Ponedeljak, 24.11.2014.

14:28

"Nikome ne ukidamo Bus-plus"

Gradski sekretar za saobraćaj Beograda Dušan Rafailović negirao je da je odlučeno da se u gradskom prevozu ukinu pojedine povlašćene kategorije putnika.

Izvor: Beta

"Nikome ne ukidamo Bus-plus" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Beograđanin

pre 9 godina

Ovo je čista laž, i vi iz redakcije B92 bi ste mogli da proverite informacije pre nego ih objavite. Bus plus je smanjio godine starosti za studentske povlastice sa do 30 na do 26 godina, što znači da će oko 20-30.000 studenata između 26-30 godina morati da plaćaju skoro 3500rsd markicu umesto 1120rsd mesečno

Lično ja

pre 9 godina

Kažu da ima vlasti koje se otuđe od svog naroda a sadašnja Srpska vlast je upravo to. Sve što su rekli u predizbornim obećanjima su prekršili i prevarili narod, tajkune hapse samo po nahođenju kako bi im platili reket da ih puste iz pritvora, a sve ostalo ode u propast. Dinar doživljava sunovrat, a to kao da premijera ne interesuje, bitno je samo naći nove načine za uzimanje novca od naroda kako bi se letelo za džabe i živelo na visokoj nozi. Predsednik gleda formulu 1, Ivica u južnoj Americi, skoro gradonačelnik u Atini, menadžer u Beču pa u Londonu. Ali zato treba smanjiti palte i penzije dok se lake dame primaju po raznim ministarstvima kao savetnice. Sinovi i razni menadžeri kojekakvih pevaljki se postavljaju za gradonačelnike a Srbija sve više tone u sivilo i beznađe. Priče oko BUS Plusa predizborne su samo dokaz prevare ovog naroda koji je naseo na jeftine populističke priče a novac od gradskog prevoza i dalje ide u ruke nekog od tajkuna. Ako niste zaboravili grad je iz kredita finansirao i validatore i softver pa je ostalo nejsano zašto je dat posao privatnoj firmi kada je država sve finansirala, ali izgleda da se neko utalio sa tom privatnom firmom i BUS PLUS je odjednom postao idealan za Beograd. Vreme je da ova garnitura ode i da se nikada više ne vrati na vlast,a dobar broj je zreo i za zatvor!

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Pa kako ćete dopuniti budzet ? Ali ne brinem za vas, smislićete nešto pametno. p.s. Hajde sNs botovi da nam ponove predizborno obećanje velikog Vodje u vezi gradskog prevoza

nišlijka

pre 9 godina

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Poreska-uprava-vraca-novac-Jastrepcu.sr.html
"Pošto je sudski dokazano da je Poreska uprava neosnovano od niške firme “Jastrebac” uzela 37 miliona dinara, dogovoreno je da se taj novac vrati firmi koja je u postupku reorganizacije."

pčela

pre 9 godina

zašto poslodavcima možete da obezbedite veliki popust a ne gradjanima? ukoliko značajno (a ne simbolično) ne smanjite cenu karte ništa nećete postići.

Onako

pre 9 godina

1000 komunalnih policajaca? Neko je opet ostavio otključanu ludnicu? Pa Beograd nema toliko običnih policajaca u patrolama. Pod hitno ukinuti komunalnu policiju, a taj novac preusmeriti kao dodatak na platu običnim policajcima da vode računa o REDU i MIRU, što im je u opisu radnog mesta. Samo nam još treba parapolicija. Danas pendrek i biber sprej, a sutra lako naoružanje i duge cevi. Gde vodi ovo ludilo vlasti?

Predlagac

pre 9 godina

Goxy,

Kao prvo Talin nema 50000 stanovnika nego 8 puta vise tj 400 hijada a cela drzava ima oko 1,4 miliona stanovnika. Srbija bez Kosova ima oko 7,2 miliona stanovniak po poslednjime popsiu a Beograda nesto preko 1,6 miliona stanovnika.
To sto ste stranacki bot i staranacka uprava je naredila da omalozvate moj komenta me ne tangira a ni sve one koji razmiljsju svojom glavom.

ludilooooo

pre 9 godina

Nije mi jasno kako bilo ko može da komentariše cene karte za nezaposlene???????? Ja sam NEZAPOSLENA zvanično i nezvanično. Od čega da plaćam i tu kartu mesečnu kad NE ZARADJUJEM. A onda se desilo da u ludilu pokušaja da preživim i nahranim decu zakasnim na biro 2 dana i nemam prava na mesečnu za nezaposlene narednih 6 meseci??????? Što znači da moram da plaćam kartu 73 din. FUJ!!!

mare

pre 9 godina

a videli da im se ne isplati da prete i deru ljude koji posteno placaju, oni su do sada uvek prvi ispastali jer su placali i za one koji ne placaju.

strašno

pre 9 godina

1000 novih komunalnih policjaca?! A šta je sa reformama u javnom sektoru, smanjenjem broja zaposlenih, zabranom zapošljavanja u javnom sektoru?

