Ponedeljak, 16.03.2015.

18:30

Kraj trke za Železaru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o tome ko će upravljati smederevskom "Železarom" biti doneta na sednici Vlade u utorak.

Izvor: Beta

Kraj trke za Železaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Ekolog

pre 9 godina

Od Zelezare se ne odustaje. Vlada uzima u obzir sve opcije kako bi privatizacija i prodaja bila uspesna i bez ikakve moguce stete po sve zaposlene u Zelezari. Trud ce se na kraju isplatiti.

Merlin

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Erika

pre 9 godina

Odbijanjem Esmarka u prvom krugu Vlada Srbije je pokazala da ne pristaje na sve uslove, već je najbitniji interes zaposlenih u Železari.

Podesta

pre 9 godina

Bilo bi dobro kad bi Esmark preuzeo Železaru, naravno sa uslovima Vlade Srbije, jer to je veoma profitabilna firma koja dosta može da uloži u Železaru i da od nje napravi nešto.

Berlinka

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Maslina

pre 9 godina

Prvo bi trebalo da se potpiše ugovor na određeni rok koji će pokazati koliko je firma ozbiljna za napredak Železare i da li poštuje sve ugovorne odredbe.

Panker

pre 9 godina

Najbitnije je da se unapredi proizvodnja, zadrže radnici, i obezbedi da Železara radi punim kapacitetom i bude profitabilna kompanija,

Neronika

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Petrojka

pre 9 godina

Esmark je najbolja ponuda za Železaru. Ova vlada je dosta ozbiljnija od prethodne i neće dozvoliti bilo kakve uslove, što su već jednom pokazali, prema istom Esmarku.

Danilo

pre 9 godina

Aktiviranjem drugog pogona peći podrazumeva i dodatno angažovanje radnika, što je dobra predispozicija za zaposlenje novih ljudi i smanjenja nezaposlenosti.

Ading

pre 9 godina

Bez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći bBez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći broj ljudi.roj ljudi.

Vremeplov

pre 9 godina

Verujem da ce radnici Zelezare napokon odahnuti jer im dolaze bolji dani kako za njih tako i za sve gradjane Smedereva i Srbije.

Lenka

pre 9 godina

Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu može da se prijavi na tender za izbor menadžerskog tima.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Pa prošla su vremena kada su se najbolja preduzeća prodavala za bagatelu , a radnici ostavljali na ulici. Sada je sasvim drugačija situacija. Na sve načine se pokušava da uništena preduzeća stanu na noge i radnici počnu da rade kako bi obezbedili svoju egzistenciju.

Marko Škorić

pre 9 godina

Neće niko prihvatiti bilo kakav sporazum ukoliko se ne bude garantovalo da će sezadržati svi radnici . To je jedan od najbitniji uslova.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Čemu se vi radujete. Bili bi radosni da Železara stane , umesto da se pokrene i radnici konačno počnu da rade i da imaju obezbeđenu koru hleba.

Maja

pre 9 godina

Mnogo nas je skupo kostala Zelezara i mnogo je bitno da ona krene da radi punim kapacitetom jer je bila jedan od nasih najvecih izvoznika sa oko 10%!Sa dobrim menadzmentom brzo moze da se vrati na stari nivo proizvodnje i da drzavi donese mnogo prihoda!

Vanja

pre 9 godina

Samo neka krene Zelezara!Uz dobar menadzment moze se ostvariti dobra proizvodnja i ostvariti profit!Vreme je da Zelezara sama zaradjuje pare a ne da je drzava finansira!

Dejan

pre 9 godina

Bitno je da Zelezara krene sa radom punom parom i da prestane drzava da je finansira jer nas ona kosta preko 100 miliona evra godisnje!Ovo nam je bila najbolnija tacka u privredi i ako nju osposobimo za pun kapacitet ona ce za sobom povuci skoro celu privredu!

Nika

pre 9 godina

Svi se nadamo uspehu kada su u pitanju pregovori vezani za Železaru i njeno poslovanje. Šteta je da takav objeka stoji maksimalno ne iskorišćen, jer može doneti dobru zaradu i zaposliti mnoge ljude.

Sanja

pre 9 godina

Na tvoju veliku zalost a srecu svih gradjana Srbije,taj scenario se sigurno nece desiti.Pokazali ste sta znaci okupacija na demokratski nacin i sigurno nema coveka koji se ne najezi kad cuje rec "demokratija".

Nemanja

pre 9 godina

Vazno je da se resavaju nasledjeni problemi pogubne privatizacije koji nas guse i svakog dana podsecaju na najgoru politiku i najvecu pljacku u istoriji.

RADNIK - ZELEZARE

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce svoju ulogu koju je dobio na najvisem nivou odigrati privatizacioni savetnik, od njega mnoge stvari zavise kako ce se on ponasati tokom pregovora, jer mora izvuci maksimalne benifite da na kraju svi budu zadovoljni od drzave, radnika i onih koji budu dobili Smederevsku Zelezaru na upravlanje. Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku. U svakom slucaju nadamo se najboljem. Nadam se da ce Vlada Srbije na kraju dati zeleno svetlo kada je Zelezara u pitanju.

