Nedelja, 01.02.2015.

10:41

Štednja je samo osiromašila Grke

Nemački mediji i dalje detaljno analiziraju prilike u Grčkoj, pokušavajući da predvide sve scenarije, nakon dolaska levice na vlasti.

Izvor: Dojèe vele

Štednja je samo osiromašila Grke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Obuzdajmo Nemce

pre 9 godina

Nemacka snosi dvostruku krivicu za mizeriju Grcke. Prvi put 1980 kada su dozvolili da potpuno nespremna Grcka postane EU clanica, a bila je ekonomski i industrijski zaostalija nego sto su to bili Rumuni i Bugari prilikom njihovog ulaska u EU. Druga krivica Nemacke je 2004 good. kada su znali da Grci lazu i da se izmanipuliranim bilansima svim silama trte u evro -zonu gde im po svim parametrima nikada nije bilo mesto.Nemci su to znali, ali su pustili Grke da otvorenih ociju srljaju u vlastitu propast.

hm

pre 9 godina

Povecanje potrosnje ima smisla samo u drzavama koje mnogo proizvode i slabo uvoze, kod Grka i nas to je samo finansiranje drugih privreda. Zato su nam eksperti i unistili proizvodnju, ne daj boze zapoceli neku. Da bi Nemci i povlascena ekipa imali suficit neko mora imati deficit. Nismo deo tog kluba i necemo nikada biti ne vrede reforme mnogo, velika je to igra.

Obratite se svojim lopovima

pre 9 godina

Grcku su upropastili njihovi korumpirani politicari. Mogu oni sada da kukaju na koga god hoce. Kasne samo 30 godina. Dugovi moraju da se plate

@

pre 9 godina

@Gradjanin, 1. februar 2015 11:22
Zanimljivo poredjenje.
Ako je Grcka narkoman, ko je onda narkodiler?
Nemacka.
A sta je u interesu narkodilera? Da navuce narkomana na drogu, da postane zavisan, i onda da sve sto ima da proda da bi kupio drogu od narkodilera.

@ Zivotno 1. februar 2015 12:38
Kazes losem duzniku niko nista ne pozajmljuje.
Sto je onda Nemacka pozajmljiva tolike pare Grckoj? Je l je terao neko?

džapanizer

pre 9 godina

Ma ne nego ce stednja i stezanje kaiševa pre bi rekao konopca oko vrata da ih obogati bogaljska politika Evropske unije je usmerena protiv radnika i obicnog coveka to da se zna !!!!

Zoran

pre 9 godina

(@, 1. februar 2015 14:12),

Ja koliko znam nijedan narkoman ne krivi narko dilera sto se drogira. Bas naprotiv, kaze mu hvala.

A i niko od roditelja ne krivi narko dilera sto mu se dete drogira. Lose vapsitao dete, definitivno. Niko ne krivi prodavca rakije sto je on hronicni alkoholicar.

Mislim, ako si iole relana i samokritican, ne bi trebalo. Ako ces da narkodiler leci jer si ti narkoman, to vec je malo paradosksalno.

A i narko diler nudi mnogima drogu, ali ne uzimaju svi.

A i neces da se odviknes od droge tako sto ces sve narkodilere da potamanis. Nadje s euvek nacin dea s enarkoman drogira. Imas i apoteku. Pa sad i apoteke da krivimo sto si ti nakroman? I njih da zatvorimo?

g

pre 9 godina

Te kredite su im Grci vratili kroz nametnutu kupivinu robe iz Nemacke, neko je pomenuo vojnu opremu. Raspitajte se ko u Srbiji pravi biometrijske kartice i bice vam jasno zasto svake godine moramo da kupujemo te digitalne pasose, te digitalne licne karte, pa vozacke dozvole a sada ce i zdrstvene knjizice. To nije podmornica, mogla je Srbija da napravi firmu za pravljenje kartica ali pare moraju da idu u Nemacku.

