Sreda, 20.05.2015.

17:38

Ultra jeftin "reno" za 4.200 evra

Francuski proizvođač vozila Reno predstavio je svoje novo ultra jeftino vozilo "kvid", namenjeno stranom tržištu.

Izvor: B92

Ultra jeftin "reno" za 4.200 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Fabrizzio

pre 8 godina

@U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.
(Vozač, 21. maj 2015 00:55)

U automobile mozda, ali u industrijsku proizvodnju i ekonomske strategije mozda ne iz razloga sto je Renou cilj da proda auto drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Cena SAMOG motora tj njegove izrade ne mora biti velika prema tome to moze biti i "turbo" motor a posto se razumete "savrseno", tsi motor je u Wolkswagenu a tce motor u Renault/ u , multiair u Fiatu npr. Druga prica su kvalitet materijala i dodatna oprema koja moze biti ogoljena.

Realno

pre 8 godina

Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti. (nemanja s., 20. maj 2015 23:24)

Ja prodajem sve, i kupujem taj mali suv, ako je to tako!

roky balboliano

pre 8 godina

NCAP test nije merodavno merilo..ima neki klip na internetu koji je govorio o tome.
tu automobili dobijaju famozne zvezdice samo zato sto imaju neke sisteme ugradjene u automobilu a koliko oni stite je druga prica... volvo recimo dosta radi na bezbednosti a ne za glupe zvezdice... nemam volvo samo kazem sta sam video,bilo je poredjenje vise automobila iz iste klase..
i ko kaze da mi necemo auto bez euro 6 i bezbednosnoh sistema? pa ja sam golf 1 vozio do pre par godina! sad vozim suzuki swift iz 97, nemam ni airbag ni klimu pa sam jos ziv! naravno da nije lose da mi auto to poseduje ali za one koji nemaju da plate dovoljno je i bez toga..ovo mu dodje kao ucena!

Fabrizzio

pre 8 godina

Ovaj Renault vredi kupiti.
Ako cete da kupite auto na placu racunajte kilometrazu za dizele minimum 50.000km godisnje. Kazem minimum jer netetko imaju i do 80.000.
Pogledajte kilometrazu automobila koji su stari 3 godine. Mahom imaju od 150.000-200.000km. I onda, gle čuda automobili iz 2002....2006. 2007 imaju od 116.000- 190.000. Covek stvarno treba da bude stravicno naivan i da ne vidi da se radi o prevari, jer kako to da ovi mlađi automobili novijeg godišta su svi prešli oko 50000 a stariji 10000-15000.

stu

pre 8 godina

@ministar
Ocigledno da nisi seo ni u jedan od ovih automobila. Preduzetnik sam i posao je takav da mnogo putujem 15000km mesecno, uglavnom po evropi. Vozio sam Lagunu 2 2.0t 2001. 4god presla 750000. Kupio sam je u ch sa 60000km. Iskustvo fantasticno. 17" felne fabricki trap izgurao 180000, a onda sam svaka tri meseca menjao krajnice, gumuce balans stangle i plocice su se brzo trosile. Imao sam problem sa klapnom gasa i jednom zamenjena turbina. Na kraju se jednostavno osetio zamor motora i prodao sam je. Redovno i preventivno odrzavanje i to je sve. Sada vozim bmw535xd e60, glupo je porediti automobil tri puta skuplji i duplo jaci, razlika je ogromna, do sada ni jedan problem, presao sa njim 230000, plocice se brzo trose jedino. Ali reci da je Reno kanta, ja kao neko ko je vozio i jedno i drugo demnatujem. Dobra laguna je uvek bolji izbor od e46 za iste pare. Audi i vw uzas, posebno na dugim putovanjima, merc fantastican ali nije po mom ukusu. A ti uzivaj u golfu.

Milan Nis

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....(
Rafael, 20. maj 2015 19:21)
Promeni ponekad i ulje :).Salim se odlican auto.

neutralni felsh

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.
(Ministar, 20. maj 2015 22:49)

snob u kolicima. skoro svaka kompanija ima klase autimobila, prema cenovnom rangu... ne mozes auta tako grubo porediti, ko deca kad pricaju pa se ubedjuju jel bolji bmw ili volvo, prosveceni ministre.

Vozač

pre 8 godina

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Raul, 20. maj 2015 22:52)

U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.

nemanja s.

pre 8 godina

Taj auto ce u Indiji da se prodaje po toj ceni, jer tamo može da se proizvodi bez bezbednosnih sistema koje u Evropi moraju da imaju. Ekološke norme su u Indiji niže pa sve to dovodi do niže cene. Primer je Tata Nano, koja se i ne prodaje u Evropi je ne može da prođe bezbednosne testove, a u IND košta 2.500 EUR-a. Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti.

Captain Slow

pre 8 godina

Reno je odlican auto. Vozim dci vec 7-mu godinu i sem malog i velikog servisa nista oko motora nisam imao, a presao sam 100 i kusur hiljada. Na satu mu 244000 + jedno 50-100 sto mu je preprodavac skinuo. Izmenjao sam mu 2x krajeve spona i lezajeve od ogibljenja ali to su i onako potrosne stvari, jos kad se uzme u obzir kvalitet nasih ulica i puteva...Nista mi od elektronike nije crklo, brave i prozori rade, sediste se dize(bio je dostavni)sve radi normalno. Motor i menjac rade kao prvog dana, sto se kaze.E sad, mogao sam i da ga ukrsim, naprimer da sam mu sipao jeftino ulje, mogao sam da sipam divlji dizel za 100 din od preprodavca i tako mu sprzim dizne, mogao sam i da mu dizem konjazu cipovanjem i da ga garim do 4000 obrtaja i tako mu sagorim ko zna sta...u tom slucaju bi sigurno morao da mu radim nesto oko motora i mogao bih da pricam da je Reno djubre i da slabo trpi maltret...Mogao sam i da tovarim u njega fert gredice, do vrha dok ga ne napunim pa da ga celog iskrivim i razlokam i posle da pricam kako znas bratko nije to za nas, mnogo be mekan auto...Mogao sam al nisam jer taj auto i nije osmisljen i namenjen da bude ni ferarr ni jeep. To je auto pravljen za normalnu voznju i normalno odrzavanje i ko ga tako koristi nece imati puno problema sa njim. A ko hoce da se izivljava na njemu, da ga gari po rupama pun gas i da mu vrti motor kao da je hajabusa i da ga tovari kao da je prikolica od traktora...taj ce imati dosta problema sa njim, u to sam sasvim siguran.

