Četvrtak, 27.11.2014.

16:01

Vućić: Za HR nema recipročnih mera

Srbija se ne plaši konkurencije i nastaviće da se takmiči u ekonomiji i da pobeđuje. Za Hrvatsku nema recipročnih mera, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vuæiæ: Za HR nema reciproènih mera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Kaldrmaš

pre 9 godina

Srbija nema razloga da se plaši konkurencije pogotovo Hrvata. Kao što je premijer rekao samo treba da nastavimo da se takmičimo i što je bitnije da pobeđujemo. Očigledno je da Hrvati imaju problem koji svakodnevno dolazi do izražaja. Kompleksi su baš vidljivi i to baš oni koji se teško leče.

ana

pre 9 godina

Pametan potez Vucica, Hrvatska vlada sama sebi nanosi stetu, odnosno svojim građanima, zasto bi mi spustali se na taj nivo kada od ekonomske saradnje obe zemlje imaju korist, u ovom slucaju samo mi. Sigurno Er Srbija moze da zivi i od toga da nema realciju do Hrvatske.

Organizam bluz

pre 9 godina

Nema veze, nećemo mi da se spuštamo na njihov nivo, neka nas zabranjuju koliko god žele, to nije naš manir. Mi ćemo maksimalno raditi na osnaživanju svoje zemlje a oni neka budu ljubomorni, to im ne možemo zabraniti.

U - LAZI - SU - KRATKE - NOGE

pre 9 godina

Hrvati su jos jednom dojkazali svojim nepromisljenim potezima koliko su nam dobre komsije, koliko iskreno zele saradnju, za dobrobit pre svega njihovih gradjana. Srbija se jasno opredelila da ima dobre odnose sa Hrvatskom, ali to nije to je sada potpuno jasno i evidentno dovoljno, za tako nesto mora postojati medjusobno postovanje i uvazavanje, sto se njih tice tog ocigledno nema. Ali ipak im hvala na svemu sto su govorili jasno nam je sta misle o nama i sta nam zele. Mi smo njima malo bolji prijatelji nego oni nama. Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, niti cemo imati tu se ocigledno razlikujemo.

BARBI

pre 9 godina

Sto se Srbije licno tice,nastavice da odrzava dobru saradju sa svima.A sto se tice Hrvata,oni su rekli sta misle o nama i dobro je da su nam otvorili oci.Njima zapravo smeta sto ce Srbija postati jako brzo lider u regionu.A uspeh se tesko prasta,priznacete.

realist

pre 9 godina

Ocigledno je da nase susede mnogo boli cinjenica da nas je Evropa konacno priznala kao drzavu i da evropski zvanicnici blagonaklono gledaju na sve sto se desava u Srbiji. izjave brojnih politicara iz Eu da je Srbija novi lider regiona mnoge nase susede je pogodila, pa zato i mozemo ocekivati ovakve reakcije od njih.

kasta

pre 9 godina

Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, svoju politiku i ekonomiju treba da vodimo u svom interesu ne gledajuci sta komsija radi.

poenkare

pre 9 godina

Njima,Hrvatima,je oduvek bio potreban tutor.Nekad je to bila crno-žuta monarhija,pa kraljevina Srbija,pa Hitlar,pa Tito..danas je to EU.Kao da su zaostali u razvoju,uvek je neko drugi razmišljao za njih.

Šizika

pre 9 godina

Uspeh će nam svi teško oprostiti, a pogotovo naši susedi... Ovo što su uradili oko zabrane prodaje karata Air Serbie je skandalozno.

Boki

pre 9 godina

Mi i dalje okrećemo obraz podmećemo leđa sve zarad mira,Vučić je mudro postupio sada, ali ako se ovo nipodištavanje i vređanje od strane hrvata nastavi pokazaće Srbija i svoju drugu stranu.

momo

pre 9 godina

Vidim da ima dosta komentara kako Srbija NE SME da uvede reciprocne mere Hrvatskoj ili bilo kojoj evropskoj zemlji u vezi bilo cega. U svakom slucaju to je najlakse uraditi i posle se praviti vazan i skupljati jevtine politicke poene pred sopstvenim narodom kako smo mi jaki, ponosni i ne zavisimo ni od koga. Medjutim postavlja se pitanje sta konkretno mi od toga dobijamo, sem laznog osecaja velicine koji se kako jednom rece gosn.Palma ne sipa u traktor.

Viktor

pre 9 godina

Pravi diplomata onako velikodusan nece da uvede reciprocne mere, ali za obicne ljude nece se prevodi sa "NE SME".
To je istina, sve ostalo su paralaze.
Ovde ne ulazim u to da li treba ili ne, ali je sustina da i kad treba nasi NE SMEJU da uvedu reciprocne mere. Evo i slucaja sa Albanijom i srpskom lekovima. Srbija nista NE SME i tako ce biti u sledecih par decenija, dokle god smo kolonija Zapada.

vlau

pre 9 godina

Mi ih u pravoj ekonomskoj utakmici uveliko dobijamo i dosta smo ih nadmasili u svim drustvenim sferama, trebamo da mislimo na bolje od nas!!!

oli

pre 9 godina

Oni i ovako grcaju u predizbornim problemima i mukama,tako da ce sami da se unize i ponize i mi im netrebamo da pokazu svoju veliku politicku nesposobnost!!!

Drigi

pre 9 godina

Vlada treba da nastavi da se bori za razvoj ekonomije i ekonomsko jačanje zemlje, a onda će ti investitori koji se budu pozicionirali u Srbiji, kod svojih političara u EU i Svetu, diktirati kakva će se politika voditi prema nama!

Barkly

pre 9 godina

Sad se još jasnije vidi da ćemo biti onoliko jaki koliko budemo jedistveni, i da sem oštrih poslovnih odnosa od EU ne možemo da se nadamo nekim posebnim povlasticima, već samo oštrim kritikama,nekad opravdanim ali i neopravdanim!

Gogi

pre 9 godina

Uvedimo reciprocitet, neće nam on smetati da nastavimo sa pobeđivanjem; ali će smetati da se bahati nad nama. Ili se to mi malo plašimo Hrvatske, pa se krijemo iza bombastičnih izjava?

Maja

pre 9 godina

Koji rast i razvoj? Bilo bi lepo da premijer navede samo tri konkretne stvari koje je uradio.. Osim toga sto je smanjio plate i penzije i gorivo pojeftinilo za 3 dinara. Dinar na nikad nizem nivou, od investicija ni I, ljudi zive nikad gore a on samo bla, bla o nekom razvoju..

Bojan

pre 9 godina

Srbija se nikad nije bojala konkurencije i zaista Hrvatska ima boljeg suseda u Srbiji no što mi imamo u njima. Nažalost, tako je vekovima.

