Utorak, 03.03.2015.

19:55

"Esmark" bi da upravlja Železarom

Američka kompanija "Esmark" saopštila je večeras da je zainteresovana da upravlja smederevskom Železarom, prenosi RTS.

Izvor: RTS

"Esmark" bi da upravlja Železarom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

MilanRajic

pre 9 godina

Esmark ne odustaje od Železare. Ovo može samo da znači da Železara vredi mnogo više, nego što nam je rečeno?!?!?! Da se ja pitam, dobro bih razmislio da li uopšte više sarađivati sa Esmarkom, jer se baš nisu pokazali kao pouzdan partner!?!?!?

BORKOVACKA - DOLINA

pre 9 godina

Kako vreme prolazi sve vise sam ubedjen da je Vlada Srbije donela odlicnu odluku da ne sklopi Ugovor sa Esmarkom, jer su oni hteli da Smederevsku Zelezaru uzmu kako kaze nas narod za tepsiju ribe. Tako da se sada nadam da ce ukoliko se Esmark pojavi kao jedan od kandidata da upravlja Zelezarom daleko vise ceniti Vladu Srbije nego sto je to bio slucaj kada su hteli da kupe Zelezaru. Zato duboko verujem u pravu odluku Vlade Srbije kojom ce se resiti pitanje opstanka Smederevske Zelezare, zastititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

Dickinson

pre 9 godina

Ako Esmark nije dao garancije da će koje je vlada od njih tražila prilikom pregovora o prodaji nisam optimista da bi mogli odgovorno da upravljaju železarom.

danijelak

pre 9 godina


Uslovi se moraju ispostovati, ako Esmark misli da dodje u Zelezaru.Vlada Srbije iskreno zeli I bori se da nadje najbolje resenje.

Vladan

pre 9 godina

Premijer ce pronaci najbolje resenje za Zelezaru, a ako Esmark ispuni neophodne uslove nemam nista protiv toga da preuzme upravu nad njom. Na kraju krajeva, to je dobro i zbog eventualne privatizacije Zelezare toj kompaniji.

SanjaVanja

pre 9 godina

Esmark ako misli da dodje u Železaru mora ispoštovati sve uslove koje mu ponudimo, fabrika mora da radi i treba iskoristiti sve njene sirovine. A čim su se oni ovako nameračili znači da Železara može i te kako dobro da posluje.

M&S

pre 9 godina

Esmark je svoju sansu propustio.Razumem ja sada da se on preracunao,i da je uvideo sta je izgubio.Ali sobzirom da nije hteo prihvatiti nikakve garancije u vezi Zelezare i dati na uvid finansije u kasnijem poslovanju,sada nema vise sta da tri.az

nemanja

pre 9 godina

To moze da bude sve kako treba ako Esmark uzme nasu Zelezaru i pomogne da se upali druga pec koja ce biti pun pogodak za Srbiju i za Vladu koja to najvise zeli da uradi i da ispuni obecanje koje je dato.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Je dobro ispanirao,posto je uvideo dabi imao i te kakve koristi od Zelezare, anjie pristao na suslove prodaje,vec nekako smuckaj pa prosi dase dokopa Zelezare.Na primer;onbi sada za pocetak da ubaci svoj menadzemt da sa istim upravalja, a usput postepeno,slabijo Firmu otpustao radnike koristijo sirovinu, na zalikama, a kasnije kupovao povecim cenama dabi zelezaru oslabijo,a uzgred proviziju od sirovina sebe u dzep.A onda bi se pojavijo kao kupac zamale pare i tako dosao do svog cilja i preuzimanja Zelezare,Kolo naokolo vilovito.

Dale

pre 9 godina

Esmark je imao priliku da preuzme železaru, ali zbog nepovoljnih uslova koje su tražili nismo mogli da pristanemo, očigledno je da su se pokajali, ali prilike u Srbiji su se promenile i mi danas ne poklanjamo firme za evro kao što su to neke prethodne vlade čnile.

zivota

pre 9 godina

Ma ...igre macke i misa.Mada svakako je bolje da zelezara radi nego da stoji prazna,a ljudi ko ljudi...samo nek je kontra pa kako god.

Sizika

pre 9 godina

Ne treba da obeshrabruje cinjenica da pregovori oko privatizacije Zelezare sa Esmarkom nisu uspeli. Naime, nadamo se da ce se naci pouzdan partner koji ce upravljati Zelezarom i koji ce ispuniti uslove da ce proizvodnja biti nastavljena u odredjenom periodu i da ce biti ocuvana zaposlenost.

Čokanj

pre 9 godina

Očigledno je da hoće da upravljaju Železarom ali isto tako je vidljivo da to hoće da bude po njihovim uslovima što milsim da nije moguće. Vlada je jasno precizirala uslove za preuzimanje Železare i ko to može da iznese neće biti nikakvih problema.

kocijas

pre 9 godina

Sto se mene tice moze da upravlja zelezarom ko god ispunjava uslove za menadzment, sto se tice privatizacije, otom potom. Kad dodje red za privatizaciju, tender pa ko ponudi i prihvati uslove...

ance

pre 9 godina

Najvaznije je da se ispostuju uslovi Zelezare,da fabrika radi I da se iskoriste sve njene sirovine.Zalezare ne sme doziveti sudbinu mnogih preduzeca Srbije koja su stala sa radom.

Oklagija

pre 9 godina

Ipak se nastavlja saga zvana ''Železara'' i kao što vidimo sve se vrti oko ESMARK-a. Ova kompanija kao da ne zna šta hoće ili pokušavaju da izvuku najbolje uslove kako bi mogli da upravljaju Železarom kako oni hoće. Videćemo kako će se sve odvijati ali Vlada nikako ne treba da odustaje od svojih uslova za preuzimanje ovog giganta koji je kao što vidimo ogroman problem.

Arabica

pre 9 godina

Raspolazu svim cinjenicama u vezi sa Esmarkom, pa neka odluce da li to resenje obezbedjuje ostanak radnika i opstanak zelezare.

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 03. mart 2015 20:35)

Je l realno ovo!??? Pre su makar lepili plakate nocu i cekali svoj red da upadnu na drzavne jasle, nisu nas smarali! A sad...

che

pre 9 godina

Cekajte, jeli u redu da oni upravljaju do privatizacije pa da je onda kupe? Ne zvuci li iracionalno? Teoretski, mogu da je pripreme po svom cefu.