Ko će da plati tolike partijaše!

Bojkot bojkot

pre 9 godina

Nema nista od ovoga. Samo masovni bojkot i zavrsili ste.

Bas kao sto ce se desiti bojkoti za sve ostalo a onda cemo da vidimo od koga cete da kradete i od cega cete da punite dzepove bedni politicari !

Future

pre 9 godina

Cekajte, vi sad shvatate da ste upravo demantovali sami sebe? B92 je pre dan, dva objavio da ce biti ukidanje povlastica, a posle ove vesti se ocigledno vidi da je ta objava bila ne proverena sto samo ukazuje na to koliki profesionalizam poseduje kuca B92.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sem novih autobusa za koje je zasluzan Djilas (ni oni se ne ciste) ostali su u raspadu, stalno su guzve i nema reda voznje, to da placamo. Naucite se redu, napolje sa hiljadama zaposlenih botova koje sada mi moramo da placamo...

Saul Goodman

pre 9 godina

Sada ce Mali da izadje u javnost i da nam objasni kako je prethodna gradska vlast kriva sto je uopste i uvodila povlastice i tim nehumanim, diskriminatorskim potezom uzdrmala temelje gradskog prevoza. Ne bi me zacudilo da odvale ovo sto sam ja napisao... Na slican nacin su ubedili ovce kako su prethodnici krivi sto su povecavali plate i penzije, pa oni sad jadni moraju da ih smanjuju, jer su inace nesposobni za bilo sta drugo osim za smanjenja primanja, povecanja PDV-a i svega onog sto i moja baba zna da je na njihovom mestu...

GBK

pre 9 godina

A gradski menadzer G.Vesic isao u London da izmedju ostalog vidi kako tamo resavaju gradski prevoz. Mogao je tako da ide i u Tokio!!! Covece ide se u prestonice ili gradove koje su po velicini, broju stanovnika, kao Beograd, a da nemaju metro (mislim da u Evropi i svetu takvih nema). Karta se mora kupiti i kontrola pred ulazak u prevoz.

Iva

pre 9 godina

@SNS

"Ukinite BusPlus,to sre obecali u kampanji..."

E,pa to je bilo u kampanji...

Mislili su:"Samo da dodjemo nekako na vlast,pa cemo vec nesto smisliti..."

I evo,jos uvek smisljaju....

министаров унук

pre 9 godina

Ја на посао идем тако што се возим 2 станице. Глупо је да плаћам карту 80 динара уз то што немам никад трафику која ради и прима уплате. Систем је глуп и не усклађен са технологијама 21. века. Пре свега, смањите цену једнократне вожње на 40 динара и сви ће да се возе. Зарадићете много више новца јер ће више људи да купује карте. Кад се нешто не продаје, смањите цену. То је правило број један на тржишту ако вас то нису научили у школама. Друга ствар, ако не користе сви јавни превоз, исто тако не користе сви ни услуге позоришта, јавне расвете, све путеве, обданишта, вртиће, школе, болнице и факултете па опет од пореза се то финансира. Финансирајте ГСП 100% од пореза и фирми које се рекламирају на возилима, угасите позиције контролора и кондуктера и имаћете ефикасан систем. Ако може Литванија може и ГСП! 500 динара месечно од сваког грађанина Београда је сасвим довољно да ГСП живи и одржава се.