AkSentije

pre 9 godina

Veličina i snaga svakog čoveka je u tome da sve čuje, vidi, razume, da ni pred kim ne saginje glavu, da se ne dodvorava, ne ponižava, ali da jasno i glasno iznese i svakome u lice kaže da niko nema pravo da vređa, ljaga, ponižava, da čuje i vidi,uvrede ne zaboravi, ali isto tako i da se ne ponaša kao oni koji to njemu čine. Zato sva podrška premijeru u iznošenju svog stava i stava vlade i Srbije, stava kojim je pokazao da niko nema pravo da o Srbiji iznosi laži i kojim je zaštitio svoj narod i svoju zemlju.

sterling

pre 9 godina

nase komsije hrvati nam zavide a i plase se jake Srbije,ja zelim Vucicu da uspe sa ovim reformama a mi da budemonajrazvijenija zemlja u regionu

Makadam

pre 9 godina

Vučić je svojim stavom pokazao da je Srbija mnogo više iznad Hrvatske. Slažem se sa njegovom izjavom da Srbija ne treba vratiti istom merom.

Oliver

pre 9 godina

Hrvatska se zaista ponela krajnje bahato, u to nema sumnje. Zdrava konkurencija je sasvim normalna pojava u svetu, ali Hrvatska očigledno za to nije čula. Ovakvo ponašanje je sramotno i ništa više.

Srbin 100%

pre 9 godina

Neophodno je da stvorimo povoljnu poslovnu klimu u zemlji,i to ce nam omoguciti da generisemo vece prihode i da na taj nacin smanjimo zaista ogroman budzetski deficit koji ozbiljno preti da ugrozi makroekonomsku stabilnost

BillyTheKid

pre 9 godina

U vođenju države nema mesta za emocije, ali ovo što su pokušali neki članovi Evropskog parlamenta (mahom iz HR) prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Da je Šešelj priveden zbog "govora mržnje" Vučić ne bi mogao da napusti stan od kritika zbog kvazi cenzure, političkog revanšizma, autokratije, i šta sve ne bi još smislili. Nekome očigledno postajemo trn u oku u ekonomskom slislu, što je dovoljan pokazatelj da smo na pravom putu.

Bojan

pre 9 godina

Premijer je jos jednom pokazao velicinu liderstva i ove zemlje.Njihova provokacija i razne gluposti ne mogu niti ce uticati na rad Er Srbije.

Branislav

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je Vučić ovakav stav zauzeo. Iskreno, nemam lepo mišljenje o dotičnom glumcu i ne bih za njega glasao nikad. Ali, ovo je racionalan ekonomski potez koji se uči u ekonomskoj literaturi. Oni uvođenjem ograničenja samo štete domaćim kupcima tj. svojim građanima i pre ili kasnije će im se to obiti o glavu. Prvi put bravo od mene, makar onom ko ga je savetovao. Neka nastavi da ga sluša.

?????

pre 9 godina

Ako cemo realno Hrvati nikada nisu prevazisli neke stvari i ne mogu se pohvaliti naporima da se ostvari regionalni mir napredak.Prosto imam osecaj da im Seselj samo sluzi kao izgovor za neke stvari koje rad i tek planiraju da urade....

snezana

pre 9 godina

Hrvati su kupili više od pola Srbije (Frikom, Soko Štark, Dijamant, Bakinu tajnu, Grand kafu....) i vrlo pametno štite svoju iz srpske krvi izniklu domovinu, što se dokazuje i time što ne dozvoljavaju prodaju avio karata. A mi, kukala nam majka!

AntonY

pre 9 godina

"Ko gubi, ima pravo da se ljuti" - uvek bilo i biće. Da bi neko bio konkurentan, potrebno je da se stalno usavršava, napreduje. Ko nije spreman za tržišnu igru, nek se dostojanstveno povuče, a ne da se služi niskim udarcima.

Grunf

pre 9 godina

Eto kritikujem stalno Premijera ali evo vidite da moćžete da date racionalno mišljenje.Pričaj talasaj šta hoćeš.Daj da mi tadimo,završavamo posao,da nam deca žive bolje.Da nam deca ostanu ovde u Srbiji a ne da beže glavom bez obzira.Nacionalizam vodi u izolaciju.Pa pustite Hrvate da se izoloju.Što bi mi trebali da brinemo njihovu brigu.Razišli smo se kako smo se razišli ne daj bože da se ikada ponovi ne samo na ovim prostorima nego nigde u svetu.Hrvati nema reciprociteta ali ne kukajte po bilbordima u maju mesecu gde je najbliže i najlepše more.Zini nas kudite a leti nas molite da dodjemo na more.Pa molite što da ne.Imate lepo more tačno je i neka ostane lepo ali ne zovite u goste onoga koga stalno spoplićete.

rade

pre 9 godina

Zaista HRvati preteruju, prvo nekakva rezolucija pa sad i air serbia...oni ne mogu da nastave sa životom, zastali su u 90-im godinama, tužno. Dobro zbori ovaj Vučić, polako briše radikalštinu iz sebe

GOGI

pre 9 godina

Pozitivno razmislja premijer. Komsije se plase konkurencije i njihovi potezi to potvrdjuju. Srbija je izasla iz okvira 90-ih i polako, ali sigurno normalizuje svoje odnose sa svojim komsijama. Hrvatska iako clanica EU, pokazuje da nije daleko odmakla od 1995. godine.

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je rekao pravu istinu i odbranio građane Srbije, poneo se vrlo zaštitnički. EP je okazao pravo lice, vlast u Srbiji nemaju ništa sa puštanjem Šešelja iz Haga,a Hrvatska koristi priliku kako da se ušlihta Vojislavu Šešelju da bi dobila izbore. Srbija je na pravm putu ekonomskog razvoja. EU je liceerna prema građanima Srbije.

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

Aca šmeker

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Hrvati bi učinili sve da nas spreče da postanemo ekonomski i politički lider u regionu, ali im to neće uspeti. Ovu rezoluciju mogu samo da koriste za svoju predizbornu kampanju što i dokazuje da su na krivom putu, ali to nije naš problem Njihovim političarima bi bilo bolje da građanima ponude ekonomski program, a ne kvarenje odnosa sa Srbijom.

cortex

pre 9 godina

Mi smo pronasli resenje za nasu nacionalnu aviokompaniju i mnoge druge stvari u drzavi, a kako vreme odmice nalazimo resenja i za dolazece probleme sto se za Hrvate nikako ne moze reci. Ocigledno im smeta nas napredak i to je OK, ali ispadaju jadni pokusavajuci da nam podmetnu nogu. Ne zavisimo od njihove dobre volje ma sta oni odlucili i ma koju rezoluciju doneli.

Srđan

pre 9 godina

Pametno.
Ne treba nasedati na provokacije zapadnih komšija.
Ljubomorni su na priliv stranih investicija u Srbiju, pa bi da kvare naš imidž.
Treba biti otvoren za saradnju, a svet će znati da "nagradi" naše susede.

deki

pre 9 godina

Ne razumem zasto hrvati postupaju po sistemu "neka komsiji crkne krava" kad je opste poznato da napredak i drustveno bogatstvo mogu samo da se steknu ukoliko je svima bolje... misljenja sam da bar mi, zemlje u regionu, treba da se drzimo zajedno...

