржуј. А што ћуте људи? Што се не побуне, што не изађу на улице. Биће све горе, ово је тек почетак!

Dule

pre 8 godina

Covece mi cemo jos malo placati kiriju drzavi sto zivimo u sopstvenim stanovima.

Pod hitno ukinuti porez na imovinu na nekretninu u KOJOJ ZIVIS

Pa to je sramota da meni drzava trazi kiriju za moj stan

@ Dejna

pre 8 godina

dejna, nisu svi bogati koji su na Dedinju, Senjaku i Topciderskom brdu. Malo prosetaj posto vidim da si u fazonu kako su svi tamo bogati i vidi koliko njih zivi u malim kucama, koliko ih ima kanalizaciju a koliko septicke jame i koliko njih ima obesna kola i bazene.Za tebe koja ocigledno nemas pojma nekad je Senjak i Topcidersko brdo a i samo Dedinje bila periferija i do kasnih 30 nije bilo puno bogatih kuca niti vila . I danas je slicna situacija dosta njih su potomci onih koji su to kupili pre nego sto se tu naselila elita sta god to bilo u nas. I nisu samo oni pogodjeni vec i mnoge druge opstine su to uradile. Moja opstina moj kraj ceni po 1200 evra a cena maximalno koja moze da se dobije je izmedju 600 za kucu po m2 ili 750 m2 za stan. Znaci cene su naduvane. Ni najbolje 2005 i 2006 nije se moglo prodati puno stanova i kuca po toj osptinskoj ceni.I za kraj mislim da ti je komentar krajne neumesan, jadan i plitak.

Pera

pre 8 godina

A ja za 23 km u Mirijevu treba da platim 7.800,00 dinara.Ovo je novi namet države na nejaki budžet gradjana, da bi se i ovo malo gradjana učinili beskućnici i otišli iz Srbije ili stanovali po parkovima i mostovima.Vlast odavno teroriše narod na svakakve načine.Nije badava Bil Klinton rekao da će Srbe vratiti u kameno doba.

mozaks

pre 8 godina

to sto ste podobijali poreze za imovinu,ne mojte se cuditi.to je u vojvodini nama doslo jos ranije,isto tako.njih ne interesuje nista,osim da otmu pare.kad je suboticu uhvatio talas napustanja,nikog nije bilo briga.grad polu mrtav,jer nema posla,a nameti uzasni.al njih to ne interesuje.njima trebaju pare,bilo kako,da namire sebe.sad kad su udarili na vas u beogradu..sad uvidjate muku.tek ce da stigne ..al dok to shvatite,ostadosmo svi bez gaca i novaca.vlast to ne interesuje.
al morat ce ih,jer ce se iseliti narod iz vojvodine,pa ce sav teret pasti na vas u prestonici da platite.
od poreza i dazbina sto su uveli,drzava je vojvodinu zaklala jos pre koju godinu,samo sto nece da to ni vide,niti kazu.nekad se zivelo od posla,a sad umire od poreza i nameta

dragane

pre 8 godina

@dragan
Šta je Beogradjani?
Niste se bunili kada su nama u Novom Sadu podigli porez za 600%. Eto sad stigli i do vas. Ali nema ko da se buni za vas.
(Dragan
Dragane bunili smo se i kad su vama dizali poreze kao sto se bunimo i sad. Ne dizu oni samo Beogradu nego svuda po celoj zemlji i to nemilosrdno. U godini kresanja plata, penzija i svega ovo je cist bezobrazluk i ludilo kojem se mora stati na put. Ne mozes da otmes sve i da vices kako je to za dobrobit svih.
Ja znam sta ce se desiti , neki mucnik ce usled najave za oduzimanjem imovine da uzme oruzje da ode i pobije sve koje stigne po opstini da onda presudi sebi i svojoj porodici ili ce da zavrsi na robiji gde ce barem biti oslobodjen poreza i placanja svih racuna 40 godina. Ovde nije rec niti likovanje BG NS ili kako vec ti to vidis u svojoj glavi. Ovde se radi o opstem prezivljavanju u totalnoj bedi. Posteno bi bilo da vlast nije dirala poreze niti ih povecavala kad ej vec smanjila ionako najniza primanaj u evropi. Uskoro ces i ti i ja da radimo osam meseci za drzavu- opstinu dva meseca za neke druge institucije i dva da kupimo dzakove pirinca ili kropmpira koje cemo jesti klot.
Koliko sam video i nekim poljoprivrednicima je toliko dignut porez na zemlju da im rod i bude nadrekordan nece moci da pokriju ni porez sa tim rodom da ne pricam o zaradi ili pokrivanju troskova proizvodnje