Grunf

pre 9 godina

Za promenu pre biko kakve izjave bi trebalo da pročitate šta je ko izjavljivao za BUS-Plus i naplatu karata.Isključivo govorize o tome kako je BUS-Plus sitem naplate karate očajan,kako je to promašaj itd.Jedna od tema predizborne kampanje.Onda ste uveli brojače,kontrolore,menjali tarifne sisteme,sada najavljujete neku kategorizaciju putnika,popuste i šta ti ja već znam dok u autobusima umio glasić cvili i moli putnike da validiraju kartu.Jednom za svagda morate shvatiti da bez obzira na primanja i kupovnu moć stanovništva odnos pružene usluge i cene karata je tragičan.Niko ne razume šta mi plaćamo i ono što nam GSP pruža kao uslugu sa cenom GSP bi trebalo da poslije sa dobitkom i to onako muškim dobitkom.GSP vozila su manje više raspadnuta,prljava,štedi se na klimatizaciji vozila,ne poštuje se red vožnje.Vaša usluga nije dostojna čoveka ni s početka XX veka.Vi treba da molite boga da Vam neko sačeka i udje u autobus i džabe da vozite.Sami ste krivi za to.Sada nemojte da kukate.Možete desetine hiljada kontrolora da angažujete sve sa žandarmerijom budite sigurni da ćete samo njih prevoziti.Nema se.Jedna porodica sa dva deteta srednjoškolca treba da odvoji 70 evra za mesečne pretplatne karte.Znate li kolika je plata?

Jovan

pre 9 godina

Svi pricaju o sarenim lazama smanjenja cena, a iz iskustva znamo da su cene samo povecavane i sve su skuplje i skluplje karte za prevoz. Svi znaju da su Truci ponudili provoziju nekim politicarima da bi im ostao BusPlus u funkciji i da bi mogli da uzimaju 8.5% harac od Beogradjana.

nindza.postar

pre 9 godina

samo vi angažujte policajce ... nemojte samo da kukate da nemate para za isplatu kada budu došle tužbe na naplatu za nezakonito naplaćivanje boravka dece u vrtićima ....

Stojan

pre 9 godina

Šta ste se okomili na penzionere. Njima nisu potrebne mesečne karte, jer koriste GS 1 do 2 puta kada idu na pijacu, pod uslovom da mogu nešto da kupe posle enormnog smanjenja penzija.Pravićemo mi Đilasa od blarta.Bando jedna!

Predlagac

pre 9 godina

Sto gradski celnici koji malo po malo pa otputuju negde u inostranstvo, ne odu malo i do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju njihove celnike tj graske vlasti kako su omogucili besplatan javni gradski prevoz ziteljima istog?

fsdafa

pre 9 godina

Bus Plus svi treba da plaćaju,ali prema imovinskom stanju;neko manje,a neko više.
(Bole, 24. novembar 2014 15:35)

A zašto kad je usluga ista za sve?

Maca

pre 9 godina

Gradjani treba da skupljaju potpise na ulicama i trgovima u Beogradu, da se spreci izmena Zakona o komunalnoj policji u Skupstini Srbije za ciju promeni najvise lobiraju gradski celnici, jer cemo tako na nasu grbacu dobiti jos 1300 novih komunalnih policajaca cije cemo plate mi finasirati.

ni clan ni simpatizer bilo koje stranke

pre 9 godina

Mislim da je 2.000 din mesecno za zaposlene, 800 din za nezaposlene, djake i penzionere maksimalna cifra da bi se moglo ocekivati masovnije kupovanje mesecnih pretplatnih karata. I naravno, da sam sistem prevoza bude u normali - veci broj vozila, odnosno veci broj polazaka uz sto skorije ukidanje posrednika u naplati.

donatelo

pre 9 godina

ovo je propast i represija,,,ko ce to da placa,,,zaposljavanje...zar nije zabranjeno..1600 komunalnih bitangi clanovi sns,,,srbijo ovo ti je kraj,,,

fsdafa

pre 9 godina

Bus Plus svi treba da plaćaju,ali prema imovinskom stanju;neko manje,a neko više.
(Bole, 24. novembar 2014 15:35)

A zašto kad je usluga ista za sve?

donatelo

pre 9 godina

ovo je propast i represija,,,ko ce to da placa,,,zaposljavanje...zar nije zabranjeno..1600 komunalnih bitangi clanovi sns,,,srbijo ovo ti je kraj,,,

Maca

pre 9 godina

Gradjani treba da skupljaju potpise na ulicama i trgovima u Beogradu, da se spreci izmena Zakona o komunalnoj policji u Skupstini Srbije za ciju promeni najvise lobiraju gradski celnici, jer cemo tako na nasu grbacu dobiti jos 1300 novih komunalnih policajaca cije cemo plate mi finasirati.

Iva

pre 9 godina

@SNS

"Ukinite BusPlus,to sre obecali u kampanji..."

E,pa to je bilo u kampanji...

Mislili su:"Samo da dodjemo nekako na vlast,pa cemo vec nesto smisliti..."

I evo,jos uvek smisljaju....

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sem novih autobusa za koje je zasluzan Djilas (ni oni se ne ciste) ostali su u raspadu, stalno su guzve i nema reda voznje, to da placamo. Naucite se redu, napolje sa hiljadama zaposlenih botova koje sada mi moramo da placamo...