Borko

pre 9 godina

Ovo bi bila prilika da država kontroliše način rada Esmarka, i ako zadovolje mogli bi i da privatizuju Železaru. Ovo je, čini mi se, sigurniji put.

Nikola

pre 9 godina

Bez obzira sto pregovori oko privatizacije zelezare sa Esmarkom nisu uspeli, to nije razlog da se Esmark ne prijavi na novi poziv Vlade Sbije u potrazi za partnerom koji ce da upravlja zelezarom.

predrag

pre 9 godina

Namestaljka. Kao nije hteo da prihvati njihove uslove u pokusaju privatizacije, a sada im daje zelezaru na upravljanje. Oni ce sada raditi kako su i planirali, a vodji i njegovim strucnjacima se to nije svidjalo.

Zoran

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je nas premijer doneo ispravnu odluku kada nije pristao da proda Zelezaru pod njihovim uslovima, ocigledno da Esmark to nije ocekivao... Tako da sada oprezno treba voditi razgovore i zastiti interese Srbije koliko god je to moguce.

lauda

pre 9 godina

zamolio bih novinare da ispitaju sve o kompaniji Esmark. Koliko sam ja čitao po internetu, radi se o fantomskoj firmi. A Esmark steel europ je napravljen 2012 sa ciljem da se ugasi do kraja 2016.

Miki

pre 9 godina

Esmark, a plate iste kao sad!?! Mi smo jedinstveni slucaj da nam je sat placen 100 dinara, a minimalna cena rada 121 dinar po satu!!! Takodje, nikoga u drzavi ne zanimaju sindikalci sa platama od preko 100.000 i "menadzeri" sa srednjom skolom sa 70 - 150.000! Zelezara brale!

sthruph

pre 9 godina

@ (Zoran, 03. mart 2015 21:13)

To je JEDINO što je ESMARK i hteo sve ostalo je bila predstava za narod!!!
Šatro tender ali neznamo ko je još konkurisao pa onda odjednom nekakvi pregovori (???!!!) kakvi pregovori ako je tender i zašto sad ne uskoče ti drugi?
Pa sad odjednom genijalna ideja ajde da nam ESMARK bude menadžment.....ahaha. Neću da kažem možda ovo proradi ali čemu ovolika predstava?

kimbi

pre 9 godina

znaci da je odluka premijera o odbijanju potpisivanja ugovora sa esmarkom bila valjana, jer ponude vec stizu za Zelezaru a Esmark se opet prijavio

pleonazam

pre 9 godina

Dal je tim Esmarka ili neka druge kompanije u igri mislim da nije toliko važno, bitno je da su sposobni i da mogu da iščupaju železaru iz krize i uvedu je poslovni dobitak. Neophodni su nam iskusni ljudi, i zato odabir mora biti pažljiv.

Xeniya

pre 9 godina

Mora se biti izuzetno pažljiv pri odabiru najboljeg i najstručnijeg menadžmenta za oživljavanje proizvodnje u Železari. Važno je da se pokrene proizvodnja druge peći, pronađe tržište za plasiranje robe, zadrže svi zaposlni radnici i koliko je moguće zaposle novi, a što je i osnovni cilj vlade, i nema sumnje da će biti izabran najbolji tim menadžmenta.

Popovic Zarko-92

pre 9 godina

Onima koji nisu dali garancije da nece otpustati radnike dok su trajali pregovori o privatizaciji netreba davati da vode ttu istu zelezaru do nove privatizacije.

antigona

pre 9 godina

Verujem u pravu odluku Vlade kojom će se rešiti pitanje opstanka Železare, zaštititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

bucko

pre 9 godina

da zelezara ne vredi premijer bi potpisao ugovor sa esmarkom jos ranije nego se sada vide njene vrednosti i da zelezara ne vredi nebi se esmark opet javio

Zaza

pre 9 godina

E pa, sada oni nisu jedini koji su se javili na tender, koliko ja znam. Ne treba zuriti vec naci najbolji menadzment sa najboljom strategijom. Mislim da su Ameri i Slovaci nesto debelo zamerili oko zelezare. Verovatno da je to pravi razlog zasto su pregovori sa Esmarkom propali.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Pa cekaj bre, tolike doktore nauka imate po sega-megama i unionima, sve sami strucnjaci, a sad trazite strucno?! rukovodstvo? Hocete da kazete da su ti silni doktori nestrucni? :O.

Hijavata

pre 9 godina

@lazar1

Deco, gde vas samo skupljaju tako pametne? Boze sacuvaj i sakloni, kakva lupetanja. Sad vec verujem da iza ovoga ne stoje zivi ljudi, nego neki autobot software. Imate li vi uopste neki stav, misljenje, neki predlog ili kritiku? Da li ste nekada culi za zakon, odredbe, pravila po kojima se vodi drzava? Nikad? Ja mislim da neki u Srbiji jutro zapocinju tako sto se okrenu, ma gde se nalazili, pema Nemanjinoj i klanajuci se pozdrvaljaju velikog Vodju. Sto bre ne procitate Domanovica, pa bi vas bar malo bilo sramota tolikog ulizistva. To uopste nije karakteristicno za nas narod. Zlo i naopako vreme doslo.

hexel

pre 9 godina

tek sam sada odusevljen p[remijerovim postupkom kada je odbio Esmark jer nije hteo da ispuni njegove uslove a sada se opet Amerikanac vratio da pokusa

zuta dunja

pre 9 godina

Zelezara moze biti jedna od uspesnijih kompanija ali samo odlicnim radom i strucnim kadrom koji ce upravljati njome. Bez obzira ko to bio treba razmotriti sve i doneti pravu odluku.

nn

pre 9 godina

Menadzment firme koja je ucestvovala u privatizaciji treba DA spremi zelezaru za sledecu privatizaciju u kojoj ce verovatno opet biti jedini ponudjaci....!? Ako oni dodju da upravljaju onda oni ne bi mogli da ucestvuju u sledecoj privatizaciji....

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom i njihovom ucenjivackom politikom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

TDD - I see bot people.