nn

pre 8 godina

ako ako, pa ponovo birajte naprednjake...navijam da sledece godine podignu porez za jos 500%...kako ne kapirate da ovi na vlasti samo zele da sto vise otmu, strpaju u dzep pa da pale odavde

Marko

pre 8 godina

Ko iseljava Beogradjane?
Kako bre ovu gamad nije sramota da otimaju od gladnog naroda?
Umesto da tajkune operezuju i da im vise stanu na put oni diraju ovaj napaceni narod.
Dokle bre vise!!!

Врањанац

pre 8 godina

Устав Р.Србије:

Члан 58.
Јемчи се мирно уживање својине и других имовинских права стечених на основу закона.

Члан 91.
Обавеза плаћања пореза и других дажбина је општа и заснива се на економској моћи обвезника.

Да ли нека организација која мисли о грађанима може да покрене иницијативу Уставном суду за укидање ових суманутих намета.

Противуставно је да се повећава неки порез за 100 до 300% годишње зато што никоме у Србији економска моћ није поправљена ни за 1%.
Противуставно је да се некоме одређује порез на основу "просечне цене" других власника некретнина што нема везе са економском моћи обвезника.
Како при здравој памети може некоме да се наплати порез у зависности од тога колико је неко непознат у другом блоку или улици скупо или јефтино продао стан или кућу?

Противуставно и неправедно је да поштени и осиромашени грађани без редовних или са малим примањима (пензионери и незапослени) страхују да ли ће им отуђена држава отети кућицу или стан зато што немају да плате овај харач. Нема говора о мирном уживању имовине ако грађани доживљавају шокове које им оваквим обрачунима приређује Пореска управа а да при томе ти исти службеници сами себи не повећавају порезе на имовину иначе не би слали овакве обрачуне.

milica

pre 8 godina

Da bi nikolic na put vodio 15 clanova i svitu svojih neradnika , da bi kobre cuvale brata vucica ace , da bi hiljade stranackih sns neradnika po opstinama i mesnim zajednicama dobijalo 50,000 din platu , da bi se finansirala agentura i vojska propalog ministra krusevackog ... eto gradjani zato smo dobili cestitku pa se opametite na sledecim izborima

sankar

pre 8 godina

Glasovali ste imate , Vucko kaze lider regiona , lider razvoja itd. , zivite u centru i lider ste a u susedstvu Beograd na vodi ........ platite ssd ekskluzivni turizam se svuda placa .
Zato premjer i vlada Hr kazu u Eu ne uvodimo jer gradani ne mogu da izdze a ako i moramo ne odnosi sr na prvo nekretninu .

spirogira

pre 8 godina

Ono sto je neophodno za zivot ne sme da se oporezuje. Mora postojati neoporezivi deo plate, a preko njega progresivno oporezovati, recimo 0% poreza na prvih 20 hiljada, 5% na drugih 20, 10% na trecih 20. Isto i za nekretninu u kojoj se zivi, minimum minimuma je 16 kvadratnih metara po clanu domacinstva i to ne sme da se oporezuje. Zalosno je sto ova drzava oporezuje minimalac, ali imajuci to u vidu onda je jasno i zasto je ovakav porez na imovinu. Minimalna zarada i minimalan prostor za zivot znace da drzava ne mora da izdrzava socijalni slucaj i beskucnika, zarada drzave je na toj ustedi, a porezi imaju smisla samo za neke komotnije plate i stambene jedinice. Dosta je bilo.