Beogradjanin koji je preziveo komuniste

pre 9 godina

Kako bi to bilo lepo ziveti na kredit i onda kada taj kredit treba da se vrati optuziti za sve surovi kapitalizam. U takvoj prici komunisti najbolje plivaju: Nista ne rade, nemaju nikakvu skolu a hoce da vladaju i upravljaju. Nemac radi 8 sati dnevno 6 dana u nedelji. A ovi sa srpom i cekicem ispijaju kafe i pljuju po crkvi, kralju i Zapadu! E pa nema vise leba bez motike!

Zasto nezaposleni finansiraju zaposlene ?

pre 9 godina

@Nenad
"tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju."

Da, od pre dva meseca, a meni je vec 6 godina povecan porez na imovinu i takodje dve godine visa a godinu dana niza stopa PDV-a da bi vama bila povecana plata !

Zivotno (ne)iskustvo

pre 9 godina

Kad imam - trosim, kad nemam - stedim i stezem kais. Problem Grcke je u tome sto nikada nije imala a trosila kao da ima u izobilju. Ziveli su po principu kad je bal nek je bal, i uzivaj dok mozes. Na taj nacin su unistili ne samo svoju sadasnjost nego i buducnost narednih generacija. Grcka je "raskinula lance" i ne zeli vise da joj neko diktira kako da vodi svoju ekonomiju. Problem Grcke je sto i dalje nema novca a misli da ce i dalje neko da ih finansira. Dripacka ekonomija koja se sastoji od zajmljenja novca, a kada treba taj novac da se vrati, e onda ne dam i nemoj ti mene da vredjas. Losem duzniku niko nista ne pozajmljuje. Jedino pitanje koje trenutno finansijske krugove interesuje, je ono, pred ciju crkvu ce nova vlast da klekne i ispruzi ruku.

Habsburg

pre 9 godina

Ha ha pa već sinoć su grci popustili i sa će Merkel da im zavrne dotok novca.Izdržali hrabri grci gotovo 5 dana,a sada naplata kredita bez odlaganja.

nemacka korupcija

pre 9 godina

Simensa od 1997. do 2002. grčki poreski obveznici oštećeni za dve milijarde evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=03&dd=09&nav_id=589516
A to je samo 1 primer, samo za 5 godina kako su te pare od kredita otisle u Nemacku a ne u Grcku.

ciji je biznis oruzje

pre 9 godina

3. najveci izvoznik oruzja na svetu Nemacka.
Najveci njen kupac Grčka (podmornice, tenkovi, topovi i rakete vazduh-vazduh)


Da bi to sakrili pricacemo kako su kredite lenji Grci potrosili na plate, a da je Cipras koji je najavio smanjenje vojnog budzeta populista koji jede malu decu.

re

pre 9 godina

Datum 21.07.2011
Nemačka (u sred krize) prodaje oružje Grčkoj
Nemačka industrija naoružanja dobro je zaradila prošle godine na poslovima sa Grčkom. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd – u sred krize kupovati podmornice koje su nepotrebne…

Nemačka je zaradila pre svega prodajom tenkova Leopard i podmornica najnovije generacije iz brodogradilišta u Kilu čija je cena nekoliko stotina miliona evra po komadu. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd.

„Kupujemo podmornice koje su nam beskorisne. Ne trebaju nam, jer ne moramo da ratujemo. Zaštita spoljnih granica je u nadležnosti EU“.

Eliopulos smatra da se iza svega krije sistem i kaže: „Ne može se dopustiti da nam nameću evrofajtere, podmornice, helikoptere i municiju, a sve to na kraju ionako bacimo. To su ucenjivačke metode. To je sprega političara i lobista industrije naoružanja

http://www.dw.de/nema%C4%8Dka-u-sred-krize-prodaje-oru%C5%BEje-gr%C4%8Dkoj/a-15256082

Gradjanin

pre 9 godina

Ma pustite ih da pocrkaju. Uvek se ispostavi da nikom ne treba pomoci osim ako se taj neko ne ponasa kao vojnik po pravilima koja mu jasno zadate kao uslov za pomoc.
To vam je isto kao kad biste narkomanu pozajmili novac. Jel biste pozajmili? E ako bi, onda dajte i grcima.

gde su zavrsile pare

pre 9 godina

13.07.2010
Već prezadužena Grčka planira da potroši više od milijardu evra na dve nemačke podmornice, za koje i zapovedništvo mornarice tvrdi da nisu neophodne.