Melenci

pre 9 godina

veliko je pre svega duhovno dostignuce coveka da udarac kamenom vrati hlebom ili reci oprosti Boze,ne zna sta cini!Za ovaj Vucicev odgovor ne treba biti posebno pametan Hrvat da bi razumeo poruku.Takav odnos prema svetu,a ne sila,osveta,moze nam doneti samo dobro.Jeste vlada radila,ali bez bunta miliona siromasnih koji razumeju,a koji su tolike godine unazad naucili da zive sa malo para.Sirotinja razume,a intilegencija koja zivi mnogo bolje ne.Samo se smenjuju nase elite u strajku.Razumem ljudi drze do svog dostojanstva i svoje profesije,prosto ulagali su u svoj talenat,usavrsavali se,svaka cast.Ovo nije zlurado,siromasnima je dostojanstvo usivena rupa na kaputu,jer sramota je da zjapi kao da nema ruku.

Viki

pre 9 godina

Srbija polako postaje regionalni lider a to smeta zemljama u okruženju i nije čudo da Hrvatska ovako reaguje prema Srbiji.Vučić vodi Srbiju pravim putem i srbija će sve više dobijati na značaju u svetu.

Dragan

pre 9 godina

Podrska Premijeru!!! Hriscanski je prastati ko tebe kamenom ti njega hlebom! Al ne znam mozda bi malo valjalo da ih cacnemo onako kvarno kao sto oni rade?

manitu

pre 9 godina

smesno,nema prijateljstva u biznisu,ima samo dobra vera! a to izmedju nas i Hrvata ne vazi,zato sto oni tako hoce! zato gospodine Vucicu odgovori ne samo reciprocitetom,vec i preko toga,neka ih malo zasvrbi da se pocesu po glavi,pa sledeci put nece zatezati bez razloga.. ako ne smes,onda reci zasto ne smes,jer ovo objasnjenje zato sto si ti dobar a oni losi bezveze i ne pije vodu!

japanac

pre 9 godina

ekonomija pre svega i onda nema niceg drugosg sto ce da smeta normalno m razvoju a to sto se nelo plasi nasih kompanija to moze samo da nas raduje samo napred sa sto vise dobrih porjekata

jovana

pre 9 godina

test za sve je da bude slobodno trziste a to sto se hrvati boje pa kad se nisu bojali mi im nudimo ruku pomirenja a oni na nas mislim da je najbitnije da smo mi cisti i da idemo napred

Bobina21

pre 9 godina

Za propuste u suđenj trebaju da odgovaraju pravnici iz haškog tribunala. Šešeljeva politika je deo prošlosti i niko ne želi da se vrati u to mračno doba! Vučić koji nije odgovoran za njegovo puštanje na slobodu!

Marinko

pre 9 godina

Da nas ne vole pojedini u EU, smo znali, ali da mogu uticati i na ostale zemlje unije, to je novost,koja nas jasno upozorava na pametno vođenje politike i obazrivost!

MISKO

pre 9 godina

Mislim da su se ovde komsije malo presle i mislim da bi bilo lepse da gledaju u svoje dvoriste. A sto se tice naseg uspeha to je zasluzna vlada koja konacno ima jedinstven stav sto o davno nije bio slucaj.

Buca

pre 9 godina

Na ovako nešto je i mirisalo iznenadno puštanje Šešelja i njegove pretnje susedima od samog sletanja u Beograd!Ali je sada još jasnije da je politika Vlade,koja je gluva za provokacije zaiste najispravnija moguća u ovom trenutku!

Dusa

pre 9 godina

Baš je teško podneti kada je neko uspešan, kada neko želi da uspe i da istraje u reformama, da bude stabilan i konkurentan na tržištu.Najbitnije je da se drugima podmeće noga i da drugi ne uspeju- tuga.Stvarno ne mogu ovakve postupke razumeti i mislim da nikada neću.

Elena

pre 9 godina

Onima kojima je bilo interesantno ukudanje pojedinih autorskih emisija na nekim televizijama, i koji su u tome videli neku cenzuru, sada ne vide neke dobre vesti, poput smanjenja cena naftnih derivata!

Mary

pre 9 godina

Nema zasto Vucic da daje ostavku. Hrvatska vrsi pritisak koristeci Seselja jer joj se ne svidja sto se polozaj Srbije u EU poboljsao. Zasto ta Evropa ne kazni Hrvate jer ne daju cirilicu u Vukovaru?

DULE

pre 9 godina

U ovom slucaju Vucicu dajem punu podrsku pre svega zato sto covek ima jedinstven stav i namera mu je da ovu zemlju uzdigne iz patnje i bede. A sto se tice komsija bilo bi pametnije da gledaju sebe.

DOBRILA

pre 9 godina

Mislim da su u ovom slucaju Hrvati ispali jako smesni ali bez obzira na sve moramo biti sto konkurentniji na trzistu i zatvoriti svima usta jer Srbija, nije vise zemlja da podkusurivanje.

manitu

pre 9 godina

smesno,nema prijateljstva u biznisu,ima samo dobra vera! a to izmedju nas i Hrvata ne vazi,zato sto oni tako hoce! zato gospodine Vucicu odgovori ne samo reciprocitetom,vec i preko toga,neka ih malo zasvrbi da se pocesu po glavi,pa sledeci put nece zatezati bez razloga.. ako ne smes,onda reci zasto ne smes,jer ovo objasnjenje zato sto si ti dobar a oni losi bezveze i ne pije vodu!

Dusa

pre 9 godina

Baš je teško podneti kada je neko uspešan, kada neko želi da uspe i da istraje u reformama, da bude stabilan i konkurentan na tržištu.Najbitnije je da se drugima podmeće noga i da drugi ne uspeju- tuga.Stvarno ne mogu ovakve postupke razumeti i mislim da nikada neću.

AntonY

pre 9 godina

"Ko gubi, ima pravo da se ljuti" - uvek bilo i biće. Da bi neko bio konkurentan, potrebno je da se stalno usavršava, napreduje. Ko nije spreman za tržišnu igru, nek se dostojanstveno povuče, a ne da se služi niskim udarcima.

Marinko

pre 9 godina

Da nas ne vole pojedini u EU, smo znali, ali da mogu uticati i na ostale zemlje unije, to je novost,koja nas jasno upozorava na pametno vođenje politike i obazrivost!

cortex

pre 9 godina

Mi smo pronasli resenje za nasu nacionalnu aviokompaniju i mnoge druge stvari u drzavi, a kako vreme odmice nalazimo resenja i za dolazece probleme sto se za Hrvate nikako ne moze reci. Ocigledno im smeta nas napredak i to je OK, ali ispadaju jadni pokusavajuci da nam podmetnu nogu. Ne zavisimo od njihove dobre volje ma sta oni odlucili i ma koju rezoluciju doneli.

Dragan

pre 9 godina

Podrska Premijeru!!! Hriscanski je prastati ko tebe kamenom ti njega hlebom! Al ne znam mozda bi malo valjalo da ih cacnemo onako kvarno kao sto oni rade?