Stojan

pre 9 godina

Šta ste se okomili na penzionere. Njima nisu potrebne mesečne karte, jer koriste GS 1 do 2 puta kada idu na pijacu, pod uslovom da mogu nešto da kupe posle enormnog smanjenja penzija.Pravićemo mi Đilasa od blarta.Bando jedna!

Predlagac

pre 9 godina

Sto gradski celnici koji malo po malo pa otputuju negde u inostranstvo, ne odu malo i do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju njihove celnike tj graske vlasti kako su omogucili besplatan javni gradski prevoz ziteljima istog?

министаров унук

pre 9 godina

Ја на посао идем тако што се возим 2 станице. Глупо је да плаћам карту 80 динара уз то што немам никад трафику која ради и прима уплате. Систем је глуп и не усклађен са технологијама 21. века. Пре свега, смањите цену једнократне вожње на 40 динара и сви ће да се возе. Зарадићете много више новца јер ће више људи да купује карте. Кад се нешто не продаје, смањите цену. То је правило број један на тржишту ако вас то нису научили у школама. Друга ствар, ако не користе сви јавни превоз, исто тако не користе сви ни услуге позоришта, јавне расвете, све путеве, обданишта, вртиће, школе, болнице и факултете па опет од пореза се то финансира. Финансирајте ГСП 100% од пореза и фирми које се рекламирају на возилима, угасите позиције контролора и кондуктера и имаћете ефикасан систем. Ако може Литванија може и ГСП! 500 динара месечно од сваког грађанина Београда је сасвим довољно да ГСП живи и одржава се.

Grunf

pre 9 godina

Za promenu pre biko kakve izjave bi trebalo da pročitate šta je ko izjavljivao za BUS-Plus i naplatu karata.Isključivo govorize o tome kako je BUS-Plus sitem naplate karate očajan,kako je to promašaj itd.Jedna od tema predizborne kampanje.Onda ste uveli brojače,kontrolore,menjali tarifne sisteme,sada najavljujete neku kategorizaciju putnika,popuste i šta ti ja već znam dok u autobusima umio glasić cvili i moli putnike da validiraju kartu.Jednom za svagda morate shvatiti da bez obzira na primanja i kupovnu moć stanovništva odnos pružene usluge i cene karata je tragičan.Niko ne razume šta mi plaćamo i ono što nam GSP pruža kao uslugu sa cenom GSP bi trebalo da poslije sa dobitkom i to onako muškim dobitkom.GSP vozila su manje više raspadnuta,prljava,štedi se na klimatizaciji vozila,ne poštuje se red vožnje.Vaša usluga nije dostojna čoveka ni s početka XX veka.Vi treba da molite boga da Vam neko sačeka i udje u autobus i džabe da vozite.Sami ste krivi za to.Sada nemojte da kukate.Možete desetine hiljada kontrolora da angažujete sve sa žandarmerijom budite sigurni da ćete samo njih prevoziti.Nema se.Jedna porodica sa dva deteta srednjoškolca treba da odvoji 70 evra za mesečne pretplatne karte.Znate li kolika je plata?

Saul Goodman

pre 9 godina

Sada ce Mali da izadje u javnost i da nam objasni kako je prethodna gradska vlast kriva sto je uopste i uvodila povlastice i tim nehumanim, diskriminatorskim potezom uzdrmala temelje gradskog prevoza. Ne bi me zacudilo da odvale ovo sto sam ja napisao... Na slican nacin su ubedili ovce kako su prethodnici krivi sto su povecavali plate i penzije, pa oni sad jadni moraju da ih smanjuju, jer su inace nesposobni za bilo sta drugo osim za smanjenja primanja, povecanja PDV-a i svega onog sto i moja baba zna da je na njihovom mestu...

nindza.postar

pre 9 godina

samo vi angažujte policajce ... nemojte samo da kukate da nemate para za isplatu kada budu došle tužbe na naplatu za nezakonito naplaćivanje boravka dece u vrtićima ....

Jovan

pre 9 godina

Svi pricaju o sarenim lazama smanjenja cena, a iz iskustva znamo da su cene samo povecavane i sve su skuplje i skluplje karte za prevoz. Svi znaju da su Truci ponudili provoziju nekim politicarima da bi im ostao BusPlus u funkciji i da bi mogli da uzimaju 8.5% harac od Beogradjana.

ni clan ni simpatizer bilo koje stranke

pre 9 godina

Mislim da je 2.000 din mesecno za zaposlene, 800 din za nezaposlene, djake i penzionere maksimalna cifra da bi se moglo ocekivati masovnije kupovanje mesecnih pretplatnih karata. I naravno, da sam sistem prevoza bude u normali - veci broj vozila, odnosno veci broj polazaka uz sto skorije ukidanje posrednika u naplati.