Loker

pre 9 godina

Koliko se secam sadasnja opozicija se uopste nije hvatala u kostac sa problematicnim firmama, nije marila za radnike, znali su samo da rasprodaju za sitne pate, tako da svaka cast premijeru sto brine o svemu ovome i da ga interesuje drzava, pa cemo videti rezultate.

Neboder

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se preduzeća i fabrike uništena lošom i korumpiranom privatizacijom pokrenu i osposobe za proizvodnji i izvoz, a to mogu samo jaki investitori nebitno da li su stranci ili naši mada kod nas i nema nekih gigantskih investitora, jer je sve što je bilo dobro i veliko propalo.

Aleksandra

pre 9 godina

Sve konstruktivne predloge treba prihvatiti kako bi se zadržalo što više radnih mesta, verujem da Zelezaru ceka bolja buducnost.

KURIDZA-cirkuski pedagog!

pre 9 godina

Premijer je dodao da će sve do 27. aprila biti "mnogo zanimljivih događaja i da Vlada Srbije "svaki dan ima odluku za odlukom"

MA,OVDE JE SVAKI DAN ZANIMLJIVO KO U DIZNILENDU!...USTVARI,OVO I JESTE DIZNILEND U ALTERNACIJI...NJEGOVA "DARK SIDE"!...

Goran

pre 9 godina

Ako Esmark pobedi , bice jasno sta se desavalo u proteklom periodu , samim tim cela prica od ranije pada u vodu . Smederevu je u svakom slucaju bolje da se okrene vinu i grozdju nego zelezu .

autosovinista

pre 9 godina

Dosad nevidjena količina botova. Hitno potreban privatizacioni savetnik da održi kurs o kompleksnoj temi privatizacije nickova. Kurs mora da se održi u Budvi, jer je sada tamo lepo vreme a i zbog dnevnica. Depeša iz snsa o privatizaciji nickova nije vredela ništa, jer botovi ne razumeju prosto-proširene rečenice..... A o temi, bar nemojte da date onom Slovaku što vam prodaje rudu lošijeg kvaliteta za više love....

dacha88

pre 9 godina

Vlada sigurno zeli da se slucaj Zelezare resi najbolje sto moze, cim su odbili ponudu jake kompanije kao sto je Esmark. Stoga verujem da ce na tenderu biti izabrana najbolja ponuda koja ce zastititi interese drzave.

да да

pre 9 godina

Александар Вучић ово, АВ оно, доста аман за аман !!!!!! Па зар ови назадњаци не могу ама баш ништа без овога ? Имају ли они уопште иједног компетентног човека у влади ?

Lenka

pre 9 godina

oleo bi da ostali sindikati koji stite prava radnika u fabrikama i ostalim firmama urade isto tako kao sindikalci iz zelezare i verujte mi niko od zaposlenih ne bi imao problema da svi sindikati rade jedinstveno i u interesu svih zaposlenih bez obzira na veru i nacionalnost.

ninočka

pre 9 godina

Sujeta je čudo ,definitivno !
Nikako da prihvate poraz ,demokrate napadaju kao osice.Čim se ukaže prilika ,odmah traže ostavke .

Milica

pre 9 godina

Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku! U svakom slucaju nadamo se najboljem!

Natasa

pre 9 godina

Ozbiljnost kojom su AV i vlada pristupili resavanju ovog giganta, nepristajanje na ucene i kompromise u korist nase stete, amo ojacavaju podrsku odluci koja ce uskoro biti doneta i prezentovana jvnosti!

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Livija

pre 9 godina

Pitanje Zelezare je od velike vaznosti za razvitak privrede i privredni oporavak Srbije.Zato ne treba gubiti vreme i baviti se manje vaznim pitanjima nego se za sada usredsrediti na ovo,pa posle ako za tim bude bilo potrebe i izvrsiti rekonstrukciju vlade.

Dugi 762

pre 9 godina

Lično voleo bih da od ova tri ponuđača, ne bude u dobitnoj kombinaciji ESMARK. S' obzirom na ponašanje koje je imao u pregovorima o tenderu na istom poslu i pokušaju ucene vlade ,mislim da oni nisu ni smeli da uđu u uži izbor.

Mirko 712

pre 9 godina

Nadam se da će se naći najbolje rešenje za železaru, ipak ona mnogo košta državu, a i da se 5500 radnika konačno oseća sigurno.

Gordana

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne odustaje od zahteva Vlade da se svih 5.000 radnika zadrži, a da čeličana radi maksimalnim kapacitetima, kako bi bila profitabilna.

DankaD

pre 9 godina

Esmarkovo prijavljivanje po drugi put pokazuje da su ozbiljno zainteresovani za Železaru što dodaje još više samopouzdanja u njih.

Petroklo

pre 9 godina

Došlo je vreme da se finalizuju pregovori od kojih zavisi mnogo toga u srpskoj privredi. Nadam se dobrim vestima koje će najbolje pokazati rezultate predanog rada Vlade.

