Ponedeljak, 22.12.2014.

12:48

Putin: Oligarsi, pomozite

Kremlj od 41 milijardera tražio da dokažu svoj patriotizam u suočenju sa sankcijama Zapada.

Izvor: Veèernje novosti

Putin: Oligarsi, pomozite IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Kolga

pre 9 godina

haha...sto volim kad se ovi placeni pro-NATO-vski leptirici napale na neku vest toboze pogubnu po Rusiju a oni na kraju nista....Rusija jos uvek jaka kao stena. Eee leptirici ...znte li kad ce Rusija da propadne?? Odmah posle vasih SAD i EU poslodavaca...hehe...i to mozda!

o

pre 9 godina

Upravo zato su oni na vreme godinama prebacivali pare na Zapad u sredjene zemlje. Te firme po Rusiji i ako propadnu dug ce da nasledi drzava, kao u Srbiji.

Cedonir Chadda

pre 9 godina

Tako je chedisti..udri bre na ruse,udri na srbe-male ruse na Balkanu,dolje rusi,dolje srbi,satri Srbiju,ubij Rusiju..zivjela Amerika i NATO bombardovanja,zivjela EU i njihova selektivna medjunarodna prava,zivjela neovisna Vojvodina u sklopu Neovisne Drzave HrvaCke,ziviJo Sandjak u sklopu tisucljetnje muslimanske drzave Boshnije,zivjelo Nezavisno Kosovo u sklopu Nezavisne Velike Albanije,zivio Klinton,zivio Obama,zivio Cheda,zivio Chanak,zivjela Biljica i shiptarski koks..okupite svoje drugare .,pa svi na gomilu slozno forsirajte svoje "ekspertize" na svoj B92 do besvijesti..posle tolike akcije,mozda i uspijete nekog da ubijedite u svoje baljezgarije.

zoran

pre 9 godina

Ljudi, o chemu vi prichate...pre nekoliko dana 1 dolar = 65-68 rublji...danas....

1 dolar = 55 rublji

O kojoj krizi prichate i koliko vidim Rublja i dalje se penje....

ma zekim vas malo

pre 9 godina

Da se otvori ovde neki žiro-račun za pomoć, da mogu naši da uplate za privredni preporod Matuške Rosije. Evo, recimo, Bajatović bi mogo da organizuje.. Pa ko kolko ima..

andrijano

pre 9 godina

dao im je ponudu koja se ne odbija.kalav razgovor?po ovome se vidi da je amerika imala plan za destabilizaciju rusije ali ovo sto su vestacki oborili cenu nafte,nije odrzivo na dugi rok.pucanj koji je ranio rusiju ali koji ce vise stete na dugi rok naneti njima.ovo su potezi ocajnika i sve ovo ide najvise na stetu evrope koja lici na izmanipulisanog poslusnog vojnika.

Ћезо рца

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije. (Nero, 22. decembar 2014 14:42)

Да се замрзне нешто што је њихово?! А по којем то основу? Ни нацистима нису пленили и замрзавали лову, чак шта више, дочекивани су уз осмех и раширених руку. Зликовачко-злочиначки умови нешто боље и не могу да смисле.

Marija

pre 9 godina

A jel pozvao i Udbasku rusku petku kolonu u Srbiji da pomognu KGB majcici.
Dosta dece i unuka brkatih Udbaskih generala i pukovnika ( u narodu poznatiji kao tajkuni, jer su svi iz Udbaskih porodica) su vrsili privatizacije po Srbiji sa prljavim KGB parama i opljackanim parama drzave Srbije koje je Udba preko Kipra iznela u Rusiju.

Moze KGB devocka Mirjana Markovic da da zajam za preporod Rusije sa 4 milijarde eura koliko je iznela iz Srbije.

Moze i brkati pecanac Bogoljub da pomogne KGB-u koji je prao primarnu emisiju para ispred Udbe po Srbiji.
Tamo je i stotinak ostalih Udbaskih bitangi koji su opljackali srpska drzavna preduzeca i banke i koji su pobegli u majcicu Rusiju , mogu i oni sada da pomognu majcici KGB-u.

A moze i ruska peta kolona i rusofili da organizuju skupljanje donacija na Trgu republike , da skupljaju dolare za KGB banke i da donacije licno predaju nacaLJniku KGB-a za Srbiju tovarisu Leonidu Resetnjikovu i devocki Guskovoj.
Dobice za to pionirsku crvenu maramu i zvezdu petokraku.

Ajmo rusofili i ruska peta kolono u Srbiji akcija za spasavanje KGB Kooperative Ozero , KGB i unuk licnog Lenjinovog kuvara tovaris Vladimir mole za dolare ("tu zloglasnu americku valutu" ) .

Spasavajte boljsevicku KGB bandu hitno inace im sledi za koju nedelju dana brijanje boljsevickih brkova na ulicama Moskve od strane ruskog naroda.
Ako padne KGB banda u Rusiji ostace Udbaska ruska peta kolona bez zastite u Srbiji, zato hitna pomoc KGB-u, hahah

Zole

pre 9 godina

Ko ima mnogo, mnogo moze i izgubiti. Ko nema nista, nista ne moze izgubiti. To znaci da ce ovi oligarsi najviše izgubiti ako se pad rublje i kriza u Rusiji produbi. Oni imaju najveći interes da se Rusija izvuče iz ove situacije.

Pajapapaja

pre 9 godina

Ovde većina komentatora radi za N1 televiziju.
Radovanje propasti RF ne služi nikome na čast osim Amerima koji koji časti i poštenja nemaju. Zanimljiva je činjenica koliko ima ne prosvećenog naroda, onih koji su spremni da daju veru za večeru onome koji nas ceo vek istrebljuje. Za djindjuve, krpice i rep muziku. Slugeranja je u Srbiji vazda bilo.