A za Tomu novi Mercedes ?

pre 8 godina

Pa, treba nahraniti 781.000 gladnih usta u Javnom sektoru ! Sta ljudi da rade kad nisu bili sposobni da nauce nesto posteno da rade i da to prodaju na trzistu pa moraju da reketiraju. A apetit im je sve veci !

dosta bre!

pre 8 godina

nisu samo vile na dedinju, jednostavno primoravate ljude da prodaju atraktivne lokacije i da se sele na periferiju. dakle sve uvek na ruku malom broju ljudi. dokle više po kičmi naroda sa demagogijom i fašističikm metodama liberalnog kapitalizma. dokle više ovaj šešeljev demagog koji pod reforme misli samo uderenje poreza i dranje kože običnom čoveku. gde su investicije, gde je boljitak, gde su reforme?!!

Mrki

pre 8 godina

"Ako penzioneri nemaju para za zivot, neka prodaju svoje skupe stanove"
(Kori Udovicki, 2003)

Istina, tada je bila uz DS.
Sada je uz SNS.
Ali sustina je ostala ista.

moze se i tome doskociti

pre 8 godina

gotovi smo! doslo do toga brale,da bilo koju vlast da biras ono ce sve biti gore i gore! kao da je ne biramo mi vec neko drugi!? ovo je strategija raseljavanja ljudi iz centra grada u periferije,a i punjenje budzeta za plate prekobrojnih neradnika iz javnog sektora! porez mora da se plati,inace ce doci cika(izvrsitelj) da ti proda sve na dobos i to po mnogo manjim cenama od one koju su oni utvrdili da vredi,a na osnovu cega su utvrdili porez!

Nesto tu nije normalno

pre 8 godina

Nema over ni k od kapitalizma vec je sve cist feudalizam tj prvobitna akumulacija kapitala. Porez na stan u kome zivis i resava ti stambeno pitanje i ne treba da se placa, ako imas u vlasnistvu vise stanova onda i treba da placas porez na sve osim onog stana u kome zivis, sta je sledece porez na stepenice, vazduh prostor koji zauzimam na trotoaru dok idem negde.....

Vojvoda

pre 8 godina

Ustanak!!!
I u Vršcu nije ništa bolje, poreska uprava radi šta joj je volja. Od besplatne legalizacije došli smo do stavke izmišljenoj partijskoj firmi da dam namet od 199.000 dinara. Gde je sad Zorana Mihajlović i da li neko ovo uopšte čita?
Srušiti režim, jer ovo ništa ne funkcioniše u korist naroda!?

Леонардо

pre 8 godina

Револуција! Најгори хоштаплерај владајуће гарнитуре.Мени заиста није јасно шта треба да се деси, па да овај народ коначно дигне главу. Уколико наставе овако, не гине нам " аргентински" сценарио, само у много горој варијанти. Људи, будите се, крајње је време.

Nisu svi isti

pre 8 godina

"Udar na kućni budžet doživela je i čitateljka Milena Petrović. Ona se žali da joj je za stan od 67 kvadrata na Čukaričkoj padini, razrezan porez čak 20.880 dinara. Prošle godine za istu nekretninu, po rešenju, platila je 11.800 dinara, a 2013. taj iznos je bio samo 6.400 dinara."AKO SU VAM I DALJE SVI ISTI LOPOVI,ONDA NIŠTA!!!

Joca

pre 8 godina

Pa sta se cudite? SNS program "fiskalne konsolidacije" podrazumeva otimanje od naroda, jer glavni poreski duznici tipa Miskovic, Peconi, Drakulic i kojekakvih "propalih" firmi izgleda nemaju nameru da izmire dugovanja. Vucucu je tako kraci put da rupe popuni parama stanovnistva, jer frka je, mora sto pre!
Tu je i servisiranje javnog duga, cija struktura je pod velom tajne, ali se zna da je nastao sabiranjem propalih kredita banaka, malverzacijama i pljackama, gde su glavni akteri pare izneli pare iz zemlje, a drzava prebacila dug na nas. Impresivno je sto jos uvek narod ne kapira da je u kandzama najgorih belosvetskih hostaplera.