Momir

pre 9 godina

Samo da sve bude kako treba jer je Zelezara stateska firma, mnogo porodica hrani i mnogo ljudi zavisi od nje, a i samoj drzavi bi lakse bilo da jos i tu gubi energiju.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Železaru će kupiti onaj ko bude dao najbolju ponudu. Esmark jeste bio ozbiljan kanditat, ali je gledao samo svoje interese. Drago mi je što će Železara početi da radi i nadam se da će i država imati koristi od nje.

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

marlen ditrih

pre 9 godina

Zelezara Smederevo je zatecena u ruiniranom stanju, bez znakova zivota, a odlicnim potezima, mozemo da je prodamo, ali i ne moramo, snacicemo se sami, uspeli smo da dovedemo do toga da se oko Zelezare otimaju.

baki

pre 9 godina

Ne znam koliko ce ova prica oko zelezare biti uspesna, ali mogu reci da se celoj prici prislo jako ozbiljno, bez ishitrenih odluka i prodaje po principu daj sta das..

ninočka

pre 9 godina

Nisam ni na jednoj strani i nikoga ne ne branim ali ste malo preterali sa svim ovim hajkama na ministre!
Bilo šta da se desi ,demokrate odmah traže smene i ostavke !

Milica

pre 9 godina

Premijer se angažuje na svim poljima. Verujem da će doneti pravu odluku što se tiče železare. Pametno je što su sačekali da se ponude razmotre, što samim tim govori da žele najbolju opciju, a ne da srljaju samo da bi železara bila priavatizovana.

Mirce

pre 9 godina

Ocekujem da ce se naci resenje koje ce omoguciti realizaciju interesa koje smo zacrtali. Za Smederevo , ali i celu Srbiju, je jako bitno da Zelezara uspesno posluje.

Darko Dare

pre 9 godina

Svaka ponuda mora da prodje kroz ozbiljnu proceduru i verujem da ce se prihvatiti ponuda koja je u skladu sa nasim interesima i koja ce omoguciti sigurnost zaposljenima i vecu proizvodnju i profit.

Frida

pre 9 godina

Ono što mene zapanjuje jeste kako neko može da rešava ovako bitne probleme kao što su fabrike za tako malo vreme a neko je samo mirno sedeo i godinama gledao kako to sve propada i pada na državna leđa.

Toreador

pre 9 godina

Značaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije je ogroman. Treba dobro prostudirati sve ponude i doneti odluku koja će doneti dobro Smederevu i Srbiji. Od upravljača najviše treba zahtevati da se obezbedi siguran plasman, a za proizvodnju ćemo lako. Proizvodnja je radila čak i za vreme najvećih sankcija, samo je prodaja bila problem. Nadam se da će se sve završiti na najbolji mogući način. Ovaj gigant mora stati na svoje noge.

Radiša

pre 9 godina

Šta god odlučili i uradili, kao građanin Smedereva i radnik železare, po prvi put sam spokojan, jer sam siguran da nama radnicima neće ići na štetu.

Maki

pre 9 godina

Trebalo bi savesno proceniti koja je najbolja opcija za ostvarivanje ozivljavanja Zelezare. Nije bez razloga toliko vremena potrebno Vladi da se odluci kome dati poverenje kad je u pitanju Zelezera.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Ajde da sacekamo izvestaje Komisija pa da onda damo sud. Ako se srusi "najbolji" helikopter sa "najboljim" pilotima, logicno je da Ministar odbrane da ostavku iz moralnih razloga. U tom slucaju Premijer ne mora da je i prihvati. Samo u takvu Vladu treba imati poverenje, odnosno u odgovornost Ministara.

Frida

pre 9 godina

Ono što mene zapanjuje jeste kako neko može da rešava ovako bitne probleme kao što su fabrike za tako malo vreme a neko je samo mirno sedeo i godinama gledao kako to sve propada i pada na državna leđa.

Mirce

pre 9 godina

Ocekujem da ce se naci resenje koje ce omoguciti realizaciju interesa koje smo zacrtali. Za Smederevo , ali i celu Srbiju, je jako bitno da Zelezara uspesno posluje.

Milica

pre 9 godina

Premijer se angažuje na svim poljima. Verujem da će doneti pravu odluku što se tiče železare. Pametno je što su sačekali da se ponude razmotre, što samim tim govori da žele najbolju opciju, a ne da srljaju samo da bi železara bila priavatizovana.

Toreador

pre 9 godina

Značaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije je ogroman. Treba dobro prostudirati sve ponude i doneti odluku koja će doneti dobro Smederevu i Srbiji. Od upravljača najviše treba zahtevati da se obezbedi siguran plasman, a za proizvodnju ćemo lako. Proizvodnja je radila čak i za vreme najvećih sankcija, samo je prodaja bila problem. Nadam se da će se sve završiti na najbolji mogući način. Ovaj gigant mora stati na svoje noge.

Darko Dare

pre 9 godina

Svaka ponuda mora da prodje kroz ozbiljnu proceduru i verujem da ce se prihvatiti ponuda koja je u skladu sa nasim interesima i koja ce omoguciti sigurnost zaposljenima i vecu proizvodnju i profit.

Radiša

pre 9 godina

Šta god odlučili i uradili, kao građanin Smedereva i radnik železare, po prvi put sam spokojan, jer sam siguran da nama radnicima neće ići na štetu.