Mary

pre 9 godina

Nema zasto Vucic da daje ostavku. Hrvatska vrsi pritisak koristeci Seselja jer joj se ne svidja sto se polozaj Srbije u EU poboljsao. Zasto ta Evropa ne kazni Hrvate jer ne daju cirilicu u Vukovaru?

Elena

pre 9 godina

Onima kojima je bilo interesantno ukudanje pojedinih autorskih emisija na nekim televizijama, i koji su u tome videli neku cenzuru, sada ne vide neke dobre vesti, poput smanjenja cena naftnih derivata!

snezana

pre 9 godina

Hrvati su kupili više od pola Srbije (Frikom, Soko Štark, Dijamant, Bakinu tajnu, Grand kafu....) i vrlo pametno štite svoju iz srpske krvi izniklu domovinu, što se dokazuje i time što ne dozvoljavaju prodaju avio karata. A mi, kukala nam majka!

DOBRILA

pre 9 godina

Mislim da su u ovom slucaju Hrvati ispali jako smesni ali bez obzira na sve moramo biti sto konkurentniji na trzistu i zatvoriti svima usta jer Srbija, nije vise zemlja da podkusurivanje.

GOGI

pre 9 godina

Pozitivno razmislja premijer. Komsije se plase konkurencije i njihovi potezi to potvrdjuju. Srbija je izasla iz okvira 90-ih i polako, ali sigurno normalizuje svoje odnose sa svojim komsijama. Hrvatska iako clanica EU, pokazuje da nije daleko odmakla od 1995. godine.

Srđan

pre 9 godina

Pametno.
Ne treba nasedati na provokacije zapadnih komšija.
Ljubomorni su na priliv stranih investicija u Srbiju, pa bi da kvare naš imidž.
Treba biti otvoren za saradnju, a svet će znati da "nagradi" naše susede.

DULE

pre 9 godina

U ovom slucaju Vucicu dajem punu podrsku pre svega zato sto covek ima jedinstven stav i namera mu je da ovu zemlju uzdigne iz patnje i bede. A sto se tice komsija bilo bi pametnije da gledaju sebe.

rade

pre 9 godina

Zaista HRvati preteruju, prvo nekakva rezolucija pa sad i air serbia...oni ne mogu da nastave sa životom, zastali su u 90-im godinama, tužno. Dobro zbori ovaj Vučić, polako briše radikalštinu iz sebe

?????

pre 9 godina

Ako cemo realno Hrvati nikada nisu prevazisli neke stvari i ne mogu se pohvaliti naporima da se ostvari regionalni mir napredak.Prosto imam osecaj da im Seselj samo sluzi kao izgovor za neke stvari koje rad i tek planiraju da urade....

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je rekao pravu istinu i odbranio građane Srbije, poneo se vrlo zaštitnički. EP je okazao pravo lice, vlast u Srbiji nemaju ništa sa puštanjem Šešelja iz Haga,a Hrvatska koristi priliku kako da se ušlihta Vojislavu Šešelju da bi dobila izbore. Srbija je na pravm putu ekonomskog razvoja. EU je liceerna prema građanima Srbije.

MISKO

pre 9 godina

Mislim da su se ovde komsije malo presle i mislim da bi bilo lepse da gledaju u svoje dvoriste. A sto se tice naseg uspeha to je zasluzna vlada koja konacno ima jedinstven stav sto o davno nije bio slucaj.

Buca

pre 9 godina

Na ovako nešto je i mirisalo iznenadno puštanje Šešelja i njegove pretnje susedima od samog sletanja u Beograd!Ali je sada još jasnije da je politika Vlade,koja je gluva za provokacije zaiste najispravnija moguća u ovom trenutku!

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

Bobina21

pre 9 godina

Za propuste u suđenj trebaju da odgovaraju pravnici iz haškog tribunala. Šešeljeva politika je deo prošlosti i niko ne želi da se vrati u to mračno doba! Vučić koji nije odgovoran za njegovo puštanje na slobodu!

Aca šmeker

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Hrvati bi učinili sve da nas spreče da postanemo ekonomski i politički lider u regionu, ali im to neće uspeti. Ovu rezoluciju mogu samo da koriste za svoju predizbornu kampanju što i dokazuje da su na krivom putu, ali to nije naš problem Njihovim političarima bi bilo bolje da građanima ponude ekonomski program, a ne kvarenje odnosa sa Srbijom.

jovana

pre 9 godina

test za sve je da bude slobodno trziste a to sto se hrvati boje pa kad se nisu bojali mi im nudimo ruku pomirenja a oni na nas mislim da je najbitnije da smo mi cisti i da idemo napred

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

Melenci

pre 9 godina

veliko je pre svega duhovno dostignuce coveka da udarac kamenom vrati hlebom ili reci oprosti Boze,ne zna sta cini!Za ovaj Vucicev odgovor ne treba biti posebno pametan Hrvat da bi razumeo poruku.Takav odnos prema svetu,a ne sila,osveta,moze nam doneti samo dobro.Jeste vlada radila,ali bez bunta miliona siromasnih koji razumeju,a koji su tolike godine unazad naucili da zive sa malo para.Sirotinja razume,a intilegencija koja zivi mnogo bolje ne.Samo se smenjuju nase elite u strajku.Razumem ljudi drze do svog dostojanstva i svoje profesije,prosto ulagali su u svoj talenat,usavrsavali se,svaka cast.Ovo nije zlurado,siromasnima je dostojanstvo usivena rupa na kaputu,jer sramota je da zjapi kao da nema ruku.

japanac

pre 9 godina

ekonomija pre svega i onda nema niceg drugosg sto ce da smeta normalno m razvoju a to sto se nelo plasi nasih kompanija to moze samo da nas raduje samo napred sa sto vise dobrih porjekata

deki

pre 9 godina

Ne razumem zasto hrvati postupaju po sistemu "neka komsiji crkne krava" kad je opste poznato da napredak i drustveno bogatstvo mogu samo da se steknu ukoliko je svima bolje... misljenja sam da bar mi, zemlje u regionu, treba da se drzimo zajedno...

Viki

pre 9 godina

Srbija polako postaje regionalni lider a to smeta zemljama u okruženju i nije čudo da Hrvatska ovako reaguje prema Srbiji.Vučić vodi Srbiju pravim putem i srbija će sve više dobijati na značaju u svetu.

Grunf

pre 9 godina

Eto kritikujem stalno Premijera ali evo vidite da moćžete da date racionalno mišljenje.Pričaj talasaj šta hoćeš.Daj da mi tadimo,završavamo posao,da nam deca žive bolje.Da nam deca ostanu ovde u Srbiji a ne da beže glavom bez obzira.Nacionalizam vodi u izolaciju.Pa pustite Hrvate da se izoloju.Što bi mi trebali da brinemo njihovu brigu.Razišli smo se kako smo se razišli ne daj bože da se ikada ponovi ne samo na ovim prostorima nego nigde u svetu.Hrvati nema reciprociteta ali ne kukajte po bilbordima u maju mesecu gde je najbliže i najlepše more.Zini nas kudite a leti nas molite da dodjemo na more.Pa molite što da ne.Imate lepo more tačno je i neka ostane lepo ali ne zovite u goste onoga koga stalno spoplićete.