tehnicki

pre 8 godina

Pazite tehnicki ukupno povecanje je zakonom predvidjeno od 80 posto. Ono je vec preslo negde za 20 negde 100 posto od zakonskog maximuma. Da bi nam opstine zaskocile one su smislile sto zona i svaku deru kako im se hoce. Meni u kraju kazu da je cena 800 evra stana i toliko kuce. Kuce se prodaju max 500 evra i kazu to je uzeto kao reper za tri prodate kuce sa najvisom cenom. Posto u kraju ima 30 kuca i svi se znamo svi se medjusobno pitamo ko je prodao i otisao kad smo svi tu i svi isto pitam jedni druge. Znaci lazu. Drugo u porez je dodatno i zemljiste. Dok je bilo drzavno naknada je bilo 200 dinara mesecno preko infostana sad je ta naknada 30 000 dinara. Znaci dok je bila drzavna onda drzava nije marila sad je privatno ajde da deremo narod. Svuda u svetu gde se porez na imovinu placa ima jos nesto sto kdo nas nema a to je inevesticiono ulaganje. Sto vise ulozas redovno u odrzavanje kako kuce tako i vrta porez ide dole. Kod nas toga nema sem udri i deri do maximuma. Pitam da li je plan da sve nas isele iz kuca jer ove godine porez na kuce i okucnice nikom nije ispod 800 evra sto znaci min 3 ili 4 plate prosecne treba na to da odvojimo.Izgleda da vlast i politicari generalno zele da nas istrebe...

prika

pre 8 godina

политички "коректно" расељавање сиротиње из центра, тј. осиромашеног средњег (радничког) слоја друштва!
Егзодус!!
шта дочекасмо и то ћутке!! без револта, без супротстављања!
друге нације иду у блокаду тргова због мизерног поскупљења тестенина....еееј пробудимо се!

XXL

pre 8 godina

Srbende nemaju mere kada je vlast i otimačina u pitanju. Ništa se nije promenilo od kneza Miloša Obrenovića pa je sad na snazi "zateži i kad gunđaju i kad ćute" - glavno da je nama na vlasti dobro.

sve legalno

pre 8 godina

Šta je, nećete na ulice? Ako, samo sedite udobno kod kuće i cokćite... Al ne zadugo, jer će sve da vas isteraju ali kao beskućnike.

Toe

pre 8 godina

Po meni jedini otpor bahatoj vlasti je...ne plaćati ništa. Naravno pojedinac bi nagrabusio, ali zamislite sada u Bg da 100 000 krene da odbija da plaća. Da li bi se usudili da reaguju - bi malo sutra.

Inače ja brojim dane do ćao - zdravo.

ŠTAZI

pre 8 godina

Pa kako naterati u novu "nacionalizaciju"? Udariš porez do neba i nateraš ljude da bud-zašta prodaju dedovinu "nacionalnim herojima": Šariću, Miškoviću, Peconiju i sličnima.... A verovatno sada nova "aristokratija" ima planove i za sebe. Čemu peći 'leba ako nećeš da štrpneš prvo parče?

miki

pre 8 godina

Visoki porezi su jedan od nacina kako banda u saradnji sa drzavom nastoji da se dodomgne dobrih lokacija na atraktivnim mestima, koristeci beznadeznu financijsku situaciju onih koji su se ni krivi ni duzni rodili na toj lokaciji. Jos jednom, pun pogodak za mafijaske strukture i korumpiranu vlast.

sreten žujkić, penzioner

pre 8 godina

strašno. kod mojih roditelja je skoro 25.000 došao porez, što je čak i podnošljivo u odnosu na ove što imaju preko 100 hiljada.

jelena

pre 8 godina

Neverovatno koliko je ispran mozak ovom narodu. I ova pljačka će da prođe? Niko neće protestovati, već znam. bukvalno mi se plače od besa i nemoći.

Aleksandar

pre 8 godina

Po kom osnovu poskupljuje nesto, sto ne radi nista? Zemljiste je tu, ne mrda. Stan ili kuca, parcela je privatna svojina. Drzavu cini narod, a ne paraziti od politicara. Bez nas vi biste bili go *****.