Stricker

pre 9 godina

Koliko strucnjaka... Skoro je izasao dobar tekst o ekonomskom rastu Rusije, od 2000. godine. Putin je po dolasku na vlast, pozvao sve oligarhe i stavio u drzavnu sluzbu, garantovao im potpunu amnestiju kapitala, a svaki je od njih dobio po jednu federalnu jedinicu ili guberniju da vodi i unapredi. Ovi su vecinom, oberucke prihvatili, a koji nisu, gonjeni su od strane drzave. Najpoznatiji su, slucaj Hodorkovski i Berezovski, koji je pobegao i umro u Engleskoj, a pre smrti je pisao Putinu i molio za dozvolu da se vrati. Putin nikoga ne moli, samo deli instrukcije, a naravno da ce za javnost biti plasirana prica o 'pozivu na solidarnost i patriotizam'. Nece sigurno reci da Putin nalaze oligarsima da se odricu svoje imovine u korist drzave. Da li stvarno iko od citalaca misli da Putin, Lavrov, ekonomisti i ostali strucnjaci, nisu predvideli unapred sve ovo sto se desava? Istina je ta, da ce Rusija i ovako zavrsiti godinu sa privrednim rastom, iako ne planiranim. Zanemarujete cinjenicu da su dve najmnogoljudnije zemlje i dve od 5 najacih ekonomija sveta Indija i Kina najveci ruski saveznici. U mesec dana, Rusija je samo sa te dve zemlje, sklopila ugovore vredne 520 milijardi dolara. Rusija ima nacin da se izbori sa ovim napadima, a do sad jos nije krenula sa odmazdom. Rusija sa Kinom i Indijom, dve zemlje koje su u istorijskoj konfrontaciji sa Amerikom, imaju kapacitet da sruse ceo zapadni ekonomski sistem. Svet u tom slucaju, vise ne bi bio isti.

Previse!

pre 9 godina

Verujte, bicu sretnija kad ovog umisljenog spasitelja skinu s ledja jadnog ruskog naroda, nego kad sam baba Juli videla ledja!
A bas me zanima i kuda ce da bega!

Adam

pre 9 godina

A da porazgovara sa Porosenkom? Ok, neka prica i sa oligarsima, al' sto pre ukapira da je resenje problema u dobrim odnos sa Ukrajinom, time ce se manje maltretirati njegov narod.

Sale Bg

pre 9 godina

Kad se setim dogadjaja na sastanku sa nekima od ovih oligarha... Tada je nadmeno vikao Deripaski: "Nisi potpisao? Dodji potpisi ovde!", "Nemas hemijsku? Evo ti hemijska!", "Vrati mi hemijsku!"...

A sada kleci pred njima moleci ih da pomognu!!!

Strasno....

Gradjanin

pre 9 godina

Istina je sasvim druga.Sledi uzimanje novca,kompanija,zatvor.Ovo je igra koju ce PUTIN I NJEGOV KGB DA IZGUBE.Oligarsi su ga doveli,oni ce ga i skloniti.

marko

pre 9 godina

Par meseci sankcija i totalni raspad sistema. Toliko o mitovima o jakoj Rusiji pod Putinom. Može da priča ko šta hoće ali kad Amerika resi da nekog finansijski uništi ona to i uradi pa makar to bila i Rusija. Kako je Putin počeo sledeći korak će biti nacionalizacija privatne imovine kao u vreme Staljina.

Nenad

pre 9 godina

Rusija je zemlja u kojoj ne postoji ekonomija i ekonomsko ponasanje ljudi. Postoje prirodna dobra, postoje trgovci prirodnim dobrima i postoji masa koja radi za trgovce priridnim dobrima. To je sve. Modernizovan feudalni sistem. Nisu se u poslednjih 200 godina makli od neke od varijanti feudalizma. Zapad im "ubije" cenu robe kojom trguju eto ti raspad sistema.

genije - sakupljac minusa

pre 9 godina

RF je bila previše prepotentna kada je dozvolila potpuno slobodno (nekontrolisano) kretanje kapitala tamo neke 2004-te - i jedina je takva država medju zemljama u razvoju (a ni sve "razvijene" nisu bez zaštite).
Kad jedna Kina, druga ekonomija sveta, i dalje ima određena ograničenja kad je iznošenje novca iz zemlje u pitanju, ne znam šta je rujama trebalo da se prave važni... Sad plaćaju zbog toga...
Jer ovo nije neki Pjotr iz pregrađa Moskve uradio već veliki igrači sa velikom količinom novca (toliko velikom da mogu parirati Banci Rusije).

A sad nato/ruso-fili lupajte minuse jer se garantovano ni jednima neće dopasti bar deo mog komentara :)

zoran

pre 9 godina

Da, novinari sugurno znaju sta su oni prichali iza zatvorenih vrata.
Propaganda je chudo.
Inache je KGB "poznat" po tome sto je navikao da moli.

brdskobrzinski

pre 9 godina

Zajam za preporod Srbije, pardon Rusije...nesto mi poznato zvuci hahhaah. Kakve bre sankcje majcici Rusiji, da cemo korenje jesti necemo pokleknuti hahahdo jedne ure naravno..

bre bre

pre 9 godina

država koja se zasniva na vladavini jednog čoveka nikad ne može da bude jaka država. Ruski oligarsi i političari toliko veruju u rusiju da svoj kapital nose van rusije. Rusija je zemlja poslušnika , a ne stručnjaka.

Deki

pre 9 godina

Pustite sta pise B92
Istina je da je čika Putin postrojio oligarhiju i po azbucnom redu podelio im zadatke kao dečici i predškolskom ,koji odbije, zna se sta ga sleduje...