Dacia

pre 8 godina

Sanader koje imaju i previse... moraju negde da zavale viskove sasija sa dodatnom opremom zvanom tockovi...
U prevodu, daj bratu indusu nesto da se sija i prodaj visak delova...
Lazu trgocvi.. na tegli dzema pise rok trajanja 6 meseci, moz da je pojedes za 5 minuta..x)

Pera

pre 8 godina

Meni, koji vozim Juga 2008. godiste (kupljen nov) ovakav autic bi dosao kao 'kec na jedanaest'..doduse, pojma nemam kako ce se pokazati u eksploataciji, koje ce mu biti decje bolesti..ali za mene koji bi i nekako mogao sebi da priustim koliko toliko jeftin auto, a NOV ovo je extra! A vi pljujte..

...

pre 8 godina

@kg

Ko kaže da BMW mora da bude 760Li, pa da košta boga oca i on i registracija. Za ove pare može da se nađe odličan E46 318i ili 320i za koje je registracija oko 200e i koji troše sasvim pristojno. A uz redovno održavanje trajaće sto godina. Tako da ja ne bih razmišljao kada bi mi neko ponudio tako nekog BMW-a ili ovu igračkicu.

Inače nemam ništa protiv Renoa. Mislim da su sasvim korektni automobili. Suditi o jednom proizvođaču po dci krševima koji stižu do nas i nije baš mudro. Ne volim nešto Audije, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da su krševi samo zato što zagadiše ceo Beograd ''kao novim'' TDI-vima na kojima je oblak dima duži od auta.

Raul

pre 8 godina

@Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.
(Vozač, 20. maj 2015 19:53)

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.

koleos

pre 8 godina

Mislim da je stvar ukusa ko sta voli. A i dubine dzepa. Znate, ja bih Bugati Vejron, ali... Vec dugi niz godina vozim Reno i to najvise Scenika, a i druge. Apsolutno nikad me ni jedan od njih nije ostavio u putu, a obisao sa bukvalno pola Evrope.Ogromna kilometraza je u pitanju. Ali kod Renoa postoje 2 zlatna pravila: Redovan servis svakih 10000km uz iskljucivo Elf ulje i samo kvalitetno gorivo! Za propuste te vrste vasa kola ce bas zestoko kazniti sa popravkama. Ali mislim da to vazi za sve automobile, pa i Bugati Vejron! Naspite u njega gorivo na pumpi kod Belu ladju, pa me bas zanima dokle ce da dogura.

mare batica

pre 8 godina

pa ovo je dacija logan stepway, malo restilizovana, za srbiju je ovo banja posto imamo plate kao u indiji, pakistanu i bangladesu. da smo normalna zemlja ovo ne bi dobilo ni homologaciju,niti bi se razmisljalo o njemu, nego o laguni, i meganu,a ovi sto pricaju da reno ne valja, samo da znate da mercedes koristi dci motore. i da je mercedes citan u stvari renault kangoo.

Ministar

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.

Pele76

pre 8 godina

Novo ili polovno vozilo francuskog proizvođača nije pravljeno za srpsku putnu infrastrukturu, zato francuska vozila plaćaju danak udobnosti. U Srbiji nikad više francusko vozilo. Ne zamerite mi, moje iskustvo iskombinovano u vidu srpskih puteva i Pežo-a nije za pohvalu.

Luka_Laban

pre 8 godina

Zamislite samo nov auto u Srbiji za 4200E. sjajno, prvi bi dao neku kaparicu, uzeo kredit i vozio se kao gospodin. Danas sam bio na placu polovnih automobila, par razlicitih autica bukvalno ista kilometraza oko 120.000 poznato, zar ne? Zahvalio sam se na vremenu koje mi je posvetio ne zainteresovani prodavac i onda sam procitao ovu vest pa se nekako nadam da ce za koju godinu i to biti i kod nas, a do tada mozemo da gledamo papreni 500L, a naravno nikome u Srbiji nece pasti na pamet da FIAT-u predlozi da se pravi auto do 5000E za nase trziste i region, jer jelte treba reciklirati odlicne Golf dvojke i platiti FIAT-u preko 10.000E za nov auto umesto da se i mi ugledamo na ovaj koncepr i oziveti u Kragujevcu recimo FIAT-ov model Seicento recimo... Suma sumarum, ovaj Reno za ove novce je sjajna prica, ali u Srbiji vec vidim cenu na akciji od oko 10.000E, a do tada cemo merkati odlicne Golf cetvorke sa majke mi od babe koja je vozila do pijace i nazad sa sve 120.000km na satu, ali gospodine, zar je baba kupila GTI verziju, paaa pogresila baba, htela je da kupi TDI, ali eto, ubedio je prodavac da je GTI bolji :)

Zoran

pre 8 godina

Cena je sasvim odgovarajuća, jer se auto pravi u Indiji od lokalnih materijala i sa lokalnom radnom snagom. Živeo sam tamo pa znam koliko tamo koštaju automobili. Da se isti auto pravi u Dačiji, koštao bi duplo više.

neko lud,il` sta

pre 8 godina

@ skrozlos
dobrim delom tvog komentara si ti u pravu,ali za te pare se ne moze pricati o dobrom autu,to moze da prodje u indiji,ali ovde ne..malo bolji skuter kosta toliko;)

skrozlos

pre 8 godina

ma da, vlasnici renoa su zapravo automehanicari. i imaju poslovnu politiku da proizvode nekompletne automobile kako bi cim izadju iz fabrike mogli da im se ugrade neki delovi i da ljudi zive od toga. manite se ljudi supljih prica, da reno ne valja ne bi prodavao toliko automobila. problem je sto se kod nas prodaju vozila odvaljena od zivota, izvucena ispod rusevina i iz poplava, sa "pravih" 120k km od prvog vlasnika. a onda su svi krivi, a pogotovo reno jer ne zna da napravi dizel motor ili japanci koji imaju problem sa prednjim vesanjem. yeah, right... kada budemo mogli da kupujemo nove automobile bicemo u mogucnosti da procenimo koji je auto dobar a koji je manje dobar. izvoditi zakljucke na osnovu iskustava sa polovnim automobilima na nasem trzistu, koje je prepravljeno dresevima sa izvadjenom dusom, je mlacenje prazne slame. a ovima koji tvrde da je bolje uzeti polovna golf ili bmw nego nov auto nema pomoci. sladak limun...

wifi

pre 8 godina

Za sve one koje tovare po renou imam samo jedno pitanje, a koliko ste vi to km prešli pa imate primedbe na reno? Od renoa 4(2 kom.izgradili i kuću i vikendicu) preko clia pa sad scenica (drugi po redu) ukupno preko 700.000km i nemam primedbi. Redovno održavanje i kulturna vožnja pa na kraj sveta. Mislim da je zapravo problem u nama vozačima a ne u automobilima. I da se vratim na temu, automobil izgleda sasvim pristojno i siguran sam da bi za navedene novce bilo puno zainteresovanih kupaca.

novo je novo

pre 8 godina

@ mille grobar,ono sto bi danas dobro doslo obzirom na tanak novcanik,zove se nekadasnji reno 4,naravno po ondasnjoj ceni..bio je to pravi autic,za sve prilike i neprilike..