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 3. mart 2015 20:35)

Neka si ti meni ponosna.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

Higija

pre 9 godina

Neka Esmarka vodi Železaru. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Po odluci Vlade raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmeta koji će upravljati Železarom do okončanja privatizacije, a u slučaju da i taj tender ne bude uspešan, najverovatnije rešenje za Železaru je stečaj.

duh3

pre 9 godina

koja prica. ja hocu od tebe da kupim auto pa ga jos ja oteram do reke uglancam i pitam te za cenu tako leepog auta! Neko zna da trguje u Vucicevoj vladi! :-)

Crusader

pre 9 godina

Pa da,videli su da kod sadasnje vlade ne prolaze ucene pa bi opet u Zelezaru.Naravno da moze.Pod nasim uslovima.Toga su sada svesni.Jer ovo je Napredna Srbija.

Realista

pre 9 godina

Znaci PLAN A je da se zelezara proda nekoj verziji ESMARK-a a PLAN B je da se zelezara pokloni nekoj verziji ESMARK-a.
Pa to je prosto genijalno.
A sad idem da placem od srece...

Sedma sekcija

pre 9 godina

Ovo smrdi na tesku muljazu ... Kao, prosli tender... Kao, propali ugovori... I onda dobiju Zelezaru za dzabe na upravljanje, da rade sta hoce!

Smederevac

pre 9 godina

Imamo i mi uspesnih menadzera koji su cenjeni po svetu i koji bi strucno vodili Zelezaru.Ne trebaju nam stranci za to a posebno ne neki koji nas ucenjuju.

Gregor

pre 9 godina

Siguran sam da će se problem Železare uskoro u potpunosti rešiti. Intenzivno se radi na tome, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Ako Esmark zaista želi da upravlja Železarom, onda će morati da smanji svoje zahteve. Esmarkovi uslovi za vreme prošlih pregovora su očigledno bili preveliki.

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

11482

pre 9 godina

Treba uzeti u obzir sve kompanije koje se jave za profesionalni menadžment,proveriti biznis plan za Železaru svih tih kompanija,i odabrati one koji su najbolji u tom poslu.

dobrica

pre 9 godina

Cek sad, ako ja dobro razumem,nisu hteli da postanu vlasnici za dzabe I da upravljaju vec sad hoce da upravljaju, da I'm se to jos I plati, ali da nemaju nikakav rizik ako ne uspe? Sto bi rekao Bart Simpson - cool!

dusanmal

pre 9 godina

Odlican primer za pitanje-sta drzava treba da radi a sta ne: Jedino pozitivno resenje za zelezaru je moguce samo u slucaju rasta Srpske privrede. Ako privreda ne raste - nema ekonomskog razloga za opstanak zelezare, bilo u drzavnim ili privatnm rukama. Ako privreda raste, zelezara ima zasto da postoji i u tom slucaju privatno vlasnistvo i interes za profit ima znatno vece sanse da pozitivno upravlja tom industrijom no bilo kakve drzavne birokrate (drzavno=nicije).
Prema tome, ako zelimo da sacuvamo tu industriju i vecinu radnih mesta - glavni posao je da se pokrene privreda u opstem slucaju. Kako da se pokrene opsta privreda? - Ukloniti birokratiju i sa njom povezanu korupciju, smanjiti drzavne namete i u obliku oporezivanja i u obliku regulativnog sistema. Dati privredi sansu da potrci, slobodno. Dal' je to moguce za dve godine? - i za manje. Kako?-Osloboditi poreza i svih regulacija sve nove firme i sva javna preduzeca koja budu privatizovana do kraja 2015, na 5 godina. Obecati 5 slobodnih godina za rast. Videti kako vec u 2016oj problem zelezare resava sam sebe.

milex3

pre 9 godina

Sad su se predomislili kao? Mislim da će vlada doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima.

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

Miloš

pre 9 godina

Ovo interesovanje Esmarka samo pokazuje da Železara može uspešno da radi. Možda im treba dati šansu da pokažu šta mogu da urade, sad bi bili pod potpunom kontrolom države.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Meni ovo deluje na igru hoću-neću. Esmark je bio ozbiljan kupac za Železaru, nisu je kupili i ne vidim shvrhu da se i dalje trude oko kupovine. Stičem utisak da im je sada žao što su propustili šansu. Kako god, vreme se ne može vratiti.

Ivka

pre 9 godina

Dobro što je nije prihvaćena prvobitna ponuda,pokazali smo da ipak u koliko god da smo u lošoj situaciji ipak ne pristajemo na sve.Svakako je u interesu države da nađe strateškog partnera za Železaru ali i da zaštiti sopstvene intertese.

Realista

pre 9 godina

Znaci PLAN A je da se zelezara proda nekoj verziji ESMARK-a a PLAN B je da se zelezara pokloni nekoj verziji ESMARK-a.
Pa to je prosto genijalno.
A sad idem da placem od srece...

Sedma sekcija

pre 9 godina

Ovo smrdi na tesku muljazu ... Kao, prosli tender... Kao, propali ugovori... I onda dobiju Zelezaru za dzabe na upravljanje, da rade sta hoce!

zuta dunja

pre 9 godina

Zelezara moze biti jedna od uspesnijih kompanija ali samo odlicnim radom i strucnim kadrom koji ce upravljati njome. Bez obzira ko to bio treba razmotriti sve i doneti pravu odluku.

Gregor

pre 9 godina

Siguran sam da će se problem Železare uskoro u potpunosti rešiti. Intenzivno se radi na tome, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Ako Esmark zaista želi da upravlja Železarom, onda će morati da smanji svoje zahteve. Esmarkovi uslovi za vreme prošlih pregovora su očigledno bili preveliki.

Ivka

pre 9 godina

Dobro što je nije prihvaćena prvobitna ponuda,pokazali smo da ipak u koliko god da smo u lošoj situaciji ipak ne pristajemo na sve.Svakako je u interesu države da nađe strateškog partnera za Železaru ali i da zaštiti sopstvene intertese.

Hijavata

pre 9 godina

@lazar1

Deco, gde vas samo skupljaju tako pametne? Boze sacuvaj i sakloni, kakva lupetanja. Sad vec verujem da iza ovoga ne stoje zivi ljudi, nego neki autobot software. Imate li vi uopste neki stav, misljenje, neki predlog ili kritiku? Da li ste nekada culi za zakon, odredbe, pravila po kojima se vodi drzava? Nikad? Ja mislim da neki u Srbiji jutro zapocinju tako sto se okrenu, ma gde se nalazili, pema Nemanjinoj i klanajuci se pozdrvaljaju velikog Vodju. Sto bre ne procitate Domanovica, pa bi vas bar malo bilo sramota tolikog ulizistva. To uopste nije karakteristicno za nas narod. Zlo i naopako vreme doslo.