Sa druge strane, ta zemlja je, u pokušaju da smanji enormni budžetski defcit, uvela rigoroznu štednju na troškovima zdravstvenog i penzionog sistema i platama.

planirana i kupovina šest fregata i 15 helikoptera od Francuske.

Poslednjih nekoliko godina Grčka je kupila dvadesetak lovačkih aviona F16 za više od 1,5 milijardi evra.

Većina vojne opreme dolazi iz Nemačke, zemlje koja snosi najveći teret finansijske pomoći Grčkoj i najglasnija je u osudi Atine zbog življenja iznad vlastitih mogućnosti.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2010&mm=07&dd=13&nav_id=445139

profesionalni komentator

pre 9 godina

Kao sto rece neko pametan,kad dugujes banci 1000 evra,onda si ti u problemu,kad dugujes banci milion evra,e onda je banka u problemu.Markela je medjutim uspela da nenaplativi dug Grcke kod Nemackih banaka prebaci na Evropske poreske obaveznike i tako spase Nemacku na racun svih ostalih naroda Evrope...

notorious

pre 9 godina

Pa, normalno! Ne može da se štedi kad nemaš, nego kad imaš! Ali, oni imaju more i ostrva, turizam! A šta ćemo mi? Nek nam je Bog upomoć!

branko

pre 9 godina

"To jednostavno ne može da bude, da se jedna članica Evropske unije povuče na Egejsko poluostrvo i kaže da finansijski koncept koji je važio godinama, sada odjednom više ne prihvata", ljutito komentariše Flenzburger tageblat. "To je detinjasto! Sesti na ljuljašku i ignorisati Njutnove zakone gravitacije. EU ne može to dozvoliti."
--------
To se zove revolucija a ne igra. Grcka zeli da reformise economiju/politiku/geopolitiku u celoj EU. Ovo naravno ne odgovara MMFu, birokratima, bankama u Londonu a ni berzama ili politicarima u Americi.
Ukratko; Grci zele da EU politicari brinu o interesu gradjana (radnicke klase) EU a ne o berzama ili Americkim geopolitickim intresima.

Nenad

pre 9 godina

Srbiju će štednja preporoditi, moje dete već oseća blagodeti štednje, tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju....milina jedna

Bikan

pre 9 godina

Ja vas ne razumem???
Ako ste uzeli kredit, i duzni ste nekom - na koji vi nacin mozete da to otplatite?

Ako ne mozete da povecate prihode ili da iz tih istih prihoda imate veci profit - onda mora da se stedi. Ne postoji 3ci nacin.

Nenad

pre 9 godina

Srbiju će štednja preporoditi, moje dete već oseća blagodeti štednje, tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju....milina jedna

notorious

pre 9 godina

Pa, normalno! Ne može da se štedi kad nemaš, nego kad imaš! Ali, oni imaju more i ostrva, turizam! A šta ćemo mi? Nek nam je Bog upomoć!

profesionalni komentator

pre 9 godina

Kao sto rece neko pametan,kad dugujes banci 1000 evra,onda si ti u problemu,kad dugujes banci milion evra,e onda je banka u problemu.Markela je medjutim uspela da nenaplativi dug Grcke kod Nemackih banaka prebaci na Evropske poreske obaveznike i tako spase Nemacku na racun svih ostalih naroda Evrope...

branko

pre 9 godina

"To jednostavno ne može da bude, da se jedna članica Evropske unije povuče na Egejsko poluostrvo i kaže da finansijski koncept koji je važio godinama, sada odjednom više ne prihvata", ljutito komentariše Flenzburger tageblat. "To je detinjasto! Sesti na ljuljašku i ignorisati Njutnove zakone gravitacije. EU ne može to dozvoliti."
--------
To se zove revolucija a ne igra. Grcka zeli da reformise economiju/politiku/geopolitiku u celoj EU. Ovo naravno ne odgovara MMFu, birokratima, bankama u Londonu a ni berzama ili politicarima u Americi.
Ukratko; Grci zele da EU politicari brinu o interesu gradjana (radnicke klase) EU a ne o berzama ili Americkim geopolitickim intresima.