Maki

pre 9 godina

Trebalo bi savesno proceniti koja je najbolja opcija za ostvarivanje ozivljavanja Zelezare. Nije bez razloga toliko vremena potrebno Vladi da se odluci kome dati poverenje kad je u pitanju Zelezera.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Ajde da sacekamo izvestaje Komisija pa da onda damo sud. Ako se srusi "najbolji" helikopter sa "najboljim" pilotima, logicno je da Ministar odbrane da ostavku iz moralnih razloga. U tom slucaju Premijer ne mora da je i prihvati. Samo u takvu Vladu treba imati poverenje, odnosno u odgovornost Ministara.

Petroklo

pre 9 godina

Došlo je vreme da se finalizuju pregovori od kojih zavisi mnogo toga u srpskoj privredi. Nadam se dobrim vestima koje će najbolje pokazati rezultate predanog rada Vlade.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Železaru će kupiti onaj ko bude dao najbolju ponudu. Esmark jeste bio ozbiljan kanditat, ali je gledao samo svoje interese. Drago mi je što će Železara početi da radi i nadam se da će i država imati koristi od nje.

baki

pre 9 godina

Ne znam koliko ce ova prica oko zelezare biti uspesna, ali mogu reci da se celoj prici prislo jako ozbiljno, bez ishitrenih odluka i prodaje po principu daj sta das..

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

Gordana

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne odustaje od zahteva Vlade da se svih 5.000 radnika zadrži, a da čeličana radi maksimalnim kapacitetima, kako bi bila profitabilna.

DankaD

pre 9 godina

Esmarkovo prijavljivanje po drugi put pokazuje da su ozbiljno zainteresovani za Železaru što dodaje još više samopouzdanja u njih.

Mirko 712

pre 9 godina

Nadam se da će se naći najbolje rešenje za železaru, ipak ona mnogo košta državu, a i da se 5500 radnika konačno oseća sigurno.

marlen ditrih

pre 9 godina

Zelezara Smederevo je zatecena u ruiniranom stanju, bez znakova zivota, a odlicnim potezima, mozemo da je prodamo, ali i ne moramo, snacicemo se sami, uspeli smo da dovedemo do toga da se oko Zelezare otimaju.

Livija

pre 9 godina

Pitanje Zelezare je od velike vaznosti za razvitak privrede i privredni oporavak Srbije.Zato ne treba gubiti vreme i baviti se manje vaznim pitanjima nego se za sada usredsrediti na ovo,pa posle ako za tim bude bilo potrebe i izvrsiti rekonstrukciju vlade.

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Dugi 762

pre 9 godina

Lično voleo bih da od ova tri ponuđača, ne bude u dobitnoj kombinaciji ESMARK. S' obzirom na ponašanje koje je imao u pregovorima o tenderu na istom poslu i pokušaju ucene vlade ,mislim da oni nisu ni smeli da uđu u uži izbor.

Momir

pre 9 godina

Samo da sve bude kako treba jer je Zelezara stateska firma, mnogo porodica hrani i mnogo ljudi zavisi od nje, a i samoj drzavi bi lakse bilo da jos i tu gubi energiju.

Natasa

pre 9 godina

Ozbiljnost kojom su AV i vlada pristupili resavanju ovog giganta, nepristajanje na ucene i kompromise u korist nase stete, amo ojacavaju podrsku odluci koja ce uskoro biti doneta i prezentovana jvnosti!

ninočka

pre 9 godina

Sujeta je čudo ,definitivno !
Nikako da prihvate poraz ,demokrate napadaju kao osice.Čim se ukaže prilika ,odmah traže ostavke .

ninočka

pre 9 godina

Nisam ni na jednoj strani i nikoga ne ne branim ali ste malo preterali sa svim ovim hajkama na ministre!
Bilo šta da se desi ,demokrate odmah traže smene i ostavke !

Milica

pre 9 godina

Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku! U svakom slucaju nadamo se najboljem!

dacha88

pre 9 godina

Vlada sigurno zeli da se slucaj Zelezare resi najbolje sto moze, cim su odbili ponudu jake kompanije kao sto je Esmark. Stoga verujem da ce na tenderu biti izabrana najbolja ponuda koja ce zastititi interese drzave.

autosovinista

pre 9 godina

Dosad nevidjena količina botova. Hitno potreban privatizacioni savetnik da održi kurs o kompleksnoj temi privatizacije nickova. Kurs mora da se održi u Budvi, jer je sada tamo lepo vreme a i zbog dnevnica. Depeša iz snsa o privatizaciji nickova nije vredela ništa, jer botovi ne razumeju prosto-proširene rečenice..... A o temi, bar nemojte da date onom Slovaku što vam prodaje rudu lošijeg kvaliteta za više love....

да да

pre 9 godina

Александар Вучић ово, АВ оно, доста аман за аман !!!!!! Па зар ови назадњаци не могу ама баш ништа без овога ? Имају ли они уопште иједног компетентног човека у влади ?