GBK

pre 9 godina

A gradski menadzer G.Vesic isao u London da izmedju ostalog vidi kako tamo resavaju gradski prevoz. Mogao je tako da ide i u Tokio!!! Covece ide se u prestonice ili gradove koje su po velicini, broju stanovnika, kao Beograd, a da nemaju metro (mislim da u Evropi i svetu takvih nema). Karta se mora kupiti i kontrola pred ulazak u prevoz.

strašno

pre 9 godina

1000 novih komunalnih policjaca?! A šta je sa reformama u javnom sektoru, smanjenjem broja zaposlenih, zabranom zapošljavanja u javnom sektoru?

Ko će da plati tolike partijaše!

ludilooooo

pre 9 godina

Nije mi jasno kako bilo ko može da komentariše cene karte za nezaposlene???????? Ja sam NEZAPOSLENA zvanično i nezvanično. Od čega da plaćam i tu kartu mesečnu kad NE ZARADJUJEM. A onda se desilo da u ludilu pokušaja da preživim i nahranim decu zakasnim na biro 2 dana i nemam prava na mesečnu za nezaposlene narednih 6 meseci??????? Što znači da moram da plaćam kartu 73 din. FUJ!!!

Bojkot bojkot

pre 9 godina

Nema nista od ovoga. Samo masovni bojkot i zavrsili ste.

Bas kao sto ce se desiti bojkoti za sve ostalo a onda cemo da vidimo od koga cete da kradete i od cega cete da punite dzepove bedni politicari !

Predlagac

pre 9 godina

Goxy,

Kao prvo Talin nema 50000 stanovnika nego 8 puta vise tj 400 hijada a cela drzava ima oko 1,4 miliona stanovnika. Srbija bez Kosova ima oko 7,2 miliona stanovniak po poslednjime popsiu a Beograda nesto preko 1,6 miliona stanovnika.
To sto ste stranacki bot i staranacka uprava je naredila da omalozvate moj komenta me ne tangira a ni sve one koji razmiljsju svojom glavom.

Future

pre 9 godina

Cekajte, vi sad shvatate da ste upravo demantovali sami sebe? B92 je pre dan, dva objavio da ce biti ukidanje povlastica, a posle ove vesti se ocigledno vidi da je ta objava bila ne proverena sto samo ukazuje na to koliki profesionalizam poseduje kuca B92.

Onako

pre 9 godina

1000 komunalnih policajaca? Neko je opet ostavio otključanu ludnicu? Pa Beograd nema toliko običnih policajaca u patrolama. Pod hitno ukinuti komunalnu policiju, a taj novac preusmeriti kao dodatak na platu običnim policajcima da vode računa o REDU i MIRU, što im je u opisu radnog mesta. Samo nam još treba parapolicija. Danas pendrek i biber sprej, a sutra lako naoružanje i duge cevi. Gde vodi ovo ludilo vlasti?

mare

pre 9 godina

a videli da im se ne isplati da prete i deru ljude koji posteno placaju, oni su do sada uvek prvi ispastali jer su placali i za one koji ne placaju.

pčela

pre 9 godina

zašto poslodavcima možete da obezbedite veliki popust a ne gradjanima? ukoliko značajno (a ne simbolično) ne smanjite cenu karte ništa nećete postići.

Lično ja

pre 9 godina

Kažu da ima vlasti koje se otuđe od svog naroda a sadašnja Srpska vlast je upravo to. Sve što su rekli u predizbornim obećanjima su prekršili i prevarili narod, tajkune hapse samo po nahođenju kako bi im platili reket da ih puste iz pritvora, a sve ostalo ode u propast. Dinar doživljava sunovrat, a to kao da premijera ne interesuje, bitno je samo naći nove načine za uzimanje novca od naroda kako bi se letelo za džabe i živelo na visokoj nozi. Predsednik gleda formulu 1, Ivica u južnoj Americi, skoro gradonačelnik u Atini, menadžer u Beču pa u Londonu. Ali zato treba smanjiti palte i penzije dok se lake dame primaju po raznim ministarstvima kao savetnice. Sinovi i razni menadžeri kojekakvih pevaljki se postavljaju za gradonačelnike a Srbija sve više tone u sivilo i beznađe. Priče oko BUS Plusa predizborne su samo dokaz prevare ovog naroda koji je naseo na jeftine populističke priče a novac od gradskog prevoza i dalje ide u ruke nekog od tajkuna. Ako niste zaboravili grad je iz kredita finansirao i validatore i softver pa je ostalo nejsano zašto je dat posao privatnoj firmi kada je država sve finansirala, ali izgleda da se neko utalio sa tom privatnom firmom i BUS PLUS je odjednom postao idealan za Beograd. Vreme je da ova garnitura ode i da se nikada više ne vrati na vlast,a dobar broj je zreo i za zatvor!