ciji je biznis oruzje

pre 9 godina

3. najveci izvoznik oruzja na svetu Nemacka.
Najveci njen kupac Grčka (podmornice, tenkovi, topovi i rakete vazduh-vazduh)


Da bi to sakrili pricacemo kako su kredite lenji Grci potrosili na plate, a da je Cipras koji je najavio smanjenje vojnog budzeta populista koji jede malu decu.

re

pre 9 godina

Datum 21.07.2011
Nemačka (u sred krize) prodaje oružje Grčkoj
Nemačka industrija naoružanja dobro je zaradila prošle godine na poslovima sa Grčkom. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd – u sred krize kupovati podmornice koje su nepotrebne…

Nemačka je zaradila pre svega prodajom tenkova Leopard i podmornica najnovije generacije iz brodogradilišta u Kilu čija je cena nekoliko stotina miliona evra po komadu. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd.

„Kupujemo podmornice koje su nam beskorisne. Ne trebaju nam, jer ne moramo da ratujemo. Zaštita spoljnih granica je u nadležnosti EU“.

Eliopulos smatra da se iza svega krije sistem i kaže: „Ne može se dopustiti da nam nameću evrofajtere, podmornice, helikoptere i municiju, a sve to na kraju ionako bacimo. To su ucenjivačke metode. To je sprega političara i lobista industrije naoružanja

http://www.dw.de/nema%C4%8Dka-u-sred-krize-prodaje-oru%C5%BEje-gr%C4%8Dkoj/a-15256082

gde su zavrsile pare

pre 9 godina

13.07.2010
Već prezadužena Grčka planira da potroši više od milijardu evra na dve nemačke podmornice, za koje i zapovedništvo mornarice tvrdi da nisu neophodne.

Sa druge strane, ta zemlja je, u pokušaju da smanji enormni budžetski defcit, uvela rigoroznu štednju na troškovima zdravstvenog i penzionog sistema i platama.

planirana i kupovina šest fregata i 15 helikoptera od Francuske.

Poslednjih nekoliko godina Grčka je kupila dvadesetak lovačkih aviona F16 za više od 1,5 milijardi evra.

Većina vojne opreme dolazi iz Nemačke, zemlje koja snosi najveći teret finansijske pomoći Grčkoj i najglasnija je u osudi Atine zbog življenja iznad vlastitih mogućnosti.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2010&mm=07&dd=13&nav_id=445139

g

pre 9 godina

Te kredite su im Grci vratili kroz nametnutu kupivinu robe iz Nemacke, neko je pomenuo vojnu opremu. Raspitajte se ko u Srbiji pravi biometrijske kartice i bice vam jasno zasto svake godine moramo da kupujemo te digitalne pasose, te digitalne licne karte, pa vozacke dozvole a sada ce i zdrstvene knjizice. To nije podmornica, mogla je Srbija da napravi firmu za pravljenje kartica ali pare moraju da idu u Nemacku.

Zivotno (ne)iskustvo

pre 9 godina

Kad imam - trosim, kad nemam - stedim i stezem kais. Problem Grcke je u tome sto nikada nije imala a trosila kao da ima u izobilju. Ziveli su po principu kad je bal nek je bal, i uzivaj dok mozes. Na taj nacin su unistili ne samo svoju sadasnjost nego i buducnost narednih generacija. Grcka je "raskinula lance" i ne zeli vise da joj neko diktira kako da vodi svoju ekonomiju. Problem Grcke je sto i dalje nema novca a misli da ce i dalje neko da ih finansira. Dripacka ekonomija koja se sastoji od zajmljenja novca, a kada treba taj novac da se vrati, e onda ne dam i nemoj ti mene da vredjas. Losem duzniku niko nista ne pozajmljuje. Jedino pitanje koje trenutno finansijske krugove interesuje, je ono, pred ciju crkvu ce nova vlast da klekne i ispruzi ruku.