+++

pre 8 godina

Interesantno kako ovde u komentarima preovladava jedan duh pobune protiv države kao da je država strano telo a ne mi sami. Država je sazdana od svih nas, građana. Takođe postoji jedno očekivanje da država obezbedi dobru infrastrukturu, besplatno školovanje i lečenje ali kada ta ista država pokuša da naplati potez onda kuku lele, otimačina, pljačka itd. Ne kažem da je sve parvedno inspravno ali jbg nikada nije bilo niti će biti. Ako želimo da živimo u normalnoj zemlji to jednostavno košta a to neko mora da plati.
(kalimero, 2. jun 2015 20:07)

A taj "neko" je sirotinja koja prima 20.000 mesecno !!? Dok tajkuni duguju dva grcka duga drzavi i drzava ih UOPSTE ne juri niti im iznosi stvari iz kuca tj. vila.....cuti bre mani se filozofije ne ide ti

Superhikov brat po flaši

pre 8 godina

Kao što reče Superhik:"Otmite pare sirotinji i dajte ih bogatima jer sirotinja ionako ne zna šta bi sa novcem.".Braćo ovi deru gore od Turaka .Verovatno će za ovakvo haračenje dobiti zlatnu medalju od krimosa iz MMF-a .Mi ćemo biti prvi narod u Evropi koji će poželeti da smo puževi ( pravno pitanje je da li je puževa kućica nekretnina ).Nažalost većina nas bi i onda bili puževi golaći jer nas "naša" vlast vidi kao štetočine u "njihovom" ružičnjaku .Porez na odvodnjavanje građevinskog zemljišta se troši na uređenje zemljišta za "Beograd na vodi" .Zamislite da ga naplaćuju retroaktivno za 2013.i 2014. , a tih godina niko u Srbiji nije dobio rešenje za odvodnjavanje .Mi smo sramota naših predaka i tako nam i treba.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

nesposobna drzava, pokusava da zivi od nameta, ja stvarno ne mogu da zamuslim da u zemlji gde je prosecna plata 300 evra, registracija bude u proseku 200, obaveze stana budu u zimskom periodu oko 150 , porez bude 200 evra godisnje, jel uopste nesto moze da ostane da se pojede?? a kamoli obuce, o odmoru necu ni da govorim!!

Shanghai

pre 8 godina

Jedino pravedno bi bilo da ti koji donose resenja o porezu u takvom metastaziranom iznosu prema prenapumpanim vrednostima lokalnih nekretnina, budu u obavezi da plate tu prenaduvanu cenu i kupe nekretninu po toj vrednosti. Znaci poreska ili bilo koja druga uprava, donese odluku o porezu za ekskluzivnu stracaru sa supom, koja realno vredi 50000 evra, kao da vredi 5x vise - neka izvole da otkupe shupu za 250000 evra i mirna Backa.

Naravno da je dupliranje iznosa za porez protivustavno.

goran

pre 8 godina

Sinisa Mali, a lopov veliki! Zaposleni stranacki trutovi koji sede,piju kafu,citaju novine,vode abrove...i imaju plate od hiljadu i vise evra,moraju se od necega platiti! Mislite o tome na izborima!

SkyDriver

pre 8 godina

porez na imovinu ako covek ima samo jedan stan je legalna pljacka gradjana od strane drzave,u redu porez ako imas nekoliko
(bob, 2. jun 2015 13:54)

Inace je pljacka, kad kupis tu nekretninu, ti si platio porez na nju. Da te neko svake godine levati za neki porez je otimacina. Kad prodas tu istu nekretninu platis porez na kapitalnu dobit. Ovo je nacin da isteras ljude odatle i da pustis politicare ili "investitore" da kupe tvoju kucu i izgrade soliter.

mornar

pre 8 godina

Ima li kraja ovom pelješenju naroda? Moja stara kuća u Novom Sadu pripada drugoj zoni, a nalazi se maltene na periferiji. A procenjena cena kvadrata je najmanje dupla od realne. Vikendica je takodje u drugoj zoni, a tamo nema čak ni vode, ni struje, ni kanalizacije.