Miloš

pre 9 godina

Ovo interesovanje Esmarka samo pokazuje da Železara može uspešno da radi. Možda im treba dati šansu da pokažu šta mogu da urade, sad bi bili pod potpunom kontrolom države.

milex3

pre 9 godina

Sad su se predomislili kao? Mislim da će vlada doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima.

dusanmal

pre 9 godina

Odlican primer za pitanje-sta drzava treba da radi a sta ne: Jedino pozitivno resenje za zelezaru je moguce samo u slucaju rasta Srpske privrede. Ako privreda ne raste - nema ekonomskog razloga za opstanak zelezare, bilo u drzavnim ili privatnm rukama. Ako privreda raste, zelezara ima zasto da postoji i u tom slucaju privatno vlasnistvo i interes za profit ima znatno vece sanse da pozitivno upravlja tom industrijom no bilo kakve drzavne birokrate (drzavno=nicije).
Prema tome, ako zelimo da sacuvamo tu industriju i vecinu radnih mesta - glavni posao je da se pokrene privreda u opstem slucaju. Kako da se pokrene opsta privreda? - Ukloniti birokratiju i sa njom povezanu korupciju, smanjiti drzavne namete i u obliku oporezivanja i u obliku regulativnog sistema. Dati privredi sansu da potrci, slobodno. Dal' je to moguce za dve godine? - i za manje. Kako?-Osloboditi poreza i svih regulacija sve nove firme i sva javna preduzeca koja budu privatizovana do kraja 2015, na 5 godina. Obecati 5 slobodnih godina za rast. Videti kako vec u 2016oj problem zelezare resava sam sebe.

dobrica

pre 9 godina

Cek sad, ako ja dobro razumem,nisu hteli da postanu vlasnici za dzabe I da upravljaju vec sad hoce da upravljaju, da I'm se to jos I plati, ali da nemaju nikakav rizik ako ne uspe? Sto bi rekao Bart Simpson - cool!

11482

pre 9 godina

Treba uzeti u obzir sve kompanije koje se jave za profesionalni menadžment,proveriti biznis plan za Železaru svih tih kompanija,i odabrati one koji su najbolji u tom poslu.

TDD - I see bot people.

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 3. mart 2015 20:35)

Neka si ti meni ponosna.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Pa cekaj bre, tolike doktore nauka imate po sega-megama i unionima, sve sami strucnjaci, a sad trazite strucno?! rukovodstvo? Hocete da kazete da su ti silni doktori nestrucni? :O.

Smederevac

pre 9 godina

Imamo i mi uspesnih menadzera koji su cenjeni po svetu i koji bi strucno vodili Zelezaru.Ne trebaju nam stranci za to a posebno ne neki koji nas ucenjuju.

sthruph

pre 9 godina

@ (Zoran, 03. mart 2015 21:13)

To je JEDINO što je ESMARK i hteo sve ostalo je bila predstava za narod!!!
Šatro tender ali neznamo ko je još konkurisao pa onda odjednom nekakvi pregovori (???!!!) kakvi pregovori ako je tender i zašto sad ne uskoče ti drugi?
Pa sad odjednom genijalna ideja ajde da nam ESMARK bude menadžment.....ahaha. Neću da kažem možda ovo proradi ali čemu ovolika predstava?

Miki

pre 9 godina

Esmark, a plate iste kao sad!?! Mi smo jedinstveni slucaj da nam je sat placen 100 dinara, a minimalna cena rada 121 dinar po satu!!! Takodje, nikoga u drzavi ne zanimaju sindikalci sa platama od preko 100.000 i "menadzeri" sa srednjom skolom sa 70 - 150.000! Zelezara brale!

lauda

pre 9 godina

zamolio bih novinare da ispitaju sve o kompaniji Esmark. Koliko sam ja čitao po internetu, radi se o fantomskoj firmi. A Esmark steel europ je napravljen 2012 sa ciljem da se ugasi do kraja 2016.

duh3

pre 9 godina

koja prica. ja hocu od tebe da kupim auto pa ga jos ja oteram do reke uglancam i pitam te za cenu tako leepog auta! Neko zna da trguje u Vucicevoj vladi! :-)

nn

pre 9 godina

Menadzment firme koja je ucestvovala u privatizaciji treba DA spremi zelezaru za sledecu privatizaciju u kojoj ce verovatno opet biti jedini ponudjaci....!? Ako oni dodju da upravljaju onda oni ne bi mogli da ucestvuju u sledecoj privatizaciji....

Popovic Zarko-92

pre 9 godina

Onima koji nisu dali garancije da nece otpustati radnike dok su trajali pregovori o privatizaciji netreba davati da vode ttu istu zelezaru do nove privatizacije.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Meni ovo deluje na igru hoću-neću. Esmark je bio ozbiljan kupac za Železaru, nisu je kupili i ne vidim shvrhu da se i dalje trude oko kupovine. Stičem utisak da im je sada žao što su propustili šansu. Kako god, vreme se ne može vratiti.

hexel

pre 9 godina

tek sam sada odusevljen p[remijerovim postupkom kada je odbio Esmark jer nije hteo da ispuni njegove uslove a sada se opet Amerikanac vratio da pokusa

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 03. mart 2015 20:35)

Je l realno ovo!??? Pre su makar lepili plakate nocu i cekali svoj red da upadnu na drzavne jasle, nisu nas smarali! A sad...

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

bucko

pre 9 godina

da zelezara ne vredi premijer bi potpisao ugovor sa esmarkom jos ranije nego se sada vide njene vrednosti i da zelezara ne vredi nebi se esmark opet javio

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom i njihovom ucenjivackom politikom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

Nikola

pre 9 godina

Bez obzira sto pregovori oko privatizacije zelezare sa Esmarkom nisu uspeli, to nije razlog da se Esmark ne prijavi na novi poziv Vlade Sbije u potrazi za partnerom koji ce da upravlja zelezarom.

Xeniya

pre 9 godina

Mora se biti izuzetno pažljiv pri odabiru najboljeg i najstručnijeg menadžmenta za oživljavanje proizvodnje u Železari. Važno je da se pokrene proizvodnja druge peći, pronađe tržište za plasiranje robe, zadrže svi zaposlni radnici i koliko je moguće zaposle novi, a što je i osnovni cilj vlade, i nema sumnje da će biti izabran najbolji tim menadžmenta.