Branislav

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je Vučić ovakav stav zauzeo. Iskreno, nemam lepo mišljenje o dotičnom glumcu i ne bih za njega glasao nikad. Ali, ovo je racionalan ekonomski potez koji se uči u ekonomskoj literaturi. Oni uvođenjem ograničenja samo štete domaćim kupcima tj. svojim građanima i pre ili kasnije će im se to obiti o glavu. Prvi put bravo od mene, makar onom ko ga je savetovao. Neka nastavi da ga sluša.

AkSentije

pre 9 godina

Veličina i snaga svakog čoveka je u tome da sve čuje, vidi, razume, da ni pred kim ne saginje glavu, da se ne dodvorava, ne ponižava, ali da jasno i glasno iznese i svakome u lice kaže da niko nema pravo da vređa, ljaga, ponižava, da čuje i vidi,uvrede ne zaboravi, ali isto tako i da se ne ponaša kao oni koji to njemu čine. Zato sva podrška premijeru u iznošenju svog stava i stava vlade i Srbije, stava kojim je pokazao da niko nema pravo da o Srbiji iznosi laži i kojim je zaštitio svoj narod i svoju zemlju.

Oliver

pre 9 godina

Hrvatska se zaista ponela krajnje bahato, u to nema sumnje. Zdrava konkurencija je sasvim normalna pojava u svetu, ali Hrvatska očigledno za to nije čula. Ovakvo ponašanje je sramotno i ništa više.

Srbin 100%

pre 9 godina

Neophodno je da stvorimo povoljnu poslovnu klimu u zemlji,i to ce nam omoguciti da generisemo vece prihode i da na taj nacin smanjimo zaista ogroman budzetski deficit koji ozbiljno preti da ugrozi makroekonomsku stabilnost

Bojan

pre 9 godina

Premijer je jos jednom pokazao velicinu liderstva i ove zemlje.Njihova provokacija i razne gluposti ne mogu niti ce uticati na rad Er Srbije.

Makadam

pre 9 godina

Vučić je svojim stavom pokazao da je Srbija mnogo više iznad Hrvatske. Slažem se sa njegovom izjavom da Srbija ne treba vratiti istom merom.

sterling

pre 9 godina

nase komsije hrvati nam zavide a i plase se jake Srbije,ja zelim Vucicu da uspe sa ovim reformama a mi da budemonajrazvijenija zemlja u regionu

Bojan

pre 9 godina

Srbija se nikad nije bojala konkurencije i zaista Hrvatska ima boljeg suseda u Srbiji no što mi imamo u njima. Nažalost, tako je vekovima.

Drigi

pre 9 godina

Vlada treba da nastavi da se bori za razvoj ekonomije i ekonomsko jačanje zemlje, a onda će ti investitori koji se budu pozicionirali u Srbiji, kod svojih političara u EU i Svetu, diktirati kakva će se politika voditi prema nama!

BARBI

pre 9 godina

Sto se Srbije licno tice,nastavice da odrzava dobru saradju sa svima.A sto se tice Hrvata,oni su rekli sta misle o nama i dobro je da su nam otvorili oci.Njima zapravo smeta sto ce Srbija postati jako brzo lider u regionu.A uspeh se tesko prasta,priznacete.

BillyTheKid

pre 9 godina

U vođenju države nema mesta za emocije, ali ovo što su pokušali neki članovi Evropskog parlamenta (mahom iz HR) prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Da je Šešelj priveden zbog "govora mržnje" Vučić ne bi mogao da napusti stan od kritika zbog kvazi cenzure, političkog revanšizma, autokratije, i šta sve ne bi još smislili. Nekome očigledno postajemo trn u oku u ekonomskom slislu, što je dovoljan pokazatelj da smo na pravom putu.

Gogi

pre 9 godina

Uvedimo reciprocitet, neće nam on smetati da nastavimo sa pobeđivanjem; ali će smetati da se bahati nad nama. Ili se to mi malo plašimo Hrvatske, pa se krijemo iza bombastičnih izjava?

vlau

pre 9 godina

Mi ih u pravoj ekonomskoj utakmici uveliko dobijamo i dosta smo ih nadmasili u svim drustvenim sferama, trebamo da mislimo na bolje od nas!!!

Barkly

pre 9 godina

Sad se još jasnije vidi da ćemo biti onoliko jaki koliko budemo jedistveni, i da sem oštrih poslovnih odnosa od EU ne možemo da se nadamo nekim posebnim povlasticima, već samo oštrim kritikama,nekad opravdanim ali i neopravdanim!

U - LAZI - SU - KRATKE - NOGE

pre 9 godina

Hrvati su jos jednom dojkazali svojim nepromisljenim potezima koliko su nam dobre komsije, koliko iskreno zele saradnju, za dobrobit pre svega njihovih gradjana. Srbija se jasno opredelila da ima dobre odnose sa Hrvatskom, ali to nije to je sada potpuno jasno i evidentno dovoljno, za tako nesto mora postojati medjusobno postovanje i uvazavanje, sto se njih tice tog ocigledno nema. Ali ipak im hvala na svemu sto su govorili jasno nam je sta misle o nama i sta nam zele. Mi smo njima malo bolji prijatelji nego oni nama. Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, niti cemo imati tu se ocigledno razlikujemo.

Kaldrmaš

pre 9 godina

Srbija nema razloga da se plaši konkurencije pogotovo Hrvata. Kao što je premijer rekao samo treba da nastavimo da se takmičimo i što je bitnije da pobeđujemo. Očigledno je da Hrvati imaju problem koji svakodnevno dolazi do izražaja. Kompleksi su baš vidljivi i to baš oni koji se teško leče.

Maja

pre 9 godina

Koji rast i razvoj? Bilo bi lepo da premijer navede samo tri konkretne stvari koje je uradio.. Osim toga sto je smanjio plate i penzije i gorivo pojeftinilo za 3 dinara. Dinar na nikad nizem nivou, od investicija ni I, ljudi zive nikad gore a on samo bla, bla o nekom razvoju..

oli

pre 9 godina

Oni i ovako grcaju u predizbornim problemima i mukama,tako da ce sami da se unize i ponize i mi im netrebamo da pokazu svoju veliku politicku nesposobnost!!!

Viktor

pre 9 godina

Pravi diplomata onako velikodusan nece da uvede reciprocne mere, ali za obicne ljude nece se prevodi sa "NE SME".
To je istina, sve ostalo su paralaze.
Ovde ne ulazim u to da li treba ili ne, ali je sustina da i kad treba nasi NE SMEJU da uvedu reciprocne mere. Evo i slucaja sa Albanijom i srpskom lekovima. Srbija nista NE SME i tako ce biti u sledecih par decenija, dokle god smo kolonija Zapada.

