Četvrtak, 05.03.2015.

13:16

Vučić: Ja nisam Deda Mraz

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije struju plaćaju za 30 odsto manje od najniže cene u zemaljama regiona.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Ja nisam Deda Mraz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

herkules s

pre 9 godina

U nijednoj razvijenoj zemlji se ne tolerise da se trosi nezaradjeno i da se ono sto je potroseno ne plati.Ako hocemo da postanemo razvijena drzava,onda moramo da se ponasamo odgovorno i da stedimo.

Zorica

pre 9 godina

Prva stvar oprostiti dugove znaci da bi neko morao platiti za njih a to bi u ovom slucaju bila drzava a druga stvar koliko bi bilo fer da neko redovno placa a neko konstantno nije placao i sada da mu se oprosti dugovanje.

Orladno

pre 9 godina

Struju moraju svi plaćati, u to nema sumnje. Činjenica je da narod i dalje želi da živi na račun države. Drago mi je što je takvoj praksi napokon došao kraj.

Relja

pre 9 godina

Struja jeste najniza u regionu, niko to ne spori, cak sta vise razumem i premijera, ali odakle narodu da plati poskupljenje struje, kada je narod bez posla i jos smanjenje plata i penzija, tako da nikome nije lako. Mora se naci neka sredina.

Vlada

pre 9 godina

Gospodin Premijer zaboravlja da je njegova stranka dosla na vlast 6.maja 2012. godine i da je vec krajem leta iste godine usvojila Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga kojim je na stotine hiljada gradjana Srbije otpisana kamata za dug koji su imali, a oni koji su redovno izmirivali svoje obaveze ispali su budale.

Natasa13

pre 9 godina

Covek je u pravu. Ne bi bilo fer prema ljudima koji redovno izmiruju svoje obaveze. Bitno je da neki imaju za letovanja, izlaske, skupu garderobu... a obaveze ne izmiruju. Pa sta su onda ljudi koji placaju na vreme?

KOKOS

pre 9 godina

Vucic je nasledio veoma tesku situaciju kada je postao premijer i uspeo je da se izbori sa problemima ,idemo polako napred i pravimo zdrave temelje za konkurentnu i jaku ekonomiju.

redovan platisa

pre 9 godina

Svi zele "pravnu drzavu", a to sa jedne strane, znaci i jednako postupanje prema svima. Oprastanje dugova bi stavilo redovne platise zaista u neravnopravan polozaj, a samim tim bi verovatno uticalo na njih da se zapitaju "Zasto mi placamo?". Kuda bi to odvelo?

Boka

pre 9 godina

EPS je napravio dovoljan ustupak neplatišama time što im je omogućio reprogram. Čak je dužnicima koji su platili sve odjednom oprošteno 40% duga, što nije pošteno prema redovnim platišama. Ne vidim ni jedan razlog za dalji oprost bilo kakvih dugovanja.

teleFON

pre 9 godina

Slažemo se da opraštanja računa ne treba da bude,ali ne da nam MMF uređuje kolika će nam cena biti i da nam zahtevima za podizanje cena struje podižu još veće nezadovoljstvo kod naroda protiv vlasti.MMF hoće da kreira politiku i određuje ko će da vlada ovde,očito Vučić im se ne sviđa više.

lokica

pre 9 godina

Dugove ne treba nikom oprostiti pogotovo nee onima koji najviše imaju jer onda mi svi koji uredno izmirujemo svoje obaveze ispadamo ovce za šišanje. A što se plata tiče šta da se radi trenutno nismo u situaciji da se bunimo, prethodna vlast nas je uvalila u dugove izmedju ostalog i tim svojim kupovanjem glasova preko podizanja plata u javnom sektoru zato nam je sad tako kako jeste

Niki

pre 9 godina

Tako je, znam mnoge ljude koji imaju minimalna primanja a redovno placaju racune za ono sto su utrosili. I sta sada oni ispadaju glupi jer su placali, a neki nisu i sad da im se to otpise... A da odemo u prodavnicu i da kupimo svasta a da nam prodavnica otpise dug?

Lidija

pre 9 godina

Gradjani mora da shvate da ono sto se potrosi to mora i da se plati a to ne vazi samo za njih nego i za drzavu ako zelimo da napredujemo i da se vratimo u normalan sistem funkcionisanja.

Tijana

pre 9 godina

Jedno je da se pomogne onima koji bas nista nemaju ali mnogo je onih koji prosto ne placaju i bas ih briga .
(vesnik, 5. mart 2015 20:01)
@vesnik
Pa treba sankcionisati one koji imaju, a ne plaćaju!

trešnja

pre 9 godina

Nisam za to da se otprosti dugovanje,nije fer prema onima koji su izmirivali sve na vreme,svi smo ravnopravni,stoji da smo u teškoj finansijskoj situaciji,ali da bi nam se povećao standard moramo da poštujemo obaveze prema državi.

bojanilo

pre 9 godina

Računi za korišćenje električne energije u Srbiji su među najnižim u Evropi, tako da je određena korekcija na gore neminovna ukoliko želimo da imamo stabilan i održiv energetski sistem

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

kolorado

pre 9 godina

Sve to stoji,ali opet po jadnom narodu. Zasto ne oduzmete imovinu Miskovicu i Beku i ekipi? Oni imaju bogatstvo od pljacke drzave ogromno. Narod obican interesuje samo bolji zivot,a obrni okreni sve ide na stranu pojedinaca.

Andrija

pre 9 godina

Neka se ljuti ko god hoće, ali nisam za oprost dugova. Zašto? Pa zato što sam vaspitan da ne treba krasti, zato što je moja majka 1984 podigla kredit za kuću, a u firmi su joj nudili i trosoban stan! Ona je to odbila, smatrajući da stan treba da dobiju oni koji nemaju krov nad glavom. I šta se desilo na kraju? Mi kuću još nismo završili, a oni koji su dobili stanove, otkupili su ih u protivvrednosti kutije cigareta!!Iako je izdvajan veliki % za atomsko sklonište, za vreme bombardovanja nismo videli ni najobičnije! Mene niko ne pita da li imam da kupim ogrev, a neki građani u zgradama godinama ne plaćaju info-stan, a kada im se isključi grejanje oni se bune! Itd. da ne dužim - jednaki uslovi za sve, računi se moraju plaćati, nema oprosta i nema povlašćenih! Dosta više sa tom politikom! Imam primere suseda, dugovanja su im za struju astronomska, ali bitno im je da voze dobra auta i da imaju za izlazak! Ja nemam auto, izmirujem redovno obaveze - i neću da budem više magarac okružen "povlašćenima"!

boki

pre 9 godina

Milim da bi opraštanje dugova građanima bio populistički potez koji bi ugrozio eelmentarno funkcionisanje sistema, a takođe izvrgao ruglu one građane koji godinama na savesan način izmiruju svoje obaveze državi

fotro

pre 9 godina

Znamo svi da je situacija teska i da se moramo izvaditi iz ove velike krize. Struja i voda su kljucni energenti preko kojih je cuvan socijalni mir u drzavi. To se sada menja.

Saca

pre 9 godina

Sram te bilo kada mozes tako nesto da izgovoris. Smanjio si plate i penzije, domacih banaka nema, javni sektor se grohotom smeje od najavljenih otpustanja, onaj ko ima para namerno, iy inata nece da placa struju ni porez, a ti pretis-najavljujes da ne budem grub, poskupljenje struje, kome?

Žaklina

pre 9 godina

Čoveku nije lako doći na vlast i rešavati probleme i katastrofu u državi, što je za sobom ostavio DS, ali ne posustaje, već ulaže maksimalan trud i napor da to sanira.
I u pravu je, zašto bi neko redovno plaćao državi troškove, a nekome da se jednostavno oprosti, nema smisla.

ivan swis

pre 9 godina

On je rekao i da jedan Švajcarac, kada bi mu neko rekao "ja sam dobar političar, obezbediću vam da ne plaćate vodu i struju godinu dana", ne bi klicao i aplaudirao tom političaru, nego bi pozvao psihijatra.
Nisi pogresio u ovome ni malo, jos nam ta svest treba i necemo sami sebe poznati.