Zaza

pre 9 godina

E pa, sada oni nisu jedini koji su se javili na tender, koliko ja znam. Ne treba zuriti vec naci najbolji menadzment sa najboljom strategijom. Mislim da su Ameri i Slovaci nesto debelo zamerili oko zelezare. Verovatno da je to pravi razlog zasto su pregovori sa Esmarkom propali.

kimbi

pre 9 godina

znaci da je odluka premijera o odbijanju potpisivanja ugovora sa esmarkom bila valjana, jer ponude vec stizu za Zelezaru a Esmark se opet prijavio

Crusader

pre 9 godina

Pa da,videli su da kod sadasnje vlade ne prolaze ucene pa bi opet u Zelezaru.Naravno da moze.Pod nasim uslovima.Toga su sada svesni.Jer ovo je Napredna Srbija.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

pleonazam

pre 9 godina

Dal je tim Esmarka ili neka druge kompanije u igri mislim da nije toliko važno, bitno je da su sposobni i da mogu da iščupaju železaru iz krize i uvedu je poslovni dobitak. Neophodni su nam iskusni ljudi, i zato odabir mora biti pažljiv.

antigona

pre 9 godina

Verujem u pravu odluku Vlade kojom će se rešiti pitanje opstanka Železare, zaštititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

kocijas

pre 9 godina

Sto se mene tice moze da upravlja zelezarom ko god ispunjava uslove za menadzment, sto se tice privatizacije, otom potom. Kad dodje red za privatizaciju, tender pa ko ponudi i prihvati uslove...

Higija

pre 9 godina

Neka Esmarka vodi Železaru. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Po odluci Vlade raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmeta koji će upravljati Železarom do okončanja privatizacije, a u slučaju da i taj tender ne bude uspešan, najverovatnije rešenje za Železaru je stečaj.

predrag

pre 9 godina

Namestaljka. Kao nije hteo da prihvati njihove uslove u pokusaju privatizacije, a sada im daje zelezaru na upravljanje. Oni ce sada raditi kako su i planirali, a vodji i njegovim strucnjacima se to nije svidjalo.

che

pre 9 godina

Cekajte, jeli u redu da oni upravljaju do privatizacije pa da je onda kupe? Ne zvuci li iracionalno? Teoretski, mogu da je pripreme po svom cefu.

Čokanj

pre 9 godina

Očigledno je da hoće da upravljaju Železarom ali isto tako je vidljivo da to hoće da bude po njihovim uslovima što milsim da nije moguće. Vlada je jasno precizirala uslove za preuzimanje Železare i ko to može da iznese neće biti nikakvih problema.

Oklagija

pre 9 godina

Ipak se nastavlja saga zvana ''Železara'' i kao što vidimo sve se vrti oko ESMARK-a. Ova kompanija kao da ne zna šta hoće ili pokušavaju da izvuku najbolje uslove kako bi mogli da upravljaju Železarom kako oni hoće. Videćemo kako će se sve odvijati ali Vlada nikako ne treba da odustaje od svojih uslova za preuzimanje ovog giganta koji je kao što vidimo ogroman problem.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Je dobro ispanirao,posto je uvideo dabi imao i te kakve koristi od Zelezare, anjie pristao na suslove prodaje,vec nekako smuckaj pa prosi dase dokopa Zelezare.Na primer;onbi sada za pocetak da ubaci svoj menadzemt da sa istim upravalja, a usput postepeno,slabijo Firmu otpustao radnike koristijo sirovinu, na zalikama, a kasnije kupovao povecim cenama dabi zelezaru oslabijo,a uzgred proviziju od sirovina sebe u dzep.A onda bi se pojavijo kao kupac zamale pare i tako dosao do svog cilja i preuzimanja Zelezare,Kolo naokolo vilovito.

SanjaVanja

pre 9 godina

Esmark ako misli da dodje u Železaru mora ispoštovati sve uslove koje mu ponudimo, fabrika mora da radi i treba iskoristiti sve njene sirovine. A čim su se oni ovako nameračili znači da Železara može i te kako dobro da posluje.

Borko

pre 9 godina

Ovo bi bila prilika da država kontroliše način rada Esmarka, i ako zadovolje mogli bi i da privatizuju Železaru. Ovo je, čini mi se, sigurniji put.

Arabica

pre 9 godina

Raspolazu svim cinjenicama u vezi sa Esmarkom, pa neka odluce da li to resenje obezbedjuje ostanak radnika i opstanak zelezare.

ance

pre 9 godina

Najvaznije je da se ispostuju uslovi Zelezare,da fabrika radi I da se iskoriste sve njene sirovine.Zalezare ne sme doziveti sudbinu mnogih preduzeca Srbije koja su stala sa radom.

Dale

pre 9 godina

Esmark je imao priliku da preuzme železaru, ali zbog nepovoljnih uslova koje su tražili nismo mogli da pristanemo, očigledno je da su se pokajali, ali prilike u Srbiji su se promenile i mi danas ne poklanjamo firme za evro kao što su to neke prethodne vlade čnile.

M&S

pre 9 godina

Esmark je svoju sansu propustio.Razumem ja sada da se on preracunao,i da je uvideo sta je izgubio.Ali sobzirom da nije hteo prihvatiti nikakve garancije u vezi Zelezare i dati na uvid finansije u kasnijem poslovanju,sada nema vise sta da tri.az

danijelak

pre 9 godina


Uslovi se moraju ispostovati, ako Esmark misli da dodje u Zelezaru.Vlada Srbije iskreno zeli I bori se da nadje najbolje resenje.

BORKOVACKA - DOLINA

pre 9 godina

Kako vreme prolazi sve vise sam ubedjen da je Vlada Srbije donela odlicnu odluku da ne sklopi Ugovor sa Esmarkom, jer su oni hteli da Smederevsku Zelezaru uzmu kako kaze nas narod za tepsiju ribe. Tako da se sada nadam da ce ukoliko se Esmark pojavi kao jedan od kandidata da upravlja Zelezarom daleko vise ceniti Vladu Srbije nego sto je to bio slucaj kada su hteli da kupe Zelezaru. Zato duboko verujem u pravu odluku Vlade Srbije kojom ce se resiti pitanje opstanka Smederevske Zelezare, zastititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

MilanRajic

pre 9 godina

Esmark ne odustaje od Železare. Ovo može samo da znači da Železara vredi mnogo više, nego što nam je rečeno?!?!?! Da se ja pitam, dobro bih razmislio da li uopšte više sarađivati sa Esmarkom, jer se baš nisu pokazali kao pouzdan partner!?!?!?