Mika

pre 9 godina

Odakle se stvaraju ovi botovi i ko vas placa da zivite i lupate ovako o Rusiji, a niste presli Drinu ni Moravu u zivotu?
Rublja je danas 55 za 1 $ i dalje raste. Kriza je u celom svetu samo sto se zapad trenutno okomio na Rusiju. Svuda je veca demokratija i zdraviji mozgovi nego u ovoj drzavi gde su svi ljubomorni na svakoga i samo gledaju kako da napune svoje dupe, a smeju samo da budu hrabri na recima bez identiteta.

eset

pre 9 godina

Vi koji podržavate Ameriku ujedno podržavate i ratove koje Amerika vodi da bi ostala vodeća sila.Da li bi isto tako podržali Rusiju da započne rat za svoj interes kad ekonomski dođe do dna? Malo razuma ni vama ne bi škodilo podanici terora i nepravde, a neshvatljivo je da u Srbiji ima ljubitelja Amerike koja nas bez izuzetka ponižava kad god ima priliku.

Mirjana

pre 9 godina

Moj utisak je da Putin vuce inteligentne poteze, za razliku od Porosenka koji je zali Boze. Na oligarsima je da pokazu sustinsku razliku zapada I Rusije a to je patriotizam iznad profita. Pravili su mnoge greske u uredjenju drzave ali pritisci kojima su izlozeni su zelja zapada da im otme ono sta imaju. Rusija I Rusi su Na velikom ispitu. Putin ce tesko bez oligarha I najjaca tacka oslonca im je unutrasnja.

Legionar

pre 9 godina

On je ipak uspostavio red u Rusiji.Lepo upakovano naredjenje da otadzbina zove i ako vam je do glave i bogatstva,pomozite.Nama bas ovako nesto treba.

NN

pre 9 godina

Pa sta sada treba da ga spasu da bi on mogao da vlada jos godinama i decenijama , a onda da kada mu se zamere ili kada bude lose volje neke posalje u zatvor, kao onog gasnog tajkuna koji je proveo nekoliko godina u zatvoru i nekoliko meseci pre nego sto je trebao da izadje sa robije , Putin da bi odrovoljio zapad pre ZOI u Sociju je odlucio da ga pomiluje . Sada ruski tajkuni imaju sansu da Putian posalju u istoriju i da onda lakse crpe ogormno rusko bogatstvo i da se jos vise obogate nego sto ce to moci sa Putinom .

Nero

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije.

Duro

pre 9 godina

Pa pomoći će oni koje niste proganjali zbog navodnih krivičnih dela, valjda nisu i ti podobni okrenuli leđa majčici Rusiji ili tata Putinu. Zar kapital ne poznaje granice, već otišao?

ns

pre 9 godina

Imam ja ideju za vase oligarhe. Neka dodju i neka investiraju u srpsku poljoprivredu i preradjivacku industriju,a zatim plasiraju robu na svoje trziste! Cekamo vas! Dosta ste trgovali gasom, naftom i na racun planete!

Peki

pre 9 godina

Izem ti zemlju kad zavisi od 41 oligarha. A to da će da ubedi građane da ne podižu rublje i da kupuju devize neka okači mačku o rep. Svi mi koji se sećamo sankcija protiv SRJ znamo da je samo lud u to vreme držao dinare. Nemačka marka je bila keva.

Ruski

pre 9 godina

Vecina oligarha je pre krize bila proputinova. Sada polako i ostali prelaze na njegovu stranu. A svi oni koji su uvozili robu iz zemalja koje su uvele sankcije su najvise izgubili.

Pero Przina

pre 9 godina

Bolje da si zvao Porosenka. Sredite stanje u pobunjenim delovima Ukrajine, prva faza. Porosenko urgira kod Merkelove da ova malo olabavi. Zatim, nekakav sporazum sa istim g-dinom oko Krima, druga faza. Merkelova jos vise olabavi omcu. Treca faza, da izgleda da si neka sila, trazis ugovor o nesirenju NATO-a prema RF, inace..? Ovo je najbolja varijanta, ne zezam se. Normalno, ovo sve izvesti diplomatski, jer u suprotnom do leta nece covek izdrzati sa sve svojim usijanim nuklearnim glavama.

Ruslan

pre 9 godina

Moram da predocim da je u ddrugim medijima ovaj clanak znatno opsirnije i da se zove Putin testira oligarhe pomocu sankcija. Da se ne lazemo, taj (Putin) ne moli nikoga, znamo sta je uradio Deripaski i njemu slicnima!

Peki

pre 9 godina

Izem ti zemlju kad zavisi od 41 oligarha. A to da će da ubedi građane da ne podižu rublje i da kupuju devize neka okači mačku o rep. Svi mi koji se sećamo sankcija protiv SRJ znamo da je samo lud u to vreme držao dinare. Nemačka marka je bila keva.

Pero Przina

pre 9 godina

Bolje da si zvao Porosenka. Sredite stanje u pobunjenim delovima Ukrajine, prva faza. Porosenko urgira kod Merkelove da ova malo olabavi. Zatim, nekakav sporazum sa istim g-dinom oko Krima, druga faza. Merkelova jos vise olabavi omcu. Treca faza, da izgleda da si neka sila, trazis ugovor o nesirenju NATO-a prema RF, inace..? Ovo je najbolja varijanta, ne zezam se. Normalno, ovo sve izvesti diplomatski, jer u suprotnom do leta nece covek izdrzati sa sve svojim usijanim nuklearnim glavama.

Ruslan

pre 9 godina

Moram da predocim da je u ddrugim medijima ovaj clanak znatno opsirnije i da se zove Putin testira oligarhe pomocu sankcija. Da se ne lazemo, taj (Putin) ne moli nikoga, znamo sta je uradio Deripaski i njemu slicnima!