Simerijanac

pre 9 godina

Ne bi trebalo nikom opraštati dug za struju jer nam indirektno odmaže u reformama. Svaki dinar je važan ovoj državi i upravo zbog sistema "lako ćemo" smo i "doterali cara do duvara".

reno

pre 9 godina

Naravno da nije fer da se oprastaju dugovi jer bi onda svako tako mogao i mogli bi da se organizujemo da niko nista ne placa, ali cemu to vodi??

cuvar parka

pre 9 godina

Veliki procenat korisnika ne placa struju, verovatno znatan deo korisnika na KiM koji nisu drzavljani RS, deo maticne populacije koji krade struju, znatan deo preduzeca ukrade barem deo potrosnje. Javnosti su predoceni izgovori za poskupljenje koji su u osnovi neopravdani. Istina je da se radi o dodatnom pritisku na gradjane u cilju punjenja budzeta. Finansijska situacija gradjana je vec veoma losa, sa ovim potezom ulazimo u veoma veliku gradjansku krizu. U narednom periodu treba ocekivati znacajan porast kriminala i nasilja.

Odliveni

pre 9 godina

Igrom slucaja, znam i da jedan Svajcarac - politicar, ne bi ostao dugo na vlasti kao ti, kad bi obecavao ono sto ti obecavas sad vec TRI godine i neprestano iznova gazio svoja obecanja.

Spire

pre 9 godina

Dužnicima je bila pružena šansa da izmire svoja dugovanja preko reprograma.Kada bi im se oprostio dug to ne bi bilo fer prema onima koji redovno izmiruju obaveze!

Siki Ns

pre 9 godina

Kazi ti nama VELIKI VEZIRU koliko kosta struja proivedena u hidroelektrani i termoelektrani i prestani da tupis da je struja jeftina.BROJKE NA ASTAL!!!!!

MojeIme

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, prekinite da obmanjujete gradjane Srbije kako placaju najjeftiniju struju u regionu. Ako se cena struje uporedi sa prosecnim primanjem u Srbiji, struja je PRESKUPA. I vi to sasvim dobro znate. Umesto sto timarite svoje tajkune (dok druge razvlacite po sudovima do besmisla, za sta cemo MI da platimo, a ne Vi) naterajte ih DA PLATE RADNIKE POSTENO! Pa tek kad to uradite, pricajte o povecanju cene struje...

Obecanje ludom radovanje

pre 9 godina

Z. Mihajlović - Cena struje niža za 20% ako SNS bude vlast! (predizborno obećanje)...mozete ovo pogledati na YOU TUBE a moze i ministarka a i Vucic da se podsete svojih predizbornih obecanja.

Pufnica

pre 9 godina

Jasno je da gradjani Srbije imaju velike egzistencijalne probleme, medjutim svakako je vazno da postoji norma koja ukazuje na neizostavno izmirenje odredjenih obaveza i naravno sankcije koje bi pratile krsenje jasno utvrdjene norme. Uredjena drzava podrzaumeva i pored prava gradjana i obaveze koje se moraju postovati. Srbja ne bi mogla krenuti putem drustvenog progresa bez jasno definisanih pravila koja bi se odnosila na sve pripadnike drustva.

nebitan si

pre 9 godina

Mi smo termo elektranu otplatili,nasi roditelji i ona nije zaostavstina tvojih experata roditelja,a ni zaostavstina Bugojna.Smeni se i izopsti se iz Srbije.Vodio si,podstrekivao na rat,nisi placao komunalije,narod si uvlacio svesno u bedu,nisi prekinuo do dana danasnjeg.Izopsti se da nam krojis sudbinu,zivote

Bla bla

pre 9 godina

Daj nam plate kao sto imaju ostale zemlje u okruzenju pa onda pricaj o povecanju cijene struje. Nama bi premija bila da imamo plate kao Rumuni i Bugari. Jadni smo

Brkic Milos

pre 9 godina

Sa januarskom platom od 21. 400 dinara morao sam da platim 16. 200 dinara za racune (grejanje, struja, komunalije, telefon, tv i internet). Deda Mraz nisam, ali madjionicar svakako jesam, kada sam ostatak meseca preziveo sa 5. 200 dinara, troseci ih iskljucivo na hranu. Februarska plata mi je 19. 500 dinara, racune jos uvek cekam....

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Redovno izmirujem svoj račun za struju i smatram da je to zakonska obaveza svakog gradjanina Srbije. Godinama unazad struja uvek poskupi simbolično, tako da i ako sada poskupi nije to ništa strašno. Ako uzmemo u obzir da imamo 30% jeftiniju struju u odnosu na države u regionu, poskupljenje je nešto sasvim prihvatljivo bar za mene.

Kasperski DeSpin

pre 9 godina

Nisi Deda Mraz, ali letis nebom, trcis kroz smetove i donosis spasenje.
Energenti, kao i voda i svi prirodni resursi neotudjivo su vlasnistvo naroda. Ako vec tom narodu nije omoguceno osnovno pravo na minimum zivotnog standarda, sto je drzava obavezna i kao potpisnica povelje UN o ljudskim pravima, onda je bar obavezna da obezbedi vodu, struju i grejanje vec ugrozenom narodu koji je i vlasnik svega toga.

Građanin

pre 9 godina

Interesantno je kako ovaj manipulator poslednjih dana pokusava da zadrzi rejting kroz spominjanje: Novaka Đokovića, Zvezde i Partizana, Deda Mraza...sve što javnost u Srbiji voli i zeli da cuje...tobože on štiti Brankicu Stanković i novinarske slobode, on je izmislio toplu vodu i rekao da je lopovluk u Zvezdi i Partizanu, on brani Novaka Đokovića od nekih napada...on o svemu i svacemu osim o svom poslu za koji prima platu!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

A za 40% imamo nize plate "od regiona", 20% skuplju naftu - a struju 100% imamo svoju, i naftu 30%.
Istina, mi jedini imamo 250 poslanika, koji klimaju glavom kako vodje kazu.
Sve ukupno, mi imamo najvecu i najalaviju birokratiju, a i najlopovskiju - ali i zvezda ima 60 miliona duga koji treba platiti kako bi se imalo za koga navijati!

veskic

pre 9 godina

I ne treba nikome nista da se oprasta,kratko i jasno,sto bre ljudi trosite toliko pa vas posle boli glava od racuna?!Da stedite kao sto ja stedim sigurno da ne biste imali takvih problema,a ne zivim nista bolje od vas,minimalac i to je to..

brana

pre 9 godina

Racuni prema primanjima Vucicu.Kolika nam je realna prosecna plata naspram ostalih u regionu sa kojima nas poredite sa cenom struje?!Nemojte te fore za nepismene ljude,skratili ste nam i ovako mizerna primanja a sad nalazite razloge koji su nebulozni za podizanje racuna!Jel vas neko slagao da ovaj narod ima jos nesto svojih para posle 20 godisnje pljacke?E pa nema vise!Ne preterujte jer se raja ucutala a dobro znate sta to znaci.Sve one sto kao hapsite pa im posle zbog toga placate odstetu naterajte bar da plate struju pa ce i to biti dovoljno za vasu praznu kasu.

tadija

pre 9 godina

Jeste,upravu je,ja kao penzioner vec izvesno vreme uredno placam svoje racune na vreme,i ne mogu reci da mi ne bi bilo krivo sada kada bi drzava oprostila mnogima dugovanja za struju,vodu itd...Ispalo bi onda da sam ja,i jos mnogo ovakvih kao sto sam ja koji uredno placaju svoje obaveze,osecali bi se ko budale...

shonetip

pre 9 godina

Pa reko si deda mraze da nece biti poskupljenja struje cele godine.Zasto obmanjujes deda mraze ovaj narod koji te je postavio tu gde jesi?

goran

pre 9 godina

Otpustite višak u EPS-u pa da pricamo! Naravno, javno okaciti ko radi u svim javnim preduzecima, koje su im kvalifikacije i kako su došli na to mesto! Ja koji radim 10 sati dnevno za znacajno manju platu nego njihovu nemam nameru njih da placam!!!