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Pa kako ćete dopuniti budzet ? Ali ne brinem za vas, smislićete nešto pametno. p.s. Hajde sNs botovi da nam ponove predizborno obećanje velikog Vodje u vezi gradskog prevoza

Beograđanin

pre 9 godina

Ovo je čista laž, i vi iz redakcije B92 bi ste mogli da proverite informacije pre nego ih objavite. Bus plus je smanjio godine starosti za studentske povlastice sa do 30 na do 26 godina, što znači da će oko 20-30.000 studenata između 26-30 godina morati da plaćaju skoro 3500rsd markicu umesto 1120rsd mesečno

nišlijka

pre 9 godina

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Poreska-uprava-vraca-novac-Jastrepcu.sr.html
"Pošto je sudski dokazano da je Poreska uprava neosnovano od niške firme “Jastrebac” uzela 37 miliona dinara, dogovoreno je da se taj novac vrati firmi koja je u postupku reorganizacije."

Stojan

pre 9 godina

Šta ste se okomili na penzionere. Njima nisu potrebne mesečne karte, jer koriste GS 1 do 2 puta kada idu na pijacu, pod uslovom da mogu nešto da kupe posle enormnog smanjenja penzija.Pravićemo mi Đilasa od blarta.Bando jedna!

ni clan ni simpatizer bilo koje stranke

pre 9 godina

Mislim da je 2.000 din mesecno za zaposlene, 800 din za nezaposlene, djake i penzionere maksimalna cifra da bi se moglo ocekivati masovnije kupovanje mesecnih pretplatnih karata. I naravno, da sam sistem prevoza bude u normali - veci broj vozila, odnosno veci broj polazaka uz sto skorije ukidanje posrednika u naplati.

fsdafa

pre 9 godina

Bus Plus svi treba da plaćaju,ali prema imovinskom stanju;neko manje,a neko više.
(Bole, 24. novembar 2014 15:35)

A zašto kad je usluga ista za sve?

Jovan

pre 9 godina

Svi pricaju o sarenim lazama smanjenja cena, a iz iskustva znamo da su cene samo povecavane i sve su skuplje i skluplje karte za prevoz. Svi znaju da su Truci ponudili provoziju nekim politicarima da bi im ostao BusPlus u funkciji i da bi mogli da uzimaju 8.5% harac od Beogradjana.

министаров унук

pre 9 godina

Ја на посао идем тако што се возим 2 станице. Глупо је да плаћам карту 80 динара уз то што немам никад трафику која ради и прима уплате. Систем је глуп и не усклађен са технологијама 21. века. Пре свега, смањите цену једнократне вожње на 40 динара и сви ће да се возе. Зарадићете много више новца јер ће више људи да купује карте. Кад се нешто не продаје, смањите цену. То је правило број један на тржишту ако вас то нису научили у школама. Друга ствар, ако не користе сви јавни превоз, исто тако не користе сви ни услуге позоришта, јавне расвете, све путеве, обданишта, вртиће, школе, болнице и факултете па опет од пореза се то финансира. Финансирајте ГСП 100% од пореза и фирми које се рекламирају на возилима, угасите позиције контролора и кондуктера и имаћете ефикасан систем. Ако може Литванија може и ГСП! 500 динара месечно од сваког грађанина Београда је сасвим довољно да ГСП живи и одржава се.

Predlagac

pre 9 godina

Sto gradski celnici koji malo po malo pa otputuju negde u inostranstvo, ne odu malo i do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju njihove celnike tj graske vlasti kako su omogucili besplatan javni gradski prevoz ziteljima istog?

GBK

pre 9 godina

A gradski menadzer G.Vesic isao u London da izmedju ostalog vidi kako tamo resavaju gradski prevoz. Mogao je tako da ide i u Tokio!!! Covece ide se u prestonice ili gradove koje su po velicini, broju stanovnika, kao Beograd, a da nemaju metro (mislim da u Evropi i svetu takvih nema). Karta se mora kupiti i kontrola pred ulazak u prevoz.