Shomi

pre 8 godina

Bravo uterivači dugova!! Odličan način da plasirate vredne nekretnine na licitacije, gde će ih uigrana ekipa prevaranata otkupljivati po mizernoj ceni.

A onda se pitajte zašto svi gledamo kako da napustimo ovaj lopovski brod.

Da li poznajete nekog clana DS-a ? I ?

pre 8 godina

Pozdravljam sve koji imaju problem, i savetujem im da se zaposle u Narodnoj banci Srbije. Sa platom od 300-500.000 nece imati problem sa porezom. Ljubi vas sve Dijana !

nema

pre 8 godina

Ovo isto je urađeno u Grčkoj,stravičnim povećanjem poreza na nekretnine oborena je cena nekretnina, jer su ljudi prodavali bud zašto da se oslobode poreza, a stanove nije bilo ko da kupi jer su smanjene plate i penzije,došlo je do velikog otpuštanja u javnom sektoru, a kao posledica toga i u privatnom . Tako ćemo proći i mi, samo što je naša startna pozicija puno niža od Grka, ići ćemo na robiju za nekretnine za koje nećemo moći da plaćamo namete ,a nećemo moći da ih prodamo.Nije samo porez, koliko su režijski troškovi javnih preduzeća, grejanje, struje voda , koji se naplaćuju i kad nema potrošnje? Koliko košta da stanujete u svom stanu?

Adam

pre 8 godina

Narode, glasao si - sad gledaj i trpi.

Znate zasto su toliko odvalili? Zato sto su svesni da se i dalje niko nece buniti.

U normalnom svetu promena bilo kog nameta za dva posto izvede hiljade ljudi na ulice. Mi smo svakako daleko od takve normalne svesti. Zato nam se i desava sve sto nam se desava.

Sabani Nonda

pre 8 godina

Samo napredno I bez ljutnje molim jel Mora se odnekle namiriti plata Jorgovankina I plata mnogih drugih njoj slicnih.
Ali ipak ja bi to sve povecao sirom Srbije jos barem tri puta(Sve od hleba do raznih poreza) jel realno nismo mi za bolje od ovog jbg...

Trifke

pre 8 godina

Pa kad cutimo i trpimo!!! Cim vladajuci ne ispune predizborna obecanja odmah treba zahtevati nove izbore i menjati ih a ovi ne da nisu ispunili obecanja nego su ionako tezak zivot vecine gradjana Srbije ucinili jos tezim.

Voja

pre 8 godina

Pazite sad, šta će da se desi...Narod će vrisnuti na ovoliki porez, kao što i vrišti, zatalasaće se Srbija, a onda će maheri lopovluka (čitaj "dr" Mališan i ostali iz SNS-a), da se predstave kao oni su dobri, pa će porez umesto tri puta ići "samo" duplo naviše.Još kad bi bilo budala da progutaju taj bezobrazluk.
Ljudi, pa mi nemožemo plaćati ovoj vlasti onoliko koliko njoj treba!
Ili neka vrate porez na prošlogodišnji nivo ili će raditi ulica...
Trećeg nema...

Pera Kojot

pre 8 godina

Bila je pre mnogo godina priča koja se u ono vreme odnosila na S. Miloševića, ali koja je izgleda vrlo univerzalna: Jednoga dana najmudriji od svih vladara posla svoje sluge u narod, a kada se oni vratiše upita ih: "Šta radi narod?" - "Buni se i protestvuje gospodaru", odgovoriše oni. "Samo vi stežite..." Posle 6 meseci: "Narod kuka i plače" - "Samo vi stežite..." Posle još 6 meseci - "Narod ćuti, gospodaru!" - "Samo vi stežite..." - "Ali zar ne bi trebalo da popustimo kad narod utihne?" Na to gospodar samo odmahnu rukom i reče - "NIJE TO TAJ NAROD..."