Rafael

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....

indi

pre 8 godina

prosle godine u indiji sam imao prilike da vidim vec mnogo dacia dustera koje su na tom trzistu sa renoovim znakom - reno duster, ovaj model jako lici na dastera pa su smislili da prave slican i malo manji model lokalno, pre nego da da dovlace iz rumunije...

Bane

pre 8 godina

Moj komsija koji se bavi prodajom polovnih delova za francuska kola kaze: Renoova kola sluze da bi mehanicari imali posla. Ni Citroen nije puno drugaciji pa posao stvarno dobro ide.

Vozač

pre 8 godina

Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.

ex Reno vozac

pre 8 godina

Vozio Reno Megan, sad vozim Merivu... mislim da Renoovi modeli ni ne vrede vise. Katastrofa kolko su nekvalitetni, kolko se kvare, kolko su skupi delovi... jedino sto mi se svidelo je udobnost i nista vise

kg

pre 8 godina

Ovako bi nesto trebalo i fijat kod nas da napravi.Nije to neki kvalitet ali novo je novo....Mada prosecni napaljeni Srbin pre ce uzeti polovni BMW ,iako nema pare da sipa gorivo nit za registraciju ali to je BMW.Jel znas ti sta je to brate....

Boticheli

pre 8 godina

U Indiji su sigurnosni i ekološki standardi daleko ispod evropski. Automobili
se često prodaju bez air bogova, bez abs sistema, dnevnih svetala, sa visokom emisijom čestica i sl... Otud i ova cena za njihovo tržište. Isti model za evropu bi bio duplo skuplji.
Mada po spoljašnjem izgledu ne deluje tako jeftino.

borivoje surdilovic

pre 8 godina

ovo da stigne kod nas, ovi preprodavci polovnjaka sa vracenom kilometrazom od prvog vlasnika, prva farba, nikad lupan dva put prevrtan...mogli bi komotno na biro....

nikad podanik

pre 8 godina

jako lep auto. ovo bij ja sebi uvezao iz indije,jer ako se isplati da neki sebi kontejnerima donose polovna kola iz USA, ovo je mnogo bolja opcija, novo je novo!
Samo ovde ce da mi traze homologaciju, pa onda carina pa pdv, i ko zna sta jos izmisle da bi zastitili 'biznis' gospode iz uvoznickog lobija i preprodavce krseva iz EU sa vracenom kilometrazom!

Original ja

pre 8 godina

Al' kad malo malo komentar tipa:
Trebao bi ovaj ili onaj da za naše tržište napravi ovakav auto a mi smo u okvirima Balkana statistička greška a kamo li Evrope ili Indije od preko milijardu stanovnika.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao vozac toyote auris sazaljevam sve one koji imaju renoe. Evo moj kum ima megana 2008, ja imam aurisa 2008, i recimo da je na delove dao negde 15 puta vise para od mene...Sto dalje od Francuza.

minjon

pre 8 godina

Ovo je auto za nas neka kaze ko sta oce. A da, sada idu likovi koji za 5k evra imaju kao nov megan iz 2003 godine. Stop preprodavcima polovnih automobila, najgori prevaranti na svetu. Bice i ovo normalna drzava, nekad, pa da vas gone do sudnjeg dana. Nema vas tri postena u Srbiji.

Dezurne lektore ljubazno molim da sjasu!

Srdjan

pre 8 godina

Da ali za evropsko trziste ce morati da ima gomilu stvari koje u indijskoj verziji nema, plus haraci nase drzave i eto nama cene oko 10.000 evra.

minjon

pre 8 godina

Ovo je auto za nas neka kaze ko sta oce. A da, sada idu likovi koji za 5k evra imaju kao nov megan iz 2003 godine. Stop preprodavcima polovnih automobila, najgori prevaranti na svetu. Bice i ovo normalna drzava, nekad, pa da vas gone do sudnjeg dana. Nema vas tri postena u Srbiji.

Dezurne lektore ljubazno molim da sjasu!

kg

pre 8 godina

Ovako bi nesto trebalo i fijat kod nas da napravi.Nije to neki kvalitet ali novo je novo....Mada prosecni napaljeni Srbin pre ce uzeti polovni BMW ,iako nema pare da sipa gorivo nit za registraciju ali to je BMW.Jel znas ti sta je to brate....

borivoje surdilovic

pre 8 godina

ovo da stigne kod nas, ovi preprodavci polovnjaka sa vracenom kilometrazom od prvog vlasnika, prva farba, nikad lupan dva put prevrtan...mogli bi komotno na biro....

skrozlos

pre 8 godina

ma da, vlasnici renoa su zapravo automehanicari. i imaju poslovnu politiku da proizvode nekompletne automobile kako bi cim izadju iz fabrike mogli da im se ugrade neki delovi i da ljudi zive od toga. manite se ljudi supljih prica, da reno ne valja ne bi prodavao toliko automobila. problem je sto se kod nas prodaju vozila odvaljena od zivota, izvucena ispod rusevina i iz poplava, sa "pravih" 120k km od prvog vlasnika. a onda su svi krivi, a pogotovo reno jer ne zna da napravi dizel motor ili japanci koji imaju problem sa prednjim vesanjem. yeah, right... kada budemo mogli da kupujemo nove automobile bicemo u mogucnosti da procenimo koji je auto dobar a koji je manje dobar. izvoditi zakljucke na osnovu iskustava sa polovnim automobilima na nasem trzistu, koje je prepravljeno dresevima sa izvadjenom dusom, je mlacenje prazne slame. a ovima koji tvrde da je bolje uzeti polovna golf ili bmw nego nov auto nema pomoci. sladak limun...

Boticheli

pre 8 godina

U Indiji su sigurnosni i ekološki standardi daleko ispod evropski. Automobili
se često prodaju bez air bogova, bez abs sistema, dnevnih svetala, sa visokom emisijom čestica i sl... Otud i ova cena za njihovo tržište. Isti model za evropu bi bio duplo skuplji.
Mada po spoljašnjem izgledu ne deluje tako jeftino.