KURIDZA-cirkuski pedagog!

pre 9 godina

Premijer je dodao da će sve do 27. aprila biti "mnogo zanimljivih događaja i da Vlada Srbije "svaki dan ima odluku za odlukom"

MA,OVDE JE SVAKI DAN ZANIMLJIVO KO U DIZNILENDU!...USTVARI,OVO I JESTE DIZNILEND U ALTERNACIJI...NJEGOVA "DARK SIDE"!...

Ekolog

pre 9 godina

Od Zelezare se ne odustaje. Vlada uzima u obzir sve opcije kako bi privatizacija i prodaja bila uspesna i bez ikakve moguce stete po sve zaposlene u Zelezari. Trud ce se na kraju isplatiti.

Lenka

pre 9 godina

oleo bi da ostali sindikati koji stite prava radnika u fabrikama i ostalim firmama urade isto tako kao sindikalci iz zelezare i verujte mi niko od zaposlenih ne bi imao problema da svi sindikati rade jedinstveno i u interesu svih zaposlenih bez obzira na veru i nacionalnost.

Goran

pre 9 godina

Ako Esmark pobedi , bice jasno sta se desavalo u proteklom periodu , samim tim cela prica od ranije pada u vodu . Smederevu je u svakom slucaju bolje da se okrene vinu i grozdju nego zelezu .

Aleksandra

pre 9 godina

Sve konstruktivne predloge treba prihvatiti kako bi se zadržalo što više radnih mesta, verujem da Zelezaru ceka bolja buducnost.

Neboder

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se preduzeća i fabrike uništena lošom i korumpiranom privatizacijom pokrenu i osposobe za proizvodnji i izvoz, a to mogu samo jaki investitori nebitno da li su stranci ili naši mada kod nas i nema nekih gigantskih investitora, jer je sve što je bilo dobro i veliko propalo.

Loker

pre 9 godina

Koliko se secam sadasnja opozicija se uopste nije hvatala u kostac sa problematicnim firmama, nije marila za radnike, znali su samo da rasprodaju za sitne pate, tako da svaka cast premijeru sto brine o svemu ovome i da ga interesuje drzava, pa cemo videti rezultate.

RADNIK - ZELEZARE

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce svoju ulogu koju je dobio na najvisem nivou odigrati privatizacioni savetnik, od njega mnoge stvari zavise kako ce se on ponasati tokom pregovora, jer mora izvuci maksimalne benifite da na kraju svi budu zadovoljni od drzave, radnika i onih koji budu dobili Smederevsku Zelezaru na upravlanje. Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku. U svakom slucaju nadamo se najboljem. Nadam se da ce Vlada Srbije na kraju dati zeleno svetlo kada je Zelezara u pitanju.

Nemanja

pre 9 godina

Vazno je da se resavaju nasledjeni problemi pogubne privatizacije koji nas guse i svakog dana podsecaju na najgoru politiku i najvecu pljacku u istoriji.

Sanja

pre 9 godina

Na tvoju veliku zalost a srecu svih gradjana Srbije,taj scenario se sigurno nece desiti.Pokazali ste sta znaci okupacija na demokratski nacin i sigurno nema coveka koji se ne najezi kad cuje rec "demokratija".

Nika

pre 9 godina

Svi se nadamo uspehu kada su u pitanju pregovori vezani za Železaru i njeno poslovanje. Šteta je da takav objeka stoji maksimalno ne iskorišćen, jer može doneti dobru zaradu i zaposliti mnoge ljude.

Vanja

pre 9 godina

Samo neka krene Zelezara!Uz dobar menadzment moze se ostvariti dobra proizvodnja i ostvariti profit!Vreme je da Zelezara sama zaradjuje pare a ne da je drzava finansira!

Dejan

pre 9 godina

Bitno je da Zelezara krene sa radom punom parom i da prestane drzava da je finansira jer nas ona kosta preko 100 miliona evra godisnje!Ovo nam je bila najbolnija tacka u privredi i ako nju osposobimo za pun kapacitet ona ce za sobom povuci skoro celu privredu!

Maja

pre 9 godina

Mnogo nas je skupo kostala Zelezara i mnogo je bitno da ona krene da radi punim kapacitetom jer je bila jedan od nasih najvecih izvoznika sa oko 10%!Sa dobrim menadzmentom brzo moze da se vrati na stari nivo proizvodnje i da drzavi donese mnogo prihoda!

Marko Škorić

pre 9 godina

Neće niko prihvatiti bilo kakav sporazum ukoliko se ne bude garantovalo da će sezadržati svi radnici . To je jedan od najbitniji uslova.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Čemu se vi radujete. Bili bi radosni da Železara stane , umesto da se pokrene i radnici konačno počnu da rade i da imaju obezbeđenu koru hleba.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Pa prošla su vremena kada su se najbolja preduzeća prodavala za bagatelu , a radnici ostavljali na ulici. Sada je sasvim drugačija situacija. Na sve načine se pokušava da uništena preduzeća stanu na noge i radnici počnu da rade kako bi obezbedili svoju egzistenciju.

Neronika

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Petrojka

pre 9 godina

Esmark je najbolja ponuda za Železaru. Ova vlada je dosta ozbiljnija od prethodne i neće dozvoliti bilo kakve uslove, što su već jednom pokazali, prema istom Esmarku.