Nenad

pre 9 godina

Rusija je zemlja u kojoj ne postoji ekonomija i ekonomsko ponasanje ljudi. Postoje prirodna dobra, postoje trgovci prirodnim dobrima i postoji masa koja radi za trgovce priridnim dobrima. To je sve. Modernizovan feudalni sistem. Nisu se u poslednjih 200 godina makli od neke od varijanti feudalizma. Zapad im "ubije" cenu robe kojom trguju eto ti raspad sistema.

eset

pre 9 godina

Vi koji podržavate Ameriku ujedno podržavate i ratove koje Amerika vodi da bi ostala vodeća sila.Da li bi isto tako podržali Rusiju da započne rat za svoj interes kad ekonomski dođe do dna? Malo razuma ni vama ne bi škodilo podanici terora i nepravde, a neshvatljivo je da u Srbiji ima ljubitelja Amerike koja nas bez izuzetka ponižava kad god ima priliku.

marko

pre 9 godina

Par meseci sankcija i totalni raspad sistema. Toliko o mitovima o jakoj Rusiji pod Putinom. Može da priča ko šta hoće ali kad Amerika resi da nekog finansijski uništi ona to i uradi pa makar to bila i Rusija. Kako je Putin počeo sledeći korak će biti nacionalizacija privatne imovine kao u vreme Staljina.

bre bre

pre 9 godina

država koja se zasniva na vladavini jednog čoveka nikad ne može da bude jaka država. Ruski oligarsi i političari toliko veruju u rusiju da svoj kapital nose van rusije. Rusija je zemlja poslušnika , a ne stručnjaka.

Deki

pre 9 godina

Pustite sta pise B92
Istina je da je čika Putin postrojio oligarhiju i po azbucnom redu podelio im zadatke kao dečici i predškolskom ,koji odbije, zna se sta ga sleduje...

Cedonir Chadda

pre 9 godina

Tako je chedisti..udri bre na ruse,udri na srbe-male ruse na Balkanu,dolje rusi,dolje srbi,satri Srbiju,ubij Rusiju..zivjela Amerika i NATO bombardovanja,zivjela EU i njihova selektivna medjunarodna prava,zivjela neovisna Vojvodina u sklopu Neovisne Drzave HrvaCke,ziviJo Sandjak u sklopu tisucljetnje muslimanske drzave Boshnije,zivjelo Nezavisno Kosovo u sklopu Nezavisne Velike Albanije,zivio Klinton,zivio Obama,zivio Cheda,zivio Chanak,zivjela Biljica i shiptarski koks..okupite svoje drugare .,pa svi na gomilu slozno forsirajte svoje "ekspertize" na svoj B92 do besvijesti..posle tolike akcije,mozda i uspijete nekog da ubijedite u svoje baljezgarije.

Sale Bg

pre 9 godina

Kad se setim dogadjaja na sastanku sa nekima od ovih oligarha... Tada je nadmeno vikao Deripaski: "Nisi potpisao? Dodji potpisi ovde!", "Nemas hemijsku? Evo ti hemijska!", "Vrati mi hemijsku!"...

A sada kleci pred njima moleci ih da pomognu!!!

Strasno....

Gradjanin

pre 9 godina

Istina je sasvim druga.Sledi uzimanje novca,kompanija,zatvor.Ovo je igra koju ce PUTIN I NJEGOV KGB DA IZGUBE.Oligarsi su ga doveli,oni ce ga i skloniti.

Marija

pre 9 godina

A jel pozvao i Udbasku rusku petku kolonu u Srbiji da pomognu KGB majcici.
Dosta dece i unuka brkatih Udbaskih generala i pukovnika ( u narodu poznatiji kao tajkuni, jer su svi iz Udbaskih porodica) su vrsili privatizacije po Srbiji sa prljavim KGB parama i opljackanim parama drzave Srbije koje je Udba preko Kipra iznela u Rusiju.

Moze KGB devocka Mirjana Markovic da da zajam za preporod Rusije sa 4 milijarde eura koliko je iznela iz Srbije.

Moze i brkati pecanac Bogoljub da pomogne KGB-u koji je prao primarnu emisiju para ispred Udbe po Srbiji.
Tamo je i stotinak ostalih Udbaskih bitangi koji su opljackali srpska drzavna preduzeca i banke i koji su pobegli u majcicu Rusiju , mogu i oni sada da pomognu majcici KGB-u.

A moze i ruska peta kolona i rusofili da organizuju skupljanje donacija na Trgu republike , da skupljaju dolare za KGB banke i da donacije licno predaju nacaLJniku KGB-a za Srbiju tovarisu Leonidu Resetnjikovu i devocki Guskovoj.
Dobice za to pionirsku crvenu maramu i zvezdu petokraku.

Ajmo rusofili i ruska peta kolono u Srbiji akcija za spasavanje KGB Kooperative Ozero , KGB i unuk licnog Lenjinovog kuvara tovaris Vladimir mole za dolare ("tu zloglasnu americku valutu" ) .

Spasavajte boljsevicku KGB bandu hitno inace im sledi za koju nedelju dana brijanje boljsevickih brkova na ulicama Moskve od strane ruskog naroda.
Ako padne KGB banda u Rusiji ostace Udbaska ruska peta kolona bez zastite u Srbiji, zato hitna pomoc KGB-u, hahah

ns

pre 9 godina

Imam ja ideju za vase oligarhe. Neka dodju i neka investiraju u srpsku poljoprivredu i preradjivacku industriju,a zatim plasiraju robu na svoje trziste! Cekamo vas! Dosta ste trgovali gasom, naftom i na racun planete!

ma zekim vas malo

pre 9 godina

Da se otvori ovde neki žiro-račun za pomoć, da mogu naši da uplate za privredni preporod Matuške Rosije. Evo, recimo, Bajatović bi mogo da organizuje.. Pa ko kolko ima..

Nero

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije.

Pajapapaja

pre 9 godina

Ovde većina komentatora radi za N1 televiziju.
Radovanje propasti RF ne služi nikome na čast osim Amerima koji koji časti i poštenja nemaju. Zanimljiva je činjenica koliko ima ne prosvećenog naroda, onih koji su spremni da daju veru za večeru onome koji nas ceo vek istrebljuje. Za djindjuve, krpice i rep muziku. Slugeranja je u Srbiji vazda bilo.

brdskobrzinski

pre 9 godina

Zajam za preporod Srbije, pardon Rusije...nesto mi poznato zvuci hahhaah. Kakve bre sankcje majcici Rusiji, da cemo korenje jesti necemo pokleknuti hahahdo jedne ure naravno..