Rafael

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....

wifi

pre 8 godina

Za sve one koje tovare po renou imam samo jedno pitanje, a koliko ste vi to km prešli pa imate primedbe na reno? Od renoa 4(2 kom.izgradili i kuću i vikendicu) preko clia pa sad scenica (drugi po redu) ukupno preko 700.000km i nemam primedbi. Redovno održavanje i kulturna vožnja pa na kraj sveta. Mislim da je zapravo problem u nama vozačima a ne u automobilima. I da se vratim na temu, automobil izgleda sasvim pristojno i siguran sam da bi za navedene novce bilo puno zainteresovanih kupaca.

nikad podanik

pre 8 godina

jako lep auto. ovo bij ja sebi uvezao iz indije,jer ako se isplati da neki sebi kontejnerima donose polovna kola iz USA, ovo je mnogo bolja opcija, novo je novo!
Samo ovde ce da mi traze homologaciju, pa onda carina pa pdv, i ko zna sta jos izmisle da bi zastitili 'biznis' gospode iz uvoznickog lobija i preprodavce krseva iz EU sa vracenom kilometrazom!

Original ja

pre 8 godina

Al' kad malo malo komentar tipa:
Trebao bi ovaj ili onaj da za naše tržište napravi ovakav auto a mi smo u okvirima Balkana statistička greška a kamo li Evrope ili Indije od preko milijardu stanovnika.

Srdjan

pre 8 godina

Da ali za evropsko trziste ce morati da ima gomilu stvari koje u indijskoj verziji nema, plus haraci nase drzave i eto nama cene oko 10.000 evra.

ex Reno vozac

pre 8 godina

Vozio Reno Megan, sad vozim Merivu... mislim da Renoovi modeli ni ne vrede vise. Katastrofa kolko su nekvalitetni, kolko se kvare, kolko su skupi delovi... jedino sto mi se svidelo je udobnost i nista vise

Captain Slow

pre 8 godina

Reno je odlican auto. Vozim dci vec 7-mu godinu i sem malog i velikog servisa nista oko motora nisam imao, a presao sam 100 i kusur hiljada. Na satu mu 244000 + jedno 50-100 sto mu je preprodavac skinuo. Izmenjao sam mu 2x krajeve spona i lezajeve od ogibljenja ali to su i onako potrosne stvari, jos kad se uzme u obzir kvalitet nasih ulica i puteva...Nista mi od elektronike nije crklo, brave i prozori rade, sediste se dize(bio je dostavni)sve radi normalno. Motor i menjac rade kao prvog dana, sto se kaze.E sad, mogao sam i da ga ukrsim, naprimer da sam mu sipao jeftino ulje, mogao sam da sipam divlji dizel za 100 din od preprodavca i tako mu sprzim dizne, mogao sam i da mu dizem konjazu cipovanjem i da ga garim do 4000 obrtaja i tako mu sagorim ko zna sta...u tom slucaju bi sigurno morao da mu radim nesto oko motora i mogao bih da pricam da je Reno djubre i da slabo trpi maltret...Mogao sam i da tovarim u njega fert gredice, do vrha dok ga ne napunim pa da ga celog iskrivim i razlokam i posle da pricam kako znas bratko nije to za nas, mnogo be mekan auto...Mogao sam al nisam jer taj auto i nije osmisljen i namenjen da bude ni ferarr ni jeep. To je auto pravljen za normalnu voznju i normalno odrzavanje i ko ga tako koristi nece imati puno problema sa njim. A ko hoce da se izivljava na njemu, da ga gari po rupama pun gas i da mu vrti motor kao da je hajabusa i da ga tovari kao da je prikolica od traktora...taj ce imati dosta problema sa njim, u to sam sasvim siguran.

nemanja s.

pre 8 godina

Taj auto ce u Indiji da se prodaje po toj ceni, jer tamo može da se proizvodi bez bezbednosnih sistema koje u Evropi moraju da imaju. Ekološke norme su u Indiji niže pa sve to dovodi do niže cene. Primer je Tata Nano, koja se i ne prodaje u Evropi je ne može da prođe bezbednosne testove, a u IND košta 2.500 EUR-a. Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao vozac toyote auris sazaljevam sve one koji imaju renoe. Evo moj kum ima megana 2008, ja imam aurisa 2008, i recimo da je na delove dao negde 15 puta vise para od mene...Sto dalje od Francuza.

novo je novo

pre 8 godina

@ mille grobar,ono sto bi danas dobro doslo obzirom na tanak novcanik,zove se nekadasnji reno 4,naravno po ondasnjoj ceni..bio je to pravi autic,za sve prilike i neprilike..

indi

pre 8 godina

prosle godine u indiji sam imao prilike da vidim vec mnogo dacia dustera koje su na tom trzistu sa renoovim znakom - reno duster, ovaj model jako lici na dastera pa su smislili da prave slican i malo manji model lokalno, pre nego da da dovlace iz rumunije...

Luka_Laban

pre 8 godina

Zamislite samo nov auto u Srbiji za 4200E. sjajno, prvi bi dao neku kaparicu, uzeo kredit i vozio se kao gospodin. Danas sam bio na placu polovnih automobila, par razlicitih autica bukvalno ista kilometraza oko 120.000 poznato, zar ne? Zahvalio sam se na vremenu koje mi je posvetio ne zainteresovani prodavac i onda sam procitao ovu vest pa se nekako nadam da ce za koju godinu i to biti i kod nas, a do tada mozemo da gledamo papreni 500L, a naravno nikome u Srbiji nece pasti na pamet da FIAT-u predlozi da se pravi auto do 5000E za nase trziste i region, jer jelte treba reciklirati odlicne Golf dvojke i platiti FIAT-u preko 10.000E za nov auto umesto da se i mi ugledamo na ovaj koncepr i oziveti u Kragujevcu recimo FIAT-ov model Seicento recimo... Suma sumarum, ovaj Reno za ove novce je sjajna prica, ali u Srbiji vec vidim cenu na akciji od oko 10.000E, a do tada cemo merkati odlicne Golf cetvorke sa majke mi od babe koja je vozila do pijace i nazad sa sve 120.000km na satu, ali gospodine, zar je baba kupila GTI verziju, paaa pogresila baba, htela je da kupi TDI, ali eto, ubedio je prodavac da je GTI bolji :)

Raul

pre 8 godina

@Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.
(Vozač, 20. maj 2015 19:53)

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.