DPolitika

pre 9 godina

A zato "luksuz" kao sto je cokolada na primer placaju 100% vise, da ne pricamo o ostalim "luksuzima" u prodavnici koje kada udju placaju 50-300% vise nego Nemac u Nemackoj i najbitnije da ne zaboravimo da im je plata minimalna vise od 800% niza od minimalne plate u Nemackoj(1360 eura naspram 20.000 dinara tj. oko 163 eura ) koja je zemlja u regionu - region zvani EU u koji se talibanski srlja kao da ce nam plate ulaskom tamo biti iste kao u Nemackoj a ne mozda i manje nego u Bugarskoj(kada usledi slobodan protok svih roba i ljudi ulaskom u EU svaticete kada sada od sume ni jedno drvo nevidite)....

I da ne zaboravimo gradjani u regionu imaju Paypal primanje novca, gas na pumpama(LPG) po nizim cenama a sto se tice struje u regionu da li to tezimo da se izjadnacimo sa Bugarskom tj. da postignemo isti broj samospaljenih gradjana na trgovima zbog cene struje...

Otpustaj prekobrojne u EPS-u, smanji gubitke na drugi nacin(kontrola postrosnje) i povecaj dobit a ne povecavaj cenu to bi svako znao da uradi alo genijalci...

Znam da nija lako biti na vlasti ali misliti da ovde niko ne zna bolje i biti ogrezao u postupcima bez potpune slike o zivotu gradjana i privrede i standardu sa kojim se mora ziveti govori puno o tome sta ce biti rezultati.

Mogu ljudi napisati i 1000 predloga kako da bude bolje ali ako to nema ko da cuje avaj.

Ako ne znate kako skloni te se doci ce drugi isfiltrtirace se jednom i ovde ljudski kadar na vlasti usput isti ste kao DS vagam ko je gori.

AcaExBot

pre 9 godina

30% jeftinija struja a poskupljuje samo 15%, namirnice imaju istu cenu kao i u okruzenju a poskupece zbog skoka struje x%, hvala bogu pa Vucic ima mekano srce i srozava nas polako dajuci nam sansu da pobegnemo odavde, a pamtimo i sta je obecao a sta sad radi

ivan

pre 9 godina

predobri Vucic nije imao srca da nam kaze da ce struja da poskupi i nije imao srca da onima na kopaoniku kaze da plate struju i porez pa onda da dodju na bahanalije

delta

pre 9 godina

A koliko su nam plate i zaposlenost manja u odnosu na druge zemlje Evrope?
Prvo se to zapitaj i omogući ljudima da rade pa onda diži cenu. Ovako ćeš samo napraviti veće dugove jer će ljudi prestati da plaćaju struju...

Milosav

pre 9 godina

Da gospodine Vucicu mi znamo da Vi niste Deda Mraz, prikladnija imena su: Veliki Vodja, Veliki Majstor Opsene, Decko Koji Obecava, itd.
Vas odnos prema narodu koji vas je izabrao je u najmanju ruku neprimeran, a rezultati ovakvog odnosa ce se videti na sledecim izborima, a mozda i pre.
Ne razumem koliko mislite da probate da obmanjujete narod, pa nisu svi ovce za koje ih vi ocigledno smatrate. Kao sto jedan veliki predsednik rece:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

Ružno pače

pre 9 godina

Zašto da se oproste dugovi kad znamo da najviše duguju oni koji najviše imaju? To je gotovo pravilo i kad je reč o privredi i kad je reč o građanima.

Na 455 kW plaćam dodatnih 100 kW koje nisam potrošio

pre 9 godina

"U Srbiji su režijski troškovi najniži u regionu.."

Ne znam kako je u regionu, ali, konkretno, moj račun za struju za januar izneo je ukupno 3.470 dinara. Od tog iznosa "režijski" troškovi su 765 dinara, ili 22%. Dakle, da sam, kojim slučajem, u januaru potrošio 0 kW (npr. bio na putu, a stan prazan i svi potrošači struje isključeni), platio bih 765 dinara, i to: za takozvanu obračunsku snagu, za trošak javnog snabdevača (!), kao i naknadu za povlašćene potrošače iz OIE (Olimpijske igre Elektrodistribucije?), a na sve to PDV od 20%.

sramita me koliko nam dobro ide

pre 9 godina

rezijski troskovi za stan od 55m2 u loznici su oko 200e, damo infostan +minimalna struja i pretplata za fiksni telefon. koliko je prosecna plata, kolika zaposlenost?

Dex

pre 9 godina

Niko mi nista u zivotu nije dao dzaba, sve sam zaradio. Trosio sam uvek onoliko koliko mogu, placao sve redovno. Kada nisam imao novca, cekao sam da zaradim, pa sam onda trosio. Onaj koji nije hteo da plati struju, morace. Da placam umesto njega,nemam namere.

voja

pre 9 godina

Struja uopšte nije jeftina:
-stvarna cena kilovata se drastično povećava, angažovanom snagom i dr.
-proizvodnja je jeftinija nego u drugim državama,
-naše plate su višestruko niže,
-u EPS-u ima bar 50% viška zaposlenih,
-Plate u EPS-u su dvostruko veće od srpskog proseka...
Ko vodi ovu zemlju, Vučić ili MMF???

Hero

pre 9 godina

Kakav besmislen izgovor. Kako te nije sramota da poredis racune sa zemljama u regionu kad kad je nasa prosecna plata tri puta manja? Dok platis struju,, infostan, telefon, porez, bus plus ostaje ti taman za hleb sa salamom. Lako je tebi da pricas kad nista korisjo ne radis a primas ogromnu platu.

Dex

pre 9 godina

Niko mi nista u zivotu nije dao dzaba, sve sam zaradio. Trosio sam uvek onoliko koliko mogu, placao sve redovno. Kada nisam imao novca, cekao sam da zaradim, pa sam onda trosio. Onaj koji nije hteo da plati struju, morace. Da placam umesto njega,nemam namere.

voja

pre 9 godina

Struja uopšte nije jeftina:
-stvarna cena kilovata se drastično povećava, angažovanom snagom i dr.
-proizvodnja je jeftinija nego u drugim državama,
-naše plate su višestruko niže,
-u EPS-u ima bar 50% viška zaposlenih,
-Plate u EPS-u su dvostruko veće od srpskog proseka...
Ko vodi ovu zemlju, Vučić ili MMF???

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Redovno izmirujem svoj račun za struju i smatram da je to zakonska obaveza svakog gradjanina Srbije. Godinama unazad struja uvek poskupi simbolično, tako da i ako sada poskupi nije to ništa strašno. Ako uzmemo u obzir da imamo 30% jeftiniju struju u odnosu na države u regionu, poskupljenje je nešto sasvim prihvatljivo bar za mene.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

A za 40% imamo nize plate "od regiona", 20% skuplju naftu - a struju 100% imamo svoju, i naftu 30%.
Istina, mi jedini imamo 250 poslanika, koji klimaju glavom kako vodje kazu.
Sve ukupno, mi imamo najvecu i najalaviju birokratiju, a i najlopovskiju - ali i zvezda ima 60 miliona duga koji treba platiti kako bi se imalo za koga navijati!

Kasperski DeSpin

pre 9 godina

Nisi Deda Mraz, ali letis nebom, trcis kroz smetove i donosis spasenje.
Energenti, kao i voda i svi prirodni resursi neotudjivo su vlasnistvo naroda. Ako vec tom narodu nije omoguceno osnovno pravo na minimum zivotnog standarda, sto je drzava obavezna i kao potpisnica povelje UN o ljudskim pravima, onda je bar obavezna da obezbedi vodu, struju i grejanje vec ugrozenom narodu koji je i vlasnik svega toga.

Brkic Milos

pre 9 godina

Sa januarskom platom od 21. 400 dinara morao sam da platim 16. 200 dinara za racune (grejanje, struja, komunalije, telefon, tv i internet). Deda Mraz nisam, ali madjionicar svakako jesam, kada sam ostatak meseca preziveo sa 5. 200 dinara, troseci ih iskljucivo na hranu. Februarska plata mi je 19. 500 dinara, racune jos uvek cekam....