Previse!

pre 9 godina

Verujte, bicu sretnija kad ovog umisljenog spasitelja skinu s ledja jadnog ruskog naroda, nego kad sam baba Juli videla ledja!
A bas me zanima i kuda ce da bega!

NN

pre 9 godina

Pa sta sada treba da ga spasu da bi on mogao da vlada jos godinama i decenijama , a onda da kada mu se zamere ili kada bude lose volje neke posalje u zatvor, kao onog gasnog tajkuna koji je proveo nekoliko godina u zatvoru i nekoliko meseci pre nego sto je trebao da izadje sa robije , Putin da bi odrovoljio zapad pre ZOI u Sociju je odlucio da ga pomiluje . Sada ruski tajkuni imaju sansu da Putian posalju u istoriju i da onda lakse crpe ogormno rusko bogatstvo i da se jos vise obogate nego sto ce to moci sa Putinom .

Mika

pre 9 godina

Odakle se stvaraju ovi botovi i ko vas placa da zivite i lupate ovako o Rusiji, a niste presli Drinu ni Moravu u zivotu?
Rublja je danas 55 za 1 $ i dalje raste. Kriza je u celom svetu samo sto se zapad trenutno okomio na Rusiju. Svuda je veca demokratija i zdraviji mozgovi nego u ovoj drzavi gde su svi ljubomorni na svakoga i samo gledaju kako da napune svoje dupe, a smeju samo da budu hrabri na recima bez identiteta.

Duro

pre 9 godina

Pa pomoći će oni koje niste proganjali zbog navodnih krivičnih dela, valjda nisu i ti podobni okrenuli leđa majčici Rusiji ili tata Putinu. Zar kapital ne poznaje granice, već otišao?

Zole

pre 9 godina

Ko ima mnogo, mnogo moze i izgubiti. Ko nema nista, nista ne moze izgubiti. To znaci da ce ovi oligarsi najviše izgubiti ako se pad rublje i kriza u Rusiji produbi. Oni imaju najveći interes da se Rusija izvuče iz ove situacije.

Legionar

pre 9 godina

On je ipak uspostavio red u Rusiji.Lepo upakovano naredjenje da otadzbina zove i ako vam je do glave i bogatstva,pomozite.Nama bas ovako nesto treba.

Stricker

pre 9 godina

Koliko strucnjaka... Skoro je izasao dobar tekst o ekonomskom rastu Rusije, od 2000. godine. Putin je po dolasku na vlast, pozvao sve oligarhe i stavio u drzavnu sluzbu, garantovao im potpunu amnestiju kapitala, a svaki je od njih dobio po jednu federalnu jedinicu ili guberniju da vodi i unapredi. Ovi su vecinom, oberucke prihvatili, a koji nisu, gonjeni su od strane drzave. Najpoznatiji su, slucaj Hodorkovski i Berezovski, koji je pobegao i umro u Engleskoj, a pre smrti je pisao Putinu i molio za dozvolu da se vrati. Putin nikoga ne moli, samo deli instrukcije, a naravno da ce za javnost biti plasirana prica o 'pozivu na solidarnost i patriotizam'. Nece sigurno reci da Putin nalaze oligarsima da se odricu svoje imovine u korist drzave. Da li stvarno iko od citalaca misli da Putin, Lavrov, ekonomisti i ostali strucnjaci, nisu predvideli unapred sve ovo sto se desava? Istina je ta, da ce Rusija i ovako zavrsiti godinu sa privrednim rastom, iako ne planiranim. Zanemarujete cinjenicu da su dve najmnogoljudnije zemlje i dve od 5 najacih ekonomija sveta Indija i Kina najveci ruski saveznici. U mesec dana, Rusija je samo sa te dve zemlje, sklopila ugovore vredne 520 milijardi dolara. Rusija ima nacin da se izbori sa ovim napadima, a do sad jos nije krenula sa odmazdom. Rusija sa Kinom i Indijom, dve zemlje koje su u istorijskoj konfrontaciji sa Amerikom, imaju kapacitet da sruse ceo zapadni ekonomski sistem. Svet u tom slucaju, vise ne bi bio isti.

zoran

pre 9 godina

Da, novinari sugurno znaju sta su oni prichali iza zatvorenih vrata.
Propaganda je chudo.
Inache je KGB "poznat" po tome sto je navikao da moli.

Adam

pre 9 godina

A da porazgovara sa Porosenkom? Ok, neka prica i sa oligarsima, al' sto pre ukapira da je resenje problema u dobrim odnos sa Ukrajinom, time ce se manje maltretirati njegov narod.

zoran

pre 9 godina

Ljudi, o chemu vi prichate...pre nekoliko dana 1 dolar = 65-68 rublji...danas....

1 dolar = 55 rublji

O kojoj krizi prichate i koliko vidim Rublja i dalje se penje....

Ruski

pre 9 godina

Vecina oligarha je pre krize bila proputinova. Sada polako i ostali prelaze na njegovu stranu. A svi oni koji su uvozili robu iz zemalja koje su uvele sankcije su najvise izgubili.

andrijano

pre 9 godina

dao im je ponudu koja se ne odbija.kalav razgovor?po ovome se vidi da je amerika imala plan za destabilizaciju rusije ali ovo sto su vestacki oborili cenu nafte,nije odrzivo na dugi rok.pucanj koji je ranio rusiju ali koji ce vise stete na dugi rok naneti njima.ovo su potezi ocajnika i sve ovo ide najvise na stetu evrope koja lici na izmanipulisanog poslusnog vojnika.

genije - sakupljac minusa

pre 9 godina

RF je bila previše prepotentna kada je dozvolila potpuno slobodno (nekontrolisano) kretanje kapitala tamo neke 2004-te - i jedina je takva država medju zemljama u razvoju (a ni sve "razvijene" nisu bez zaštite).
Kad jedna Kina, druga ekonomija sveta, i dalje ima određena ograničenja kad je iznošenje novca iz zemlje u pitanju, ne znam šta je rujama trebalo da se prave važni... Sad plaćaju zbog toga...
Jer ovo nije neki Pjotr iz pregrađa Moskve uradio već veliki igrači sa velikom količinom novca (toliko velikom da mogu parirati Banci Rusije).