Grunf

pre 9 godina

Za promenu pre biko kakve izjave bi trebalo da pročitate šta je ko izjavljivao za BUS-Plus i naplatu karata.Isključivo govorize o tome kako je BUS-Plus sitem naplate karate očajan,kako je to promašaj itd.Jedna od tema predizborne kampanje.Onda ste uveli brojače,kontrolore,menjali tarifne sisteme,sada najavljujete neku kategorizaciju putnika,popuste i šta ti ja već znam dok u autobusima umio glasić cvili i moli putnike da validiraju kartu.Jednom za svagda morate shvatiti da bez obzira na primanja i kupovnu moć stanovništva odnos pružene usluge i cene karata je tragičan.Niko ne razume šta mi plaćamo i ono što nam GSP pruža kao uslugu sa cenom GSP bi trebalo da poslije sa dobitkom i to onako muškim dobitkom.GSP vozila su manje više raspadnuta,prljava,štedi se na klimatizaciji vozila,ne poštuje se red vožnje.Vaša usluga nije dostojna čoveka ni s početka XX veka.Vi treba da molite boga da Vam neko sačeka i udje u autobus i džabe da vozite.Sami ste krivi za to.Sada nemojte da kukate.Možete desetine hiljada kontrolora da angažujete sve sa žandarmerijom budite sigurni da ćete samo njih prevoziti.Nema se.Jedna porodica sa dva deteta srednjoškolca treba da odvoji 70 evra za mesečne pretplatne karte.Znate li kolika je plata?

Maca

pre 9 godina

Gradjani treba da skupljaju potpise na ulicama i trgovima u Beogradu, da se spreci izmena Zakona o komunalnoj policji u Skupstini Srbije za ciju promeni najvise lobiraju gradski celnici, jer cemo tako na nasu grbacu dobiti jos 1300 novih komunalnih policajaca cije cemo plate mi finasirati.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sem novih autobusa za koje je zasluzan Djilas (ni oni se ne ciste) ostali su u raspadu, stalno su guzve i nema reda voznje, to da placamo. Naucite se redu, napolje sa hiljadama zaposlenih botova koje sada mi moramo da placamo...

Future

pre 9 godina

Cekajte, vi sad shvatate da ste upravo demantovali sami sebe? B92 je pre dan, dva objavio da ce biti ukidanje povlastica, a posle ove vesti se ocigledno vidi da je ta objava bila ne proverena sto samo ukazuje na to koliki profesionalizam poseduje kuca B92.

Iva

pre 9 godina

@SNS

"Ukinite BusPlus,to sre obecali u kampanji..."

E,pa to je bilo u kampanji...

Mislili su:"Samo da dodjemo nekako na vlast,pa cemo vec nesto smisliti..."

I evo,jos uvek smisljaju....

Saul Goodman

pre 9 godina

Sada ce Mali da izadje u javnost i da nam objasni kako je prethodna gradska vlast kriva sto je uopste i uvodila povlastice i tim nehumanim, diskriminatorskim potezom uzdrmala temelje gradskog prevoza. Ne bi me zacudilo da odvale ovo sto sam ja napisao... Na slican nacin su ubedili ovce kako su prethodnici krivi sto su povecavali plate i penzije, pa oni sad jadni moraju da ih smanjuju, jer su inace nesposobni za bilo sta drugo osim za smanjenja primanja, povecanja PDV-a i svega onog sto i moja baba zna da je na njihovom mestu...

mare

pre 9 godina

a videli da im se ne isplati da prete i deru ljude koji posteno placaju, oni su do sada uvek prvi ispastali jer su placali i za one koji ne placaju.

Predlagac

pre 9 godina

Goxy,

Kao prvo Talin nema 50000 stanovnika nego 8 puta vise tj 400 hijada a cela drzava ima oko 1,4 miliona stanovnika. Srbija bez Kosova ima oko 7,2 miliona stanovniak po poslednjime popsiu a Beograda nesto preko 1,6 miliona stanovnika.
To sto ste stranacki bot i staranacka uprava je naredila da omalozvate moj komenta me ne tangira a ni sve one koji razmiljsju svojom glavom.

donatelo

pre 9 godina

ovo je propast i represija,,,ko ce to da placa,,,zaposljavanje...zar nije zabranjeno..1600 komunalnih bitangi clanovi sns,,,srbijo ovo ti je kraj,,,

nindza.postar

pre 9 godina

samo vi angažujte policajce ... nemojte samo da kukate da nemate para za isplatu kada budu došle tužbe na naplatu za nezakonito naplaćivanje boravka dece u vrtićima ....

strašno

pre 9 godina

1000 novih komunalnih policjaca?! A šta je sa reformama u javnom sektoru, smanjenjem broja zaposlenih, zabranom zapošljavanja u javnom sektoru?