Berlinka

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Merlin

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Lenka

pre 9 godina

Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu može da se prijavi na tender za izbor menadžerskog tima.

Danilo

pre 9 godina

Aktiviranjem drugog pogona peći podrazumeva i dodatno angažovanje radnika, što je dobra predispozicija za zaposlenje novih ljudi i smanjenja nezaposlenosti.

Maslina

pre 9 godina

Prvo bi trebalo da se potpiše ugovor na određeni rok koji će pokazati koliko je firma ozbiljna za napredak Železare i da li poštuje sve ugovorne odredbe.

Podesta

pre 9 godina

Bilo bi dobro kad bi Esmark preuzeo Železaru, naravno sa uslovima Vlade Srbije, jer to je veoma profitabilna firma koja dosta može da uloži u Železaru i da od nje napravi nešto.

Panker

pre 9 godina

Najbitnije je da se unapredi proizvodnja, zadrže radnici, i obezbedi da Železara radi punim kapacitetom i bude profitabilna kompanija,

Erika

pre 9 godina

Odbijanjem Esmarka u prvom krugu Vlada Srbije je pokazala da ne pristaje na sve uslove, već je najbitniji interes zaposlenih u Železari.

Ading

pre 9 godina

Bez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći bBez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći broj ljudi.roj ljudi.

Vremeplov

pre 9 godina

Verujem da ce radnici Zelezare napokon odahnuti jer im dolaze bolji dani kako za njih tako i za sve gradjane Smedereva i Srbije.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Ajde da sacekamo izvestaje Komisija pa da onda damo sud. Ako se srusi "najbolji" helikopter sa "najboljim" pilotima, logicno je da Ministar odbrane da ostavku iz moralnih razloga. U tom slucaju Premijer ne mora da je i prihvati. Samo u takvu Vladu treba imati poverenje, odnosno u odgovornost Ministara.

Mirce

pre 9 godina

Ocekujem da ce se naci resenje koje ce omoguciti realizaciju interesa koje smo zacrtali. Za Smederevo , ali i celu Srbiju, je jako bitno da Zelezara uspesno posluje.

Frida

pre 9 godina

Ono što mene zapanjuje jeste kako neko može da rešava ovako bitne probleme kao što su fabrike za tako malo vreme a neko je samo mirno sedeo i godinama gledao kako to sve propada i pada na državna leđa.

Milica

pre 9 godina

Premijer se angažuje na svim poljima. Verujem da će doneti pravu odluku što se tiče železare. Pametno je što su sačekali da se ponude razmotre, što samim tim govori da žele najbolju opciju, a ne da srljaju samo da bi železara bila priavatizovana.

Toreador

pre 9 godina

Značaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije je ogroman. Treba dobro prostudirati sve ponude i doneti odluku koja će doneti dobro Smederevu i Srbiji. Od upravljača najviše treba zahtevati da se obezbedi siguran plasman, a za proizvodnju ćemo lako. Proizvodnja je radila čak i za vreme najvećih sankcija, samo je prodaja bila problem. Nadam se da će se sve završiti na najbolji mogući način. Ovaj gigant mora stati na svoje noge.

Radiša

pre 9 godina

Šta god odlučili i uradili, kao građanin Smedereva i radnik železare, po prvi put sam spokojan, jer sam siguran da nama radnicima neće ići na štetu.

Natasa

pre 9 godina

Ozbiljnost kojom su AV i vlada pristupili resavanju ovog giganta, nepristajanje na ucene i kompromise u korist nase stete, amo ojacavaju podrsku odluci koja ce uskoro biti doneta i prezentovana jvnosti!

ninočka

pre 9 godina

Sujeta je čudo ,definitivno !
Nikako da prihvate poraz ,demokrate napadaju kao osice.Čim se ukaže prilika ,odmah traže ostavke .

Darko Dare

pre 9 godina

Svaka ponuda mora da prodje kroz ozbiljnu proceduru i verujem da ce se prihvatiti ponuda koja je u skladu sa nasim interesima i koja ce omoguciti sigurnost zaposljenima i vecu proizvodnju i profit.

baki

pre 9 godina

Ne znam koliko ce ova prica oko zelezare biti uspesna, ali mogu reci da se celoj prici prislo jako ozbiljno, bez ishitrenih odluka i prodaje po principu daj sta das..

Milica

pre 9 godina

Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku! U svakom slucaju nadamo se najboljem!

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Železaru će kupiti onaj ko bude dao najbolju ponudu. Esmark jeste bio ozbiljan kanditat, ali je gledao samo svoje interese. Drago mi je što će Železara početi da radi i nadam se da će i država imati koristi od nje.

Petroklo

pre 9 godina

Došlo je vreme da se finalizuju pregovori od kojih zavisi mnogo toga u srpskoj privredi. Nadam se dobrim vestima koje će najbolje pokazati rezultate predanog rada Vlade.