A sad nato/ruso-fili lupajte minuse jer se garantovano ni jednima neće dopasti bar deo mog komentara :)

Ћезо рца

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije. (Nero, 22. decembar 2014 14:42)

Да се замрзне нешто што је њихово?! А по којем то основу? Ни нацистима нису пленили и замрзавали лову, чак шта више, дочекивани су уз осмех и раширених руку. Зликовачко-злочиначки умови нешто боље и не могу да смисле.

Mirjana

pre 9 godina

Moj utisak je da Putin vuce inteligentne poteze, za razliku od Porosenka koji je zali Boze. Na oligarsima je da pokazu sustinsku razliku zapada I Rusije a to je patriotizam iznad profita. Pravili su mnoge greske u uredjenju drzave ali pritisci kojima su izlozeni su zelja zapada da im otme ono sta imaju. Rusija I Rusi su Na velikom ispitu. Putin ce tesko bez oligarha I najjaca tacka oslonca im je unutrasnja.

Kolga

pre 9 godina

haha...sto volim kad se ovi placeni pro-NATO-vski leptirici napale na neku vest toboze pogubnu po Rusiju a oni na kraju nista....Rusija jos uvek jaka kao stena. Eee leptirici ...znte li kad ce Rusija da propadne?? Odmah posle vasih SAD i EU poslodavaca...hehe...i to mozda!

o

pre 9 godina

Upravo zato su oni na vreme godinama prebacivali pare na Zapad u sredjene zemlje. Te firme po Rusiji i ako propadnu dug ce da nasledi drzava, kao u Srbiji.

eset

pre 9 godina

Vi koji podržavate Ameriku ujedno podržavate i ratove koje Amerika vodi da bi ostala vodeća sila.Da li bi isto tako podržali Rusiju da započne rat za svoj interes kad ekonomski dođe do dna? Malo razuma ni vama ne bi škodilo podanici terora i nepravde, a neshvatljivo je da u Srbiji ima ljubitelja Amerike koja nas bez izuzetka ponižava kad god ima priliku.

Cedonir Chadda

pre 9 godina

Tako je chedisti..udri bre na ruse,udri na srbe-male ruse na Balkanu,dolje rusi,dolje srbi,satri Srbiju,ubij Rusiju..zivjela Amerika i NATO bombardovanja,zivjela EU i njihova selektivna medjunarodna prava,zivjela neovisna Vojvodina u sklopu Neovisne Drzave HrvaCke,ziviJo Sandjak u sklopu tisucljetnje muslimanske drzave Boshnije,zivjelo Nezavisno Kosovo u sklopu Nezavisne Velike Albanije,zivio Klinton,zivio Obama,zivio Cheda,zivio Chanak,zivjela Biljica i shiptarski koks..okupite svoje drugare .,pa svi na gomilu slozno forsirajte svoje "ekspertize" na svoj B92 do besvijesti..posle tolike akcije,mozda i uspijete nekog da ubijedite u svoje baljezgarije.

Pero Przina

pre 9 godina

Bolje da si zvao Porosenka. Sredite stanje u pobunjenim delovima Ukrajine, prva faza. Porosenko urgira kod Merkelove da ova malo olabavi. Zatim, nekakav sporazum sa istim g-dinom oko Krima, druga faza. Merkelova jos vise olabavi omcu. Treca faza, da izgleda da si neka sila, trazis ugovor o nesirenju NATO-a prema RF, inace..? Ovo je najbolja varijanta, ne zezam se. Normalno, ovo sve izvesti diplomatski, jer u suprotnom do leta nece covek izdrzati sa sve svojim usijanim nuklearnim glavama.

zoran

pre 9 godina

Ljudi, o chemu vi prichate...pre nekoliko dana 1 dolar = 65-68 rublji...danas....

1 dolar = 55 rublji

O kojoj krizi prichate i koliko vidim Rublja i dalje se penje....

marko

pre 9 godina

Par meseci sankcija i totalni raspad sistema. Toliko o mitovima o jakoj Rusiji pod Putinom. Može da priča ko šta hoće ali kad Amerika resi da nekog finansijski uništi ona to i uradi pa makar to bila i Rusija. Kako je Putin počeo sledeći korak će biti nacionalizacija privatne imovine kao u vreme Staljina.

Stricker

pre 9 godina

Koliko strucnjaka... Skoro je izasao dobar tekst o ekonomskom rastu Rusije, od 2000. godine. Putin je po dolasku na vlast, pozvao sve oligarhe i stavio u drzavnu sluzbu, garantovao im potpunu amnestiju kapitala, a svaki je od njih dobio po jednu federalnu jedinicu ili guberniju da vodi i unapredi. Ovi su vecinom, oberucke prihvatili, a koji nisu, gonjeni su od strane drzave. Najpoznatiji su, slucaj Hodorkovski i Berezovski, koji je pobegao i umro u Engleskoj, a pre smrti je pisao Putinu i molio za dozvolu da se vrati. Putin nikoga ne moli, samo deli instrukcije, a naravno da ce za javnost biti plasirana prica o 'pozivu na solidarnost i patriotizam'. Nece sigurno reci da Putin nalaze oligarsima da se odricu svoje imovine u korist drzave. Da li stvarno iko od citalaca misli da Putin, Lavrov, ekonomisti i ostali strucnjaci, nisu predvideli unapred sve ovo sto se desava? Istina je ta, da ce Rusija i ovako zavrsiti godinu sa privrednim rastom, iako ne planiranim. Zanemarujete cinjenicu da su dve najmnogoljudnije zemlje i dve od 5 najacih ekonomija sveta Indija i Kina najveci ruski saveznici. U mesec dana, Rusija je samo sa te dve zemlje, sklopila ugovore vredne 520 milijardi dolara. Rusija ima nacin da se izbori sa ovim napadima, a do sad jos nije krenula sa odmazdom. Rusija sa Kinom i Indijom, dve zemlje koje su u istorijskoj konfrontaciji sa Amerikom, imaju kapacitet da sruse ceo zapadni ekonomski sistem. Svet u tom slucaju, vise ne bi bio isti.