Andrija

pre 9 godina

Neka se ljuti ko god hoće, ali nisam za oprost dugova. Zašto? Pa zato što sam vaspitan da ne treba krasti, zato što je moja majka 1984 podigla kredit za kuću, a u firmi su joj nudili i trosoban stan! Ona je to odbila, smatrajući da stan treba da dobiju oni koji nemaju krov nad glavom. I šta se desilo na kraju? Mi kuću još nismo završili, a oni koji su dobili stanove, otkupili su ih u protivvrednosti kutije cigareta!!Iako je izdvajan veliki % za atomsko sklonište, za vreme bombardovanja nismo videli ni najobičnije! Mene niko ne pita da li imam da kupim ogrev, a neki građani u zgradama godinama ne plaćaju info-stan, a kada im se isključi grejanje oni se bune! Itd. da ne dužim - jednaki uslovi za sve, računi se moraju plaćati, nema oprosta i nema povlašćenih! Dosta više sa tom politikom! Imam primere suseda, dugovanja su im za struju astronomska, ali bitno im je da voze dobra auta i da imaju za izlazak! Ja nemam auto, izmirujem redovno obaveze - i neću da budem više magarac okružen "povlašćenima"!

fotro

pre 9 godina

Znamo svi da je situacija teska i da se moramo izvaditi iz ove velike krize. Struja i voda su kljucni energenti preko kojih je cuvan socijalni mir u drzavi. To se sada menja.

tadija

pre 9 godina

Jeste,upravu je,ja kao penzioner vec izvesno vreme uredno placam svoje racune na vreme,i ne mogu reci da mi ne bi bilo krivo sada kada bi drzava oprostila mnogima dugovanja za struju,vodu itd...Ispalo bi onda da sam ja,i jos mnogo ovakvih kao sto sam ja koji uredno placaju svoje obaveze,osecali bi se ko budale...

veskic

pre 9 godina

I ne treba nikome nista da se oprasta,kratko i jasno,sto bre ljudi trosite toliko pa vas posle boli glava od racuna?!Da stedite kao sto ja stedim sigurno da ne biste imali takvih problema,a ne zivim nista bolje od vas,minimalac i to je to..

Hero

pre 9 godina

Kakav besmislen izgovor. Kako te nije sramota da poredis racune sa zemljama u regionu kad kad je nasa prosecna plata tri puta manja? Dok platis struju,, infostan, telefon, porez, bus plus ostaje ti taman za hleb sa salamom. Lako je tebi da pricas kad nista korisjo ne radis a primas ogromnu platu.

Milosav

pre 9 godina

Da gospodine Vucicu mi znamo da Vi niste Deda Mraz, prikladnija imena su: Veliki Vodja, Veliki Majstor Opsene, Decko Koji Obecava, itd.
Vas odnos prema narodu koji vas je izabrao je u najmanju ruku neprimeran, a rezultati ovakvog odnosa ce se videti na sledecim izborima, a mozda i pre.
Ne razumem koliko mislite da probate da obmanjujete narod, pa nisu svi ovce za koje ih vi ocigledno smatrate. Kao sto jedan veliki predsednik rece:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

sramita me koliko nam dobro ide

pre 9 godina

rezijski troskovi za stan od 55m2 u loznici su oko 200e, damo infostan +minimalna struja i pretplata za fiksni telefon. koliko je prosecna plata, kolika zaposlenost?

ivan

pre 9 godina

predobri Vucic nije imao srca da nam kaze da ce struja da poskupi i nije imao srca da onima na kopaoniku kaze da plate struju i porez pa onda da dodju na bahanalije

Žaklina

pre 9 godina

Čoveku nije lako doći na vlast i rešavati probleme i katastrofu u državi, što je za sobom ostavio DS, ali ne posustaje, već ulaže maksimalan trud i napor da to sanira.
I u pravu je, zašto bi neko redovno plaćao državi troškove, a nekome da se jednostavno oprosti, nema smisla.

Simerijanac

pre 9 godina

Ne bi trebalo nikom opraštati dug za struju jer nam indirektno odmaže u reformama. Svaki dinar je važan ovoj državi i upravo zbog sistema "lako ćemo" smo i "doterali cara do duvara".

AcaExBot

pre 9 godina

30% jeftinija struja a poskupljuje samo 15%, namirnice imaju istu cenu kao i u okruzenju a poskupece zbog skoka struje x%, hvala bogu pa Vucic ima mekano srce i srozava nas polako dajuci nam sansu da pobegnemo odavde, a pamtimo i sta je obecao a sta sad radi

Pufnica

pre 9 godina

Jasno je da gradjani Srbije imaju velike egzistencijalne probleme, medjutim svakako je vazno da postoji norma koja ukazuje na neizostavno izmirenje odredjenih obaveza i naravno sankcije koje bi pratile krsenje jasno utvrdjene norme. Uredjena drzava podrzaumeva i pored prava gradjana i obaveze koje se moraju postovati. Srbja ne bi mogla krenuti putem drustvenog progresa bez jasno definisanih pravila koja bi se odnosila na sve pripadnike drustva.

boki

pre 9 godina

Milim da bi opraštanje dugova građanima bio populistički potez koji bi ugrozio eelmentarno funkcionisanje sistema, a takođe izvrgao ruglu one građane koji godinama na savesan način izmiruju svoje obaveze državi

Na 455 kW plaćam dodatnih 100 kW koje nisam potrošio

pre 9 godina

"U Srbiji su režijski troškovi najniži u regionu.."

Ne znam kako je u regionu, ali, konkretno, moj račun za struju za januar izneo je ukupno 3.470 dinara. Od tog iznosa "režijski" troškovi su 765 dinara, ili 22%. Dakle, da sam, kojim slučajem, u januaru potrošio 0 kW (npr. bio na putu, a stan prazan i svi potrošači struje isključeni), platio bih 765 dinara, i to: za takozvanu obračunsku snagu, za trošak javnog snabdevača (!), kao i naknadu za povlašćene potrošače iz OIE (Olimpijske igre Elektrodistribucije?), a na sve to PDV od 20%.

Spire

pre 9 godina

Dužnicima je bila pružena šansa da izmire svoja dugovanja preko reprograma.Kada bi im se oprostio dug to ne bi bilo fer prema onima koji redovno izmiruju obaveze!

reno

pre 9 godina

Naravno da nije fer da se oprastaju dugovi jer bi onda svako tako mogao i mogli bi da se organizujemo da niko nista ne placa, ali cemu to vodi??

goran

pre 9 godina

Otpustite višak u EPS-u pa da pricamo! Naravno, javno okaciti ko radi u svim javnim preduzecima, koje su im kvalifikacije i kako su došli na to mesto! Ja koji radim 10 sati dnevno za znacajno manju platu nego njihovu nemam nameru njih da placam!!!

brana

pre 9 godina

Racuni prema primanjima Vucicu.Kolika nam je realna prosecna plata naspram ostalih u regionu sa kojima nas poredite sa cenom struje?!Nemojte te fore za nepismene ljude,skratili ste nam i ovako mizerna primanja a sad nalazite razloge koji su nebulozni za podizanje racuna!Jel vas neko slagao da ovaj narod ima jos nesto svojih para posle 20 godisnje pljacke?E pa nema vise!Ne preterujte jer se raja ucutala a dobro znate sta to znaci.Sve one sto kao hapsite pa im posle zbog toga placate odstetu naterajte bar da plate struju pa ce i to biti dovoljno za vasu praznu kasu.

delta

pre 9 godina

A koliko su nam plate i zaposlenost manja u odnosu na druge zemlje Evrope?
Prvo se to zapitaj i omogući ljudima da rade pa onda diži cenu. Ovako ćeš samo napraviti veće dugove jer će ljudi prestati da plaćaju struju...

trešnja

pre 9 godina

Nisam za to da se otprosti dugovanje,nije fer prema onima koji su izmirivali sve na vreme,svi smo ravnopravni,stoji da smo u teškoj finansijskoj situaciji,ali da bi nam se povećao standard moramo da poštujemo obaveze prema državi.

Ružno pače

pre 9 godina

Zašto da se oproste dugovi kad znamo da najviše duguju oni koji najviše imaju? To je gotovo pravilo i kad je reč o privredi i kad je reč o građanima.