Zoran

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je nas premijer doneo ispravnu odluku kada nije pristao da proda Zelezaru pod njihovim uslovima, ocigledno da Esmark to nije ocekivao... Tako da sada oprezno treba voditi razgovore i zastiti interese Srbije koliko god je to moguce.

Sizika

pre 9 godina

Ne treba da obeshrabruje cinjenica da pregovori oko privatizacije Zelezare sa Esmarkom nisu uspeli. Naime, nadamo se da ce se naci pouzdan partner koji ce upravljati Zelezarom i koji ce ispuniti uslove da ce proizvodnja biti nastavljena u odredjenom periodu i da ce biti ocuvana zaposlenost.

zivota

pre 9 godina

Ma ...igre macke i misa.Mada svakako je bolje da zelezara radi nego da stoji prazna,a ljudi ko ljudi...samo nek je kontra pa kako god.

nemanja

pre 9 godina

To moze da bude sve kako treba ako Esmark uzme nasu Zelezaru i pomogne da se upali druga pec koja ce biti pun pogodak za Srbiju i za Vladu koja to najvise zeli da uradi i da ispuni obecanje koje je dato.

Vladan

pre 9 godina

Premijer ce pronaci najbolje resenje za Zelezaru, a ako Esmark ispuni neophodne uslove nemam nista protiv toga da preuzme upravu nad njom. Na kraju krajeva, to je dobro i zbog eventualne privatizacije Zelezare toj kompaniji.

Dickinson

pre 9 godina

Ako Esmark nije dao garancije da će koje je vlada od njih tražila prilikom pregovora o prodaji nisam optimista da bi mogli odgovorno da upravljaju železarom.

Sedma sekcija

pre 9 godina

Ovo smrdi na tesku muljazu ... Kao, prosli tender... Kao, propali ugovori... I onda dobiju Zelezaru za dzabe na upravljanje, da rade sta hoce!

Realista

pre 9 godina

Znaci PLAN A je da se zelezara proda nekoj verziji ESMARK-a a PLAN B je da se zelezara pokloni nekoj verziji ESMARK-a.
Pa to je prosto genijalno.
A sad idem da placem od srece...

dobrica

pre 9 godina

Cek sad, ako ja dobro razumem,nisu hteli da postanu vlasnici za dzabe I da upravljaju vec sad hoce da upravljaju, da I'm se to jos I plati, ali da nemaju nikakav rizik ako ne uspe? Sto bi rekao Bart Simpson - cool!

zuta dunja

pre 9 godina

Zelezara moze biti jedna od uspesnijih kompanija ali samo odlicnim radom i strucnim kadrom koji ce upravljati njome. Bez obzira ko to bio treba razmotriti sve i doneti pravu odluku.

Gregor

pre 9 godina

Siguran sam da će se problem Železare uskoro u potpunosti rešiti. Intenzivno se radi na tome, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Ako Esmark zaista želi da upravlja Železarom, onda će morati da smanji svoje zahteve. Esmarkovi uslovi za vreme prošlih pregovora su očigledno bili preveliki.

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

Smederevac

pre 9 godina

Imamo i mi uspesnih menadzera koji su cenjeni po svetu i koji bi strucno vodili Zelezaru.Ne trebaju nam stranci za to a posebno ne neki koji nas ucenjuju.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Meni ovo deluje na igru hoću-neću. Esmark je bio ozbiljan kupac za Železaru, nisu je kupili i ne vidim shvrhu da se i dalje trude oko kupovine. Stičem utisak da im je sada žao što su propustili šansu. Kako god, vreme se ne može vratiti.

hexel

pre 9 godina

tek sam sada odusevljen p[remijerovim postupkom kada je odbio Esmark jer nije hteo da ispuni njegove uslove a sada se opet Amerikanac vratio da pokusa

bucko

pre 9 godina

da zelezara ne vredi premijer bi potpisao ugovor sa esmarkom jos ranije nego se sada vide njene vrednosti i da zelezara ne vredi nebi se esmark opet javio

Dylan Dog

pre 9 godina

Oni su imali svoju priliku i nisu je iskoristili, ali sve je moguće, ako se ne nađe novi strateški partner onda treba ponovo otvoriti razgovor sa Esmarkom.

Ivka

pre 9 godina

Dobro što je nije prihvaćena prvobitna ponuda,pokazali smo da ipak u koliko god da smo u lošoj situaciji ipak ne pristajemo na sve.Svakako je u interesu države da nađe strateškog partnera za Železaru ali i da zaštiti sopstvene intertese.

kimbi

pre 9 godina

znaci da je odluka premijera o odbijanju potpisivanja ugovora sa esmarkom bila valjana, jer ponude vec stizu za Zelezaru a Esmark se opet prijavio

Miloš

pre 9 godina

Ovo interesovanje Esmarka samo pokazuje da Železara može uspešno da radi. Možda im treba dati šansu da pokažu šta mogu da urade, sad bi bili pod potpunom kontrolom države.

milex3

pre 9 godina

Sad su se predomislili kao? Mislim da će vlada doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima.

antigona

pre 9 godina

Verujem u pravu odluku Vlade kojom će se rešiti pitanje opstanka Železare, zaštititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

Nikola

pre 9 godina

Bez obzira sto pregovori oko privatizacije zelezare sa Esmarkom nisu uspeli, to nije razlog da se Esmark ne prijavi na novi poziv Vlade Sbije u potrazi za partnerom koji ce da upravlja zelezarom.

Higija

pre 9 godina

Neka Esmarka vodi Železaru. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Po odluci Vlade raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmeta koji će upravljati Železarom do okončanja privatizacije, a u slučaju da i taj tender ne bude uspešan, najverovatnije rešenje za Železaru je stečaj.

Xeniya

pre 9 godina

Mora se biti izuzetno pažljiv pri odabiru najboljeg i najstručnijeg menadžmenta za oživljavanje proizvodnje u Železari. Važno je da se pokrene proizvodnja druge peći, pronađe tržište za plasiranje robe, zadrže svi zaposlni radnici i koliko je moguće zaposle novi, a što je i osnovni cilj vlade, i nema sumnje da će biti izabran najbolji tim menadžmenta.

pleonazam

pre 9 godina

Dal je tim Esmarka ili neka druge kompanije u igri mislim da nije toliko važno, bitno je da su sposobni i da mogu da iščupaju železaru iz krize i uvedu je poslovni dobitak. Neophodni su nam iskusni ljudi, i zato odabir mora biti pažljiv.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

halid

pre 9 godina

Sad su se predomislili momci? tvrde pazar misleci da ce vlada da poklekne..Vlada ce doneti pravu odluku o tome, jer je i dosad na vreme uspela da prepozna sve probleme vezane za pregovore sa njima,kao i sve ostalo..samo malo strpljenja narode,nije jos ni godina prosla a rezultati prste.