hh

pre 8 godina

Malo prasine i to je to za nas,neznam kako da nas nazovem...Da li vise iko spominje notare i pljacku koja se preko njih vrsi? Niko...i tako u nizu desetine krupnih pljacki...Dokle?

dragan

pre 8 godina

"... zona ulaznih pravaca..." trebalo bi da "nova" vlast uvede i zonu izlaznih pravaca, zonu preseka pravaca, zonu silaznih pravaca i zonu uzlaznih pravaca i sve nas, koji nismo nekim pravcem otisli iz ove zemlje, posalje na nebo. Tuzno , strasno

cool

pre 8 godina

Glavni razlog povećanja nameta je drastičan pad cene nekretnina.Nelogično zar ne ?! Državi je logično,jer da je smanjila porez ostala bi bez ogromnog prihoda.S obzirom da političari jako teško žive,a građani su puni para rešili su da nam povećaju porez i to nekoliko puta.Ovo je i protivustavno i što je još gore neljudski potez.Krov nad glavom je prirodna potreba svakog čoveka,lična svojina prosečnog čoveka koja ne treba i ne sme da se oporezuje.Ugrožavanje egzistencije-školski primer

muamua

pre 8 godina

@arsenije u zakonu pise da se ne sme u naredne dve godine menjati visina poreza vise od 60% to su ovi i iskoristili...jbg oo je vlada desno orjentisana ako se secas slogana ita sansa za sve...

Nikola

pre 8 godina

Napredni mogu sve, jer je to napredno. Jednog po jednog dave, a ostatak naroda gleda i sladi se, dok i na njega ne dođe red ali će isto tako ostati sam. Zar da nam najgori biraju vlast i vladaju?

Liberty

pre 8 godina

Porezi su samo drugi naziv za legalnu pljačku, a zoniranje je jedan od glavnih instrumenata. Svi argumenti za zoniranje su samo izgovori. Jeste, neko će da napravi fabriku u sred stambenog bloka, samo što nije. Zahtevajte od političara da se izjasne o porezima pre svakih izbora! Ne treba nam nikakva revolucija, samo odgovornost.

Arsenije

pre 8 godina

@muamua: Ovi na vlasti tek 3 godine, pa još nisu stigli da promene zakon.
Izgleda da su i ovi novi alavi na pare, a da ih za osiromašeno građanstvo baš briga.

Vaske_tb

pre 8 godina

Ne mogu da znam koliko je iznosio harač u vreme vladavine Turaka i za ono vreme, ali siguran sam da je svakako bio manji od ovog koji nam nameću poslednje dve godine. Posle se nameće logično pitanje, da li smo mi to pod okupacijom ili je ovo i dalje Srbija - zemlja žitelja Srbije? Ili su to samo kriminalci prerušeni u skupa odela predstavnika vlasti okupirali Beograd i oteli ga od Beograđana?

g*nesh

pre 8 godina

Prosto je jasno, drzava nema para, pa na sve nacine otima od gradjana!

Posledica ovoga ce biti, da ce stariji gradjani, siromasnije, vlasnici vecih stanova, poceti da ih prodaju ispod cene novopecenim funkcionerima. Sta reci...

maki

pre 8 godina

treba im da napune budžet pa dižu gde stignu, ili smanjuju plate i penzije, a narod nek se snađe.
a čudi me da nema nekog komentara tipa: "pa beograđani ako nemaju pare da žive u centru neka odu". -.-

Pera

pre 8 godina

I?????? Da li ce IKO reagovati u ovom gradu? Ili cemo samo duboko da uzdahnemo, poneko 'zamalo infarkt da dobije' kada stigne resenje iz Poreske uprave i to je to? Cutimo i placamo? Pa nismo normalni ako ovo mirno prodje..ovo mora biti kap koja preliva casu ljudiiiiii...Pa Grcka bi okrenula naglavacke celu zemlju da ovo ovako pokusaju na kvarno da im proture..

ja

pre 8 godina

To je izracunao SNS kadar sa diplomama i ima da je tako. Platite vi pa kad dodje druga vlast oni ce da vam vrate. Ili jednostavno se uclanite u SNS i onda ne morate nista drzavi da placate jer SNS je drzava.

misko

pre 8 godina

ova vlast radi suprotno od potrebnog. potrebno je da se pokretne kupovina stanova kao i drugih dobara, da se poveca traznja koja bi pokrenula prIvredu, zaposlenost, BDP. Veliko povecanje poreza, obeshrabrice buduce kupce nekretnina, cene kvadrata ce drasticno da padnu jer ih niko nece kupovati. To je ta spirala nadole.