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

bojanilo

pre 9 godina

Računi za korišćenje električne energije u Srbiji su među najnižim u Evropi, tako da je određena korekcija na gore neminovna ukoliko želimo da imamo stabilan i održiv energetski sistem

Niki

pre 9 godina

Tako je, znam mnoge ljude koji imaju minimalna primanja a redovno placaju racune za ono sto su utrosili. I sta sada oni ispadaju glupi jer su placali, a neki nisu i sad da im se to otpise... A da odemo u prodavnicu i da kupimo svasta a da nam prodavnica otpise dug?

Građanin

pre 9 godina

Interesantno je kako ovaj manipulator poslednjih dana pokusava da zadrzi rejting kroz spominjanje: Novaka Đokovića, Zvezde i Partizana, Deda Mraza...sve što javnost u Srbiji voli i zeli da cuje...tobože on štiti Brankicu Stanković i novinarske slobode, on je izmislio toplu vodu i rekao da je lopovluk u Zvezdi i Partizanu, on brani Novaka Đokovića od nekih napada...on o svemu i svacemu osim o svom poslu za koji prima platu!

Saca

pre 9 godina

Sram te bilo kada mozes tako nesto da izgovoris. Smanjio si plate i penzije, domacih banaka nema, javni sektor se grohotom smeje od najavljenih otpustanja, onaj ko ima para namerno, iy inata nece da placa struju ni porez, a ti pretis-najavljujes da ne budem grub, poskupljenje struje, kome?

Odliveni

pre 9 godina

Igrom slucaja, znam i da jedan Svajcarac - politicar, ne bi ostao dugo na vlasti kao ti, kad bi obecavao ono sto ti obecavas sad vec TRI godine i neprestano iznova gazio svoja obecanja.

Obecanje ludom radovanje

pre 9 godina

Z. Mihajlović - Cena struje niža za 20% ako SNS bude vlast! (predizborno obećanje)...mozete ovo pogledati na YOU TUBE a moze i ministarka a i Vucic da se podsete svojih predizbornih obecanja.

MojeIme

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, prekinite da obmanjujete gradjane Srbije kako placaju najjeftiniju struju u regionu. Ako se cena struje uporedi sa prosecnim primanjem u Srbiji, struja je PRESKUPA. I vi to sasvim dobro znate. Umesto sto timarite svoje tajkune (dok druge razvlacite po sudovima do besmisla, za sta cemo MI da platimo, a ne Vi) naterajte ih DA PLATE RADNIKE POSTENO! Pa tek kad to uradite, pricajte o povecanju cene struje...

Tijana

pre 9 godina

Jedno je da se pomogne onima koji bas nista nemaju ali mnogo je onih koji prosto ne placaju i bas ih briga .
(vesnik, 5. mart 2015 20:01)
@vesnik
Pa treba sankcionisati one koji imaju, a ne plaćaju!

Siki Ns

pre 9 godina

Kazi ti nama VELIKI VEZIRU koliko kosta struja proivedena u hidroelektrani i termoelektrani i prestani da tupis da je struja jeftina.BROJKE NA ASTAL!!!!!

shonetip

pre 9 godina

Pa reko si deda mraze da nece biti poskupljenja struje cele godine.Zasto obmanjujes deda mraze ovaj narod koji te je postavio tu gde jesi?

redovan platisa

pre 9 godina

Svi zele "pravnu drzavu", a to sa jedne strane, znaci i jednako postupanje prema svima. Oprastanje dugova bi stavilo redovne platise zaista u neravnopravan polozaj, a samim tim bi verovatno uticalo na njih da se zapitaju "Zasto mi placamo?". Kuda bi to odvelo?

DPolitika

pre 9 godina

A zato "luksuz" kao sto je cokolada na primer placaju 100% vise, da ne pricamo o ostalim "luksuzima" u prodavnici koje kada udju placaju 50-300% vise nego Nemac u Nemackoj i najbitnije da ne zaboravimo da im je plata minimalna vise od 800% niza od minimalne plate u Nemackoj(1360 eura naspram 20.000 dinara tj. oko 163 eura ) koja je zemlja u regionu - region zvani EU u koji se talibanski srlja kao da ce nam plate ulaskom tamo biti iste kao u Nemackoj a ne mozda i manje nego u Bugarskoj(kada usledi slobodan protok svih roba i ljudi ulaskom u EU svaticete kada sada od sume ni jedno drvo nevidite)....

I da ne zaboravimo gradjani u regionu imaju Paypal primanje novca, gas na pumpama(LPG) po nizim cenama a sto se tice struje u regionu da li to tezimo da se izjadnacimo sa Bugarskom tj. da postignemo isti broj samospaljenih gradjana na trgovima zbog cene struje...

Otpustaj prekobrojne u EPS-u, smanji gubitke na drugi nacin(kontrola postrosnje) i povecaj dobit a ne povecavaj cenu to bi svako znao da uradi alo genijalci...

Znam da nija lako biti na vlasti ali misliti da ovde niko ne zna bolje i biti ogrezao u postupcima bez potpune slike o zivotu gradjana i privrede i standardu sa kojim se mora ziveti govori puno o tome sta ce biti rezultati.

Mogu ljudi napisati i 1000 predloga kako da bude bolje ali ako to nema ko da cuje avaj.

Ako ne znate kako skloni te se doci ce drugi isfiltrtirace se jednom i ovde ljudski kadar na vlasti usput isti ste kao DS vagam ko je gori.

kolorado

pre 9 godina

Sve to stoji,ali opet po jadnom narodu. Zasto ne oduzmete imovinu Miskovicu i Beku i ekipi? Oni imaju bogatstvo od pljacke drzave ogromno. Narod obican interesuje samo bolji zivot,a obrni okreni sve ide na stranu pojedinaca.

Bla bla

pre 9 godina

Daj nam plate kao sto imaju ostale zemlje u okruzenju pa onda pricaj o povecanju cijene struje. Nama bi premija bila da imamo plate kao Rumuni i Bugari. Jadni smo

nebitan si

pre 9 godina

Mi smo termo elektranu otplatili,nasi roditelji i ona nije zaostavstina tvojih experata roditelja,a ni zaostavstina Bugojna.Smeni se i izopsti se iz Srbije.Vodio si,podstrekivao na rat,nisi placao komunalije,narod si uvlacio svesno u bedu,nisi prekinuo do dana danasnjeg.Izopsti se da nam krojis sudbinu,zivote

Lidija

pre 9 godina

Gradjani mora da shvate da ono sto se potrosi to mora i da se plati a to ne vazi samo za njih nego i za drzavu ako zelimo da napredujemo i da se vratimo u normalan sistem funkcionisanja.

cuvar parka

pre 9 godina

Veliki procenat korisnika ne placa struju, verovatno znatan deo korisnika na KiM koji nisu drzavljani RS, deo maticne populacije koji krade struju, znatan deo preduzeca ukrade barem deo potrosnje. Javnosti su predoceni izgovori za poskupljenje koji su u osnovi neopravdani. Istina je da se radi o dodatnom pritisku na gradjane u cilju punjenja budzeta. Finansijska situacija gradjana je vec veoma losa, sa ovim potezom ulazimo u veoma veliku gradjansku krizu. U narednom periodu treba ocekivati znacajan porast kriminala i nasilja.

ivan swis

pre 9 godina

On je rekao i da jedan Švajcarac, kada bi mu neko rekao "ja sam dobar političar, obezbediću vam da ne plaćate vodu i struju godinu dana", ne bi klicao i aplaudirao tom političaru, nego bi pozvao psihijatra.
Nisi pogresio u ovome ni malo, jos nam ta svest treba i necemo sami sebe poznati.

Relja

pre 9 godina

Struja jeste najniza u regionu, niko to ne spori, cak sta vise razumem i premijera, ali odakle narodu da plati poskupljenje struje, kada je narod bez posla i jos smanjenje plata i penzija, tako da nikome nije lako. Mora se naci neka sredina.

teleFON

pre 9 godina

Slažemo se da opraštanja računa ne treba da bude,ali ne da nam MMF uređuje kolika će nam cena biti i da nam zahtevima za podizanje cena struje podižu još veće nezadovoljstvo kod naroda protiv vlasti.MMF hoće da kreira politiku i određuje ko će da vlada ovde,očito Vučić im se ne sviđa više.