11482

pre 9 godina

Treba uzeti u obzir sve kompanije koje se jave za profesionalni menadžment,proveriti biznis plan za Železaru svih tih kompanija,i odabrati one koji su najbolji u tom poslu.

dusanmal

pre 9 godina

Odlican primer za pitanje-sta drzava treba da radi a sta ne: Jedino pozitivno resenje za zelezaru je moguce samo u slucaju rasta Srpske privrede. Ako privreda ne raste - nema ekonomskog razloga za opstanak zelezare, bilo u drzavnim ili privatnm rukama. Ako privreda raste, zelezara ima zasto da postoji i u tom slucaju privatno vlasnistvo i interes za profit ima znatno vece sanse da pozitivno upravlja tom industrijom no bilo kakve drzavne birokrate (drzavno=nicije).
Prema tome, ako zelimo da sacuvamo tu industriju i vecinu radnih mesta - glavni posao je da se pokrene privreda u opstem slucaju. Kako da se pokrene opsta privreda? - Ukloniti birokratiju i sa njom povezanu korupciju, smanjiti drzavne namete i u obliku oporezivanja i u obliku regulativnog sistema. Dati privredi sansu da potrci, slobodno. Dal' je to moguce za dve godine? - i za manje. Kako?-Osloboditi poreza i svih regulacija sve nove firme i sva javna preduzeca koja budu privatizovana do kraja 2015, na 5 godina. Obecati 5 slobodnih godina za rast. Videti kako vec u 2016oj problem zelezare resava sam sebe.

Zaza

pre 9 godina

E pa, sada oni nisu jedini koji su se javili na tender, koliko ja znam. Ne treba zuriti vec naci najbolji menadzment sa najboljom strategijom. Mislim da su Ameri i Slovaci nesto debelo zamerili oko zelezare. Verovatno da je to pravi razlog zasto su pregovori sa Esmarkom propali.

Crusader

pre 9 godina

Pa da,videli su da kod sadasnje vlade ne prolaze ucene pa bi opet u Zelezaru.Naravno da moze.Pod nasim uslovima.Toga su sada svesni.Jer ovo je Napredna Srbija.

Hijavata

pre 9 godina

@lazar1

Deco, gde vas samo skupljaju tako pametne? Boze sacuvaj i sakloni, kakva lupetanja. Sad vec verujem da iza ovoga ne stoje zivi ljudi, nego neki autobot software. Imate li vi uopste neki stav, misljenje, neki predlog ili kritiku? Da li ste nekada culi za zakon, odredbe, pravila po kojima se vodi drzava? Nikad? Ja mislim da neki u Srbiji jutro zapocinju tako sto se okrenu, ma gde se nalazili, pema Nemanjinoj i klanajuci se pozdrvaljaju velikog Vodju. Sto bre ne procitate Domanovica, pa bi vas bar malo bilo sramota tolikog ulizistva. To uopste nije karakteristicno za nas narod. Zlo i naopako vreme doslo.

Popovic Zarko-92

pre 9 godina

Onima koji nisu dali garancije da nece otpustati radnike dok su trajali pregovori o privatizaciji netreba davati da vode ttu istu zelezaru do nove privatizacije.

TDD - I see bot people.

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 3. mart 2015 20:35)

Neka si ti meni ponosna.

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom i njihovom ucenjivackom politikom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Pa cekaj bre, tolike doktore nauka imate po sega-megama i unionima, sve sami strucnjaci, a sad trazite strucno?! rukovodstvo? Hocete da kazete da su ti silni doktori nestrucni? :O.

duh3

pre 9 godina

koja prica. ja hocu od tebe da kupim auto pa ga jos ja oteram do reke uglancam i pitam te za cenu tako leepog auta! Neko zna da trguje u Vucicevoj vladi! :-)

Borko

pre 9 godina

Ovo bi bila prilika da država kontroliše način rada Esmarka, i ako zadovolje mogli bi i da privatizuju Železaru. Ovo je, čini mi se, sigurniji put.

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ponosna sam na premijera, jer je ostao dosledan, i nije prodao Zelezaru samo da se kaže, vidi se da misli na nasu budućnost.
(Sasa, 03. mart 2015 20:35)

Je l realno ovo!??? Pre su makar lepili plakate nocu i cekali svoj red da upadnu na drzavne jasle, nisu nas smarali! A sad...

ance

pre 9 godina

Najvaznije je da se ispostuju uslovi Zelezare,da fabrika radi I da se iskoriste sve njene sirovine.Zalezare ne sme doziveti sudbinu mnogih preduzeca Srbije koja su stala sa radom.

nn

pre 9 godina

Menadzment firme koja je ucestvovala u privatizaciji treba DA spremi zelezaru za sledecu privatizaciju u kojoj ce verovatno opet biti jedini ponudjaci....!? Ako oni dodju da upravljaju onda oni ne bi mogli da ucestvuju u sledecoj privatizaciji....

sthruph

pre 9 godina

@ (Zoran, 03. mart 2015 21:13)

To je JEDINO što je ESMARK i hteo sve ostalo je bila predstava za narod!!!
Šatro tender ali neznamo ko je još konkurisao pa onda odjednom nekakvi pregovori (???!!!) kakvi pregovori ako je tender i zašto sad ne uskoče ti drugi?
Pa sad odjednom genijalna ideja ajde da nam ESMARK bude menadžment.....ahaha. Neću da kažem možda ovo proradi ali čemu ovolika predstava?

lauda

pre 9 godina

zamolio bih novinare da ispitaju sve o kompaniji Esmark. Koliko sam ja čitao po internetu, radi se o fantomskoj firmi. A Esmark steel europ je napravljen 2012 sa ciljem da se ugasi do kraja 2016.

Miki

pre 9 godina

Esmark, a plate iste kao sad!?! Mi smo jedinstveni slucaj da nam je sat placen 100 dinara, a minimalna cena rada 121 dinar po satu!!! Takodje, nikoga u drzavi ne zanimaju sindikalci sa platama od preko 100.000 i "menadzeri" sa srednjom skolom sa 70 - 150.000! Zelezara brale!