Pera

pre 8 godina

Meni, koji vozim Juga 2008. godiste (kupljen nov) ovakav autic bi dosao kao 'kec na jedanaest'..doduse, pojma nemam kako ce se pokazati u eksploataciji, koje ce mu biti decje bolesti..ali za mene koji bi i nekako mogao sebi da priustim koliko toliko jeftin auto, a NOV ovo je extra! A vi pljujte..

koleos

pre 8 godina

Mislim da je stvar ukusa ko sta voli. A i dubine dzepa. Znate, ja bih Bugati Vejron, ali... Vec dugi niz godina vozim Reno i to najvise Scenika, a i druge. Apsolutno nikad me ni jedan od njih nije ostavio u putu, a obisao sa bukvalno pola Evrope.Ogromna kilometraza je u pitanju. Ali kod Renoa postoje 2 zlatna pravila: Redovan servis svakih 10000km uz iskljucivo Elf ulje i samo kvalitetno gorivo! Za propuste te vrste vasa kola ce bas zestoko kazniti sa popravkama. Ali mislim da to vazi za sve automobile, pa i Bugati Vejron! Naspite u njega gorivo na pumpi kod Belu ladju, pa me bas zanima dokle ce da dogura.

mare batica

pre 8 godina

pa ovo je dacija logan stepway, malo restilizovana, za srbiju je ovo banja posto imamo plate kao u indiji, pakistanu i bangladesu. da smo normalna zemlja ovo ne bi dobilo ni homologaciju,niti bi se razmisljalo o njemu, nego o laguni, i meganu,a ovi sto pricaju da reno ne valja, samo da znate da mercedes koristi dci motore. i da je mercedes citan u stvari renault kangoo.

Bane

pre 8 godina

Moj komsija koji se bavi prodajom polovnih delova za francuska kola kaze: Renoova kola sluze da bi mehanicari imali posla. Ni Citroen nije puno drugaciji pa posao stvarno dobro ide.

...

pre 8 godina

@kg

Ko kaže da BMW mora da bude 760Li, pa da košta boga oca i on i registracija. Za ove pare može da se nađe odličan E46 318i ili 320i za koje je registracija oko 200e i koji troše sasvim pristojno. A uz redovno održavanje trajaće sto godina. Tako da ja ne bih razmišljao kada bi mi neko ponudio tako nekog BMW-a ili ovu igračkicu.

Inače nemam ništa protiv Renoa. Mislim da su sasvim korektni automobili. Suditi o jednom proizvođaču po dci krševima koji stižu do nas i nije baš mudro. Ne volim nešto Audije, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da su krševi samo zato što zagadiše ceo Beograd ''kao novim'' TDI-vima na kojima je oblak dima duži od auta.

Zoran

pre 8 godina

Cena je sasvim odgovarajuća, jer se auto pravi u Indiji od lokalnih materijala i sa lokalnom radnom snagom. Živeo sam tamo pa znam koliko tamo koštaju automobili. Da se isti auto pravi u Dačiji, koštao bi duplo više.

Pele76

pre 8 godina

Novo ili polovno vozilo francuskog proizvođača nije pravljeno za srpsku putnu infrastrukturu, zato francuska vozila plaćaju danak udobnosti. U Srbiji nikad više francusko vozilo. Ne zamerite mi, moje iskustvo iskombinovano u vidu srpskih puteva i Pežo-a nije za pohvalu.

neko lud,il` sta

pre 8 godina

@ skrozlos
dobrim delom tvog komentara si ti u pravu,ali za te pare se ne moze pricati o dobrom autu,to moze da prodje u indiji,ali ovde ne..malo bolji skuter kosta toliko;)

Ministar

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.

Vozač

pre 8 godina

Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.

Dacia

pre 8 godina

Sanader koje imaju i previse... moraju negde da zavale viskove sasija sa dodatnom opremom zvanom tockovi...
U prevodu, daj bratu indusu nesto da se sija i prodaj visak delova...
Lazu trgocvi.. na tegli dzema pise rok trajanja 6 meseci, moz da je pojedes za 5 minuta..x)

neutralni felsh

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.
(Ministar, 20. maj 2015 22:49)

snob u kolicima. skoro svaka kompanija ima klase autimobila, prema cenovnom rangu... ne mozes auta tako grubo porediti, ko deca kad pricaju pa se ubedjuju jel bolji bmw ili volvo, prosveceni ministre.

stu

pre 8 godina

@ministar
Ocigledno da nisi seo ni u jedan od ovih automobila. Preduzetnik sam i posao je takav da mnogo putujem 15000km mesecno, uglavnom po evropi. Vozio sam Lagunu 2 2.0t 2001. 4god presla 750000. Kupio sam je u ch sa 60000km. Iskustvo fantasticno. 17" felne fabricki trap izgurao 180000, a onda sam svaka tri meseca menjao krajnice, gumuce balans stangle i plocice su se brzo trosile. Imao sam problem sa klapnom gasa i jednom zamenjena turbina. Na kraju se jednostavno osetio zamor motora i prodao sam je. Redovno i preventivno odrzavanje i to je sve. Sada vozim bmw535xd e60, glupo je porediti automobil tri puta skuplji i duplo jaci, razlika je ogromna, do sada ni jedan problem, presao sa njim 230000, plocice se brzo trose jedino. Ali reci da je Reno kanta, ja kao neko ko je vozio i jedno i drugo demnatujem. Dobra laguna je uvek bolji izbor od e46 za iste pare. Audi i vw uzas, posebno na dugim putovanjima, merc fantastican ali nije po mom ukusu. A ti uzivaj u golfu.

Vozač

pre 8 godina

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Raul, 20. maj 2015 22:52)

U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.

Milan Nis

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....(
Rafael, 20. maj 2015 19:21)
Promeni ponekad i ulje :).Salim se odlican auto.

Fabrizzio

pre 8 godina

Ovaj Renault vredi kupiti.
Ako cete da kupite auto na placu racunajte kilometrazu za dizele minimum 50.000km godisnje. Kazem minimum jer netetko imaju i do 80.000.
Pogledajte kilometrazu automobila koji su stari 3 godine. Mahom imaju od 150.000-200.000km. I onda, gle čuda automobili iz 2002....2006. 2007 imaju od 116.000- 190.000. Covek stvarno treba da bude stravicno naivan i da ne vidi da se radi o prevari, jer kako to da ovi mlađi automobili novijeg godišta su svi prešli oko 50000 a stariji 10000-15000.

roky balboliano

pre 8 godina

NCAP test nije merodavno merilo..ima neki klip na internetu koji je govorio o tome.
tu automobili dobijaju famozne zvezdice samo zato sto imaju neke sisteme ugradjene u automobilu a koliko oni stite je druga prica... volvo recimo dosta radi na bezbednosti a ne za glupe zvezdice... nemam volvo samo kazem sta sam video,bilo je poredjenje vise automobila iz iste klase..
i ko kaze da mi necemo auto bez euro 6 i bezbednosnoh sistema? pa ja sam golf 1 vozio do pre par godina! sad vozim suzuki swift iz 97, nemam ni airbag ni klimu pa sam jos ziv! naravno da nije lose da mi auto to poseduje ali za one koji nemaju da plate dovoljno je i bez toga..ovo mu dodje kao ucena!