Maki

pre 9 godina

Trebalo bi savesno proceniti koja je najbolja opcija za ostvarivanje ozivljavanja Zelezare. Nije bez razloga toliko vremena potrebno Vladi da se odluci kome dati poverenje kad je u pitanju Zelezera.

marlen ditrih

pre 9 godina

Zelezara Smederevo je zatecena u ruiniranom stanju, bez znakova zivota, a odlicnim potezima, mozemo da je prodamo, ali i ne moramo, snacicemo se sami, uspeli smo da dovedemo do toga da se oko Zelezare otimaju.

Livija

pre 9 godina

Pitanje Zelezare je od velike vaznosti za razvitak privrede i privredni oporavak Srbije.Zato ne treba gubiti vreme i baviti se manje vaznim pitanjima nego se za sada usredsrediti na ovo,pa posle ako za tim bude bilo potrebe i izvrsiti rekonstrukciju vlade.

DankaD

pre 9 godina

Esmarkovo prijavljivanje po drugi put pokazuje da su ozbiljno zainteresovani za Železaru što dodaje još više samopouzdanja u njih.

Mirko 712

pre 9 godina

Nadam se da će se naći najbolje rešenje za železaru, ipak ona mnogo košta državu, a i da se 5500 radnika konačno oseća sigurno.

ninočka

pre 9 godina

Nisam ni na jednoj strani i nikoga ne ne branim ali ste malo preterali sa svim ovim hajkama na ministre!
Bilo šta da se desi ,demokrate odmah traže smene i ostavke !

Momir

pre 9 godina

Samo da sve bude kako treba jer je Zelezara stateska firma, mnogo porodica hrani i mnogo ljudi zavisi od nje, a i samoj drzavi bi lakse bilo da jos i tu gubi energiju.

Gordana

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne odustaje od zahteva Vlade da se svih 5.000 radnika zadrži, a da čeličana radi maksimalnim kapacitetima, kako bi bila profitabilna.

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

Dugi 762

pre 9 godina

Lično voleo bih da od ova tri ponuđača, ne bude u dobitnoj kombinaciji ESMARK. S' obzirom na ponašanje koje je imao u pregovorima o tenderu na istom poslu i pokušaju ucene vlade ,mislim da oni nisu ni smeli da uđu u uži izbor.

Vremeplov

pre 9 godina

Verujem da ce radnici Zelezare napokon odahnuti jer im dolaze bolji dani kako za njih tako i za sve gradjane Smedereva i Srbije.

Lenka

pre 9 godina

oleo bi da ostali sindikati koji stite prava radnika u fabrikama i ostalim firmama urade isto tako kao sindikalci iz zelezare i verujte mi niko od zaposlenih ne bi imao problema da svi sindikati rade jedinstveno i u interesu svih zaposlenih bez obzira na veru i nacionalnost.

Erika

pre 9 godina

Odbijanjem Esmarka u prvom krugu Vlada Srbije je pokazala da ne pristaje na sve uslove, već je najbitniji interes zaposlenih u Železari.

Ading

pre 9 godina

Bez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći bBez obzira na sve, Esmark je veoma ozbiljan kandidat za Železaru. To je firma koja raspolaže velikom svotom novca i mislim da jedina može da pokrene sve pogone peći i zaposli još veći broj ljudi.roj ljudi.

Goran

pre 9 godina

Ako Esmark pobedi , bice jasno sta se desavalo u proteklom periodu , samim tim cela prica od ranije pada u vodu . Smederevu je u svakom slucaju bolje da se okrene vinu i grozdju nego zelezu .

dacha88

pre 9 godina

Vlada sigurno zeli da se slucaj Zelezare resi najbolje sto moze, cim su odbili ponudu jake kompanije kao sto je Esmark. Stoga verujem da ce na tenderu biti izabrana najbolja ponuda koja ce zastititi interese drzave.

autosovinista

pre 9 godina

Dosad nevidjena količina botova. Hitno potreban privatizacioni savetnik da održi kurs o kompleksnoj temi privatizacije nickova. Kurs mora da se održi u Budvi, jer je sada tamo lepo vreme a i zbog dnevnica. Depeša iz snsa o privatizaciji nickova nije vredela ništa, jer botovi ne razumeju prosto-proširene rečenice..... A o temi, bar nemojte da date onom Slovaku što vam prodaje rudu lošijeg kvaliteta za više love....

да да

pre 9 godina

Александар Вучић ово, АВ оно, доста аман за аман !!!!!! Па зар ови назадњаци не могу ама баш ништа без овога ? Имају ли они уопште иједног компетентног човека у влади ?

KURIDZA-cirkuski pedagog!

pre 9 godina

Premijer je dodao da će sve do 27. aprila biti "mnogo zanimljivih događaja i da Vlada Srbije "svaki dan ima odluku za odlukom"

MA,OVDE JE SVAKI DAN ZANIMLJIVO KO U DIZNILENDU!...USTVARI,OVO I JESTE DIZNILEND U ALTERNACIJI...NJEGOVA "DARK SIDE"!...

Aleksandra

pre 9 godina

Sve konstruktivne predloge treba prihvatiti kako bi se zadržalo što više radnih mesta, verujem da Zelezaru ceka bolja buducnost.