Boki

pre 9 godina

Mi i dalje okrećemo obraz podmećemo leđa sve zarad mira,Vučić je mudro postupio sada, ali ako se ovo nipodištavanje i vređanje od strane hrvata nastavi pokazaće Srbija i svoju drugu stranu.

momo

pre 9 godina

Vidim da ima dosta komentara kako Srbija NE SME da uvede reciprocne mere Hrvatskoj ili bilo kojoj evropskoj zemlji u vezi bilo cega. U svakom slucaju to je najlakse uraditi i posle se praviti vazan i skupljati jevtine politicke poene pred sopstvenim narodom kako smo mi jaki, ponosni i ne zavisimo ni od koga. Medjutim postavlja se pitanje sta konkretno mi od toga dobijamo, sem laznog osecaja velicine koji se kako jednom rece gosn.Palma ne sipa u traktor.

Šizika

pre 9 godina

Uspeh će nam svi teško oprostiti, a pogotovo naši susedi... Ovo što su uradili oko zabrane prodaje karata Air Serbie je skandalozno.

kasta

pre 9 godina

Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, svoju politiku i ekonomiju treba da vodimo u svom interesu ne gledajuci sta komsija radi.

poenkare

pre 9 godina

Njima,Hrvatima,je oduvek bio potreban tutor.Nekad je to bila crno-žuta monarhija,pa kraljevina Srbija,pa Hitlar,pa Tito..danas je to EU.Kao da su zaostali u razvoju,uvek je neko drugi razmišljao za njih.

Organizam bluz

pre 9 godina

Nema veze, nećemo mi da se spuštamo na njihov nivo, neka nas zabranjuju koliko god žele, to nije naš manir. Mi ćemo maksimalno raditi na osnaživanju svoje zemlje a oni neka budu ljubomorni, to im ne možemo zabraniti.

realist

pre 9 godina

Ocigledno je da nase susede mnogo boli cinjenica da nas je Evropa konacno priznala kao drzavu i da evropski zvanicnici blagonaklono gledaju na sve sto se desava u Srbiji. izjave brojnih politicara iz Eu da je Srbija novi lider regiona mnoge nase susede je pogodila, pa zato i mozemo ocekivati ovakve reakcije od njih.

ana

pre 9 godina

Pametan potez Vucica, Hrvatska vlada sama sebi nanosi stetu, odnosno svojim građanima, zasto bi mi spustali se na taj nivo kada od ekonomske saradnje obe zemlje imaju korist, u ovom slucaju samo mi. Sigurno Er Srbija moze da zivi i od toga da nema realciju do Hrvatske.

Branislav

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da je Vučić ovakav stav zauzeo. Iskreno, nemam lepo mišljenje o dotičnom glumcu i ne bih za njega glasao nikad. Ali, ovo je racionalan ekonomski potez koji se uči u ekonomskoj literaturi. Oni uvođenjem ograničenja samo štete domaćim kupcima tj. svojim građanima i pre ili kasnije će im se to obiti o glavu. Prvi put bravo od mene, makar onom ko ga je savetovao. Neka nastavi da ga sluša.

AntonY

pre 9 godina

"Ko gubi, ima pravo da se ljuti" - uvek bilo i biće. Da bi neko bio konkurentan, potrebno je da se stalno usavršava, napreduje. Ko nije spreman za tržišnu igru, nek se dostojanstveno povuče, a ne da se služi niskim udarcima.

cortex

pre 9 godina

Mi smo pronasli resenje za nasu nacionalnu aviokompaniju i mnoge druge stvari u drzavi, a kako vreme odmice nalazimo resenja i za dolazece probleme sto se za Hrvate nikako ne moze reci. Ocigledno im smeta nas napredak i to je OK, ali ispadaju jadni pokusavajuci da nam podmetnu nogu. Ne zavisimo od njihove dobre volje ma sta oni odlucili i ma koju rezoluciju doneli.

rade

pre 9 godina

Zaista HRvati preteruju, prvo nekakva rezolucija pa sad i air serbia...oni ne mogu da nastave sa životom, zastali su u 90-im godinama, tužno. Dobro zbori ovaj Vučić, polako briše radikalštinu iz sebe

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je rekao pravu istinu i odbranio građane Srbije, poneo se vrlo zaštitnički. EP je okazao pravo lice, vlast u Srbiji nemaju ništa sa puštanjem Šešelja iz Haga,a Hrvatska koristi priliku kako da se ušlihta Vojislavu Šešelju da bi dobila izbore. Srbija je na pravm putu ekonomskog razvoja. EU je liceerna prema građanima Srbije.

manitu

pre 9 godina

smesno,nema prijateljstva u biznisu,ima samo dobra vera! a to izmedju nas i Hrvata ne vazi,zato sto oni tako hoce! zato gospodine Vucicu odgovori ne samo reciprocitetom,vec i preko toga,neka ih malo zasvrbi da se pocesu po glavi,pa sledeci put nece zatezati bez razloga.. ako ne smes,onda reci zasto ne smes,jer ovo objasnjenje zato sto si ti dobar a oni losi bezveze i ne pije vodu!

GOGI

pre 9 godina

Pozitivno razmislja premijer. Komsije se plase konkurencije i njihovi potezi to potvrdjuju. Srbija je izasla iz okvira 90-ih i polako, ali sigurno normalizuje svoje odnose sa svojim komsijama. Hrvatska iako clanica EU, pokazuje da nije daleko odmakla od 1995. godine.

Srđan

pre 9 godina

Pametno.
Ne treba nasedati na provokacije zapadnih komšija.
Ljubomorni su na priliv stranih investicija u Srbiju, pa bi da kvare naš imidž.
Treba biti otvoren za saradnju, a svet će znati da "nagradi" naše susede.

Mary

pre 9 godina

Nema zasto Vucic da daje ostavku. Hrvatska vrsi pritisak koristeci Seselja jer joj se ne svidja sto se polozaj Srbije u EU poboljsao. Zasto ta Evropa ne kazni Hrvate jer ne daju cirilicu u Vukovaru?

Dragan

pre 9 godina

Podrska Premijeru!!! Hriscanski je prastati ko tebe kamenom ti njega hlebom! Al ne znam mozda bi malo valjalo da ih cacnemo onako kvarno kao sto oni rade?

Elena

pre 9 godina

Onima kojima je bilo interesantno ukudanje pojedinih autorskih emisija na nekim televizijama, i koji su u tome videli neku cenzuru, sada ne vide neke dobre vesti, poput smanjenja cena naftnih derivata!

Viki

pre 9 godina

Srbija polako postaje regionalni lider a to smeta zemljama u okruženju i nije čudo da Hrvatska ovako reaguje prema Srbiji.Vučić vodi Srbiju pravim putem i srbija će sve više dobijati na značaju u svetu.

Aca šmeker

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Hrvati bi učinili sve da nas spreče da postanemo ekonomski i politički lider u regionu, ali im to neće uspeti. Ovu rezoluciju mogu samo da koriste za svoju predizbornu kampanju što i dokazuje da su na krivom putu, ali to nije naš problem Njihovim političarima bi bilo bolje da građanima ponude ekonomski program, a ne kvarenje odnosa sa Srbijom.

Dusa

pre 9 godina

Baš je teško podneti kada je neko uspešan, kada neko želi da uspe i da istraje u reformama, da bude stabilan i konkurentan na tržištu.Najbitnije je da se drugima podmeće noga i da drugi ne uspeju- tuga.Stvarno ne mogu ovakve postupke razumeti i mislim da nikada neću.