Vlada

pre 9 godina

Gospodin Premijer zaboravlja da je njegova stranka dosla na vlast 6.maja 2012. godine i da je vec krajem leta iste godine usvojila Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga kojim je na stotine hiljada gradjana Srbije otpisana kamata za dug koji su imali, a oni koji su redovno izmirivali svoje obaveze ispali su budale.

lokica

pre 9 godina

Dugove ne treba nikom oprostiti pogotovo nee onima koji najviše imaju jer onda mi svi koji uredno izmirujemo svoje obaveze ispadamo ovce za šišanje. A što se plata tiče šta da se radi trenutno nismo u situaciji da se bunimo, prethodna vlast nas je uvalila u dugove izmedju ostalog i tim svojim kupovanjem glasova preko podizanja plata u javnom sektoru zato nam je sad tako kako jeste

Boka

pre 9 godina

EPS je napravio dovoljan ustupak neplatišama time što im je omogućio reprogram. Čak je dužnicima koji su platili sve odjednom oprošteno 40% duga, što nije pošteno prema redovnim platišama. Ne vidim ni jedan razlog za dalji oprost bilo kakvih dugovanja.

KOKOS

pre 9 godina

Vucic je nasledio veoma tesku situaciju kada je postao premijer i uspeo je da se izbori sa problemima ,idemo polako napred i pravimo zdrave temelje za konkurentnu i jaku ekonomiju.

Natasa13

pre 9 godina

Covek je u pravu. Ne bi bilo fer prema ljudima koji redovno izmiruju svoje obaveze. Bitno je da neki imaju za letovanja, izlaske, skupu garderobu... a obaveze ne izmiruju. Pa sta su onda ljudi koji placaju na vreme?

Orladno

pre 9 godina

Struju moraju svi plaćati, u to nema sumnje. Činjenica je da narod i dalje želi da živi na račun države. Drago mi je što je takvoj praksi napokon došao kraj.

Zorica

pre 9 godina

Prva stvar oprostiti dugove znaci da bi neko morao platiti za njih a to bi u ovom slucaju bila drzava a druga stvar koliko bi bilo fer da neko redovno placa a neko konstantno nije placao i sada da mu se oprosti dugovanje.

herkules s

pre 9 godina

U nijednoj razvijenoj zemlji se ne tolerise da se trosi nezaradjeno i da se ono sto je potroseno ne plati.Ako hocemo da postanemo razvijena drzava,onda moramo da se ponasamo odgovorno i da stedimo.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

A za 40% imamo nize plate "od regiona", 20% skuplju naftu - a struju 100% imamo svoju, i naftu 30%.
Istina, mi jedini imamo 250 poslanika, koji klimaju glavom kako vodje kazu.
Sve ukupno, mi imamo najvecu i najalaviju birokratiju, a i najlopovskiju - ali i zvezda ima 60 miliona duga koji treba platiti kako bi se imalo za koga navijati!

voja

pre 9 godina

Struja uopšte nije jeftina:
-stvarna cena kilovata se drastično povećava, angažovanom snagom i dr.
-proizvodnja je jeftinija nego u drugim državama,
-naše plate su višestruko niže,
-u EPS-u ima bar 50% viška zaposlenih,
-Plate u EPS-u su dvostruko veće od srpskog proseka...
Ko vodi ovu zemlju, Vučić ili MMF???

Kasperski DeSpin

pre 9 godina

Nisi Deda Mraz, ali letis nebom, trcis kroz smetove i donosis spasenje.
Energenti, kao i voda i svi prirodni resursi neotudjivo su vlasnistvo naroda. Ako vec tom narodu nije omoguceno osnovno pravo na minimum zivotnog standarda, sto je drzava obavezna i kao potpisnica povelje UN o ljudskim pravima, onda je bar obavezna da obezbedi vodu, struju i grejanje vec ugrozenom narodu koji je i vlasnik svega toga.

ivan

pre 9 godina

predobri Vucic nije imao srca da nam kaze da ce struja da poskupi i nije imao srca da onima na kopaoniku kaze da plate struju i porez pa onda da dodju na bahanalije

AcaExBot

pre 9 godina

30% jeftinija struja a poskupljuje samo 15%, namirnice imaju istu cenu kao i u okruzenju a poskupece zbog skoka struje x%, hvala bogu pa Vucic ima mekano srce i srozava nas polako dajuci nam sansu da pobegnemo odavde, a pamtimo i sta je obecao a sta sad radi

Milosav

pre 9 godina

Da gospodine Vucicu mi znamo da Vi niste Deda Mraz, prikladnija imena su: Veliki Vodja, Veliki Majstor Opsene, Decko Koji Obecava, itd.
Vas odnos prema narodu koji vas je izabrao je u najmanju ruku neprimeran, a rezultati ovakvog odnosa ce se videti na sledecim izborima, a mozda i pre.
Ne razumem koliko mislite da probate da obmanjujete narod, pa nisu svi ovce za koje ih vi ocigledno smatrate. Kao sto jedan veliki predsednik rece:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

Hero

pre 9 godina

Kakav besmislen izgovor. Kako te nije sramota da poredis racune sa zemljama u regionu kad kad je nasa prosecna plata tri puta manja? Dok platis struju,, infostan, telefon, porez, bus plus ostaje ti taman za hleb sa salamom. Lako je tebi da pricas kad nista korisjo ne radis a primas ogromnu platu.

Brkic Milos

pre 9 godina

Sa januarskom platom od 21. 400 dinara morao sam da platim 16. 200 dinara za racune (grejanje, struja, komunalije, telefon, tv i internet). Deda Mraz nisam, ali madjionicar svakako jesam, kada sam ostatak meseca preziveo sa 5. 200 dinara, troseci ih iskljucivo na hranu. Februarska plata mi je 19. 500 dinara, racune jos uvek cekam....

sramita me koliko nam dobro ide

pre 9 godina

rezijski troskovi za stan od 55m2 u loznici su oko 200e, damo infostan +minimalna struja i pretplata za fiksni telefon. koliko je prosecna plata, kolika zaposlenost?

goran

pre 9 godina

Otpustite višak u EPS-u pa da pricamo! Naravno, javno okaciti ko radi u svim javnim preduzecima, koje su im kvalifikacije i kako su došli na to mesto! Ja koji radim 10 sati dnevno za znacajno manju platu nego njihovu nemam nameru njih da placam!!!

delta

pre 9 godina

A koliko su nam plate i zaposlenost manja u odnosu na druge zemlje Evrope?
Prvo se to zapitaj i omogući ljudima da rade pa onda diži cenu. Ovako ćeš samo napraviti veće dugove jer će ljudi prestati da plaćaju struju...

Na 455 kW plaćam dodatnih 100 kW koje nisam potrošio

pre 9 godina

"U Srbiji su režijski troškovi najniži u regionu.."

Ne znam kako je u regionu, ali, konkretno, moj račun za struju za januar izneo je ukupno 3.470 dinara. Od tog iznosa "režijski" troškovi su 765 dinara, ili 22%. Dakle, da sam, kojim slučajem, u januaru potrošio 0 kW (npr. bio na putu, a stan prazan i svi potrošači struje isključeni), platio bih 765 dinara, i to: za takozvanu obračunsku snagu, za trošak javnog snabdevača (!), kao i naknadu za povlašćene potrošače iz OIE (Olimpijske igre Elektrodistribucije?), a na sve to PDV od 20%.

brana

pre 9 godina

Racuni prema primanjima Vucicu.Kolika nam je realna prosecna plata naspram ostalih u regionu sa kojima nas poredite sa cenom struje?!Nemojte te fore za nepismene ljude,skratili ste nam i ovako mizerna primanja a sad nalazite razloge koji su nebulozni za podizanje racuna!Jel vas neko slagao da ovaj narod ima jos nesto svojih para posle 20 godisnje pljacke?E pa nema vise!Ne preterujte jer se raja ucutala a dobro znate sta to znaci.Sve one sto kao hapsite pa im posle zbog toga placate odstetu naterajte bar da plate struju pa ce i to biti dovoljno za vasu praznu kasu.