Neboder

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se preduzeća i fabrike uništena lošom i korumpiranom privatizacijom pokrenu i osposobe za proizvodnji i izvoz, a to mogu samo jaki investitori nebitno da li su stranci ili naši mada kod nas i nema nekih gigantskih investitora, jer je sve što je bilo dobro i veliko propalo.

Loker

pre 9 godina

Koliko se secam sadasnja opozicija se uopste nije hvatala u kostac sa problematicnim firmama, nije marila za radnike, znali su samo da rasprodaju za sitne pate, tako da svaka cast premijeru sto brine o svemu ovome i da ga interesuje drzava, pa cemo videti rezultate.

RADNIK - ZELEZARE

pre 9 godina

Iskreno se nadam da ce svoju ulogu koju je dobio na najvisem nivou odigrati privatizacioni savetnik, od njega mnoge stvari zavise kako ce se on ponasati tokom pregovora, jer mora izvuci maksimalne benifite da na kraju svi budu zadovoljni od drzave, radnika i onih koji budu dobili Smederevsku Zelezaru na upravlanje. Najbitnije je da privatizacioni savetnik obavi dobar posao za Srbiju, dok ce agencija preispitati njegovu preporuku. U svakom slucaju nadamo se najboljem. Nadam se da ce Vlada Srbije na kraju dati zeleno svetlo kada je Zelezara u pitanju.

Nemanja

pre 9 godina

Vazno je da se resavaju nasledjeni problemi pogubne privatizacije koji nas guse i svakog dana podsecaju na najgoru politiku i najvecu pljacku u istoriji.

Sanja

pre 9 godina

Na tvoju veliku zalost a srecu svih gradjana Srbije,taj scenario se sigurno nece desiti.Pokazali ste sta znaci okupacija na demokratski nacin i sigurno nema coveka koji se ne najezi kad cuje rec "demokratija".

Nika

pre 9 godina

Svi se nadamo uspehu kada su u pitanju pregovori vezani za Železaru i njeno poslovanje. Šteta je da takav objeka stoji maksimalno ne iskorišćen, jer može doneti dobru zaradu i zaposliti mnoge ljude.

Vanja

pre 9 godina

Samo neka krene Zelezara!Uz dobar menadzment moze se ostvariti dobra proizvodnja i ostvariti profit!Vreme je da Zelezara sama zaradjuje pare a ne da je drzava finansira!

Dejan

pre 9 godina

Bitno je da Zelezara krene sa radom punom parom i da prestane drzava da je finansira jer nas ona kosta preko 100 miliona evra godisnje!Ovo nam je bila najbolnija tacka u privredi i ako nju osposobimo za pun kapacitet ona ce za sobom povuci skoro celu privredu!

Maja

pre 9 godina

Mnogo nas je skupo kostala Zelezara i mnogo je bitno da ona krene da radi punim kapacitetom jer je bila jedan od nasih najvecih izvoznika sa oko 10%!Sa dobrim menadzmentom brzo moze da se vrati na stari nivo proizvodnje i da drzavi donese mnogo prihoda!

Marko Škorić

pre 9 godina

Neće niko prihvatiti bilo kakav sporazum ukoliko se ne bude garantovalo da će sezadržati svi radnici . To je jedan od najbitniji uslova.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Čemu se vi radujete. Bili bi radosni da Železara stane , umesto da se pokrene i radnici konačno počnu da rade i da imaju obezbeđenu koru hleba.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Pa prošla su vremena kada su se najbolja preduzeća prodavala za bagatelu , a radnici ostavljali na ulici. Sada je sasvim drugačija situacija. Na sve načine se pokušava da uništena preduzeća stanu na noge i radnici počnu da rade kako bi obezbedili svoju egzistenciju.

Neronika

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Petrojka

pre 9 godina

Esmark je najbolja ponuda za Železaru. Ova vlada je dosta ozbiljnija od prethodne i neće dozvoliti bilo kakve uslove, što su već jednom pokazali, prema istom Esmarku.

Berlinka

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Merlin

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Lenka

pre 9 godina

Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu može da se prijavi na tender za izbor menadžerskog tima.

Danilo

pre 9 godina

Aktiviranjem drugog pogona peći podrazumeva i dodatno angažovanje radnika, što je dobra predispozicija za zaposlenje novih ljudi i smanjenja nezaposlenosti.

Maslina

pre 9 godina

Prvo bi trebalo da se potpiše ugovor na određeni rok koji će pokazati koliko je firma ozbiljna za napredak Železare i da li poštuje sve ugovorne odredbe.

Podesta

pre 9 godina

Bilo bi dobro kad bi Esmark preuzeo Železaru, naravno sa uslovima Vlade Srbije, jer to je veoma profitabilna firma koja dosta može da uloži u Železaru i da od nje napravi nešto.

Panker

pre 9 godina

Najbitnije je da se unapredi proizvodnja, zadrže radnici, i obezbedi da Železara radi punim kapacitetom i bude profitabilna kompanija,

Ekolog

pre 9 godina

Od Zelezare se ne odustaje. Vlada uzima u obzir sve opcije kako bi privatizacija i prodaja bila uspesna i bez ikakve moguce stete po sve zaposlene u Zelezari. Trud ce se na kraju isplatiti.