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

DOBRILA

pre 9 godina

Mislim da su u ovom slucaju Hrvati ispali jako smesni ali bez obzira na sve moramo biti sto konkurentniji na trzistu i zatvoriti svima usta jer Srbija, nije vise zemlja da podkusurivanje.

Daca

pre 9 godina

Svaka cast Premijera Vucica na odlucnosti i odgovornosti koja pokazuje da istraje na svom putu reformi, napretka i bolje buducnosti zemlje.

Grunf

pre 9 godina

Eto kritikujem stalno Premijera ali evo vidite da moćžete da date racionalno mišljenje.Pričaj talasaj šta hoćeš.Daj da mi tadimo,završavamo posao,da nam deca žive bolje.Da nam deca ostanu ovde u Srbiji a ne da beže glavom bez obzira.Nacionalizam vodi u izolaciju.Pa pustite Hrvate da se izoloju.Što bi mi trebali da brinemo njihovu brigu.Razišli smo se kako smo se razišli ne daj bože da se ikada ponovi ne samo na ovim prostorima nego nigde u svetu.Hrvati nema reciprociteta ali ne kukajte po bilbordima u maju mesecu gde je najbliže i najlepše more.Zini nas kudite a leti nas molite da dodjemo na more.Pa molite što da ne.Imate lepo more tačno je i neka ostane lepo ali ne zovite u goste onoga koga stalno spoplićete.

Buca

pre 9 godina

Na ovako nešto je i mirisalo iznenadno puštanje Šešelja i njegove pretnje susedima od samog sletanja u Beograd!Ali je sada još jasnije da je politika Vlade,koja je gluva za provokacije zaiste najispravnija moguća u ovom trenutku!

DULE

pre 9 godina

U ovom slucaju Vucicu dajem punu podrsku pre svega zato sto covek ima jedinstven stav i namera mu je da ovu zemlju uzdigne iz patnje i bede. A sto se tice komsija bilo bi pametnije da gledaju sebe.

deki

pre 9 godina

Ne razumem zasto hrvati postupaju po sistemu "neka komsiji crkne krava" kad je opste poznato da napredak i drustveno bogatstvo mogu samo da se steknu ukoliko je svima bolje... misljenja sam da bar mi, zemlje u regionu, treba da se drzimo zajedno...

MISKO

pre 9 godina

Mislim da su se ovde komsije malo presle i mislim da bi bilo lepse da gledaju u svoje dvoriste. A sto se tice naseg uspeha to je zasluzna vlada koja konacno ima jedinstven stav sto o davno nije bio slucaj.

jovana

pre 9 godina

test za sve je da bude slobodno trziste a to sto se hrvati boje pa kad se nisu bojali mi im nudimo ruku pomirenja a oni na nas mislim da je najbitnije da smo mi cisti i da idemo napred

Marinko

pre 9 godina

Da nas ne vole pojedini u EU, smo znali, ali da mogu uticati i na ostale zemlje unije, to je novost,koja nas jasno upozorava na pametno vođenje politike i obazrivost!

japanac

pre 9 godina

ekonomija pre svega i onda nema niceg drugosg sto ce da smeta normalno m razvoju a to sto se nelo plasi nasih kompanija to moze samo da nas raduje samo napred sa sto vise dobrih porjekata

Bobina21

pre 9 godina

Za propuste u suđenj trebaju da odgovaraju pravnici iz haškog tribunala. Šešeljeva politika je deo prošlosti i niko ne želi da se vrati u to mračno doba! Vučić koji nije odgovoran za njegovo puštanje na slobodu!

Melenci

pre 9 godina

veliko je pre svega duhovno dostignuce coveka da udarac kamenom vrati hlebom ili reci oprosti Boze,ne zna sta cini!Za ovaj Vucicev odgovor ne treba biti posebno pametan Hrvat da bi razumeo poruku.Takav odnos prema svetu,a ne sila,osveta,moze nam doneti samo dobro.Jeste vlada radila,ali bez bunta miliona siromasnih koji razumeju,a koji su tolike godine unazad naucili da zive sa malo para.Sirotinja razume,a intilegencija koja zivi mnogo bolje ne.Samo se smenjuju nase elite u strajku.Razumem ljudi drze do svog dostojanstva i svoje profesije,prosto ulagali su u svoj talenat,usavrsavali se,svaka cast.Ovo nije zlurado,siromasnima je dostojanstvo usivena rupa na kaputu,jer sramota je da zjapi kao da nema ruku.

?????

pre 9 godina

Ako cemo realno Hrvati nikada nisu prevazisli neke stvari i ne mogu se pohvaliti naporima da se ostvari regionalni mir napredak.Prosto imam osecaj da im Seselj samo sluzi kao izgovor za neke stvari koje rad i tek planiraju da urade....

snezana

pre 9 godina

Hrvati su kupili više od pola Srbije (Frikom, Soko Štark, Dijamant, Bakinu tajnu, Grand kafu....) i vrlo pametno štite svoju iz srpske krvi izniklu domovinu, što se dokazuje i time što ne dozvoljavaju prodaju avio karata. A mi, kukala nam majka!

Makadam

pre 9 godina

Vučić je svojim stavom pokazao da je Srbija mnogo više iznad Hrvatske. Slažem se sa njegovom izjavom da Srbija ne treba vratiti istom merom.

sterling

pre 9 godina

nase komsije hrvati nam zavide a i plase se jake Srbije,ja zelim Vucicu da uspe sa ovim reformama a mi da budemonajrazvijenija zemlja u regionu

Oliver

pre 9 godina

Hrvatska se zaista ponela krajnje bahato, u to nema sumnje. Zdrava konkurencija je sasvim normalna pojava u svetu, ali Hrvatska očigledno za to nije čula. Ovakvo ponašanje je sramotno i ništa više.

BillyTheKid

pre 9 godina

U vođenju države nema mesta za emocije, ali ovo što su pokušali neki članovi Evropskog parlamenta (mahom iz HR) prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Da je Šešelj priveden zbog "govora mržnje" Vučić ne bi mogao da napusti stan od kritika zbog kvazi cenzure, političkog revanšizma, autokratije, i šta sve ne bi još smislili. Nekome očigledno postajemo trn u oku u ekonomskom slislu, što je dovoljan pokazatelj da smo na pravom putu.

Srbin 100%

pre 9 godina

Neophodno je da stvorimo povoljnu poslovnu klimu u zemlji,i to ce nam omoguciti da generisemo vece prihode i da na taj nacin smanjimo zaista ogroman budzetski deficit koji ozbiljno preti da ugrozi makroekonomsku stabilnost

AkSentije

pre 9 godina

Veličina i snaga svakog čoveka je u tome da sve čuje, vidi, razume, da ni pred kim ne saginje glavu, da se ne dodvorava, ne ponižava, ali da jasno i glasno iznese i svakome u lice kaže da niko nema pravo da vređa, ljaga, ponižava, da čuje i vidi,uvrede ne zaboravi, ali isto tako i da se ne ponaša kao oni koji to njemu čine. Zato sva podrška premijeru u iznošenju svog stava i stava vlade i Srbije, stava kojim je pokazao da niko nema pravo da o Srbiji iznosi laži i kojim je zaštitio svoj narod i svoju zemlju.