DPolitika

pre 9 godina

A zato "luksuz" kao sto je cokolada na primer placaju 100% vise, da ne pricamo o ostalim "luksuzima" u prodavnici koje kada udju placaju 50-300% vise nego Nemac u Nemackoj i najbitnije da ne zaboravimo da im je plata minimalna vise od 800% niza od minimalne plate u Nemackoj(1360 eura naspram 20.000 dinara tj. oko 163 eura ) koja je zemlja u regionu - region zvani EU u koji se talibanski srlja kao da ce nam plate ulaskom tamo biti iste kao u Nemackoj a ne mozda i manje nego u Bugarskoj(kada usledi slobodan protok svih roba i ljudi ulaskom u EU svaticete kada sada od sume ni jedno drvo nevidite)....

I da ne zaboravimo gradjani u regionu imaju Paypal primanje novca, gas na pumpama(LPG) po nizim cenama a sto se tice struje u regionu da li to tezimo da se izjadnacimo sa Bugarskom tj. da postignemo isti broj samospaljenih gradjana na trgovima zbog cene struje...

Otpustaj prekobrojne u EPS-u, smanji gubitke na drugi nacin(kontrola postrosnje) i povecaj dobit a ne povecavaj cenu to bi svako znao da uradi alo genijalci...

Znam da nija lako biti na vlasti ali misliti da ovde niko ne zna bolje i biti ogrezao u postupcima bez potpune slike o zivotu gradjana i privrede i standardu sa kojim se mora ziveti govori puno o tome sta ce biti rezultati.

Mogu ljudi napisati i 1000 predloga kako da bude bolje ali ako to nema ko da cuje avaj.

Ako ne znate kako skloni te se doci ce drugi isfiltrtirace se jednom i ovde ljudski kadar na vlasti usput isti ste kao DS vagam ko je gori.

Građanin

pre 9 godina

Interesantno je kako ovaj manipulator poslednjih dana pokusava da zadrzi rejting kroz spominjanje: Novaka Đokovića, Zvezde i Partizana, Deda Mraza...sve što javnost u Srbiji voli i zeli da cuje...tobože on štiti Brankicu Stanković i novinarske slobode, on je izmislio toplu vodu i rekao da je lopovluk u Zvezdi i Partizanu, on brani Novaka Đokovića od nekih napada...on o svemu i svacemu osim o svom poslu za koji prima platu!

Ružno pače

pre 9 godina

Zašto da se oproste dugovi kad znamo da najviše duguju oni koji najviše imaju? To je gotovo pravilo i kad je reč o privredi i kad je reč o građanima.

cuvar parka

pre 9 godina

Veliki procenat korisnika ne placa struju, verovatno znatan deo korisnika na KiM koji nisu drzavljani RS, deo maticne populacije koji krade struju, znatan deo preduzeca ukrade barem deo potrosnje. Javnosti su predoceni izgovori za poskupljenje koji su u osnovi neopravdani. Istina je da se radi o dodatnom pritisku na gradjane u cilju punjenja budzeta. Finansijska situacija gradjana je vec veoma losa, sa ovim potezom ulazimo u veoma veliku gradjansku krizu. U narednom periodu treba ocekivati znacajan porast kriminala i nasilja.

shonetip

pre 9 godina

Pa reko si deda mraze da nece biti poskupljenja struje cele godine.Zasto obmanjujes deda mraze ovaj narod koji te je postavio tu gde jesi?

kolorado

pre 9 godina

Sve to stoji,ali opet po jadnom narodu. Zasto ne oduzmete imovinu Miskovicu i Beku i ekipi? Oni imaju bogatstvo od pljacke drzave ogromno. Narod obican interesuje samo bolji zivot,a obrni okreni sve ide na stranu pojedinaca.

Saca

pre 9 godina

Sram te bilo kada mozes tako nesto da izgovoris. Smanjio si plate i penzije, domacih banaka nema, javni sektor se grohotom smeje od najavljenih otpustanja, onaj ko ima para namerno, iy inata nece da placa struju ni porez, a ti pretis-najavljujes da ne budem grub, poskupljenje struje, kome?

ivan swis

pre 9 godina

On je rekao i da jedan Švajcarac, kada bi mu neko rekao "ja sam dobar političar, obezbediću vam da ne plaćate vodu i struju godinu dana", ne bi klicao i aplaudirao tom političaru, nego bi pozvao psihijatra.
Nisi pogresio u ovome ni malo, jos nam ta svest treba i necemo sami sebe poznati.

Odliveni

pre 9 godina

Igrom slucaja, znam i da jedan Svajcarac - politicar, ne bi ostao dugo na vlasti kao ti, kad bi obecavao ono sto ti obecavas sad vec TRI godine i neprestano iznova gazio svoja obecanja.

Siki Ns

pre 9 godina

Kazi ti nama VELIKI VEZIRU koliko kosta struja proivedena u hidroelektrani i termoelektrani i prestani da tupis da je struja jeftina.BROJKE NA ASTAL!!!!!

MojeIme

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, prekinite da obmanjujete gradjane Srbije kako placaju najjeftiniju struju u regionu. Ako se cena struje uporedi sa prosecnim primanjem u Srbiji, struja je PRESKUPA. I vi to sasvim dobro znate. Umesto sto timarite svoje tajkune (dok druge razvlacite po sudovima do besmisla, za sta cemo MI da platimo, a ne Vi) naterajte ih DA PLATE RADNIKE POSTENO! Pa tek kad to uradite, pricajte o povecanju cene struje...

Obecanje ludom radovanje

pre 9 godina

Z. Mihajlović - Cena struje niža za 20% ako SNS bude vlast! (predizborno obećanje)...mozete ovo pogledati na YOU TUBE a moze i ministarka a i Vucic da se podsete svojih predizbornih obecanja.

nebitan si

pre 9 godina

Mi smo termo elektranu otplatili,nasi roditelji i ona nije zaostavstina tvojih experata roditelja,a ni zaostavstina Bugojna.Smeni se i izopsti se iz Srbije.Vodio si,podstrekivao na rat,nisi placao komunalije,narod si uvlacio svesno u bedu,nisi prekinuo do dana danasnjeg.Izopsti se da nam krojis sudbinu,zivote

Bla bla

pre 9 godina

Daj nam plate kao sto imaju ostale zemlje u okruzenju pa onda pricaj o povecanju cijene struje. Nama bi premija bila da imamo plate kao Rumuni i Bugari. Jadni smo

Dex

pre 9 godina

Niko mi nista u zivotu nije dao dzaba, sve sam zaradio. Trosio sam uvek onoliko koliko mogu, placao sve redovno. Kada nisam imao novca, cekao sam da zaradim, pa sam onda trosio. Onaj koji nije hteo da plati struju, morace. Da placam umesto njega,nemam namere.

teleFON

pre 9 godina

Slažemo se da opraštanja računa ne treba da bude,ali ne da nam MMF uređuje kolika će nam cena biti i da nam zahtevima za podizanje cena struje podižu još veće nezadovoljstvo kod naroda protiv vlasti.MMF hoće da kreira politiku i određuje ko će da vlada ovde,očito Vučić im se ne sviđa više.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Redovno izmirujem svoj račun za struju i smatram da je to zakonska obaveza svakog gradjanina Srbije. Godinama unazad struja uvek poskupi simbolično, tako da i ako sada poskupi nije to ništa strašno. Ako uzmemo u obzir da imamo 30% jeftiniju struju u odnosu na države u regionu, poskupljenje je nešto sasvim prihvatljivo bar za mene.