Miki

pre 8 godina

Izgleda da je jedna od začkoljica u tome da je u pitanju imovina za koju nije urađena ostavinska rasprava. Tako se imovina vodi na osobe koje više nisu žive, i onda otpadaju poreske olakšice koje ima obveznik koji živi u objektu za koji plaća porez. A te olakšice idu i do 20.000 dinara.
Država ume da bude vrlo inventivna i kreativna kad građanima zavlači ruku u džep...

ogorcen

pre 8 godina

najgore odd svega sto mi moje mukom zaradjene pare otimaju.
Otimaju znaci nece iskoristiti ni za sta pozitivno za mene ili gradjane Beograda ili Beograd, vec ce ih spiskati na sluzbena putovanja, nove automobile i pokrasti sebi. Od grada Beograda u zadnje 20 godian samo su povecali namete na infostan, uveli parking servis po stambenim zonama, pa porez na imovinu, pa deru seljake za tezgu plate kao za 2 soban stan mesecno a to se prelije na cene hrane koju placam, pa firmarine, itd itd.
A sve je ostalo sto je jos Tito izgradio i toplane i vodovod i parkinzi, a tada nista od ovih novih nameta nisam placao.
Jednostavna racunica ogroman broj partijskih kadrova oglodju budzet kao termiti.
Uvece se razmecu BMW i Mercedes dzipovima a rade na budzetu u gradu uz kljucnu cinjenicu da su neka od inspekcija.
E da ti politicari su sa nasim parama pokupovali pola grcke obale, tamo se ne vidi da su ovde nakrali a odavde se ne vidi da tamo imaju imovinu niti ce ikad platit porez Srbiji za nju.
Ne da je sramota nego treba an dozivotnu za ovakve postupke prvo gradonacelnik pa gradski menadzer pa svi njihovi zaposleni u gradu

podanik

pre 8 godina

ako svi mi koji komdntarisemo izadjemo ispred svoje Opstine sa transparentitma i motkama, ovaj porez ce biti povucen, sa izgovorom da nije u skladu sa plateznim mocima gradjana, ako sto ustav i nalaze.
Inace nista, bas njih briga za ove komentare. Samo protest nesto menja.

ZoranNS

pre 8 godina

Iako kurs evra miruje mesecima, cene rastu, država stalno povećava troškove kako privrede tako i trgovine, što plaćaju zaposleni i penzioneri, umesto da razgradi ogroman neefikasni administrativni aparat.

Marquez

pre 8 godina

Od 2011 poreski obveznici su svi koji su vlasnici ili korisnici zemljišta preko 10 ari ali se do 2014 plaćao porez na razliku preko 10 ari, međutim od 2014 porez se plaća na ukupnu površinu. Osim toga, porez nije naplaćivan za pomenuti period, niti smo dobili rešenja do ove godine. Sada u kratkom roku treba da se plati porez od 2011 do 2015. Ovo je direktan atak na najveći broj ljudi koji su nasleđem stekli ovu imovinu a pri tom, prihodi ni blizu ne mogu da pokriju te troškove. Time će država otimanjem zbog nemogućnosti plaćanja poreza oteti imovinu.

Aleksandar

pre 8 godina

Poreski dzabalebarosi. Lako je sedeti, softver sve radi, stampati, ubaciti u koverte i poslati postom, a da se zaradjuju nenormalne pare. Poresku upravu i vlast treba momentalno srusiti.

ko jel ja

pre 8 godina

Ova vlast jednostavno ne ume da napravi novac osim pljačkanjem naroda, kroz povecanja poreza i kroz prodaju zemljista i svega sto se prodati moze.