Fabrizzio

pre 8 godina

@U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.
(Vozač, 21. maj 2015 00:55)

U automobile mozda, ali u industrijsku proizvodnju i ekonomske strategije mozda ne iz razloga sto je Renou cilj da proda auto drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Cena SAMOG motora tj njegove izrade ne mora biti velika prema tome to moze biti i "turbo" motor a posto se razumete "savrseno", tsi motor je u Wolkswagenu a tce motor u Renault/ u , multiair u Fiatu npr. Druga prica su kvalitet materijala i dodatna oprema koja moze biti ogoljena.

Realno

pre 8 godina

Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti. (nemanja s., 20. maj 2015 23:24)

Ja prodajem sve, i kupujem taj mali suv, ako je to tako!

Ministar

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Kao vozac toyote auris sazaljevam sve one koji imaju renoe. Evo moj kum ima megana 2008, ja imam aurisa 2008, i recimo da je na delove dao negde 15 puta vise para od mene...Sto dalje od Francuza.

Bane

pre 8 godina

Moj komsija koji se bavi prodajom polovnih delova za francuska kola kaze: Renoova kola sluze da bi mehanicari imali posla. Ni Citroen nije puno drugaciji pa posao stvarno dobro ide.

ex Reno vozac

pre 8 godina

Vozio Reno Megan, sad vozim Merivu... mislim da Renoovi modeli ni ne vrede vise. Katastrofa kolko su nekvalitetni, kolko se kvare, kolko su skupi delovi... jedino sto mi se svidelo je udobnost i nista vise

Vozač

pre 8 godina

Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.

neko lud,il` sta

pre 8 godina

@ skrozlos
dobrim delom tvog komentara si ti u pravu,ali za te pare se ne moze pricati o dobrom autu,to moze da prodje u indiji,ali ovde ne..malo bolji skuter kosta toliko;)

Pele76

pre 8 godina

Novo ili polovno vozilo francuskog proizvođača nije pravljeno za srpsku putnu infrastrukturu, zato francuska vozila plaćaju danak udobnosti. U Srbiji nikad više francusko vozilo. Ne zamerite mi, moje iskustvo iskombinovano u vidu srpskih puteva i Pežo-a nije za pohvalu.

minjon

pre 8 godina

Ovo je auto za nas neka kaze ko sta oce. A da, sada idu likovi koji za 5k evra imaju kao nov megan iz 2003 godine. Stop preprodavcima polovnih automobila, najgori prevaranti na svetu. Bice i ovo normalna drzava, nekad, pa da vas gone do sudnjeg dana. Nema vas tri postena u Srbiji.

Dezurne lektore ljubazno molim da sjasu!

kg

pre 8 godina

Ovako bi nesto trebalo i fijat kod nas da napravi.Nije to neki kvalitet ali novo je novo....Mada prosecni napaljeni Srbin pre ce uzeti polovni BMW ,iako nema pare da sipa gorivo nit za registraciju ali to je BMW.Jel znas ti sta je to brate....

Raul

pre 8 godina

@Da ste napisali da ima motor od 0.8 litara i 3,8 metara dužine, komentatoribi shvatili da to uopšte nije jevtin auto već da košta koliko i nudi- maltene ništa.
(Vozač, 20. maj 2015 19:53)

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.

Boticheli

pre 8 godina

U Indiji su sigurnosni i ekološki standardi daleko ispod evropski. Automobili
se često prodaju bez air bogova, bez abs sistema, dnevnih svetala, sa visokom emisijom čestica i sl... Otud i ova cena za njihovo tržište. Isti model za evropu bi bio duplo skuplji.
Mada po spoljašnjem izgledu ne deluje tako jeftino.

Dacia

pre 8 godina

Sanader koje imaju i previse... moraju negde da zavale viskove sasija sa dodatnom opremom zvanom tockovi...
U prevodu, daj bratu indusu nesto da se sija i prodaj visak delova...
Lazu trgocvi.. na tegli dzema pise rok trajanja 6 meseci, moz da je pojedes za 5 minuta..x)

Rafael

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....

skrozlos

pre 8 godina

ma da, vlasnici renoa su zapravo automehanicari. i imaju poslovnu politiku da proizvode nekompletne automobile kako bi cim izadju iz fabrike mogli da im se ugrade neki delovi i da ljudi zive od toga. manite se ljudi supljih prica, da reno ne valja ne bi prodavao toliko automobila. problem je sto se kod nas prodaju vozila odvaljena od zivota, izvucena ispod rusevina i iz poplava, sa "pravih" 120k km od prvog vlasnika. a onda su svi krivi, a pogotovo reno jer ne zna da napravi dizel motor ili japanci koji imaju problem sa prednjim vesanjem. yeah, right... kada budemo mogli da kupujemo nove automobile bicemo u mogucnosti da procenimo koji je auto dobar a koji je manje dobar. izvoditi zakljucke na osnovu iskustava sa polovnim automobilima na nasem trzistu, koje je prepravljeno dresevima sa izvadjenom dusom, je mlacenje prazne slame. a ovima koji tvrde da je bolje uzeti polovna golf ili bmw nego nov auto nema pomoci. sladak limun...

Captain Slow

pre 8 godina

Reno je odlican auto. Vozim dci vec 7-mu godinu i sem malog i velikog servisa nista oko motora nisam imao, a presao sam 100 i kusur hiljada. Na satu mu 244000 + jedno 50-100 sto mu je preprodavac skinuo. Izmenjao sam mu 2x krajeve spona i lezajeve od ogibljenja ali to su i onako potrosne stvari, jos kad se uzme u obzir kvalitet nasih ulica i puteva...Nista mi od elektronike nije crklo, brave i prozori rade, sediste se dize(bio je dostavni)sve radi normalno. Motor i menjac rade kao prvog dana, sto se kaze.E sad, mogao sam i da ga ukrsim, naprimer da sam mu sipao jeftino ulje, mogao sam da sipam divlji dizel za 100 din od preprodavca i tako mu sprzim dizne, mogao sam i da mu dizem konjazu cipovanjem i da ga garim do 4000 obrtaja i tako mu sagorim ko zna sta...u tom slucaju bi sigurno morao da mu radim nesto oko motora i mogao bih da pricam da je Reno djubre i da slabo trpi maltret...Mogao sam i da tovarim u njega fert gredice, do vrha dok ga ne napunim pa da ga celog iskrivim i razlokam i posle da pricam kako znas bratko nije to za nas, mnogo be mekan auto...Mogao sam al nisam jer taj auto i nije osmisljen i namenjen da bude ni ferarr ni jeep. To je auto pravljen za normalnu voznju i normalno odrzavanje i ko ga tako koristi nece imati puno problema sa njim. A ko hoce da se izivljava na njemu, da ga gari po rupama pun gas i da mu vrti motor kao da je hajabusa i da ga tovari kao da je prikolica od traktora...taj ce imati dosta problema sa njim, u to sam sasvim siguran.