nemacka korupcija

pre 9 godina

Simensa od 1997. do 2002. grčki poreski obveznici oštećeni za dve milijarde evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=03&dd=09&nav_id=589516
A to je samo 1 primer, samo za 5 godina kako su te pare od kredita otisle u Nemacku a ne u Grcku.

hm

pre 9 godina

Povecanje potrosnje ima smisla samo u drzavama koje mnogo proizvode i slabo uvoze, kod Grka i nas to je samo finansiranje drugih privreda. Zato su nam eksperti i unistili proizvodnju, ne daj boze zapoceli neku. Da bi Nemci i povlascena ekipa imali suficit neko mora imati deficit. Nismo deo tog kluba i necemo nikada biti ne vrede reforme mnogo, velika je to igra.

@

pre 9 godina

@Gradjanin, 1. februar 2015 11:22
Zanimljivo poredjenje.
Ako je Grcka narkoman, ko je onda narkodiler?
Nemacka.
A sta je u interesu narkodilera? Da navuce narkomana na drogu, da postane zavisan, i onda da sve sto ima da proda da bi kupio drogu od narkodilera.

@ Zivotno 1. februar 2015 12:38
Kazes losem duzniku niko nista ne pozajmljuje.
Sto je onda Nemacka pozajmljiva tolike pare Grckoj? Je l je terao neko?

Zasto nezaposleni finansiraju zaposlene ?

pre 9 godina

@Nenad
"tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju."

Da, od pre dva meseca, a meni je vec 6 godina povecan porez na imovinu i takodje dve godine visa a godinu dana niza stopa PDV-a da bi vama bila povecana plata !

Gradjanin

pre 9 godina

Ma pustite ih da pocrkaju. Uvek se ispostavi da nikom ne treba pomoci osim ako se taj neko ne ponasa kao vojnik po pravilima koja mu jasno zadate kao uslov za pomoc.
To vam je isto kao kad biste narkomanu pozajmili novac. Jel biste pozajmili? E ako bi, onda dajte i grcima.

Beogradjanin koji je preziveo komuniste

pre 9 godina

Kako bi to bilo lepo ziveti na kredit i onda kada taj kredit treba da se vrati optuziti za sve surovi kapitalizam. U takvoj prici komunisti najbolje plivaju: Nista ne rade, nemaju nikakvu skolu a hoce da vladaju i upravljaju. Nemac radi 8 sati dnevno 6 dana u nedelji. A ovi sa srpom i cekicem ispijaju kafe i pljuju po crkvi, kralju i Zapadu! E pa nema vise leba bez motike!

Bikan

pre 9 godina

Ja vas ne razumem???
Ako ste uzeli kredit, i duzni ste nekom - na koji vi nacin mozete da to otplatite?

Ako ne mozete da povecate prihode ili da iz tih istih prihoda imate veci profit - onda mora da se stedi. Ne postoji 3ci nacin.

Obratite se svojim lopovima

pre 9 godina

Grcku su upropastili njihovi korumpirani politicari. Mogu oni sada da kukaju na koga god hoce. Kasne samo 30 godina. Dugovi moraju da se plate

džapanizer

pre 9 godina

Ma ne nego ce stednja i stezanje kaiševa pre bi rekao konopca oko vrata da ih obogati bogaljska politika Evropske unije je usmerena protiv radnika i obicnog coveka to da se zna !!!!

Obuzdajmo Nemce

pre 9 godina

Nemacka snosi dvostruku krivicu za mizeriju Grcke. Prvi put 1980 kada su dozvolili da potpuno nespremna Grcka postane EU clanica, a bila je ekonomski i industrijski zaostalija nego sto su to bili Rumuni i Bugari prilikom njihovog ulaska u EU. Druga krivica Nemacke je 2004 good. kada su znali da Grci lazu i da se izmanipuliranim bilansima svim silama trte u evro -zonu gde im po svim parametrima nikada nije bilo mesto.Nemci su to znali, ali su pustili Grke da otvorenih ociju srljaju u vlastitu propast.