Ko će da plati tolike partijaše!

Bojkot bojkot

pre 9 godina

Nema nista od ovoga. Samo masovni bojkot i zavrsili ste.

Bas kao sto ce se desiti bojkoti za sve ostalo a onda cemo da vidimo od koga cete da kradete i od cega cete da punite dzepove bedni politicari !

ludilooooo

pre 9 godina

Nije mi jasno kako bilo ko može da komentariše cene karte za nezaposlene???????? Ja sam NEZAPOSLENA zvanično i nezvanično. Od čega da plaćam i tu kartu mesečnu kad NE ZARADJUJEM. A onda se desilo da u ludilu pokušaja da preživim i nahranim decu zakasnim na biro 2 dana i nemam prava na mesečnu za nezaposlene narednih 6 meseci??????? Što znači da moram da plaćam kartu 73 din. FUJ!!!

Onako

pre 9 godina

1000 komunalnih policajaca? Neko je opet ostavio otključanu ludnicu? Pa Beograd nema toliko običnih policajaca u patrolama. Pod hitno ukinuti komunalnu policiju, a taj novac preusmeriti kao dodatak na platu običnim policajcima da vode računa o REDU i MIRU, što im je u opisu radnog mesta. Samo nam još treba parapolicija. Danas pendrek i biber sprej, a sutra lako naoružanje i duge cevi. Gde vodi ovo ludilo vlasti?

pčela

pre 9 godina

zašto poslodavcima možete da obezbedite veliki popust a ne gradjanima? ukoliko značajno (a ne simbolično) ne smanjite cenu karte ništa nećete postići.

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Pa kako ćete dopuniti budzet ? Ali ne brinem za vas, smislićete nešto pametno. p.s. Hajde sNs botovi da nam ponove predizborno obećanje velikog Vodje u vezi gradskog prevoza

nišlijka

pre 9 godina

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Poreska-uprava-vraca-novac-Jastrepcu.sr.html
"Pošto je sudski dokazano da je Poreska uprava neosnovano od niške firme “Jastrebac” uzela 37 miliona dinara, dogovoreno je da se taj novac vrati firmi koja je u postupku reorganizacije."

Lično ja

pre 9 godina

Kažu da ima vlasti koje se otuđe od svog naroda a sadašnja Srpska vlast je upravo to. Sve što su rekli u predizbornim obećanjima su prekršili i prevarili narod, tajkune hapse samo po nahođenju kako bi im platili reket da ih puste iz pritvora, a sve ostalo ode u propast. Dinar doživljava sunovrat, a to kao da premijera ne interesuje, bitno je samo naći nove načine za uzimanje novca od naroda kako bi se letelo za džabe i živelo na visokoj nozi. Predsednik gleda formulu 1, Ivica u južnoj Americi, skoro gradonačelnik u Atini, menadžer u Beču pa u Londonu. Ali zato treba smanjiti palte i penzije dok se lake dame primaju po raznim ministarstvima kao savetnice. Sinovi i razni menadžeri kojekakvih pevaljki se postavljaju za gradonačelnike a Srbija sve više tone u sivilo i beznađe. Priče oko BUS Plusa predizborne su samo dokaz prevare ovog naroda koji je naseo na jeftine populističke priče a novac od gradskog prevoza i dalje ide u ruke nekog od tajkuna. Ako niste zaboravili grad je iz kredita finansirao i validatore i softver pa je ostalo nejsano zašto je dat posao privatnoj firmi kada je država sve finansirala, ali izgleda da se neko utalio sa tom privatnom firmom i BUS PLUS je odjednom postao idealan za Beograd. Vreme je da ova garnitura ode i da se nikada više ne vrati na vlast,a dobar broj je zreo i za zatvor!

Beograđanin

pre 9 godina

Ovo je čista laž, i vi iz redakcije B92 bi ste mogli da proverite informacije pre nego ih objavite. Bus plus je smanjio godine starosti za studentske povlastice sa do 30 na do 26 godina, što znači da će oko 20-30.000 studenata između 26-30 godina morati da plaćaju skoro 3500rsd markicu umesto 1120rsd mesečno