Žaklina

pre 9 godina

Čoveku nije lako doći na vlast i rešavati probleme i katastrofu u državi, što je za sobom ostavio DS, ali ne posustaje, već ulaže maksimalan trud i napor da to sanira.
I u pravu je, zašto bi neko redovno plaćao državi troškove, a nekome da se jednostavno oprosti, nema smisla.

fotro

pre 9 godina

Znamo svi da je situacija teska i da se moramo izvaditi iz ove velike krize. Struja i voda su kljucni energenti preko kojih je cuvan socijalni mir u drzavi. To se sada menja.

lokica

pre 9 godina

Dugove ne treba nikom oprostiti pogotovo nee onima koji najviše imaju jer onda mi svi koji uredno izmirujemo svoje obaveze ispadamo ovce za šišanje. A što se plata tiče šta da se radi trenutno nismo u situaciji da se bunimo, prethodna vlast nas je uvalila u dugove izmedju ostalog i tim svojim kupovanjem glasova preko podizanja plata u javnom sektoru zato nam je sad tako kako jeste

bojanilo

pre 9 godina

Računi za korišćenje električne energije u Srbiji su među najnižim u Evropi, tako da je određena korekcija na gore neminovna ukoliko želimo da imamo stabilan i održiv energetski sistem

Boka

pre 9 godina

EPS je napravio dovoljan ustupak neplatišama time što im je omogućio reprogram. Čak je dužnicima koji su platili sve odjednom oprošteno 40% duga, što nije pošteno prema redovnim platišama. Ne vidim ni jedan razlog za dalji oprost bilo kakvih dugovanja.

veskic

pre 9 godina

I ne treba nikome nista da se oprasta,kratko i jasno,sto bre ljudi trosite toliko pa vas posle boli glava od racuna?!Da stedite kao sto ja stedim sigurno da ne biste imali takvih problema,a ne zivim nista bolje od vas,minimalac i to je to..

tadija

pre 9 godina

Jeste,upravu je,ja kao penzioner vec izvesno vreme uredno placam svoje racune na vreme,i ne mogu reci da mi ne bi bilo krivo sada kada bi drzava oprostila mnogima dugovanja za struju,vodu itd...Ispalo bi onda da sam ja,i jos mnogo ovakvih kao sto sam ja koji uredno placaju svoje obaveze,osecali bi se ko budale...

Simerijanac

pre 9 godina

Ne bi trebalo nikom opraštati dug za struju jer nam indirektno odmaže u reformama. Svaki dinar je važan ovoj državi i upravo zbog sistema "lako ćemo" smo i "doterali cara do duvara".

KOKOS

pre 9 godina

Vucic je nasledio veoma tesku situaciju kada je postao premijer i uspeo je da se izbori sa problemima ,idemo polako napred i pravimo zdrave temelje za konkurentnu i jaku ekonomiju.

Spire

pre 9 godina

Dužnicima je bila pružena šansa da izmire svoja dugovanja preko reprograma.Kada bi im se oprostio dug to ne bi bilo fer prema onima koji redovno izmiruju obaveze!

Pufnica

pre 9 godina

Jasno je da gradjani Srbije imaju velike egzistencijalne probleme, medjutim svakako je vazno da postoji norma koja ukazuje na neizostavno izmirenje odredjenih obaveza i naravno sankcije koje bi pratile krsenje jasno utvrdjene norme. Uredjena drzava podrzaumeva i pored prava gradjana i obaveze koje se moraju postovati. Srbja ne bi mogla krenuti putem drustvenog progresa bez jasno definisanih pravila koja bi se odnosila na sve pripadnike drustva.

reno

pre 9 godina

Naravno da nije fer da se oprastaju dugovi jer bi onda svako tako mogao i mogli bi da se organizujemo da niko nista ne placa, ali cemu to vodi??

Andrija

pre 9 godina

Neka se ljuti ko god hoće, ali nisam za oprost dugova. Zašto? Pa zato što sam vaspitan da ne treba krasti, zato što je moja majka 1984 podigla kredit za kuću, a u firmi su joj nudili i trosoban stan! Ona je to odbila, smatrajući da stan treba da dobiju oni koji nemaju krov nad glavom. I šta se desilo na kraju? Mi kuću još nismo završili, a oni koji su dobili stanove, otkupili su ih u protivvrednosti kutije cigareta!!Iako je izdvajan veliki % za atomsko sklonište, za vreme bombardovanja nismo videli ni najobičnije! Mene niko ne pita da li imam da kupim ogrev, a neki građani u zgradama godinama ne plaćaju info-stan, a kada im se isključi grejanje oni se bune! Itd. da ne dužim - jednaki uslovi za sve, računi se moraju plaćati, nema oprosta i nema povlašćenih! Dosta više sa tom politikom! Imam primere suseda, dugovanja su im za struju astronomska, ali bitno im je da voze dobra auta i da imaju za izlazak! Ja nemam auto, izmirujem redovno obaveze - i neću da budem više magarac okružen "povlašćenima"!

boki

pre 9 godina

Milim da bi opraštanje dugova građanima bio populistički potez koji bi ugrozio eelmentarno funkcionisanje sistema, a takođe izvrgao ruglu one građane koji godinama na savesan način izmiruju svoje obaveze državi

Niki

pre 9 godina

Tako je, znam mnoge ljude koji imaju minimalna primanja a redovno placaju racune za ono sto su utrosili. I sta sada oni ispadaju glupi jer su placali, a neki nisu i sad da im se to otpise... A da odemo u prodavnicu i da kupimo svasta a da nam prodavnica otpise dug?

trešnja

pre 9 godina

Nisam za to da se otprosti dugovanje,nije fer prema onima koji su izmirivali sve na vreme,svi smo ravnopravni,stoji da smo u teškoj finansijskoj situaciji,ali da bi nam se povećao standard moramo da poštujemo obaveze prema državi.

Lidija

pre 9 godina

Gradjani mora da shvate da ono sto se potrosi to mora i da se plati a to ne vazi samo za njih nego i za drzavu ako zelimo da napredujemo i da se vratimo u normalan sistem funkcionisanja.

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

Natasa13

pre 9 godina

Covek je u pravu. Ne bi bilo fer prema ljudima koji redovno izmiruju svoje obaveze. Bitno je da neki imaju za letovanja, izlaske, skupu garderobu... a obaveze ne izmiruju. Pa sta su onda ljudi koji placaju na vreme?

DALIBORKA OBRADOVIC

pre 9 godina

Oprostiti struju ne platisama,onima koji godinama unazad nisu placali.I ako im je EPS izlazio u susret i odbijao kamatu i davao po ugovoru da placaju na rate,ne bi bilo fer prema nama koji redovno placamo.I ne znam skojim pravom traze oprost.

Tijana

pre 9 godina

Jedno je da se pomogne onima koji bas nista nemaju ali mnogo je onih koji prosto ne placaju i bas ih briga .
(vesnik, 5. mart 2015 20:01)
@vesnik
Pa treba sankcionisati one koji imaju, a ne plaćaju!

redovan platisa

pre 9 godina

Svi zele "pravnu drzavu", a to sa jedne strane, znaci i jednako postupanje prema svima. Oprastanje dugova bi stavilo redovne platise zaista u neravnopravan polozaj, a samim tim bi verovatno uticalo na njih da se zapitaju "Zasto mi placamo?". Kuda bi to odvelo?

herkules s

pre 9 godina

U nijednoj razvijenoj zemlji se ne tolerise da se trosi nezaradjeno i da se ono sto je potroseno ne plati.Ako hocemo da postanemo razvijena drzava,onda moramo da se ponasamo odgovorno i da stedimo.

Orladno

pre 9 godina

Struju moraju svi plaćati, u to nema sumnje. Činjenica je da narod i dalje želi da živi na račun države. Drago mi je što je takvoj praksi napokon došao kraj.

Vlada

pre 9 godina

Gospodin Premijer zaboravlja da je njegova stranka dosla na vlast 6.maja 2012. godine i da je vec krajem leta iste godine usvojila Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga kojim je na stotine hiljada gradjana Srbije otpisana kamata za dug koji su imali, a oni koji su redovno izmirivali svoje obaveze ispali su budale.

Relja

pre 9 godina

Struja jeste najniza u regionu, niko to ne spori, cak sta vise razumem i premijera, ali odakle narodu da plati poskupljenje struje, kada je narod bez posla i jos smanjenje plata i penzija, tako da nikome nije lako. Mora se naci neka sredina.

Zorica

pre 9 godina

Prva stvar oprostiti dugove znaci da bi neko morao platiti za njih a to bi u ovom slucaju bila drzava a druga stvar koliko bi bilo fer da neko redovno placa a neko konstantno nije placao i sada da mu se oprosti dugovanje.