Pajapapaja

pre 9 godina

Ovde većina komentatora radi za N1 televiziju.
Radovanje propasti RF ne služi nikome na čast osim Amerima koji koji časti i poštenja nemaju. Zanimljiva je činjenica koliko ima ne prosvećenog naroda, onih koji su spremni da daju veru za večeru onome koji nas ceo vek istrebljuje. Za djindjuve, krpice i rep muziku. Slugeranja je u Srbiji vazda bilo.

Peki

pre 9 godina

Izem ti zemlju kad zavisi od 41 oligarha. A to da će da ubedi građane da ne podižu rublje i da kupuju devize neka okači mačku o rep. Svi mi koji se sećamo sankcija protiv SRJ znamo da je samo lud u to vreme držao dinare. Nemačka marka je bila keva.

Mirjana

pre 9 godina

Moj utisak je da Putin vuce inteligentne poteze, za razliku od Porosenka koji je zali Boze. Na oligarsima je da pokazu sustinsku razliku zapada I Rusije a to je patriotizam iznad profita. Pravili su mnoge greske u uredjenju drzave ali pritisci kojima su izlozeni su zelja zapada da im otme ono sta imaju. Rusija I Rusi su Na velikom ispitu. Putin ce tesko bez oligarha I najjaca tacka oslonca im je unutrasnja.

Nero

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije.

Sale Bg

pre 9 godina

Kad se setim dogadjaja na sastanku sa nekima od ovih oligarha... Tada je nadmeno vikao Deripaski: "Nisi potpisao? Dodji potpisi ovde!", "Nemas hemijsku? Evo ti hemijska!", "Vrati mi hemijsku!"...

A sada kleci pred njima moleci ih da pomognu!!!

Strasno....

Marija

pre 9 godina

A jel pozvao i Udbasku rusku petku kolonu u Srbiji da pomognu KGB majcici.
Dosta dece i unuka brkatih Udbaskih generala i pukovnika ( u narodu poznatiji kao tajkuni, jer su svi iz Udbaskih porodica) su vrsili privatizacije po Srbiji sa prljavim KGB parama i opljackanim parama drzave Srbije koje je Udba preko Kipra iznela u Rusiju.

Moze KGB devocka Mirjana Markovic da da zajam za preporod Rusije sa 4 milijarde eura koliko je iznela iz Srbije.

Moze i brkati pecanac Bogoljub da pomogne KGB-u koji je prao primarnu emisiju para ispred Udbe po Srbiji.
Tamo je i stotinak ostalih Udbaskih bitangi koji su opljackali srpska drzavna preduzeca i banke i koji su pobegli u majcicu Rusiju , mogu i oni sada da pomognu majcici KGB-u.

A moze i ruska peta kolona i rusofili da organizuju skupljanje donacija na Trgu republike , da skupljaju dolare za KGB banke i da donacije licno predaju nacaLJniku KGB-a za Srbiju tovarisu Leonidu Resetnjikovu i devocki Guskovoj.
Dobice za to pionirsku crvenu maramu i zvezdu petokraku.

Ajmo rusofili i ruska peta kolono u Srbiji akcija za spasavanje KGB Kooperative Ozero , KGB i unuk licnog Lenjinovog kuvara tovaris Vladimir mole za dolare ("tu zloglasnu americku valutu" ) .

Spasavajte boljsevicku KGB bandu hitno inace im sledi za koju nedelju dana brijanje boljsevickih brkova na ulicama Moskve od strane ruskog naroda.
Ako padne KGB banda u Rusiji ostace Udbaska ruska peta kolona bez zastite u Srbiji, zato hitna pomoc KGB-u, hahah

Deki

pre 9 godina

Pustite sta pise B92
Istina je da je čika Putin postrojio oligarhiju i po azbucnom redu podelio im zadatke kao dečici i predškolskom ,koji odbije, zna se sta ga sleduje...

Previse!

pre 9 godina

Verujte, bicu sretnija kad ovog umisljenog spasitelja skinu s ledja jadnog ruskog naroda, nego kad sam baba Juli videla ledja!
A bas me zanima i kuda ce da bega!

Gradjanin

pre 9 godina

Istina je sasvim druga.Sledi uzimanje novca,kompanija,zatvor.Ovo je igra koju ce PUTIN I NJEGOV KGB DA IZGUBE.Oligarsi su ga doveli,oni ce ga i skloniti.

Legionar

pre 9 godina

On je ipak uspostavio red u Rusiji.Lepo upakovano naredjenje da otadzbina zove i ako vam je do glave i bogatstva,pomozite.Nama bas ovako nesto treba.

bre bre

pre 9 godina

država koja se zasniva na vladavini jednog čoveka nikad ne može da bude jaka država. Ruski oligarsi i političari toliko veruju u rusiju da svoj kapital nose van rusije. Rusija je zemlja poslušnika , a ne stručnjaka.

Ruslan

pre 9 godina

Moram da predocim da je u ddrugim medijima ovaj clanak znatno opsirnije i da se zove Putin testira oligarhe pomocu sankcija. Da se ne lazemo, taj (Putin) ne moli nikoga, znamo sta je uradio Deripaski i njemu slicnima!