nikad podanik

pre 8 godina

jako lep auto. ovo bij ja sebi uvezao iz indije,jer ako se isplati da neki sebi kontejnerima donose polovna kola iz USA, ovo je mnogo bolja opcija, novo je novo!
Samo ovde ce da mi traze homologaciju, pa onda carina pa pdv, i ko zna sta jos izmisle da bi zastitili 'biznis' gospode iz uvoznickog lobija i preprodavce krseva iz EU sa vracenom kilometrazom!

...

pre 8 godina

@kg

Ko kaže da BMW mora da bude 760Li, pa da košta boga oca i on i registracija. Za ove pare može da se nađe odličan E46 318i ili 320i za koje je registracija oko 200e i koji troše sasvim pristojno. A uz redovno održavanje trajaće sto godina. Tako da ja ne bih razmišljao kada bi mi neko ponudio tako nekog BMW-a ili ovu igračkicu.

Inače nemam ništa protiv Renoa. Mislim da su sasvim korektni automobili. Suditi o jednom proizvođaču po dci krševima koji stižu do nas i nije baš mudro. Ne volim nešto Audije, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da su krševi samo zato što zagadiše ceo Beograd ''kao novim'' TDI-vima na kojima je oblak dima duži od auta.

nemanja s.

pre 8 godina

Taj auto ce u Indiji da se prodaje po toj ceni, jer tamo može da se proizvodi bez bezbednosnih sistema koje u Evropi moraju da imaju. Ekološke norme su u Indiji niže pa sve to dovodi do niže cene. Primer je Tata Nano, koja se i ne prodaje u Evropi je ne može da prođe bezbednosne testove, a u IND košta 2.500 EUR-a. Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti.

wifi

pre 8 godina

Za sve one koje tovare po renou imam samo jedno pitanje, a koliko ste vi to km prešli pa imate primedbe na reno? Od renoa 4(2 kom.izgradili i kuću i vikendicu) preko clia pa sad scenica (drugi po redu) ukupno preko 700.000km i nemam primedbi. Redovno održavanje i kulturna vožnja pa na kraj sveta. Mislim da je zapravo problem u nama vozačima a ne u automobilima. I da se vratim na temu, automobil izgleda sasvim pristojno i siguran sam da bi za navedene novce bilo puno zainteresovanih kupaca.

borivoje surdilovic

pre 8 godina

ovo da stigne kod nas, ovi preprodavci polovnjaka sa vracenom kilometrazom od prvog vlasnika, prva farba, nikad lupan dva put prevrtan...mogli bi komotno na biro....

Srdjan

pre 8 godina

Da ali za evropsko trziste ce morati da ima gomilu stvari koje u indijskoj verziji nema, plus haraci nase drzave i eto nama cene oko 10.000 evra.

Luka_Laban

pre 8 godina

Zamislite samo nov auto u Srbiji za 4200E. sjajno, prvi bi dao neku kaparicu, uzeo kredit i vozio se kao gospodin. Danas sam bio na placu polovnih automobila, par razlicitih autica bukvalno ista kilometraza oko 120.000 poznato, zar ne? Zahvalio sam se na vremenu koje mi je posvetio ne zainteresovani prodavac i onda sam procitao ovu vest pa se nekako nadam da ce za koju godinu i to biti i kod nas, a do tada mozemo da gledamo papreni 500L, a naravno nikome u Srbiji nece pasti na pamet da FIAT-u predlozi da se pravi auto do 5000E za nase trziste i region, jer jelte treba reciklirati odlicne Golf dvojke i platiti FIAT-u preko 10.000E za nov auto umesto da se i mi ugledamo na ovaj koncepr i oziveti u Kragujevcu recimo FIAT-ov model Seicento recimo... Suma sumarum, ovaj Reno za ove novce je sjajna prica, ali u Srbiji vec vidim cenu na akciji od oko 10.000E, a do tada cemo merkati odlicne Golf cetvorke sa majke mi od babe koja je vozila do pijace i nazad sa sve 120.000km na satu, ali gospodine, zar je baba kupila GTI verziju, paaa pogresila baba, htela je da kupi TDI, ali eto, ubedio je prodavac da je GTI bolji :)

mare batica

pre 8 godina

pa ovo je dacija logan stepway, malo restilizovana, za srbiju je ovo banja posto imamo plate kao u indiji, pakistanu i bangladesu. da smo normalna zemlja ovo ne bi dobilo ni homologaciju,niti bi se razmisljalo o njemu, nego o laguni, i meganu,a ovi sto pricaju da reno ne valja, samo da znate da mercedes koristi dci motore. i da je mercedes citan u stvari renault kangoo.

Original ja

pre 8 godina

Al' kad malo malo komentar tipa:
Trebao bi ovaj ili onaj da za naše tržište napravi ovakav auto a mi smo u okvirima Balkana statistička greška a kamo li Evrope ili Indije od preko milijardu stanovnika.

indi

pre 8 godina

prosle godine u indiji sam imao prilike da vidim vec mnogo dacia dustera koje su na tom trzistu sa renoovim znakom - reno duster, ovaj model jako lici na dastera pa su smislili da prave slican i malo manji model lokalno, pre nego da da dovlace iz rumunije...

novo je novo

pre 8 godina

@ mille grobar,ono sto bi danas dobro doslo obzirom na tanak novcanik,zove se nekadasnji reno 4,naravno po ondasnjoj ceni..bio je to pravi autic,za sve prilike i neprilike..