Zoran

pre 9 godina

(@, 1. februar 2015 14:12),

Ja koliko znam nijedan narkoman ne krivi narko dilera sto se drogira. Bas naprotiv, kaze mu hvala.

A i niko od roditelja ne krivi narko dilera sto mu se dete drogira. Lose vapsitao dete, definitivno. Niko ne krivi prodavca rakije sto je on hronicni alkoholicar.

Mislim, ako si iole relana i samokritican, ne bi trebalo. Ako ces da narkodiler leci jer si ti narkoman, to vec je malo paradosksalno.

A i narko diler nudi mnogima drogu, ali ne uzimaju svi.

A i neces da se odviknes od droge tako sto ces sve narkodilere da potamanis. Nadje s euvek nacin dea s enarkoman drogira. Imas i apoteku. Pa sad i apoteke da krivimo sto si ti nakroman? I njih da zatvorimo?

Habsburg

pre 9 godina

Ha ha pa već sinoć su grci popustili i sa će Merkel da im zavrne dotok novca.Izdržali hrabri grci gotovo 5 dana,a sada naplata kredita bez odlaganja.

Gradjanin

pre 9 godina

Ma pustite ih da pocrkaju. Uvek se ispostavi da nikom ne treba pomoci osim ako se taj neko ne ponasa kao vojnik po pravilima koja mu jasno zadate kao uslov za pomoc.
To vam je isto kao kad biste narkomanu pozajmili novac. Jel biste pozajmili? E ako bi, onda dajte i grcima.

Beogradjanin koji je preziveo komuniste

pre 9 godina

Kako bi to bilo lepo ziveti na kredit i onda kada taj kredit treba da se vrati optuziti za sve surovi kapitalizam. U takvoj prici komunisti najbolje plivaju: Nista ne rade, nemaju nikakvu skolu a hoce da vladaju i upravljaju. Nemac radi 8 sati dnevno 6 dana u nedelji. A ovi sa srpom i cekicem ispijaju kafe i pljuju po crkvi, kralju i Zapadu! E pa nema vise leba bez motike!

Zivotno (ne)iskustvo

pre 9 godina

Kad imam - trosim, kad nemam - stedim i stezem kais. Problem Grcke je u tome sto nikada nije imala a trosila kao da ima u izobilju. Ziveli su po principu kad je bal nek je bal, i uzivaj dok mozes. Na taj nacin su unistili ne samo svoju sadasnjost nego i buducnost narednih generacija. Grcka je "raskinula lance" i ne zeli vise da joj neko diktira kako da vodi svoju ekonomiju. Problem Grcke je sto i dalje nema novca a misli da ce i dalje neko da ih finansira. Dripacka ekonomija koja se sastoji od zajmljenja novca, a kada treba taj novac da se vrati, e onda ne dam i nemoj ti mene da vredjas. Losem duzniku niko nista ne pozajmljuje. Jedino pitanje koje trenutno finansijske krugove interesuje, je ono, pred ciju crkvu ce nova vlast da klekne i ispruzi ruku.

Habsburg

pre 9 godina

Ha ha pa već sinoć su grci popustili i sa će Merkel da im zavrne dotok novca.Izdržali hrabri grci gotovo 5 dana,a sada naplata kredita bez odlaganja.

Obuzdajmo Nemce

pre 9 godina

Nemacka snosi dvostruku krivicu za mizeriju Grcke. Prvi put 1980 kada su dozvolili da potpuno nespremna Grcka postane EU clanica, a bila je ekonomski i industrijski zaostalija nego sto su to bili Rumuni i Bugari prilikom njihovog ulaska u EU. Druga krivica Nemacke je 2004 good. kada su znali da Grci lazu i da se izmanipuliranim bilansima svim silama trte u evro -zonu gde im po svim parametrima nikada nije bilo mesto.Nemci su to znali, ali su pustili Grke da otvorenih ociju srljaju u vlastitu propast.