Zoran

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je nas premijer doneo ispravnu odluku kada nije pristao da proda Zelezaru pod njihovim uslovima, ocigledno da Esmark to nije ocekivao... Tako da sada oprezno treba voditi razgovore i zastiti interese Srbije koliko god je to moguce.

predrag

pre 9 godina

Namestaljka. Kao nije hteo da prihvati njihove uslove u pokusaju privatizacije, a sada im daje zelezaru na upravljanje. Oni ce sada raditi kako su i planirali, a vodji i njegovim strucnjacima se to nije svidjalo.

Arabica

pre 9 godina

Raspolazu svim cinjenicama u vezi sa Esmarkom, pa neka odluce da li to resenje obezbedjuje ostanak radnika i opstanak zelezare.

zivota

pre 9 godina

Ma ...igre macke i misa.Mada svakako je bolje da zelezara radi nego da stoji prazna,a ljudi ko ljudi...samo nek je kontra pa kako god.

Oklagija

pre 9 godina

Ipak se nastavlja saga zvana ''Železara'' i kao što vidimo sve se vrti oko ESMARK-a. Ova kompanija kao da ne zna šta hoće ili pokušavaju da izvuku najbolje uslove kako bi mogli da upravljaju Železarom kako oni hoće. Videćemo kako će se sve odvijati ali Vlada nikako ne treba da odustaje od svojih uslova za preuzimanje ovog giganta koji je kao što vidimo ogroman problem.

che

pre 9 godina

Cekajte, jeli u redu da oni upravljaju do privatizacije pa da je onda kupe? Ne zvuci li iracionalno? Teoretski, mogu da je pripreme po svom cefu.

Sizika

pre 9 godina

Ne treba da obeshrabruje cinjenica da pregovori oko privatizacije Zelezare sa Esmarkom nisu uspeli. Naime, nadamo se da ce se naci pouzdan partner koji ce upravljati Zelezarom i koji ce ispuniti uslove da ce proizvodnja biti nastavljena u odredjenom periodu i da ce biti ocuvana zaposlenost.

kocijas

pre 9 godina

Sto se mene tice moze da upravlja zelezarom ko god ispunjava uslove za menadzment, sto se tice privatizacije, otom potom. Kad dodje red za privatizaciju, tender pa ko ponudi i prihvati uslove...

Čokanj

pre 9 godina

Očigledno je da hoće da upravljaju Železarom ali isto tako je vidljivo da to hoće da bude po njihovim uslovima što milsim da nije moguće. Vlada je jasno precizirala uslove za preuzimanje Železare i ko to može da iznese neće biti nikakvih problema.

Dale

pre 9 godina

Esmark je imao priliku da preuzme železaru, ali zbog nepovoljnih uslova koje su tražili nismo mogli da pristanemo, očigledno je da su se pokajali, ali prilike u Srbiji su se promenile i mi danas ne poklanjamo firme za evro kao što su to neke prethodne vlade čnile.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Je dobro ispanirao,posto je uvideo dabi imao i te kakve koristi od Zelezare, anjie pristao na suslove prodaje,vec nekako smuckaj pa prosi dase dokopa Zelezare.Na primer;onbi sada za pocetak da ubaci svoj menadzemt da sa istim upravalja, a usput postepeno,slabijo Firmu otpustao radnike koristijo sirovinu, na zalikama, a kasnije kupovao povecim cenama dabi zelezaru oslabijo,a uzgred proviziju od sirovina sebe u dzep.A onda bi se pojavijo kao kupac zamale pare i tako dosao do svog cilja i preuzimanja Zelezare,Kolo naokolo vilovito.

nemanja

pre 9 godina

To moze da bude sve kako treba ako Esmark uzme nasu Zelezaru i pomogne da se upali druga pec koja ce biti pun pogodak za Srbiju i za Vladu koja to najvise zeli da uradi i da ispuni obecanje koje je dato.

M&S

pre 9 godina

Esmark je svoju sansu propustio.Razumem ja sada da se on preracunao,i da je uvideo sta je izgubio.Ali sobzirom da nije hteo prihvatiti nikakve garancije u vezi Zelezare i dati na uvid finansije u kasnijem poslovanju,sada nema vise sta da tri.az

SanjaVanja

pre 9 godina

Esmark ako misli da dodje u Železaru mora ispoštovati sve uslove koje mu ponudimo, fabrika mora da radi i treba iskoristiti sve njene sirovine. A čim su se oni ovako nameračili znači da Železara može i te kako dobro da posluje.

Vladan

pre 9 godina

Premijer ce pronaci najbolje resenje za Zelezaru, a ako Esmark ispuni neophodne uslove nemam nista protiv toga da preuzme upravu nad njom. Na kraju krajeva, to je dobro i zbog eventualne privatizacije Zelezare toj kompaniji.

danijelak

pre 9 godina


Uslovi se moraju ispostovati, ako Esmark misli da dodje u Zelezaru.Vlada Srbije iskreno zeli I bori se da nadje najbolje resenje.

Dickinson

pre 9 godina

Ako Esmark nije dao garancije da će koje je vlada od njih tražila prilikom pregovora o prodaji nisam optimista da bi mogli odgovorno da upravljaju železarom.

BORKOVACKA - DOLINA

pre 9 godina

Kako vreme prolazi sve vise sam ubedjen da je Vlada Srbije donela odlicnu odluku da ne sklopi Ugovor sa Esmarkom, jer su oni hteli da Smederevsku Zelezaru uzmu kako kaze nas narod za tepsiju ribe. Tako da se sada nadam da ce ukoliko se Esmark pojavi kao jedan od kandidata da upravlja Zelezarom daleko vise ceniti Vladu Srbije nego sto je to bio slucaj kada su hteli da kupe Zelezaru. Zato duboko verujem u pravu odluku Vlade Srbije kojom ce se resiti pitanje opstanka Smederevske Zelezare, zastititi prava radnika i uticati na rast profitabilnosti.

MilanRajic

pre 9 godina

Esmark ne odustaje od Železare. Ovo može samo da znači da Železara vredi mnogo više, nego što nam je rečeno?!?!?! Da se ja pitam, dobro bih razmislio da li uopšte više sarađivati sa Esmarkom, jer se baš nisu pokazali kao pouzdan partner!?!?!?