Bojan

pre 9 godina

Premijer je jos jednom pokazao velicinu liderstva i ove zemlje.Njihova provokacija i razne gluposti ne mogu niti ce uticati na rad Er Srbije.

Bojan

pre 9 godina

Srbija se nikad nije bojala konkurencije i zaista Hrvatska ima boljeg suseda u Srbiji no što mi imamo u njima. Nažalost, tako je vekovima.

Maja

pre 9 godina

Koji rast i razvoj? Bilo bi lepo da premijer navede samo tri konkretne stvari koje je uradio.. Osim toga sto je smanjio plate i penzije i gorivo pojeftinilo za 3 dinara. Dinar na nikad nizem nivou, od investicija ni I, ljudi zive nikad gore a on samo bla, bla o nekom razvoju..

Gogi

pre 9 godina

Uvedimo reciprocitet, neće nam on smetati da nastavimo sa pobeđivanjem; ali će smetati da se bahati nad nama. Ili se to mi malo plašimo Hrvatske, pa se krijemo iza bombastičnih izjava?

oli

pre 9 godina

Oni i ovako grcaju u predizbornim problemima i mukama,tako da ce sami da se unize i ponize i mi im netrebamo da pokazu svoju veliku politicku nesposobnost!!!

vlau

pre 9 godina

Mi ih u pravoj ekonomskoj utakmici uveliko dobijamo i dosta smo ih nadmasili u svim drustvenim sferama, trebamo da mislimo na bolje od nas!!!

Barkly

pre 9 godina

Sad se još jasnije vidi da ćemo biti onoliko jaki koliko budemo jedistveni, i da sem oštrih poslovnih odnosa od EU ne možemo da se nadamo nekim posebnim povlasticima, već samo oštrim kritikama,nekad opravdanim ali i neopravdanim!

Drigi

pre 9 godina

Vlada treba da nastavi da se bori za razvoj ekonomije i ekonomsko jačanje zemlje, a onda će ti investitori koji se budu pozicionirali u Srbiji, kod svojih političara u EU i Svetu, diktirati kakva će se politika voditi prema nama!

Viktor

pre 9 godina

Pravi diplomata onako velikodusan nece da uvede reciprocne mere, ali za obicne ljude nece se prevodi sa "NE SME".
To je istina, sve ostalo su paralaze.
Ovde ne ulazim u to da li treba ili ne, ali je sustina da i kad treba nasi NE SMEJU da uvedu reciprocne mere. Evo i slucaja sa Albanijom i srpskom lekovima. Srbija nista NE SME i tako ce biti u sledecih par decenija, dokle god smo kolonija Zapada.

Boki

pre 9 godina

Mi i dalje okrećemo obraz podmećemo leđa sve zarad mira,Vučić je mudro postupio sada, ali ako se ovo nipodištavanje i vređanje od strane hrvata nastavi pokazaće Srbija i svoju drugu stranu.

momo

pre 9 godina

Vidim da ima dosta komentara kako Srbija NE SME da uvede reciprocne mere Hrvatskoj ili bilo kojoj evropskoj zemlji u vezi bilo cega. U svakom slucaju to je najlakse uraditi i posle se praviti vazan i skupljati jevtine politicke poene pred sopstvenim narodom kako smo mi jaki, ponosni i ne zavisimo ni od koga. Medjutim postavlja se pitanje sta konkretno mi od toga dobijamo, sem laznog osecaja velicine koji se kako jednom rece gosn.Palma ne sipa u traktor.

Šizika

pre 9 godina

Uspeh će nam svi teško oprostiti, a pogotovo naši susedi... Ovo što su uradili oko zabrane prodaje karata Air Serbie je skandalozno.

kasta

pre 9 godina

Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, svoju politiku i ekonomiju treba da vodimo u svom interesu ne gledajuci sta komsija radi.

poenkare

pre 9 godina

Njima,Hrvatima,je oduvek bio potreban tutor.Nekad je to bila crno-žuta monarhija,pa kraljevina Srbija,pa Hitlar,pa Tito..danas je to EU.Kao da su zaostali u razvoju,uvek je neko drugi razmišljao za njih.

BARBI

pre 9 godina

Sto se Srbije licno tice,nastavice da odrzava dobru saradju sa svima.A sto se tice Hrvata,oni su rekli sta misle o nama i dobro je da su nam otvorili oci.Njima zapravo smeta sto ce Srbija postati jako brzo lider u regionu.A uspeh se tesko prasta,priznacete.

U - LAZI - SU - KRATKE - NOGE

pre 9 godina

Hrvati su jos jednom dojkazali svojim nepromisljenim potezima koliko su nam dobre komsije, koliko iskreno zele saradnju, za dobrobit pre svega njihovih gradjana. Srbija se jasno opredelila da ima dobre odnose sa Hrvatskom, ali to nije to je sada potpuno jasno i evidentno dovoljno, za tako nesto mora postojati medjusobno postovanje i uvazavanje, sto se njih tice tog ocigledno nema. Ali ipak im hvala na svemu sto su govorili jasno nam je sta misle o nama i sta nam zele. Mi smo njima malo bolji prijatelji nego oni nama. Hrvati ocigledno imaju kompleks Srbije, mi taj problem na srecu nikada nismo imali, niti cemo imati tu se ocigledno razlikujemo.

Organizam bluz

pre 9 godina

Nema veze, nećemo mi da se spuštamo na njihov nivo, neka nas zabranjuju koliko god žele, to nije naš manir. Mi ćemo maksimalno raditi na osnaživanju svoje zemlje a oni neka budu ljubomorni, to im ne možemo zabraniti.

realist

pre 9 godina

Ocigledno je da nase susede mnogo boli cinjenica da nas je Evropa konacno priznala kao drzavu i da evropski zvanicnici blagonaklono gledaju na sve sto se desava u Srbiji. izjave brojnih politicara iz Eu da je Srbija novi lider regiona mnoge nase susede je pogodila, pa zato i mozemo ocekivati ovakve reakcije od njih.

ana

pre 9 godina

Pametan potez Vucica, Hrvatska vlada sama sebi nanosi stetu, odnosno svojim građanima, zasto bi mi spustali se na taj nivo kada od ekonomske saradnje obe zemlje imaju korist, u ovom slucaju samo mi. Sigurno Er Srbija moze da zivi i od toga da nema realciju do Hrvatske.

Kaldrmaš

pre 9 godina

Srbija nema razloga da se plaši konkurencije pogotovo Hrvata. Kao što je premijer rekao samo treba da nastavimo da se takmičimo i što je bitnije da pobeđujemo. Očigledno je da Hrvati imaju problem koji svakodnevno dolazi do izražaja. Kompleksi su baš vidljivi i to baš oni koji se teško leče.