Zoran

pre 8 godina

Cena je sasvim odgovarajuća, jer se auto pravi u Indiji od lokalnih materijala i sa lokalnom radnom snagom. Živeo sam tamo pa znam koliko tamo koštaju automobili. Da se isti auto pravi u Dačiji, koštao bi duplo više.

koleos

pre 8 godina

Mislim da je stvar ukusa ko sta voli. A i dubine dzepa. Znate, ja bih Bugati Vejron, ali... Vec dugi niz godina vozim Reno i to najvise Scenika, a i druge. Apsolutno nikad me ni jedan od njih nije ostavio u putu, a obisao sa bukvalno pola Evrope.Ogromna kilometraza je u pitanju. Ali kod Renoa postoje 2 zlatna pravila: Redovan servis svakih 10000km uz iskljucivo Elf ulje i samo kvalitetno gorivo! Za propuste te vrste vasa kola ce bas zestoko kazniti sa popravkama. Ali mislim da to vazi za sve automobile, pa i Bugati Vejron! Naspite u njega gorivo na pumpi kod Belu ladju, pa me bas zanima dokle ce da dogura.

Pera

pre 8 godina

Meni, koji vozim Juga 2008. godiste (kupljen nov) ovakav autic bi dosao kao 'kec na jedanaest'..doduse, pojma nemam kako ce se pokazati u eksploataciji, koje ce mu biti decje bolesti..ali za mene koji bi i nekako mogao sebi da priustim koliko toliko jeftin auto, a NOV ovo je extra! A vi pljujte..

Vozač

pre 8 godina

Da si malo pogledao i proučio ili pitao nekog ko se razume u automobile shvatio bi da tih 0.8 danas nije mana nego vrlina.
Pogledaj npr novi Ford Focus ecoboost npr. sa 1.0 motorom.
Tako da, dedice, nemoj da komentarises ako se ne razumes, a ako si mlad vozač raspitaj se malo o savremenim motorima i automobilima, pre nego napises komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Raul, 20. maj 2015 22:52)

U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.

neutralni felsh

pre 8 godina

Alo prosti ljudi o cemu pricate? Megan auto??
Dajte to je kanta teska kao i svaki francuz....Auta su BMW, AUDI, VW I MERCEDES. Ko nista od ovoga nije vozio on moze da prica da je Reno dobar...ostali znaju sta je kvalitet i pouzdanost.
(Ministar, 20. maj 2015 22:49)

snob u kolicima. skoro svaka kompanija ima klase autimobila, prema cenovnom rangu... ne mozes auta tako grubo porediti, ko deca kad pricaju pa se ubedjuju jel bolji bmw ili volvo, prosveceni ministre.

stu

pre 8 godina

@ministar
Ocigledno da nisi seo ni u jedan od ovih automobila. Preduzetnik sam i posao je takav da mnogo putujem 15000km mesecno, uglavnom po evropi. Vozio sam Lagunu 2 2.0t 2001. 4god presla 750000. Kupio sam je u ch sa 60000km. Iskustvo fantasticno. 17" felne fabricki trap izgurao 180000, a onda sam svaka tri meseca menjao krajnice, gumuce balans stangle i plocice su se brzo trosile. Imao sam problem sa klapnom gasa i jednom zamenjena turbina. Na kraju se jednostavno osetio zamor motora i prodao sam je. Redovno i preventivno odrzavanje i to je sve. Sada vozim bmw535xd e60, glupo je porediti automobil tri puta skuplji i duplo jaci, razlika je ogromna, do sada ni jedan problem, presao sa njim 230000, plocice se brzo trose jedino. Ali reci da je Reno kanta, ja kao neko ko je vozio i jedno i drugo demnatujem. Dobra laguna je uvek bolji izbor od e46 za iste pare. Audi i vw uzas, posebno na dugim putovanjima, merc fantastican ali nije po mom ukusu. A ti uzivaj u golfu.

roky balboliano

pre 8 godina

NCAP test nije merodavno merilo..ima neki klip na internetu koji je govorio o tome.
tu automobili dobijaju famozne zvezdice samo zato sto imaju neke sisteme ugradjene u automobilu a koliko oni stite je druga prica... volvo recimo dosta radi na bezbednosti a ne za glupe zvezdice... nemam volvo samo kazem sta sam video,bilo je poredjenje vise automobila iz iste klase..
i ko kaze da mi necemo auto bez euro 6 i bezbednosnoh sistema? pa ja sam golf 1 vozio do pre par godina! sad vozim suzuki swift iz 97, nemam ni airbag ni klimu pa sam jos ziv! naravno da nije lose da mi auto to poseduje ali za one koji nemaju da plate dovoljno je i bez toga..ovo mu dodje kao ucena!

Milan Nis

pre 8 godina

Ovi sto pljuju megana ne bi tako pricali da nisu imali dCi poluraspade iz uvoza pravih 112 hiljada km (sa 400 hiljada i kusur km). Evo ja vozim megana i samo gorivo sipam....(
Rafael, 20. maj 2015 19:21)
Promeni ponekad i ulje :).Salim se odlican auto.

Fabrizzio

pre 8 godina

Ovaj Renault vredi kupiti.
Ako cete da kupite auto na placu racunajte kilometrazu za dizele minimum 50.000km godisnje. Kazem minimum jer netetko imaju i do 80.000.
Pogledajte kilometrazu automobila koji su stari 3 godine. Mahom imaju od 150.000-200.000km. I onda, gle čuda automobili iz 2002....2006. 2007 imaju od 116.000- 190.000. Covek stvarno treba da bude stravicno naivan i da ne vidi da se radi o prevari, jer kako to da ovi mlađi automobili novijeg godišta su svi prešli oko 50000 a stariji 10000-15000.

Realno

pre 8 godina

Ovo je novi mali SUV koji će kod nas doći iz Dacia-e, ali za 7.000 EUR, početna cena, samo će biti sa euro 6 motorom i moći će da skupi bar 4 zvezdice na NCAP testu bezbednosti. (nemanja s., 20. maj 2015 23:24)

Ja prodajem sve, i kupujem taj mali suv, ako je to tako!

Fabrizzio

pre 8 godina

@U automobile se razumem savršeno pa znam da je taj 0.8 motor atmosferski, ne mislite valjda da se tsi motor može dobiti za te pare? A vozila u Indiji i tom cenovnom rangu od dodatne opreme imaju pojaseve i naslone za glavu pozadi.U odnosu na vožnju cele porodice motociklom, njima je to kao kad bi ovde svi vozili kola više srednje klase.
(Vozač, 21. maj 2015 00:55)

U automobile mozda, ali u industrijsku proizvodnju i ekonomske strategije mozda ne iz razloga sto je Renou cilj da proda auto drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Cena SAMOG motora tj njegove izrade ne mora biti velika prema tome to moze biti i "turbo" motor a posto se razumete "savrseno", tsi motor je u Wolkswagenu a tce motor u Renault/ u , multiair u Fiatu npr. Druga prica su kvalitet materijala i dodatna oprema koja moze biti ogoljena.