Bikan

pre 9 godina

Ja vas ne razumem???
Ako ste uzeli kredit, i duzni ste nekom - na koji vi nacin mozete da to otplatite?

Ako ne mozete da povecate prihode ili da iz tih istih prihoda imate veci profit - onda mora da se stedi. Ne postoji 3ci nacin.

Obratite se svojim lopovima

pre 9 godina

Grcku su upropastili njihovi korumpirani politicari. Mogu oni sada da kukaju na koga god hoce. Kasne samo 30 godina. Dugovi moraju da se plate

@

pre 9 godina

@Gradjanin, 1. februar 2015 11:22
Zanimljivo poredjenje.
Ako je Grcka narkoman, ko je onda narkodiler?
Nemacka.
A sta je u interesu narkodilera? Da navuce narkomana na drogu, da postane zavisan, i onda da sve sto ima da proda da bi kupio drogu od narkodilera.

@ Zivotno 1. februar 2015 12:38
Kazes losem duzniku niko nista ne pozajmljuje.
Sto je onda Nemacka pozajmljiva tolike pare Grckoj? Je l je terao neko?

branko

pre 9 godina

"To jednostavno ne može da bude, da se jedna članica Evropske unije povuče na Egejsko poluostrvo i kaže da finansijski koncept koji je važio godinama, sada odjednom više ne prihvata", ljutito komentariše Flenzburger tageblat. "To je detinjasto! Sesti na ljuljašku i ignorisati Njutnove zakone gravitacije. EU ne može to dozvoliti."
--------
To se zove revolucija a ne igra. Grcka zeli da reformise economiju/politiku/geopolitiku u celoj EU. Ovo naravno ne odgovara MMFu, birokratima, bankama u Londonu a ni berzama ili politicarima u Americi.
Ukratko; Grci zele da EU politicari brinu o interesu gradjana (radnicke klase) EU a ne o berzama ili Americkim geopolitickim intresima.

ciji je biznis oruzje

pre 9 godina

3. najveci izvoznik oruzja na svetu Nemacka.
Najveci njen kupac Grčka (podmornice, tenkovi, topovi i rakete vazduh-vazduh)


Da bi to sakrili pricacemo kako su kredite lenji Grci potrosili na plate, a da je Cipras koji je najavio smanjenje vojnog budzeta populista koji jede malu decu.

g

pre 9 godina

Te kredite su im Grci vratili kroz nametnutu kupivinu robe iz Nemacke, neko je pomenuo vojnu opremu. Raspitajte se ko u Srbiji pravi biometrijske kartice i bice vam jasno zasto svake godine moramo da kupujemo te digitalne pasose, te digitalne licne karte, pa vozacke dozvole a sada ce i zdrstvene knjizice. To nije podmornica, mogla je Srbija da napravi firmu za pravljenje kartica ali pare moraju da idu u Nemacku.

Zasto nezaposleni finansiraju zaposlene ?

pre 9 godina

@Nenad
"tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju."

Da, od pre dva meseca, a meni je vec 6 godina povecan porez na imovinu i takodje dve godine visa a godinu dana niza stopa PDV-a da bi vama bila povecana plata !

profesionalni komentator

pre 9 godina

Kao sto rece neko pametan,kad dugujes banci 1000 evra,onda si ti u problemu,kad dugujes banci milion evra,e onda je banka u problemu.Markela je medjutim uspela da nenaplativi dug Grcke kod Nemackih banaka prebaci na Evropske poreske obaveznike i tako spase Nemacku na racun svih ostalih naroda Evrope...

Nenad

pre 9 godina

Srbiju će štednja preporoditi, moje dete već oseća blagodeti štednje, tata joj ima 10% manju platu ali zato deda ima 2500 dinara manju penziju....milina jedna

Zoran

pre 9 godina

(@, 1. februar 2015 14:12),

Ja koliko znam nijedan narkoman ne krivi narko dilera sto se drogira. Bas naprotiv, kaze mu hvala.