Mika

pre 9 godina

Odakle se stvaraju ovi botovi i ko vas placa da zivite i lupate ovako o Rusiji, a niste presli Drinu ni Moravu u zivotu?
Rublja je danas 55 za 1 $ i dalje raste. Kriza je u celom svetu samo sto se zapad trenutno okomio na Rusiju. Svuda je veca demokratija i zdraviji mozgovi nego u ovoj drzavi gde su svi ljubomorni na svakoga i samo gledaju kako da napune svoje dupe, a smeju samo da budu hrabri na recima bez identiteta.

NN

pre 9 godina

Pa sta sada treba da ga spasu da bi on mogao da vlada jos godinama i decenijama , a onda da kada mu se zamere ili kada bude lose volje neke posalje u zatvor, kao onog gasnog tajkuna koji je proveo nekoliko godina u zatvoru i nekoliko meseci pre nego sto je trebao da izadje sa robije , Putin da bi odrovoljio zapad pre ZOI u Sociju je odlucio da ga pomiluje . Sada ruski tajkuni imaju sansu da Putian posalju u istoriju i da onda lakse crpe ogormno rusko bogatstvo i da se jos vise obogate nego sto ce to moci sa Putinom .

andrijano

pre 9 godina

dao im je ponudu koja se ne odbija.kalav razgovor?po ovome se vidi da je amerika imala plan za destabilizaciju rusije ali ovo sto su vestacki oborili cenu nafte,nije odrzivo na dugi rok.pucanj koji je ranio rusiju ali koji ce vise stete na dugi rok naneti njima.ovo su potezi ocajnika i sve ovo ide najvise na stetu evrope koja lici na izmanipulisanog poslusnog vojnika.

Ћезо рца

pre 9 godina

Proširenje sankcija. Svakom oligarhu koji posluša Putina, da se zamrzne imovina i zabrani ulaz u EU, SAD i ostale zemlje koje podržavaju sankcije. (Nero, 22. decembar 2014 14:42)

Да се замрзне нешто што је њихово?! А по којем то основу? Ни нацистима нису пленили и замрзавали лову, чак шта више, дочекивани су уз осмех и раширених руку. Зликовачко-злочиначки умови нешто боље и не могу да смисле.

Nenad

pre 9 godina

Rusija je zemlja u kojoj ne postoji ekonomija i ekonomsko ponasanje ljudi. Postoje prirodna dobra, postoje trgovci prirodnim dobrima i postoji masa koja radi za trgovce priridnim dobrima. To je sve. Modernizovan feudalni sistem. Nisu se u poslednjih 200 godina makli od neke od varijanti feudalizma. Zapad im "ubije" cenu robe kojom trguju eto ti raspad sistema.

ma zekim vas malo

pre 9 godina

Da se otvori ovde neki žiro-račun za pomoć, da mogu naši da uplate za privredni preporod Matuške Rosije. Evo, recimo, Bajatović bi mogo da organizuje.. Pa ko kolko ima..

ns

pre 9 godina

Imam ja ideju za vase oligarhe. Neka dodju i neka investiraju u srpsku poljoprivredu i preradjivacku industriju,a zatim plasiraju robu na svoje trziste! Cekamo vas! Dosta ste trgovali gasom, naftom i na racun planete!

Ruski

pre 9 godina

Vecina oligarha je pre krize bila proputinova. Sada polako i ostali prelaze na njegovu stranu. A svi oni koji su uvozili robu iz zemalja koje su uvele sankcije su najvise izgubili.

Adam

pre 9 godina

A da porazgovara sa Porosenkom? Ok, neka prica i sa oligarsima, al' sto pre ukapira da je resenje problema u dobrim odnos sa Ukrajinom, time ce se manje maltretirati njegov narod.

Duro

pre 9 godina

Pa pomoći će oni koje niste proganjali zbog navodnih krivičnih dela, valjda nisu i ti podobni okrenuli leđa majčici Rusiji ili tata Putinu. Zar kapital ne poznaje granice, već otišao?

brdskobrzinski

pre 9 godina

Zajam za preporod Srbije, pardon Rusije...nesto mi poznato zvuci hahhaah. Kakve bre sankcje majcici Rusiji, da cemo korenje jesti necemo pokleknuti hahahdo jedne ure naravno..

Kolga

pre 9 godina

haha...sto volim kad se ovi placeni pro-NATO-vski leptirici napale na neku vest toboze pogubnu po Rusiju a oni na kraju nista....Rusija jos uvek jaka kao stena. Eee leptirici ...znte li kad ce Rusija da propadne?? Odmah posle vasih SAD i EU poslodavaca...hehe...i to mozda!

genije - sakupljac minusa

pre 9 godina

RF je bila previše prepotentna kada je dozvolila potpuno slobodno (nekontrolisano) kretanje kapitala tamo neke 2004-te - i jedina je takva država medju zemljama u razvoju (a ni sve "razvijene" nisu bez zaštite).
Kad jedna Kina, druga ekonomija sveta, i dalje ima određena ograničenja kad je iznošenje novca iz zemlje u pitanju, ne znam šta je rujama trebalo da se prave važni... Sad plaćaju zbog toga...
Jer ovo nije neki Pjotr iz pregrađa Moskve uradio već veliki igrači sa velikom količinom novca (toliko velikom da mogu parirati Banci Rusije).

A sad nato/ruso-fili lupajte minuse jer se garantovano ni jednima neće dopasti bar deo mog komentara :)

Zole

pre 9 godina

Ko ima mnogo, mnogo moze i izgubiti. Ko nema nista, nista ne moze izgubiti. To znaci da ce ovi oligarsi najviše izgubiti ako se pad rublje i kriza u Rusiji produbi. Oni imaju najveći interes da se Rusija izvuče iz ove situacije.

zoran

pre 9 godina

Da, novinari sugurno znaju sta su oni prichali iza zatvorenih vrata.
Propaganda je chudo.
Inache je KGB "poznat" po tome sto je navikao da moli.

o

pre 9 godina

Upravo zato su oni na vreme godinama prebacivali pare na Zapad u sredjene zemlje. Te firme po Rusiji i ako propadnu dug ce da nasledi drzava, kao u Srbiji.