A i niko od roditelja ne krivi narko dilera sto mu se dete drogira. Lose vapsitao dete, definitivno. Niko ne krivi prodavca rakije sto je on hronicni alkoholicar.

Mislim, ako si iole relana i samokritican, ne bi trebalo. Ako ces da narkodiler leci jer si ti narkoman, to vec je malo paradosksalno.

A i narko diler nudi mnogima drogu, ali ne uzimaju svi.

A i neces da se odviknes od droge tako sto ces sve narkodilere da potamanis. Nadje s euvek nacin dea s enarkoman drogira. Imas i apoteku. Pa sad i apoteke da krivimo sto si ti nakroman? I njih da zatvorimo?

nemacka korupcija

pre 9 godina

Simensa od 1997. do 2002. grčki poreski obveznici oštećeni za dve milijarde evra.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=03&dd=09&nav_id=589516
A to je samo 1 primer, samo za 5 godina kako su te pare od kredita otisle u Nemacku a ne u Grcku.

džapanizer

pre 9 godina

Ma ne nego ce stednja i stezanje kaiševa pre bi rekao konopca oko vrata da ih obogati bogaljska politika Evropske unije je usmerena protiv radnika i obicnog coveka to da se zna !!!!

notorious

pre 9 godina

Pa, normalno! Ne može da se štedi kad nemaš, nego kad imaš! Ali, oni imaju more i ostrva, turizam! A šta ćemo mi? Nek nam je Bog upomoć!

hm

pre 9 godina

Povecanje potrosnje ima smisla samo u drzavama koje mnogo proizvode i slabo uvoze, kod Grka i nas to je samo finansiranje drugih privreda. Zato su nam eksperti i unistili proizvodnju, ne daj boze zapoceli neku. Da bi Nemci i povlascena ekipa imali suficit neko mora imati deficit. Nismo deo tog kluba i necemo nikada biti ne vrede reforme mnogo, velika je to igra.

re

pre 9 godina

Datum 21.07.2011
Nemačka (u sred krize) prodaje oružje Grčkoj
Nemačka industrija naoružanja dobro je zaradila prošle godine na poslovima sa Grčkom. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd – u sred krize kupovati podmornice koje su nepotrebne…

Nemačka je zaradila pre svega prodajom tenkova Leopard i podmornica najnovije generacije iz brodogradilišta u Kilu čija je cena nekoliko stotina miliona evra po komadu. Mnogo Grci smatraju da je to krajnji apsurd.

„Kupujemo podmornice koje su nam beskorisne. Ne trebaju nam, jer ne moramo da ratujemo. Zaštita spoljnih granica je u nadležnosti EU“.

Eliopulos smatra da se iza svega krije sistem i kaže: „Ne može se dopustiti da nam nameću evrofajtere, podmornice, helikoptere i municiju, a sve to na kraju ionako bacimo. To su ucenjivačke metode. To je sprega političara i lobista industrije naoružanja

http://www.dw.de/nema%C4%8Dka-u-sred-krize-prodaje-oru%C5%BEje-gr%C4%8Dkoj/a-15256082

gde su zavrsile pare

pre 9 godina

13.07.2010
Već prezadužena Grčka planira da potroši više od milijardu evra na dve nemačke podmornice, za koje i zapovedništvo mornarice tvrdi da nisu neophodne.

Sa druge strane, ta zemlja je, u pokušaju da smanji enormni budžetski defcit, uvela rigoroznu štednju na troškovima zdravstvenog i penzionog sistema i platama.

planirana i kupovina šest fregata i 15 helikoptera od Francuske.

Poslednjih nekoliko godina Grčka je kupila dvadesetak lovačkih aviona F16 za više od 1,5 milijardi evra.

Većina vojne opreme dolazi iz Nemačke, zemlje koja snosi najveći teret finansijske pomoći Grčkoj i najglasnija je u osudi Atine zbog življenja iznad vlastitih mogućnosti.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2010&mm=07&dd=13&nav_id=445139